Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Melyik tápegységet vegyem?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Kicsit megkavarodtam.
Tehát a szoftveres raid5-öt ezek szerint lehet bővíteni. De nem "hurcolászható" ha valami elszáll.
A ZFS el ilyen gond nincs, de bővíteni, úgy lehet csak, ha nagyobbra cserélem a driveokat és csak akkor ha mindet kicseréltem.
Keresgélek tovább, mert egyenlőre nem szeretnék 3 nál több vinyót, de azt szeretném majd a későbbiekben bővíteni.
Ezt találtam:
[link]
"If you're using ZFS, you can replace smaller drives in a vdev with larger drives and it will grow the size of the vdev (once all drives have been upgraded).
If you're using ZFS, you can add vdevs to the pool on the fly to grow the size of the pool. You can't remove vdevs from the pool. Think carefully before you add vdevs to the pool."Nah akkor addig értem hogy a poolba csak virtuális lemezt tudok beletenni. Ez a "VDEV", de mi az amit ez a srác is így, hogy a meglevő poolhoz, hozzá tudok adni később virtuális lemezt ?
Van e valahol erről egy jó leírás, ami leírja, hogy mi a a VDEV, POOL stb?
Angolul elég jól tudok, de a szakszöveg megértése azért kihívás.Fontos lenne, hogy bővíthető legyen a rendszer a későbbiekben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Építő/felújító topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- DDC Pumpa kiegészítők: top, bottom (hűtőborda), tartály,
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668, 100% Akkumulátor
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő