- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Gyanús, hogy van minőségbeli szórás is, bár nálam szerintem csak az egyik modul volt defektes, mert a mostani gombelemes szórakozás helyett az előző szettel elég volt kivennem a jobb oldali ramot, úgy eljutottam a biosig.
Ami nekem segített bebootolni GDM off 1T-ben:
ClkDrvSrt: 40
ProcOdt: 60
RttNom: Disabled
RttWr: RZQ/3
RttPark: RZQ/1
És persze fesz emelések.Azóta már "messzire" eljutottam, sokat olvasgattam és kutakodtam neten, a feszültségek is alacsonyak, innen már nem piszkálok semmit, csak a ram feszt ami még 1.4v. Lehetne szórakozni az elsődleges időzítésekkel, de most pihentetem, mert már csukott szemmel is újra be tudom állítani a bios minden menüpontját

Ami tuti kinyírta a gépet nálam:
tWTRL 12 alatt
tRC 58 alatt
ClkDrvStr 40 alatt (bootol, de anta hibázik)
VDDG feszek 0.95 (bootol, de anta hibázik)
3600Mhz-nél magasabb órajel nem megy hiba nélkül sehogy sem (alap időzítések, magas feszek stb), de nem is erőltettem sokáig a próbálkozástspleenszuru #61461:
Igen, az a konfig az. Én futtatnám 4-5 órán át a P95-öt, van akinél 4 óra után hibázott. Plusz az OCCT CPU tesztjét ajánlják még extrém beállítással általános géptesztelésre (ram, cpu negatív offset stb), az ingyenes verzió 1 órás limitje is elég lehet, valamint a memória tesztje (SSE és AVX2 30-30 percen át)Amúgy informálódni kell (dram calculator után is):
MemTestHelper
Reddit
1usmus (több oldalas, ez a tippes-trükkös oldal)
Google![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Házimozi belépő szinten
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Elektromos autók - motorok
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fudi2002