-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sequoyah #3567 üzenetére
K* egyszerű a dolog, én nem tudom, mit nem értesz
A kép alapanyaga az, amit a szenzor kiköp, ez határozza meg, mennyi zajpixel lesz benne. Ez volt az első lépcső. A második lépcső, ami tovább szűrheti a zajt, a Te leméretezésed kisebb méretűre. Na, a leméretezésnek már semmi köze a szenzorhoz, a kettő itt elválik.
Leméretezéskor ígyis-úgyis vesztesz a zajból, illetve annak jellege átalakul (algoritmustól függően), de alapjában véve vesztesz, igen.
Fotózás után meg amikor azt mondod, itt van egy képem, áll 36 megapixelnyi képpontból, tök nem mindegy, ennek 3200-es iso-n 10%-a zaj, vagy 30%-a zaj.
Mert ez befolyásolja a leméretezésed végeredményét is (ismét csak algoritmus függő).
Szarból nem lehet várat.
-
törölt tag
válasz
Sequoyah #3567 üzenetére
Ja csak a szenzortól függ vaze, hogy az a képpixeled egy büdösnagy piros pötty lesz, négy másik szomszédjával együtt (ők legyenek az RGB minden színében pompázó pöttyök), avagy önmagában pici piros pötty és a szomszédok jók
Ez az alapja annak a leméretezésnek, aminél Te komplett el akarod hanyagolni a pixelszintű információkinyerést a szenzorból. Szerintem meg szarból nem lehet várat
különben a 450D-m 12 MP-s szenzora még most is szolgálna és verném vele a hasam, hogy hát végülis 2,07 megapixelen, amin használom a képeket zömével, mennyire klassz, ó nem kell ide nagyvas, mert majd resize
Aha. Meg a mikiegér.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest