-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
válasz
picur220 #25291 üzenetére
Szerintem ha új konfig, akkor már megéri a ddr3. A cikk mindegy milyen régi adott ram adott időzítéssel ugyanolyan elérési idővel rendelkezik. Én is mostanság keresek valami jó ddr3 ramot és azt hallom 1333 cl6,cl7 vagy 1600 cl7, cl8 jó. Rosszabb időzítéssel hanyagolható. Az ilyen ramok 20-25k körül mozognak, erre számíts. És még annyi hogy a ddr3 előnye az lehet hogy ugyanolyan teljesítményhez kisebb feszültség kell neki. És valakinek - nekem is - ez fontos. Kevesebb hő, kevesebb fogyasztás.
-
yolan
őstag
válasz
picur220 #24564 üzenetére
Időzítések, és magyarázatuk
RAM - 1 darab modul
RAM KIT - 2 modul, sok esetben dual channel kit, tehát dual channelban tudnak működni
RAM TRI KIT - most az i7-hez vannak ilyenek, mert annak ugyebár 3 csatornás memóvezérlője van, az ilyen kit-ek 3 modulból állnak, és tri channel módban tudnak üzemelni.
És létezik még RAM QUAD KIT, ami 4 modulból áll, és értelem szerűen quad channel módban képesek üzemelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest