Hirdetés
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Egyelőre nem tartja beszámításra érdemesnek az első Vision Pro kiadást az Apple
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Submarine
senior tag
- kérdezz még rá a ryzen totyikban is
- annyira nem nézted be, ha alapból stabil. Azt a 2933-at próbálgasd, hátha be tudod lőni és jó lesz. Szorosan kapcsolódik a procihoz a történet, de a Ryzenhez nem értek, és ez egy speciális kategória, azért is mondtam a topikját.
- a gazdájának meg elmondhatod ugyanezeket, ez egy érzékeny típus kombináció, van aki heteket szórakozik a megfelelő ramok megtalálásával, amúgy meg nem hiszem, hogy létezik emberfia aki észreveszi a ramok közötti freki különbséget, főleg nem alap felhasználással olyan, aki nem is ért hozzá
- én is vállaltam már - "majd én segítek" - alapon dolgokat, és olyan is volt hogy túlbuzgóságból el*úrtam - csak ezért mondom, hogy ne erőltesd -
Submarine
senior tag
Hali!
Na ez sztem pont az, amit Kokónak már nincs kedve 3866-odjára is ismét elmondani:
2400MHz felett minden overclock(OC), csak feszemeléssel tudod kihozni belőle, és nincs rá 100% garancia, hogy hibamentes lesz.
Asrock AM4 AB350 PRO4 link
Itt kicsit részletezik is, a ryzen proci típusa is rátesz, ez 2933MHz-en megy ahogy látom feszemelés nélkül (Pinnacle Ridge).
Mivel nem a sajátod, én nem kísérleteznék vele, hagyd a gazdára a tuningot. Alapon legyen stabil, és kész. -
FehérHolló
veterán
A két 1GB-os modul szemmel láthatólag különböző (nyák huzalozás, plusz ellenállások, stb). Azt is megkockáztatnám, hogy közük kevés van a Samsunghoz, legfeljebb a chipeket gyártotta Samsung.
(Rovernek van emlékeim szerint egy hozzászólása, amiben kifejti a samsung chipek és a "brand" névvel illetett lótrágya modulok eladhatóságának kapcsolatát.)Egyébként ha a modul külön sem megy, akkor nem szereti a lapod alapjáraton (=nem kompatibilisek). Megesik az ilyen. Ha van lehetőséged, cseréld el egy másik 1GB-osra (ügyelve arra, hogy az új modulnak is 8 chip legyen mindkét oldalán).
-
NwL
tag
Update:
A felső modul működik az alsó nem.
Egyik oldal
Másik oldal
A két modul nem teljesen egyforma, bár a chipek ugyan olyanok.Az alaplapon lévő 4 foglalat közül csak kettőben indul el az első memória a dimm2 és a dimm4 -ben.
A második sehol. Lehet az alaplappal sincs rendben minden?
Közben találtam egy 512Mb-os hynix modult amivel szintén működik, de csak a dimm2 és 4 ben.
Magában is és az 1GBos samsungal is egyszerre.Most már teljes a káosz.
re: FehérHolló: lehet nem a termékkódot írtam le, de mást nem nagyon találtam rajta, de linkeltem a képét a moduloknak. A párokról annyit, hogy magába se megy a második memória. Cmos reset volt, nem is egyszer. Ezt a kompatibilitást viszont nem értem, hasonló modulok, de mégis van különbség. A kérdés: mi?
Köszi a válaszokat!
-
FehérHolló
veterán
Samsung ([link]) és gugli szerint sem létezik ilyen DDR termékkód.
Négy ötletem van így szinte információ nélkül:
1. Az egyik modulnak 1, míg a másiknak mindkét oldalán vannak chipek. (Ez valószínűtlen 1GB-os moduloknál, de nem zárható ki.)
2. Nem a (DIMM1 + DIMM3) vagy (DIMM2 + DIMM4) párosokba raktad a modulokat.
3. Nem csináltál CMOS resetet, és lehet, hogy egy korábbi BIOS beállítás zavar be.
4. Csak szimplán nem kompatibilis a modul az alaplapoddal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest