- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
Tehát összefoglalom a problémámat..mert nagyon idegesít a dolog..:
Az előző alaplapom: GA-MA770-DS3 és procim AMD 5200+ x2 volt
A mostani lapom: GA-EP43-DS3 és procim C2D E7200 (Biost frissítettem F9re)Az előző lapomba is ez a memória volt: Geil DDR2 Value Kit 4GB (2x2GB) PC6400, 800MHz, CAS 5-5-5-15, 1.8V (GX24GB6400DC) ami hibátlanul működött Dual Channel-ben is!!!
Az alaplapok Support List-jében ez a sorozatszámú nincs benne konkrétan, de akkor az AMD-s lapal sem működött volna. (gondolom..)Most hogy az új lapba beletettem a ramot csak is kizárólag Single Channel-ben hajlandó üzemelni!! Kipróbáltam a DiMM-ek közötti variációkat és egyik esetben sem jó a Dual.
Ha Dual-ra teszem (A bekapcsolás után kiírja hogy Dual Channel üzemmódban mennek a ramok!), akkor eljut kb. a Win betöltőképernyőjéig és vagy üzenet nékül megfagy, vagy kékhalálos üzenetet kapok:
Vagy ezt vagy egy PNF List Corrupt-os "témájút"!
[link]Memtestet futtattam.....[size=3]Single üzemmódban nem talál hibát[/size], ha pedig Dualban csinálom a tesztet akkor rögtön hibát talál:
[link][ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest