Hirdetés
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paqito
senior tag
Szia!
''Ki lehet valahonnan deríteni, hogy az az izé milyen magas?''
Persze! Csak ezért be kell menni a boltba... De ha tuttira akarsz menni, akkor szvsz méred le a kondi magasságát, és menj be a boltba, nézzd meg ott. Esetleg a Zalman honlapján is fenn vannak a paraméterek...
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Szia!
Az általad is említett kondi miatt, ami túl közel volt a gpu-hoz, és nem lehetett rátenni a coolert.
Nem biztos, de talán rámegy egy Zalman ZM80C-HP ami olyan 4500 forint [link]
Heatpipe-os cucc, elég jól hűt, ha jól szellőzik a házad akkor passzívan is elviszi, ha nem akkor tehesz rá Zalman coolert is. [link]
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Üdvv!
Nyugodtan tegyél fel egy ventit, legalább csinál picinka huzatot a kártyád körül. A heatpipenak -pontosabban a benne leledző folyadéknak- esze van, szóval abban a cirkuláció egy bizonyos hőfok felett el fog indulni. A ventinek ott van kiemelkedő szerepe, hogy a heatpipe által felvett hőt a borda jobban leadja. Szóval hajrá
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
<cyborg> #747 üzenetére
Bárcsak tudnék/lenne, dehát sajnos ilyen húzós az ára.
Kérdés! Van a 4-5 ezer forintos kategóriában jópár olyan hűtő, ami csendesen, és nagyon hatékonyan képes lehűteni a Titánodat, még erős tuning mellett is. Ezek valamelyike nem felelne meg? Én is csak 3 hete vettem meg a második vf700 AlCu-mat de ez ''csak'' 4000 volt akcióban [link]
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
<cyborg> #745 üzenetére
Szia!
És Te láttad jól, mert én benéztem
Ugyebár ebből van kétféle. 1: Zalman ZM80C-HP ez is heatpipe történet, de valamivel kisebb, és valóban 4500 Ft környékén van [link] Így néz ki felvértezve [link] megj. ez is bőven elegendő lenne a Titánodra.
2. És van az, amit Te láttál majd 7eFT-ért, ez pedig a ZM80D-HP. [link] Itt pedig a készre szerelt állapot ventivel [link]
Bocsánat, h félrevezettelek
Legjobbakat
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
<cyborg> #739 üzenetére
Szia!
Ha egy diagnosztikai progi kiírja /pl Everest/ akkor van
Ár tekintetében olyan 4500Ft környékén van, tehát ha veszel ilyen coolert, akkor ezen ár környékén keressd -bár gondolom itt is nagy a szórás.
Hogy hagyd e fönn az Abit memóriahűtőjét? Jó kérdés. Ha befér majd a Zalman alá, akkor nem feltétlenül, gondolom hatalmas különbség nem lesz a két passzív bordávalAnnyi szólhaz a Zalman mellett, hogy azt a bordát -elméletileg- ahhoz a hűtőhöz pozícionálták, de a gyakorlatban majd kiderül.
Kis help! Ha egy adott hozzászólásra reagálsz a fórumban, akkor az adott hsz-nél található ''válasz'' gombra kattints, mert akkor rögtön kiderül az h -elsősorban- kinek szánod a választ
Legjobbakat
to etm2: Üdv! Az általad említett két cooler 5V-on gyakorlatilag hangtalan, 12V-on azért már hallható a hangjuk. Nálam a vf700 kb 7-8V mehet egy potméterre van kötve a venti
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
<cyborg> #737 üzenetére
Üdv!
Tényleg kár érte, h nem tettek rá hőérzékelőt -illetve ''csak'' pár típusra, asszem Abit csinált ilyeneket- szóval jópár elégetett Titánt meg lehetett volna menteni...De ne aggódj, az a Zalman amit kinéztél nagyon erős hűtő, jóval nagyobb hőt termelő kártyákra tervezték.
Az én Mercury házam, egy kazán, semmi szellőzése nincs elöl, illetve oldalt. Egy 8 centis cooler van hátul. Cserébe nem porosodik belülAz X800-ast zárt (!!!) házban full passzív módban ATI Tool-al megrángattam, és még így is stabilan tartotta magát a Zalman. Szóval bátran vedd meg, ha lecseréled majd a kártyádat -egyszer a távoli jövőben
- akkor valószinű az új zsugára is jó lesz. És valószínű passzívan is vígan elviszi, de ha nem, akkor 1 perc alatt segíthetsz ezen
Jó ''fabrikálást'', & a legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
<cyborg> #735 üzenetére
Szia !
A Zalman zm-80d-hp hűtőjéhez volt már szerencsém amikor egy X800-ast használtam Azt full passzív módban vitteAmúgy olyan 1500Ft rá a kiegészítő hűtője, amihez jár egy elosztó is, melynek egyik ága 12 a másik 5V-ot ad. Az 5V-ra kötve nincs hangja, és bizosít annyit amennyivel ''fagyasztja'' az öreg harcost a ti 4600-osodat
Amúgy szvsz passzívban is elviszi a kártyád.
Ha ez nem szimpatikus NEked, akkor az is bőven elég, ha a ház falára szerelhető venti szív rá egy kis levegőt.
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Üdv Emberek!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Primecooler pc-vgahg család bármely tagját hol lehetne megvenni itthon. [link] Az oldal második felén van a lényeg... Régebben pl Mistral forgalmazta, de már jó rég nem láttam. Aki tud please segítsen. Előre is köszi!
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Nagyon szívesen!
Jótanács! Ha mész majd hűtőt vásárárolni, akkor vidd magaddal a behalt coolert. Ilyenkor oda tudod mérni az újhoz, úgyhogy nagy meglepetés nem érhet. Én hasonló kategóriájú Vantec hűtőt használtam anno a Titánomon, az is full réz volt. Szvsz jó kis motyó kevesebb mint 2000 Ft-ért
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Szia!
Semmi baj van, ha benész egy boltba, ahol lehet venni egy ilyet vagy ehhez hasonlót akkor meg tudod nézni. Van pár cooler -pl Zalman vf700-as- ahol a két rögzitőfül amivel a kártyára tudod fogatni a bordát, ott a furat ''slicces'' tehát többféle zsugára is jóTalán ez is ilyen, illetve van valaki aki használ ilyet és akkor megmondja a szájával
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
sid.:Rc211v #606 üzenetére
Szia!
Ez elméletileg jó lehet a barátodnak: [link]
Egy picit komolyabb, magasabb árért persze: itt ugyan 5700 bruttó, de jobb helyen br. 4500 jómagyat Ft-ért már megkapod[link] [link]
Ugyanaz, csak itt már a kártyára felszerelve: [link]
Itt pedig megtoldva egy OP1-es ventilátorral (5V-on nagyon halk!!!) [link]
Legjobbakat
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szia!
Én csak a Zalman szendvicsről tudok Neked nyilatkozni. Az adataimnál szereplő VGA-t hűti. Játék alatt max 75-78 fok, de nálam nincs rajta plusz venti! Én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Alapon maximum 50 fok /csak az összehasonlítás végett: a sima Eagle 6600-ost egy Zalman vf 700-as 5V-on tartott alapon 50-52 fokon/
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
''Ezt nem lehet kihagyni!''
Az lehet, de ez itten egy informatikai fórum ''szakmai'' topic-ja, és a VGA-kat nem szagosvízzel hűtjük
Baráti megj! A modik nagyon hamar bannolnak ilyenért!-teljes joggal....
-
Paqito
senior tag
válasz
Májsztró #448 üzenetére
Ahogy gonodolod, hisz a saját pénzedért azt veszel, amit akarsz. Az én sima 6600-mon azért van vf700 mert nem ment fel a Prmcsk féle hűtés
Amúgy jó a Zalman, de azért én a hazaira esküszöm....
Ráadásul a ventivel is jobban lehet sáfárkodni egy jóerejű potméterrel. Amúgy bárnelyiket is választod megérdemli az a Leadtek, hogy komoly hűtő kerüljön rá, és akkor örökös lesz mint a nyomorúság -
-
Paqito
senior tag
Szia!
''ujrapaszta és semmi, borda meleg mint állat de semmi jo eredmény..''
Ha borda tényleg forró az csak jó jel, hogy teljesen jól ül a cooler a helyén! Nem tudod fejből mennyi a gyári kritikus hőmérséklet 110-120 fok körül lehetAzért ettől még messze Vagy.... Szomszéd -azt hiszem Inno- kártyájával 95 fok körül alakul a hőmérséklet
-
Paqito
senior tag
válasz
koxminator #186 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, de mivel legjobb tudásom szerint az AC mellé nem jár memóriahűtő, ezért azt külön kell megvenned, pl a Revoltec [link], vagy a Zalman [link] háza tájáról
Nálam a Silencer+Revoltec páros volt még Titanon, simán megfértek egymás mellett, ha esetleg emelett döntenél, gondolom Nálad sem lenne másképp, hisz a 7800-as sem egy kis kártya! Méretileg... -
Paqito
senior tag
Ahoy!
sakto
Ha nem sérült meg a kártya szerelés közben, is minden teljesen rendben van, akkor valószínű hogy rosszul van feltéve. Nem akarlak untatni, anno amikor nálam is Silencer volt a Titanomon, én is sokat szoptam, amíg ''rendesen'' fel tudtam tenni. Azonban amikor felkerült......
Retekegér
Ezt ajánlanám figyelmedbe, alig 2400 pénz. Tényleg jó kis cucc! [link]
Hulot
''Miből venném észre, hogy túlmelegszik?''
Onnan, hogy beszaggat a kép, vagy teljesen torz etc. A fenti link-ben szereplő cucc esetleg megoldhatja a problémát Nálad is.
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
Flagstaff2 #170 üzenetére
Már már kóros individualizmus
Jó döntés -
Paqito
senior tag
Üdv!
tts forgalmaz NorthQ termékeket [link]
to Bernardo20 Talán egy picit az AC de mindkettő nagyon jól hűt. Az AC nagy előnye, hogy megszabadítja a házat a gpu hőjének nagyrészétől. Bár nem ez volt a kérdés, de Lorettonak 10 fokkal hűt jobban az AC, mint a Zalman Zm80D(+12cm Coolink) heatpipe-os coolerre......
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
Flagstaff2 #160 üzenetére
Szia!
Lehet hogy szar dolgot linkelek, ezért előre is elnézést
Ha elfér ezen motyó alatt a HSI chip, akkor ez is alternatíva lehet [link] Ára kb 3 eFT, és ha teszel rá coolert, messzire zavarja a rosszindulatú meleget
Üdv -
Paqito
senior tag
Nagyon szívesen!
5V - ?? - ?? - 12V
Ez 2db 5V-os ágat, és 2db 12V-os ágat jelent, tehát összesen 4 ventit tudna az ember rákötni a csatlakozóra, ha úgy adódik
Legjobbakat
to .:Kristian:. ''Nekem sima 6600-am van, vagy az mind1?''
prmcsk kolléga megoldásánál nem tudom, hogy mind a sima mind a GT-re jó-e a cooler -gondolom igen...- a többi az univerzális, tehát mindegy hogy milyen
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
.:Kristian:. #140 üzenetére
Szia!
Gondolom a konfigodnál szereplő karira szeretnél valami hűtést tenni, tehát AGP-s a kártya. Sajnos így az Arctic Cooling rögtön kiesik.
Tessék egy kis hazai! Nagyon dícsérik [link]
Illetve ott a VF700 Zalman, és annak a Primecooler koppintása. Ezek asszem teljesen kompatibilisek!
Gonosz ON
'' közeljövőben szeretnék venni 1-et..kb..Január-Februárra terveztem, pénz nem számít csak hűtsön rendesen..!''
Öööööö... akkor egy jóerejű vízhűtéssel netetalántán kompresszoros hűtéssel is hibernálhatnád a motyót
Gonosz OFF
Mod: to Palyuka: A VF700-hoz nem jár FanMate, ahhoz egy olyan csati jár, amivel 5V-ot, vagy 12V-ot lehet adni a ventinek
Uff
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
megyocon #143 üzenetére
Szia!
A Zalman-hoz mellékelnek majd egy tápcsatit, amin van fekete és fehér kivezetés. Az egyik az 5V-os ág, a másik a 12V-os. Én -ahogy gondolom olvastad fentebb- az 5V-osba dugtam a venti. Még így is elég nagy huzatot csap, el tudom képzelni mit művelne 12V-on.... Ha gondolod a kedvedért meghallgatom mit ''mond'' 12V-on
Van egy másik megoldás is. Elhagyod ezt a csatit, és a helyére teszel egy ilyet [link] Ez szintén Zalman termék, 5V-12V-ig fokozatmentesen állíthatod vele a feszt.
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Szeva Vendel
!
Egymás mellett nem hallottam őket működni, de a Primecooler is viszonylag halk volt. A Zalmit rögtön az 5V-os csatiba dugtam, 12-n nem is próbáltam.
''Hangilag volt különbség?''
Most mit mondjak olyan valakinek, akinek hangos a Silencer??? Az én ''süket fülemnek'' mindkettő nagyon halk volt. Amúgy Monya is beujított egy ilyen Primecoolert a 6200-es Leadtek-re, és a ventit azonnal cserélte is, de NEM azért mert hangos, hanem mert nem tetszett Neki a zöld fényeItt a ''kicsike'' [link]. Szóval ha esetleg ilyet veszel, és hangos
akkor van megoldás.......
UFF
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #131 üzenetére
Abba biztos lehetsz hogy le lehet szedni!!!
Szívesen -
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #129 üzenetére
''vajon ez jó ahhoz amit néztem? nemhiszem mondjuk''
Fene se tudja. Ugye az a fő kérdés, hogy stabilan, frankón felfekszik-e mindkét magra a cooler.Ilyen hosszúkás hűtőt még a Cooler Master, a Zalman, a Thermaltake, a Glacialtech csinál, illetve az AC, de mindegyiknél azonos a ''probléma''. Nevezetesen, hogy a grafikus magra fel kell tenni a blokkot, és arra kerül rá a hűtőborda. És ugyebár ebből kéne 2 db......
Példa:
1: [link]
2: [link]
3: [link]
4: [link]
5: [link]
Ezek a képek Cooler Master CoolViva felszerelésének állomásait rögzítik, de gondolom látszik belőle, hogy miért nem valószínű, hogy az esetleges jövőbeli kártyádon miért nem valószínű, hogy jó lenne....
Az, hogy valamelyik másikat rá lehet-e applikálni, sajnos szvsz parasztbarokk módszerrel derül csak ki. Tehát ''meztelen'' Gigabyte kártyával boltba be, hűtőt elkér, hűtőt rárak, megnéz hogy jó-e, ha jó kifizet.
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
UFF ismét!
Újabb Zalman koppintás a Primecooler -honnan máshonnan- konyhájából.
[link] Nekem az a mondat tetszik a legjobban, hogy ''Ajándék kereszthornyú csavarhúzó ''
Amúgy elég bizalomgerjesztő a cucc.....pláne ennyiért
to Celithrandi: Kerestem olcsóbbért, de sajnos nem találtamRemélem találsz ''emberi'' áron ilyen kártyát, mert jófélének tűnik....
Üdv -
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #120 üzenetére
-
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #118 üzenetére
Oh fákk, pedig még szemeztem is anno ezzel a kártyával, mert szimpi volt az ára...
Eltoltam sorry! A vf700 tutti hogy nem jó, de külföldi oldalakon is kerestem, és nem találtam moddolt hűtést
To everybody! Van jó kis heatpipe-os hűtés 3740 pénzért[link] Forgalmazza a Mi$t*@Ł
Üdv
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #116 üzenetére
Így első ránézésere nem ''vészes'' szvsz, csak az a kérdés, hogy 1 kártya van, vagy SLI-ben megy 2db? Ha az előbbi, akkor a Zalman VF700 sorozat, vagy a NorthPole is számításba jöhet. Az előbbi szvsz majdnem biztos h felmenne, de akkor az SLI felejtős
Remélem akkora nagy baromságot nem mondtam..............
Üdv -
Paqito
senior tag
Szia!
Szvsz biztos, hogy át lehet tenni, a kérdés ''csak'' az, hogy érdemes-e? Ha leerőlteted, akkor vmi ganét biztos hogy kell majd rátenni, hogy az új VGA-ra is majd rácuppanjon. Ha költözik a hivatal, akkor ezeket, vagy ezekhez hasonlókat javasolnék, mert megkapod ugyanazt! [link] Az új árát számítsd be a régi VGA árába
Aztán további lehetőségek:
[link]
[link] -ilyen volt a titanomon iszonyat jó -
Paqito
senior tag
Üdv!
Bocs, de 7végén nem vtam netközelben....
De a lényeg! Ezt nézzd meg, ha esetleg még nem láttad volna [link] Itt a kép alapján nagyjából látod, hogy mekkora a cucc.
Itt egy kis mankó a forgalmazókról, de ugye hogy készleten is van-e az esetleges.... [link]
Ha nem, akkor esetleg Zalman VF700 is jó lehet, az ''lefelé'' foglalja a helyet, illetve kapod hozzá a memóriahűtőket is.
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
-
Paqito
senior tag
Üdv!
A magam részéről sosem értettem, hogy ezeket a komolyabb kártyákon miért erőlteti a Giga a passzív megoldásokat, illetve ha ennyire kitart mellette, akkor ne végezzen félmunkát. Szerintem gondolkozz el rajta, hogy egy nagyívű jobbkezes mozdulattal lendítsd a fiók mélyére a gyári hűtést, és valami ''tisztességes'' hűtőt rakj rá, amivel nyugodtak az iccakáid. Szvsz az összes olyan igazán jó kúler be lett már linkelve, ami Nálad szóba jöhet.... AC Silencer, Zalmi VF700, NorthPole etc
''A kérdés h van e a kártyán vajon tápcsati ventihez, és hogy mit érdemes akkor rá venni''
Miért kéne a kártyára tenni a tápcsatitNem jó valamelyik tyúkbél a tápból?
-
Paqito
senior tag
Fél év alatt tutti nem, mert az egyik legjobb barátomnál már több mint fél éve műxik faszányosan, minden gond nélkül. Azonkívül ezeken a cuccokon a nagyobb méretű venti lasabban forog, mint a pici vackok, tehát ez is mellette szól, illetve hogy kapsz még a ramokra is hűtőbordát. Egyedül a VGA-n a lyuktávolság a mérvadó, hogy felmegy-e a cooler.
Amit a #14-ben linkeltem nem jó, pl ez? [link]
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Remélem nem mondok butaságot....
1: Az jó jel, hogy passzív üzemmódban melegedett a borda, hiszen ez bizonyítja, hogy jól van felszerelve. Ha a venti felszerelésénél nem mozdult el semmi, és maradt minden úgy, akkor szerintem nem lehet gond!
''Mert ugye egy bizonyos hőmérséklet alatt nem indul be a heatpipe...''
Ne izgulj, a folyadéknak esze vanŐ légneművé fog válni, ha kell neki, és beindul rendesen a ''cirkuizélódás'' a csövekben
Ennyit számít a passzív kontra aktív üzemmód
-
Paqito
senior tag
-
Paqito
senior tag
válasz
Silencer83 #7 üzenetére
Így igaz, a HIS tuningkártyáin Arctic Cooling referenciahűtők vannak, nem véletlenül...
A csendességhez még annyit, hogy ezek a coolerek -a gyártó szerint- az idő előrehaladtával sem válnak zajossá. Ők 274000 órát írnak ami 31.257797440896 évtalán a kerámicsapágy miatt
Franc tudja, de a Titanomat anno beszarásig lehetett húzni ezzel a hűtővel, miközben síri csend honolt a dobozban
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Üdv Népem
!
Nagyon jó ötlet volt ilyen topicot nyitni.
A magam részéről Mindenkinek akinek kompatibilis VGA-ja van ajánlanám figyelmébe az alábbi termékcsaládot. [link]
Mindegyikre jellemző: Extra halk működés, a gyártó 6 év garanciát vállal sajnos itthoni forgalmazók egyike csak 3 napot, kerámiacsapágyas ventik, DHES technológia, azaz Direct Heat Exhaust System: a keletkezett meleget kitolja a házból.
Mistr@lban, tts-nél megtalálhatóak a cuccok.
Nagyon jó termékek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FSP Vita GM1000 gold 1000w tápegység bontatlan 10 év gyári garancia
- Seasonic Focus GX 850W - dobozos - hibátlan - eladó!
- be quiet! DARK ROCK PRO 4 ( AM4-re )
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 360mm ARGB INGYEN FOX az árban
- Corsair HX1000 1000W Moduláris, 80+Platina hatékonyságú és gyakorlatilag hangtalan
- Beszámítás! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest