Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flowtation

őstag

válasz Tonyk #19709 üzenetére

Nálam ugyan ez, bár kisebb iskola. Tényleg le a kalappal az üfsz előtt, minden tőlük telhetőt megtesznek. Lol megyeszékhely, 8 Mbit, hát ehhez csak gratulálni tudok a szolgáltatónak is, én akkor kussolok az 50-es netekkel, kis falvakban...ez komolyan agyrém. Én egyébként megoldottam a dolgot, az új wifis szekrényt lekapcsoltam mint a huzat, sza..ok bele, így nem lehet dolgozni tényleg. Ha nem tetszik valakinek, csak merjen felhívni. Egyébként beszéltem a wifi szerelőkkel is, sőt az egyik sulinetes üfsz burkoltan javasolta is, más megoldás lévén.
    Bazz, először adnak egy csomó laptopot, amit wifin használsz, utána kiépítik fizikailag a wifi rendszert, majd ez után adják meg a hozzáféréseket a wifihez, csak én érzem, hogy ez a fordítva ülünk a lovon ékes példája?

(#19708) ace05
    Én még nem kaptam levelet, szóban viszont annyit a wifit ellenőrző sulinetesektől, hogy szeptember végére ígérték az új dashboardot, illetve a működőképességet. Ja igen, nekem is átrakták az IPket, de ez mindenhol így volt mondjuk. Persze ez után nem megy a DNS, amit már itt is kérdeztem, hogy mitől lehet, közben annyira jutottunk (a wifisek voltak szívesek segíteni ebben), hogy ez nem is biztos, hogy hiba, hanem csak egy funkció a ciscoban, miszerint fix IP-k le vannak tiltva. Ami igaz, az igaz, fix IP ről nem tudom még pingelni se a routert...sőt, az egyik suliban mióta volt az az átállás, az üzemeltető nem érte el a nagy konica MFP-t, érdekes, annak is fix ipje volt. Átraktam DHCP-re és név alapján telepítettem, egyből jó lett. De ilyeneket nem közölnek az emberrel. Emiatt az egész miatt ugye a tartományunk se működik, ésatöbbi, pár beszélgetés után abban maradtunk, hogy be lesz lőve a szerver egy publikus IP-re aztán az mindenkinek jobb így. (az tudom, hogy eleve is így kellett volna, de ennek meg vannak az okai, hogy miért nem így volt eleve).

Szóval egy nagy káosz most az egész.

Új hozzászólás Aktív témák