- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
A #30309 kérdésemre kérnék segítséget
Köszönöm. -
Ranger^41
aktív tag
válasz
Ranger^41 #30315 üzenetére
Tovább bonyolítva a dolgot:
DxDiag szerint meg van 4 giga lapozófájlom [link]
Ezekszerint a win csinál egy a fizikai memóriával egyező fix lapozófájlt amibe a mezei usernek semmi beleszólása, ki se kapcsolhatja, át se helyezheti, csak mindezek mellé hozhat még létre magának pagefileokat, aminek ezekszerint már semmi értelme?
Ezen már a google sem segít... -
Ranger^41
aktív tag
Majdnem, de mégse
Amiket leírtál azt kb eddig is tudtam, amit nem értek, az az, hogy a 4+4 hogy lesz 12 giga... A lapozófájlt meg inkább megtartom 4 gigához, mert már volt olyan, hogy elértem 80%os memória használatot, és nem ment minden program, amit néha egyszerre kell használnom a projektekhez, pl revit + photoshop (revitnek ha elszabadul a material libraryje, ami elég magasfelbontású textúrákkal dolgozik, akkor simán megehet 2 giga ramot is, csak ő maga...) és vésztartaléknak nem árt, ha ott van az a lapozófájl, minthogy valami jó kis adatvesztéssel szembesüljek
Ha nincs terhelve a gép, akkor lapozófájlnól ilyen 30megával elvan everest szerint, az meg lófasz.
Szóval a kérdés még mindig az, hogy a 4giga fizikai memo, és 4giga lapozófájlból hogy lesz 12giga virtuális memória? (Lapozófájlt én állítottam be fix értékre, egy helyre, windows sehol nem kezeli, tehát nincs a háttérben sehol + pagefile)
Meg elvileg a win, hogyha túl kicsire van véve a lapozófájl mérete (kevesebb mint a fizikai), akkor önkényesen létrehoz a rendszerpartíción egy lapozófájlt, tehát teljesen kikapcsolni nem lehet, hogy elkerülje a meglepit... Ennek mennyi a valóságtartalma? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ranger^41 #30312 üzenetére
Virtuális memória: "A virtuális memória a számítógép RAM memóriáját a merevlemezenegy ideiglenes használatú területtel kombinálja. Ha nincs elegendő RAM memória, a virtuális memória az adatokat a RAM memóriából a lapozófájlnak nevezett területre mozgatja. Az adatok lapozófájlba mozgatása RAM memória területet szabadít fel, mellyel befejezhetők a feladatok."
Nyilván a winyód jóval lassab mint a ram a gépedben, ezért ha sok a memóriád akkor érdemes kilőni mert gyorsul tőle a rendszer abban az esetben ha tényleg a virtuális memó a szűkkeresztmetszet. Ez hogy lehet ha elég sok ramom van akkor elvileg nem használja a virtuális mem-et?! De, a Win hiába van 12GB ramod bizonyos esetekben/programok esetén akkor is használja a virtuális memót ha arra valójában nincs szükség. Ezért érdemes kikapcsolni.
Ennek mérete kézzel is megadható, amit látsz magadnál feltüntetve az a win által megadott default érték. Ezt tetszés (illetve nyilván a tároló kapcitástól függően) szerint változtathatod és ki is kapcsolhatod.
Elméletileg bozonyos programok esetében okozhat galibát ha nincs virtuális memó bekapcsolva, de ilyen esetek elvétve fordulank elő. Szóval 4GB mellet már nyugodtan kilőhető a vitruális memó.Fizikai memória: Ez a valóságosan a gépben lévó RAM mennyiséget jelöli.
Lapozó file: "A lapozófájl (Pagefile.sys) a számítógép merevlemezén található rejtett fájl, amelyet a Windows RAM memóriaként használ. A virtuális memória a lapozófájl és a fizikai memória együttese. Alapértelmezésben a Windows a lapozófájlt a rendszerindító partíción tárolja (azon a partíción, amely az operációs rendszert és annak segédfájljait tartalmazza). A lapozófájl alapértelmezett mérete a teljes RAM memória másfélszerese."
Lapozó terület: Fizikai mem + lapzó file mérete.
Remélem kielégítő volt a válasz.
-
Ranger^41
aktív tag
Közbe kicsit átrendezgettem a dolgokat a gépen, 2. vinyó eleje kapott egy kis 10gigás partíciót fix 4gigás pagefilenak és a temp mappáknak, És már így a 4giga rammal is sokkal gyorsabb a gépem, nem tapasztalom azokat a belassulásokat mint anno 2vel. Még kicsit terhelgetem, aztán ha nem lesz gáz, akkor inkább eladom a 2 geilt, és majd pár hónap múlva veszek még 4 giga 1066ost, igazából már van vevőm a geilre, és nem szokásom a megbeszélt üzleteket visszamondani, pofám sincs hozzá
Más:
Valaki magyarázza már el nekem mi az összefüggés, a virtuális memória, fizikai memória, lapozófájl, és lapozó terület között.
Everest alapján virtuális memo: fizikai+lapozó terület, lapozó terület meg ~lapozófájl+fizikai memória, szóval itt valami nem stimmel, 4giga lapozófájllal és 4 giga rammal 12 giga a virtuális memóriám...
virt mem: 12284
fiz mem: 4095
lapozófájl 4096
lapozó terület 8189Ez hogy?
-
donbos12
tag
Sziasztok!
Gépem a következő :
Asus P5Q3 + Intel Q9650 (1333 FSB) + 2x2 GB Geil Black Dragon 1600 MHz-s DDR3 memória többi most jelen esetben nem számít.A problémám mint sejthetitek ,hogy túlméreteztem a memóriát.Az viszont furcsa ,hogy 1333 MHz-ra rakva a BIOS-ban a memória sávszélességét folyamatos fagyások,kék halál kb. 10-20 percenként vannak.Sőt még a windows betöltése közben is ,az egér is teljesen megőrül (másodpercekre lefagy ill. ki is kapcsol nem infrás!) + csak azt az USB-t ismeri föl ahol az egér be van dugva ha máshova dugom be akkor azt írja ,hogy nem lehet a hardvert felismerni (valami ilyesmi)!
Ahogy visszarakom a frekvenciát 1066-ra minden teljesen jól üzemel és semmi hiba nincs!
Ennek mi lehet az oka?
Én a memória késleltetésre gyanakszok ,de azt a BIOS magától állítja be és én ehhez nem értek!
Még valami : meg is szeretnék szabadulni ezektől a ramoktól árban 1333 MHz-s ramot ebben az ár kategóriában (20k körül) milyet javasolnátok nekem?Vagy esetleg álljak neki tuningolni a magasabb FSB érdekében?
Előre is köszönöm!
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,lenne egy kérdésem,nem vagyok nagyon otthon a témában,szóval egy Gigabyte alaplapom van meg egy Q9550 és kellene 6 Gb ram,Tri-Channel 1.65V ramok jók lesznek nekem ?
Üdv.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
scott_free #30306 üzenetére
2x4GB, kevesebb modul kevesebb fogyasztás, hőtermelés, és a memvezérlő is könnyebben boldogul, meg minnél nagyobb a modul mérete annál könyebb eladni később.
Attól függ mire használod. Játékra akkor elég bőven a 4GB ram is. Ha munkára akkor 8GB elkélhet.
-
scott_free
senior tag
hali,
melyik lenne a jobb választás: 2x4gb vagy 4x2gb ddr3-as ram egy Socket AM3-as laphoz és 3 magos (a későbbiekben valszeg majd 6 magos) AMD procihoz? (minden alapon. semmi húzás)
ill. van-e érdemi gyorsulás a 4 vs. 8 gb memória között?64bites win7-tel menne.
thx!
-
Ranger^41
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- 2 x 32 GB kit 6000 MHz CL30 DDR5 G.Skill Tident Z5 Neo RGB 10 év garancia!!!
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest