Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • matezz

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kinőttem a kompakt gépemet és szeretnék beruházni egy DSLR-re. Az általános digitális fotós topic átolvasása után arra jutottam a pentax jobb választás a korábban tervezett nikonnal/canonnal (d 3200 vagy d5100, 600d) szemben a beépített AF motor és stabilizáció miatt. Ha jól értem emiatt az objektívek száma és ára barátságosabb képet mutat. Valamint korábban volt pentaxom egy mz-50 amivel nagyon meg voltam elégedve (annak a 28-85ös obija esetleg használható?) A márka tehát adott illetve a költségvetés ami kezdésnek 400 maximum 500 Euró. Ennyiért szeretnék egy vázat valamint egy kezdő obit esetleg dupla kit lehetőleg 18-105 v 18-135 (azért hajlok ezek felé a 18-50 helyett mert ezekkel jobban elvagyok amíg lesz pénzem extra objektívekre mint pl. nagylátszög)
    A felhasználás erősen hobbis, univerzális. Utazás, családi események semmi extrém.

    Amiért hozzátok fordulok az a következő. Mindenhol az jön le, hogy végső soron a lencse számít. Mivel nem tervezek papírra nyomni azt hiszem a 10-12MP feletti CMOS érzékelők között nem lesz akkora különbség amit én kihasználnék a főleg gépen megtekintett tárolt képek esetén. A cél 1-2 éven belül egy váz, nagylátszög 30v. 50 obi alacsony f értékkel beltérre, egy 18-105/135 általános fotózásra esetleg később egy tele. Az, hogy mennyi idő alatt sikerül ezt összeszedni és milyen minőségben sokban függ a váz árától. Légyszi ajánljatok nekem jó obikat minden kategóriábol amik jó ár/érték aránnyal rendelkeznek és nektek beváltak illetve adjatok tanácsot érdemes e az én igényeimmel lassabban haladni és beruházni egy jobb-drágább vázba mint a k7, k30 esetleg k5 (de ez már fájna nagyon a pénztárcámnak) alap kitben vagy inkább egy olcsóbb vázat mint k20d, k-x vagy k-r és akkor több marad első körben az obira. A vízállóság nem elsődleges ugyanis ha jól értem a lencsének is annak kéne lennie ami a választékot és az árat eléggé befolyásolja.

    Minden egyes alkalommal amikor elkezdem nézni a gépeket csak összezavarodom és a váz ára kúszik felfelé de úgy érzem egy jó de olcsóbb váz és több pénz a lencsékre ebben az árkategóriában talán jobb útnak tűnik. A költségetés rugalmas ha valami extra jó ötletetek van de valahol meg kellett húzni a határt.

    Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!

    Üdv,
    Máté

Új hozzászólás Aktív témák