Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Calibos #3427 üzenetére

Vga-t nem húzom, csak pár teszt erejéig néha, de a jelenségre nincs befolyással. 27xx Mhz/49x Mhz cpu/ram szinkron órajeleknél kezdődik ez a mutatvány, ekkor még bőven van tartalék a prociban, és alapfeszen megy.

Ha visszaosztom a ramokat 333-ra, alapfeszen 2900 Mhz-ig stabil a cpu, utána 0.25V-ot kér még enni, de 2970 Mhz-nél már 1.4V-ot kajál. Az Orthos 2900 Mhz felett 5 perc után harderhibát nyavajog de a játékaim és más programjaim stabilan futnak órák után is ezen az órajelen. 2860 Mhz-en már az Orthos sem sipákol. 3 Ghz-en (1.5V) még lazán lemegy egy 3Dmark 05 is, ilyenkor már 266-ra visszaosztott ramokkal, de Orthossal még ezen a frekin nem mertem befűteni :)
    Feltételezem hogy nem a processzorom fullad ki 2700-2750 Mhz-en, különben ezeken a sokkal magasabb órajeleken is ezt tenné.

Ati Tool fentvan de nem használom (nem válik be az a program X1950-hez) starup-ban nem indul, ATT-t használok, driver 7.6, CCC szintén nincs fent, ATT-ben VPU recovery enabled. Nvidia nforce4-hez 6.86-os driver az alaplapim, Win XP sp2, legújabb (augusztusi) directX, A64 cpu driver 1.2.3.0 verza, audio driver Realtek nem tudom hányas.

Azthiszem mindent leírtam. Köszi előre is ha tudsz valami jót mondani rá!

FehérHolló:
    Igen a PCI-EX fix 100 Mhz.

A sok szerkesztés: beragadnak a billentyűzeten a gombjaim, gyakori helyesírási hibákat okozva :)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák