-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Van egy G.Skill Aegis 3000mhz 2x8gb ram kittem, egy MSI B450 Bazooka alaplapban. Most szerettem volna bővíteni 32GB-re, és gondoltam megnézem milyen ram van benne, mert a CPU-z csak annyit írt, h 16gb. Mivel nagyon zsúfolt a gépház, így csak a ram kivételével tudtam megnézni. Amikor visszaraktam, nem indult a gép. Ki is írta, hogy CPU or MEMORY issue. Újraindult és kiírta, hogy visszaállítja a BIOST, (pedig semmit sem változtattam rajta). Ekkor bootloopba került a gép, de a harmadik loop után valahogy mégis elindult. Belenéztem a Biosba, és semmit sem változtattam, erre megint loopolt, megint 3x. És a probléma után is kb 1 percet kell várni a gép indulásáig. Mármint addig, mire elkezdi a bootolást (alalplapgyártó, stb). Addig meg csak fekete képernyő. Régen 15-20 sec volt, mire felállt a rendszer.
Mi lehet a gond?
(Azt már meg se merem kérdezni, hogy miért ír a cpu-z 16gb 1066-mhz-t, a Bios meg 8130mb 2133mhz) -
megint én
őstag
válasz
HaZsolt #28779 üzenetére
Szeva! Mindenképpen 1600 Mhz-n használd, mert az ér is valamit! Az hogy milyen sz időzítése, azon semmit sem fogsz észrevenni... De komolyan csak tesztprogram fog kimutatni némi változást, de talán az se. A pontos részletekér fáradj át a tuning kezdoknek szajbaragosan topicban...
Még ha cl10ben használnád, akkor sem vennél észre semmit. (kipróbáltam) -
megint én
őstag
Ja, és úgy sem érezném a változást, hogy raid0-om van 2 samsung f3 al? És hát a cpu is jócshán hajtva van...
-
megint én
őstag
A configomba érdemes 8GB ramot venni???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest