Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
Ez így igaz, de ez így még mindig csak egy handheld. Képzeljük el a usert, hogy megteheti, hogy legyen konzolja, vagy gamer notija, vagy gamer desktop gépe. Miért tolna pl. egy AC Valhallát kis képernyőn, ahol a beleélés drámainak kisebb? Ezek az AAA címek akkor ütnek be igazán, amikor egy frankó hangrendszer mellett, egy naaaagy képernyőn elindítod és kb. elnyel a világa.
Ezek a handheldek remek cuccok indie témára, főleg, ha kicsi, hiszen akkor bárhol és bármikor lehet kockulni, de aki egy 150 órás AAA játékot ezeken tol végig, miközben megteheti, hogy teljes pompájában is élvezhesse őket, az szerintem erősen mental kat.
A PC handheld eléggé alkalmi kockulási eszköz. Persze, persze van akinek akár fő platform, de pont azt szajkózom, hogy ez a szám bizonyítottan elenyésző.
-
Crus
őstag
Igen, annyira "jön" a SteamOS, ami volt eddig is és rá lehetett tenni mindenre, amiben AMD meg Intel proci volt. Persze értem, most handheldekre is rá lehet tenni és akkor mi is lesz? Van egy Win OS alapú handheld, ami így kb. végtelen cucc futtatására alkalmas meg az Excelre is és persze a Steam kliensre is.
Ehelyett lábon lövöm magam, legyalulom és feltolok rá egy StamOS-t, amin sokkal körülményesebb pl. egy Hearthstone-t utána elindítani, mint Win alapún. Értem, hogy a Valve ezt szeretné nagyon, de az userek se hülyék úgy tudom...
Persze ott van a dualboot lehetősége, Steam Decken magam is műveltem ilyet, de ott volt értelme, mert a Steam OS mellett kellett Win is, de Win mellés Steam OS? Wut?
-
Crus
őstag
Azt mondják egy kép többet mond ezer szónál és hajlok rá, hogy igaz lehet...
A Steam Deck brutális mértékben falta fel ennek az amúgy is apró piacnak a nagyját. Hogy aztán oda volt aki még be tudott törni a nagyobb/jobb címszavak hangoztatásával, az teljesen érthető. Notebookból beteg mennyiség van a piacon, csak az Asusnak van legalább 40-féle jelenleg amit lehet kapni.
Az Intel jó ideje nem talál magára... most egy olyan piacra készül, ahonnan lassan lökdösik kifelé a szereplőket annyira tele van.
-
paljani
aktív tag
Én biztos vagyok benne, hogy ez (“etalon”) változni fog. A 7 col egyszerűen kicsi. Az összes új is inkább a 8+ méretben versenyez. Hordozni meg most sem lehet őket (értsd bármilyen zsebbe tenni): backpackbe meg mindegy mekkora. Tuti bele lehet(ne) berhelni ezeket az új csodaapukat egy frankó 8-9 col formátumba legfeljebb nagy és nehéz lenne. Engem nem zavarna: tipik felhasználásom az ágyban fekve a hasamról, tápról játszani veük.
-
Crus
őstag
De milyen számokat? Ha annyira menne a szekér dobálóznának a számokkal, de ezt egyre inkább nem teszik.
Nagyjából tudjuk csak a számokat: Steam Deck kb. 3.5m, Ally kb. 700k, Legion Go esetében annyit tudunk, hogy kb. fele annyira fogy, mint az Ally, tehát nagy jóindulattal 400k.
És akkor adjuk hozzá a kínai egyéb gyártók készülékeit, globálisan max +500k. Ez így a legeslegjobb esetben is 6 max 7 milliós piac. Switchből meg 145m elment.
A számok nem hazudnak, ez egy telített piac, nem robban ez sehová. Az Intel meg szokás szerint olyasmire ülne fel, ami már nem releváns.
De elmentem a hsz-em, térjünk vissza rá 1 és 2 év múlva is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ez ugyan még nem látszik, de idén több ilyen rendszer is jönni fog Intel platformra építve.
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kedvcsinálót kapott a hamarosan megjelenő RoadCraft
- Tesla topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Suzuki topik
- 3D nyomtatás
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest