Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, tavaszi nagy géptakarítás óta ezt csinálja a gépem. Ha ilyenkor hosszan lenyomva tartom a bekapcsológombot akkor olyan mintha megbikázná és elindul egyből és minden ok, illetve van olyan hogyha várok egy fél órát mondjuk vagy kihúzok az áramból stb akkor egyből simán is indul de az esetek többségében, pl reggelente mindig ezt csinálja:
https://www.youtube.com/shorts/Q127xaTjPxg
Amit már csináltam:
1. Kábeleket újra átnéztem 3x
2. Ramot kivettem és visszatettem 3x
3. Videokártyát kivettem és visszatettem 3x
4. CMOS elemet kivettem 1 percre és visszatettem 1x -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
van egy régi 850-es celeron gépem. Azt csinálja, hogy a bekapcsoláskor a zöld power led felvillan aztán elalszik és ezt ismételgeti. A ventillátorok is elindulnak meg leállnak, elindul majd leáll. Ez mi lehet? Táp hiba vagy alaplap?
Előre is köszi a segítésget!
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
1 héttel ezelőtt 2x8gb Kingston Hyperx Blue 1600mhz KHX16C10B1K2/16x-val upgradeltem a számítógépemet. Ma reggel levágta itthon az áramot a gépem és azóta nem kapcsol be a gép. Mitől lehet ez?
Alaplap: FM2058M-DG3+
CPU: AMD A10-6800K
RAM: 2x8gb Kingston Hyperx Blue 1600mhz KHX16C10B1K2/16x
2db HDD
Előre is köszönöm a segítséget! -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, az étteremben ahol dolgozok a gép egyik napról a másikra megadta magát, állítólag 1-2 nappal előtte már írkált ki mindenfélét fagyogatott. Most áramot kap, megy a venti de nincs kép, még bootolásnál sem, több monitoron is néztem, szóval nem a monitorral vana gond. Valami tipp? Előre is köszönöm a segítséget!
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, van nálam egy kb 5 éves laptop ami kb 15 perc működés után automatikusan lefagy a gép, nem reagál semmire hosszú 6 másodperces power gombbal sikerül csak ujraindítanom. A gépet nem érzem annyira melegnek, hogy esetleges túlmelegedés miatt történjen ez. A laptop rendelkezik VGA-val. Mi okozhatja ezt szerintetek? Mire tippelnétek? Mennyire menthető?
-
RedHarlow
aktív tag
válasz RVR400 #19081 üzenetére
Alapból egy ilyen gép volt.
CPU: DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHZ
ALAPLAP: ASUS P5SD2-FM
VGA: NIVIDIA GEFORCE 8400 GS (512MB)
RAM1: 1 GB DDR2-800 SDRAM
RAM2: 1 GB DDR2-533 SDRAM
HDD: 250GB WDC WD2500JS
DVD: LG HL-DT-ST DVDRAMUgye mikor telepítés közben meghalt a gép egyből a videókártyára gondoltam mivel a képernyő szált el telepítés közben és a videókártya lett tűzforró, ezért vettem egy vadi új 1GB-os videokarit 10 papírért, de mivel ez is forrósodott így cseréltem a tápot is egy 600-asra. CMOS elemet kiszedtem majd visszaraktam. Sikerült így már feltenni a windows-t de kb 5 perc alatt tűzforróvá válik az új videókártya.Szóval valami még mindig nincs rendben.
Annyit elmondanék még, hogy csomószor el se akart indulni a gép, vagyis áramot kapott csak nem érzékelte a monitort, és nem bootolt be, viszont ha megmozgattuk a videókártyát néha lett monitor aztán indult a gép is.
-
RedHarlow
aktív tag
Nos, a BIOS-t reseteltem CMOS elem kivételével a gépet pedig újratettem, de kb 5 perc után még mindig túl forró lesz a videókártya. : (
-
RedHarlow
aktív tag
válasz tigerscorpio #19071 üzenetére
Ezt a jumper dolgot le tudnád írni részletesebben? CMOS elem kivétele az még ok de az állítást így ez alapján em tudom megcsinálni. Magát, hogy mi az a jumperelés vágom, csak a pontos folyamatot nem. Előre is köszi. : )
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
Az asztali számítógépem az utóbbi időkben már youtube videok lejátszásánál is néha akadozott, gondoltam megérett egy újratelepítésre. A gépemet ezért elkezdtem újratelepíteni, de telepítés közben egyszer csak elment a monitor képe, gondoltam csak valami hirtelen hiba úgy hagyom estére a gépet, hogy majd reggelre minden ok lesz. Reggel kelek fel de még mindig nincs kép, a gép viszont megy. Megfogom videokártyát, kb 100 fokos, azonnal lekapcs minden videokártya kivesz. Gondoltam, hogy az akadozások és a melegség miatt tuti a videokártya volt a ludas. Mai napon vettem egy vadi új kártyát, úgy nézett ki minden rendben lesz de kb a windows telepítésének 80%-nál megállt minden, nem ment tovább a zöld csík és hozzányúlok a videókártyához, mi az isten, a vadi új kártya is kb 100 fokos. Azonnal lekapcs a gép hogy ha úgy van még vissza tudjam vinni legalább az új kártyát.
Szóval ez az én kis történetem, és ezt szeretném megoldani. Volt valakinek hasonló esete? Mit tippeltek mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- 2. Komplett PC budget áron, netezni, letölteni, filmre
- Félkonfig: ASUS ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI, i9 10850K, Kingston HyperX Predator 32GB
- AMD FX8120, ASUS M5A78L-M/USB3, 16 GB RAM, GT710 konfiguráció
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest