-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atimester
aktív tag
válasz
Henker2
üzenetére
Bár nem pont ugyan olyanok típusúak a RAM-jaink, de ugyan azokat a chip-eket szerelik a gyártók, és az egyes beállítások közötti arányok körülbelül azonosak.
Én is szeretem kitesztelni az egyes alkatrészeimet (proci, RAM, VGA)
LGA-775 esetén még 3,6-3,8GHz-en hajtottuk a négymagos procikat. (Q9550) És a leggyorsabb Geil RAM-okkal szereltük a gépeinket.
Amióta i7-esem van, már nem tudom teljesen kihajtani még a tervező programjaimmal sem. A játékokhoz persze erős VGA kell, ott a határ a csillagos ég, de minden máshoz elég a proci alap órajele és a RAM-ok 1333MHz-es sebessége. Most beálltam a RAM-okkal 1600MHz-re, 9-9-9-24 1T 1,35V-ra, a procit meg feltoltam maximumra, ami az én esetemben a szorzó zár miatt 3800MHz. (i7-2600) Ott egy jó nagy hűtővel ventilátor nélkül 40-50 fok között elketyeg. Halk és stabil!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen videókártyát?
- Assetto Corsa Rally
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Windows 11
- Samsung Gear S3 - második kör
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Honor Magic 6 Pro Epic Green Használt, karcmentes garancia 2027. 10. 31-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fudi2002