Új hozzászólás Aktív témák

• Henryk

aktív tag

Gondolom rám célzott :)

Tényleg inkább az intel felé hajlok, szép kis lap, de mATX-es ház lesz majd egyszer, így nem lenne értelme szerintem ITX-et tenni bele, ha jól láttam a hasonló tudásúak drágábbak is, és kevés a SATA rajtuk.
    Amit néztem tényleg kicsit erős, de ez alá olyan nagyon nem akarok menni, egy "bőven elfut" kategóriát szeretnék nem egy "éppen elég" konfigot, mivel többféle szerverként is üzemelne párhuzamosan nem csak NAS-ként.

Windows Server 2008 R2 Standard, Enterprise, Datacenter, and Web (x64) jól összehaverkodik a win7-el nem? mert minden gépen az van itthon, és erre ha minden igaz be tudnék jelentkezni suliból laptoppal is adatot turkászni? Megtaláltam MSDNAA-n, úgyhogy ingyé lenne ezis eredetibe.

Jó lenne valami raidet összehozni minden vinyóhoz persze, de ahhoz kellene valami vezérlő is, és nem szánok százezreket költeni olyan kartyara ami elvisz 5-6 lemezt raid5-ben. (később még lehet róla szó, ha már több adat lesz)

Az adatok nagy része "manuális raid1"-ben van jelenleg, avagy letöltődnek a NAS-ra, és amit használok az felkerül a gépre is, tehát ha a gépben, vagy NAS-ban kihalna valami ami fontos megvan máshol is. Ami nem fontos adat, pl egyszernézős filmek azt nem másolgatom fölöslegesen, úgyis törlésre kerülnek. az adatok nagy része ilyen átmenetileg tárolt cucc, ezért nem tartom létfontosságúnak a drága helyet ezek védelmére fordítani.

Hogy lehetne legbiztonságosabban, és persze legolcsóbban (tudom, tudom, ilyen nem létezik.. :D ) megoldani valami védelmet? gondolom csak szoftveres jöhet szóba, megérí abből raid5-öt csinálni? vagy jobb az alapverzió, hogy ami fontos az raid1-re, ami nem az natúr?

Új hozzászólás Aktív témák