- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Objektívek topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Ma besétáltam a Pannonba hogy én most egy számlás előfizetést akarok. Aztán kaptam a dinnyét a fejemre hogy bizony két fényképes igazolvány kell a havidíjas előfizetéshez. (Kártyáshoz elég egy is) Gyönyörű. Oké, akkor legyen kezes, és anyám pont kéznél volt mint kezes de neki meg lejárt a jogsija a minap, úgyhogy bukta, merthogy a kezesnek is két fényképes igazolvány kell
A másik, számhordozással intézném ezt a dolgot, de az üfi meg mondta hogy el kéne menni a másik szolgáltatóhoz hogy kiadja a papírokat... De kérem, a weboldalon az van, hogy van egykapus és kétkapus megoldás, a kétkapus meg ugye az előző szolgáltatóhoz rohangálós és ha én az egykapust választom akkor majd ők elintézik. Hozzátenném, feltöltős kártyás vagyok, nincs tartozásom semmi, mégis elküldött. (Mármint nem említette az egykapust)
Na ez nem kezdődik valami jól..
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Viktor0610 #4268 üzenetére
Hát igen, utólag már én is rájöttem, tegnap bementünk pannonba bátyámmal a törökbálinti központba és igen tényleg egyszerűbb lett volna a kétkapus.
Úgyhogy inkább lett egy új számom, sokkal jobb mint az előző, és az tetszett hogy 20 szám közül tudtam válogatni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Ma délelőtt arra lettem figyelmes, van hálózat, full a térerőm és még a Budapest cellainformációt is kiírja a telefon, mégsem tudok hívást kezdeményezni. Djuice számlás előfizetésem van, nincs elmaradás, na mondom nofene.
Ki-bekapcs, és szintén megtalálta a hálózatot, de most már nem "pannon"-t írt ki az operátor helyére a teló hanem "djuice"-t. Nah gondoltam átállították és jól megcsesződött a sim kártya.
Igazam is volt, hazajöttem itthon kipróbáltam nem tudtam hívást sem fogadni, sem indítani még 1220-at sem, másik mobilról sem, így kiderült hogy a sim kártya a gázos, így bementem egy pannonba és pár perc alatt elintéztük, kaptam új simet, és maradt a régi szám persze.
Kérdeztem az üfist, hogy nem-e lehet hogy emiatt az átállítósdi miatt van, hát nem biztos meg kérdeztem (mivel az új sim is még "pannon"-t ír ki) hogy ha átállítják ezt is akkor nem-e hal be ez is?, nem hiszi – mondja de én láttam rajta hogy annyira nem biztos benne
(Pedig a régebbi sim kártya is most volt 1 hónapja újonnan vásárolva)Nah mindegy, örülök hogy pikk-pakk túl vagyunk ezen is.
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Csak úgy leírom hogy ilyen is van, nem nagy cucc, de engem megbántott..
Djuice-os vagyok, havidíjas előfizetéssel. Kb féléve vagyok náluk és most először elfelejtettem időben befizetni, 6-án kellett volna és 11-én fizettem be, bankkártyán keresztül, mint mindig.
A héten jött az új számla, és felszámoltak 5,41 Ft késedelmi kamatot. És nem azért a redvás 6 forintért, hanem az elv... Nem egy 20 meg 40 ezer forintos számláról van szó, hanem egy 1.635 Ft-os, azaz ezerhatszázharmincöt forintos számláról.
Máshol egy hónap késés miatt nem számítanak fel semmit, itt meg öt nap után.
Kapják be.
-
Apollyon
Korrektor
Hi!
Bár én előfizus vagyok, a Vodafonos feltöltőkártyát nem ajánlom, onnan jöttem át. Nem drágább, de nem is olcsóbb, viszont reklámokat küldözgetnek sms-ben (akár hetente többször), ráadásul a térerő is tré, pannonnál mindig fullon van, tovább is bírja a telefon akksija..
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Már vagy 6 éve djuice complete csomagom van, valami havi 100MB nettel, ami 500 Ft.
Most 1555 a telefon, ebből 1371 Ft lebeszélhető. Júliustól 1890 lesz, és 20-ról 24 Ft-ra emelik a percdíjat. Hűség persze nincs, már nagyon régóta nem forgalmazzák ezt a tarifacsomagot.Most akkor én bemehetek és reklamálhatok hogy nem szeretném ha újfent emelnének?
Amikor megvettem ezt az előfizut, akkor 1375 Ft volt havonta, amiből ugyanennyit le tudtam beszélni. Akkor a percdíj 18 Ft volt, most már 24 lesz úgy, hogy azóta már kapcsolási díj is van.
Az a vicc, hogy egy ezeréves technológiát még mindig aranyáron mérnek.
Na szóval, panaszt tehetek hogy nem akarom az áremelést és akkor nem is fognak emelni, vagy tehetetlen vagyok és be kell nyelnem az újabb 300 Ft-os havidíj és percdíjemelést?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Sayuar #32673 üzenetére
& többiek.
Az a helyzet hogy én már nem telefonálok annyit, szerintem váltani fogok feltöltőkártyásra. Oké, még "szerencsésnek" mondható ez a csomag, de csak a többihez képest, viszont az elmúlt évek során egyre több pénzért egyre kevesebbet telefonálhatok (na igen, minden csomagnál ez van). Mivel úgyis nagyrészt csak text only-ra használom a mobilnetet, meg kb havonta max 30 perc duma, így nem érzem szükségét annak hogy most havi 2500 Ft-ot fizessek akkor is ha nem beszélem le.
-
Apollyon
Korrektor
Mai napi ügyes voltam:
Jött egy üzenet valami telenor mytv-vel kapcs. vagy mi, reklám. Mérges voltam, erre visszaírtam hogy anyádat zaklasd gyökér. Erre meg jön még egy üzenet hogy a szolgáltatást aktiváltuk.
=> 1220, ügyintéző, mondom én azt nem úgy értettem. Mondja várjak. Aztán kis zenélés után aszondja upsz, karbantartás van, nem tud semmit csinálni 1-2 óra múlva hívjam vissza. Hát még ilyet se láttam.
-
Apollyon
Korrektor
válasz dptrsk #33243 üzenetére
Mindegy, ez a legkisebb gond. Sajnos úgy néz ki hogy egy ezresembe került ez az anyázás.
Azt mondta az ügyintéző, hogy mivel elfogadtam sms-sel a szolgáltatást, ezért aktiválódott, és mindenképpen ki fogják számlázni.
Az üzenetben viszont az állt, hogy az OK szócskát küldje vissza. Viszont direkt figyeltem, hogy ez a két betű ne szerepeljen egymás mellett, tehát nem az üzenet tartalmát figyeli a rendszer hanem hogy jött-e üzenet. Ezekszerint egy tényleg véletlenül küldött üres üzenetet is elfogadnak.
Sajnos ebből panaszügy lesz
-
Apollyon
Korrektor
válasz szabogabor10 #33246 üzenetére
Nem is aktív nap.. 1-2 óra volt az egész, és nem is használtam. OK, a rendelkezésre állásért kell fizetni. Írok egy panaszt, aztán meglátjuk mi lesz. Valószínűleg semmi. Amúgy tényleg pofátlan hogy az egész hónapot számlára küldenek a semmiért.
Viszont kértem a telefonban ügyintézőtől hogy ne küldözgessenek többet reklámokat, meg ajánlatokat.De a legnagyobb defekt az egészben, hogy azt írják: OK szóval kell jóváhagyni a megrendelést. Ehelyett más szerepel ott, bizonyítani is tudom. Nem is az ezres miatt, hanem az elv, hogy ilyen sunyi módon működik ez az egész.
Ha meg ki kell fizetnem akkor nem tudok mit tenni, költsék kemóra a rohadékok.(#33249) asdf_: Igen köszi, ez lesz
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok! Végképp kihúzta nálam a gyufát a telenor.
Nemrég itt vergődtem, hogy emelik a tarifát, és jól otthagyom őket. Végül nem emeltek olyan durván, és látván hogy még így is nekem van a legolcsóbb havidíjam, maradtam.Aztán ma felhívtak, hogy "kivezetik a díjcsomagom" magyarán megszűnik, és átkerülök a mytariff XS-be. Nos, az eddigi havidíjam ~1800 Ft volt mobilnettel együtt (100mega) a váltáskor meg 3190 Ft lesz. És hogy milyen jó fejek, hogy ezt nekem összeállították, mert régi, hűséges előfizetőjük vagyok (csak 6 év).
Mondom marha jó fej vagy bmeg (nem ezekkel a szavakkal) tehát gyk. azok után hogy már sokadjára emeltek percdíjat, megemelték a havidíjat, bevezették a kapcsolási díjat, most még rátesznek egy lapáttal hogy kb 2x annyiba fog kerülni nekem, mert ekkora rohadékok vagytok. Akkor átmegyek másik szolgáltatóhoz.
Erre mondja, hogy "ebben az esetben tudunk biztosítani havi 500 Ft kedvezményt, így egy évig csak 2690 Ft lesz a havidíj". Még idegesebb lettem, mondom, mikor csesznek át az új tarifacsomagba? Erre aszondja, nem tudja!
A pofám leszakad, komolyan mondom. Kérdezek megint, hogy akkor hány nap gondolkodási időt kapok. Azt mondja semennyit, mert hogy utolsó utáni pillanatban hívott fel, és ha nem fogadom el, akkor bukom a kedvezményeket. Bakker ne már, erre mondja hogy még holnap vissza tud hívni, és addig eldönthetem.
A konklúzió: ezzel a váltással többe fog kerülni nekem a havidíj, cserébe kevesebbet beszélhetek, és többet netezhetek, asszem 200 megát mondott / hó. Ami marha jó, mert amúgy én a havi 100 megát sem használom ki, mert egyszerűen nincs rá szükségem.
Annyira gusztustalan ez az egész, hogy legszívesebben atomot dobnék erre a féreg bagázsra. Valszeg az lesz, hogy átviszem a számomat a trékomhoz, feltöltőkártyás leszek, a netem megmarad, jóval kevesebbet kell majd fizetnem mint eddig, cserébe nem fogok tudni sokat beszélni (50 ft-os percdíjjal ugyan nem sok kedvem lesz).
Ha esetleg tudtok jobbat, akkor mondjátok, de nagyon elegem van már ebből a féregségből.
-
Apollyon
Korrektor
Köszönöm a válaszokat.
Nemsoká felhív megint az ügyintéző, megmondom neki hogy a főnökei kapják be, és ha nem tudunk dűlőre jutni akkor viszem a számhordozós nyomtatványt egy másik szolgáltatóhoz.Amúgy a blue mobile, teszkó, mol mobil mind a vodafone hálózatát használják? Azt tudom hogy a UPC pl. igen, de ott 4 ezer ft alatt nem úszom meg (meg amúgy sem kell korlátlan net).
-
Apollyon
Korrektor
válasz polonic #35012 üzenetére
& Somatom: köszi.
Az előbb megint felhívott az ügyintéző. Kérdeztem, hogy milyen más opció van, hogyan tudnánk ezt megoldani, úgy, hogy ne szívjam meg, ha már annyira hűséges vagyok, meg annyira szeretnek engem.
Sehogy. Vagy élek a bullshittel (mytariff xs), vagy nincs más opció (mármint hogy ne kelljen többet fizetnem).
Elmondtam neki, hogy mennyire gáz ez az egész, hogy egyre többet kell fizetnem egyre kevesebb telefonálásért, holott már Romániában is ingyen beszélnek korlátlanul pár ezresért meg hasonlók. Csak azért fárasztottam ezzel szegény ügyintézőt, mert rögzítik a hívást, nem tudom volt-e értelme, de ne ezen múljon.
Felajánlott még 2 éves hűséget is 2800 Ft-ért.
Szóval mivel nem tudtunk megegyezni, harmadjára is elmondtam neki hogy akkor addig használom a csomagomat amíg lehet, utána felmondom az előfizetésem és megyek más szolgáltatóhoz. Azt mondta egyébként hogy legkésőbb október 30-ig vezetik ki a csomagokat. Meg majd küldik a levelet a változásról, minimum 30 nappal a változás előtt. Köszi, ja és még hozzátette hogy mivel hűséges vagyok és az én kényelmem a legfontosabb bármikor élhetek a már elmondott kedvezményekkel (1 évig havi 500 Ft), holott tegnap még azt kamuzta hogy csak most élhetek vele, máskor már nem.
Sajnos úgy néz ki, hogy 2000 Ft alatt sehogy sem tudom megúszni az előfizetést, úgy se, ha nem akarok sokat pofázni. De amúgy internetről is le tudnék mondani ha lehetne olcsón beszélni meg sms-ezni, de ez a 40 Ft-os sms valami elképesztő szánalmas.
(#35014) Csaba1512: érdekes hogy nekem október végét mondott...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Csaba1512 #35016 üzenetére
Köszi. Eszerint az én csomagom is nov. 30-ig él. Király, akkor még van 3 hónap gondolkodási időm.
(#35017) wwenigma: UPC-s vagyok, nálunk nem elérhető a digi.. De ha ők is mobilszolgáltatók lesznek, és nem vesznek részt a kartellben, akkor tuti átmegyek hozzájuk. Most ezt a Mol mobile-t nézegetem, 1K a 100 mega mobilnet (elég) meg 28 Ft percdíj.
-
Apollyon
Korrektor
válasz ledgeri #35035 üzenetére
"Az alszolgáltatós (Blue, mol, miegymás) rendszertől annyiban félek, hogy ha a főszolgáltató és az al szétmegy, hoppon vagyok, vagy ha az alszolgáltató kivonul szintén..."
Most ahogy nézem, a blue mobil a legolcsóbb. Csak úgy kivonulni szerintem nem fognak, tekintve hogy a telenyomor fantasztikus akciójának köszönhetően kicsit megugrik a blue előfizetők száma.
(#35026) mokalade: Ja igen, köszi hogy szólsz, bár mondjuk van még időm, de akkor ez kiesett.)
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz khorvat #35065 üzenetére
"Egyébként sokaknak előnyös lesz 10 éves csomagok 100Ft feletti percdíjak is működnek még ezeket erőszakkal olcsósítják, nekik elmondásuk szerint emiatt több tíz milliós bevétel kiesés lesz, de ezzel most pont jópofizni akarnak a júliusi malőr miatt!"
Ez mekkora egy kamu $xar... Jah, biztos van akik többszáz forintos percdíjjal szenvednek, de ezek azok az emberek akiknek valszeg halál mindegy, és minden bizonnyal ilyenből nem sok van. A több ember inkább mint pl. én, akinek tök alacsony percdíjas csomagja van, 1800 Ft-ot fizetek nettel együtt, ezt fogják megszüntetni, hogy most kevesebb szolgáltatásért fizessek 3000-et.
Eddig 24 Ft-os percdíjam közel kétszer annyi lesz. Több tízmilliós bevétel kiesés, mi? Ne beszélj már ekkora hülyeségeket.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz khorvat #35067 üzenetére
Igen ez igaz, de szerintem a nagy számok törvénye alapján biztos sokat fognak nyerni a dolgon, hiába hőzöngünk, meg vergődök pl én is itt, ha el is megyek, többen lesznek akik maradnak és akkor simán jól járnak. Főleg, hogy sokkal jobb választási lehetőség nincs ha az ember nem szeretne többet fizetni, akkor csak kevesebbet telefonál ezentúl még az új szolgáltatójánál is és kész, ennyi.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Predator2 #35136 üzenetére
A feltöltött egyenlegedet már fel kell használnod, de a weboldalon van nyomtatvány amit le tudsz tölteni számhordozáshoz, és itt is van topikja.
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Benyújtottam a számhordozási kérelmem másik szolgáltatóhoz (szeretnék átmenni telenortól máshová), ma kaptam levelet hogy a telenor visszautasította mert az adatok nem egyeznek. De ilyen nagyon triviális adatok, amik ezer éve nem változtak (illetve amióta a telenornál voltam soha).1220, és ott meg valami jelszót kértek, ami fogalmam sincs hogy mi, mert eddig még sosem kérték. Mivel személyes adatokkal kapcsolatban telefonáltam vagy jelszó, vagy semmi.
Nem értem, ezer éve megvan ez a számom (na jó, csak 6 éve) és azóta tényleg semmi sem változott, és már megint nem tudok semmit intézni a 1220-on. Azóta már kitalálhatták volna a hang alapú azonosítást vagy bármit.
Azok tekintetében is röhej amúgy a dolog, hogy azóta új személyim sincs, még mindig ugyanazokat az érvényes okmányokat használom, amikkel kötöttem az előfizetést. Mégis megint itt vagyunk, hogy be kell mennem megint a személyes ügyfélszolgálatra bohóckodni.
Másképp tényleg nem tudom ezt megoldani? Mi ez a jelszó, nem lehet valahogy online igényelni? Gondolom a mytelenorhoz semmi köze nincs...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Viktor0610 #36606 üzenetére
Köszi. Ha bemegyek, akkor látni fogja az ügyintéző, hogy van egy request egy másik szolgáltatótól?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Viktor0610 #36626 üzenetére
Nemrég értem haza üfsz-ról. A probléma az, hogy nincs rögzítve állandó lakcím az egyébként számlás előfizetésemen. Azért jelen időben írom, mert ezt egyáltalán nem tudták megoldani, egyszerűen nem tudott az üfis srác címet rögzíteni. Szegény srác szerintem az IT-t hívta (háttérrendszereseknek nevezte őket) ahol szintén nem tudtak mit csinálni. Gondolom a jogosult/hozzáértő személyek munkaideje már lejárt...
Na mindegy, ilyet még nem láttam. Azt mondták, 72 órán belül megoldják, és kapok 1500 Ft jóváírást ezért a gixerért cserébe. Mák.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #71835392 #36647 üzenetére
Pedig bírja az, legalábbis a UPC korlátlan netet ad, ami virtuálisan szolgáltat a vodafone hálózatán. Ezekszerint technikailag abszolút nincs korlát, csak igyekeznek minél több zsét beszedni minél kevesebb szolgáltatásért.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Viktor0610 #36650 üzenetére
Akkor mégegyszer. A UPC korlátlan netet ad, már akár havi 4 ezer forintért. Ehhez képest, bármelyik "natív" szolgáltató bármelyik ajánlata extrém magas, mind külföldi, mind belföldi szinten is, holott technikailag ki tudnák építeni (és valszeg ki is van).
Nem 1995 van, hanem 2015. Másrészt külföldön sokkal nagyobb felhasználói bázissal rendelkeznek a szolgáltatók, mégis meg tudják olcsón oldani az összes többi más szolgáltatást is. Tehát akkor most mi is az akadálya egy normális árazásnak?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Viktor0610 #36654 üzenetére
Akkor légyszíves reagálj a kommentem második felére is:
Másrészt külföldön sokkal nagyobb felhasználói [előfizetői] bázissal rendelkeznek a szolgáltatók, mégis meg tudják olcsón oldani az összes többi más szolgáltatást is. Tehát akkor most mi is az akadálya egy normális árazásnak?
-
Apollyon
Korrektor
válasz Viktor0610 #36654 üzenetére
Lejárt a szerk. idő:
"A hsz. második felére.
A normális árazás (a korlátlanságot nem idevéve) szerintem már megvan.
Sőt, küólön díj ellenében korlátlanságot is lehet kérni a Telenornál. "És akkor mi a helyzet a percdíjakkal? Hogy van az, hogy egy számlás előfizetés sokkal drágább, mint egy feltöltőkártyás?
Djuice-os voltam (még vagyok pár napig), amikor kötöttem az előfizetést akkor 15-20 forintos percdíjjal. Most 24 forint a percdíj, meg többe kerül a havidíj és annak ellenére hogy több lett a percdíj, kevesebb összeget beszélhetek le a havidíjból mint korábban + kapcsolási díj. Tehát sokkal több pénzért kevesebbet telefonálhatok.
Ezt megfejelvén megszüntetik a csomagomat, ami egy OLCSÓ csomag volt és átraknak 6 év után egy olyanba, amiben minden sokkal többe kerül. 40 Ft-os percdíj, ami még több lesz miután lebeszélésre kerül a havi keret. Ez így abszolút abnormális és tarthatatlan. Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki a "régi csomagosok" közül átmegy máshová emiatt a csomagmegszüntetős ámokfutás miatt.
De ami külön fergeteges, hogy az ilyen extrém magas díjakból (ami amúgy jellemző a többi szolgáltatóra is) beszedett összeggel sem képesek egy olyan rendszert kiépíteni, amin a szerencsétlen ügyintéző a személyes ügyfélszolgálaton, meg az IT fel tudná rögzíteni az állandó lakcímemet az adatbázisba, mert az valamilyen anomália folytán eltűnt a rendszerből.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Landsmann #36694 üzenetére
Apropó:
Kipróbáltam itthon a torrentet, egész használható sebességgel megy. Lefrissítettem még a rendszeremet is, meg minden ilyesmit. Kellemes csalódás, csak amit a mai nap alatt forgalmaztam az normális esetben többszázezer forintba kerülne.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Már lassan 1 hónapja elvittem a számomat telenortól, tehát másik szolgáltatónál vagyok. Tegnap mégis kaptam egy sms-t, hipernettel kapcsolatban a telenortól. Oké hogy 20-as a szám, de már nem vagyok náluk Azért az elég gáz.
Remélem nem fognak véletlenül pénzt is levonni a bankszámlámról....#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple notebookok
- Kupon kunyeráló
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest