-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
camalot #27183 üzenetére
64 bitet ajánlok énis, hd videó editálásnál jóljöhet minden csepp ram. (én ezzel is foglalkozok)
Emellett még alaplapban állítsd be úgy a VGA-d, hogy csak a sideport memóriát használja. Sideport + UMA nekem valamiért baromira belassította játék alatt is. Ráadásul ugye akkor a ramodból vesz le. Melónál nemszámít mondjuk a VGA, de Win 7 aeronak sem lesz túljó a teljesítménye UMA-val.Amit még ajánlok, az az Ati AVIVO converter, ami a kis alaplapi GPU erejét is fel tudja használni konvertálásra CPU+GPU együtt kb 4x gyorsabb. Sajna elég fapados a Catalystból elérhető cucc. Ami még kihasználja az Ati Stream-et, az a Media Show Espresso converter. Bár annyira nem láttam látványos gyorsulást.
Később több program fogja kihasználni az Ati Stream-et, vagy a CUDA-t, szóval akár 10-15 rugóért befektethetsz egy olcsóbb VGA-ba később (Geforce 8600 tól felfelé CUDA-sak, vagy Radeon HD4XXX de inkább 5XXX sorozat jobb lesz ilyen célra) Bizony, ezek a GPU-k sokszorta hatékonyabbak videókonvertálásban és renderelésben is, mint a CPU. Csak egyszerűen még kevés a program ami rendesen használná ezt az erőt.
-
MZsoltee
veterán
válasz
camalot #27183 üzenetére
A 32bites oprendszer(win) alaból nemad 2Gb-nál többet memóriát egy alkalmazásnak sem, és maximum 4GB memóriát kezel ebbe beletartozik minden a vga memória is! A te esetedben érdemes egy 64bites rendszert telepíteni és lehetőség szeritn 64bites programokat haszálni, de ha csak 32bites a program, de 64bite saz oprendszer akkor is van előnye!
-
-
törölt tag
válasz
camalot #26134 üzenetére
Azt mondják jók a Patriot RAM-ok is, bár én spec mág nem igen hallottam róla. Nézd azért meg a lapod memory support listájában benne van-e.
Egyébként Ipon-nál van Kingmax 2x2GB 1333-as KIT-ben is 25k körül.
Dude8: Adata szerintem gyengébb minőségű, Kingmax-al jobban jársz. TricChannel-ről kérdezd meg Kelzsoca-t a "Milyen gépet vegyek" topikban, Ő nagy i7 guru.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest