Hirdetés
Aktív témák
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Donald #20884 üzenetére
Kircsi a kép! Asszem jólesz nekem is a D5100 + 18-200 kombovics...
Egyébként kb 1 hónapja aktívan néztem a teszteket, fórumokat, hogy kiválasszam, hogy milyen gépem legyen....ez is olyan mint a Mountain Bike teleszkóp vásárlás...van az alap model...aztan a nem túl sokkal drágább, ami "sokkal jobb"...aztan annál már csak tényleg picit drágább, ami viszont "sokkaldesokkal jobb"...annyiért meg kihagyhatatlan..
Canon kilőve a pontatlan AF és a nekem nem tetsző kép miatt (kicsit fakóbb az én ízlésemnek)...indultam a D3100 ról...119 a váz...hasznaétam 110 körül...igen ám, de szar az LCD, nem az igazi a videjó mód sem...ok, akkor legyen D5000, az még olcsóbb...a D90 szenzora van benne, hoppá ez tök jó...DE a LCD ugyanugy béna, a videjó mégrosszabb...magas isonal meg jobb a D3100 képe...hm...akkor legyen D90? jobb lcd, több funkció, de mégroszabb vid...hoppá miez itt...D5100..és el is jutottunk a 110-es és pláne 80-90e D5000 ról a D5100-hez...ugyebér, szuper LCD, a D7000 világverő szenzorja, magas ISO-nal is szuper kép...fronyó videjó...ez lesz a tuti....ok, akkor ez lesz....aztan megszólalt a kis hang a fülemben, hogy néztem-e már a Canon 600D-t...hm...ez csak 500 font ebayról...parameterekben jobb, videoban jobb..(manual A és S videjo közben!) de magas ISO-nal rosszabb képminőség, a hírös pontatlan Canon AF...hm hm..melyik legyen... aztan győzött a D5100 képminősége (és a miniature effect a videóban ) úgyhogy ezt vettem...
Most az ojjektív vásárláson rágom az agyam...de szerintem 18-200 VR lesz...
Hobbi fotózás, család, gyerekek, kutya...a 3.5 induló blendébe besegít beltérben a D5100 magas ISO képminőségben, így talán majd sikerül végre normálisan lefotóznom a halaimataz akváriumban... (eddig a Pana TZ7-tel mindig bemozdultak... )
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #20886 üzenetére
Pontosan...nálam még a D5100 vs D90 vitát a szenzor is erősen befolyásolta.
Mivel még nincs obim, a gép a dobozában pihen, csak remélni tudom, hogy beváltja majd a hozzáfűzött reményeket a gyerköcök + fun fotózás és némi videózás terén...
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Peethy #20925 üzenetére
Nem mindenki tud százezreket obira szánni, és ha valakinek nincsenek speckó igényei, azaz nem hivatásos fotós, hanem hobbista, általános célra kiváló a 18-105...nem értem mi a bajod vele... talán túl olcsó? az OSZTÁLYÁBAN nagyon éles képe van, semmi gond nincs vele! A műanyag felfogatást meg fillérekből javítani lehet, ha "magától" eltörne...
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Peethy #20928 üzenetére
Én egy szóval sem mondtam, hogy vegyen új gépet +100-ért..
"légy szíves elolvasni" amit NEM írtam....Én csak azt mondom, hogy semmi baja a 18-105 nek, általános felhasználás mellett. ENNYIT mondtam. Csak bírom azt, hogy minden nagymenő fikázza a 18-105-öt, mert az kit obi... csak elefelejtik azt, hogy nem mindenki hivatásos fotós.
Osztom a véleményeteket, hogy inkább gyakorlás + obi kellene, mint másik váz. pl. egy nagy fényérzékenységű, vagy széleslátó...sajnos a jobbak (ÉS elérhetőek) mind 90-100 körül vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Peethy #20931 üzenetére
Miért vetném össze? A 18-105 45e, a másik 17-200 at fed le és kb duplája. Akkor miért vetném össze? Sem árban sem átfogásban nincsenek pariban...
Mint feljebb írtam, ha lesz 100e bevétele, akkor szerintem is obi upgraden kellene gondolkodni. DE ettől a 18-105 nem zsigerből lebecsmérlendő obi. Kiváló általános célú cuccos.
* tényleg köss bele minden szavamba, attól menőbb leszel. Mindenki tudja miről beszélek...nevezzük akkor "gyorsabb" obinak 2.8 blende és társai, vagy széleslátó, azt remélem még te is tudod, hogy micsoda...
[ Szerkesztve ]
-
-
Lethal Gene
aktív tag
Gyakorlatilag ugyanebben a dilemmában voltam, heteket szántam rá, míg az összes tesztet, fórum véleményt elolvassam.
Ezek alapján két út kínálkozott (a saját értékrendemnek: csládfotózás, utazás, video)
Canon 600D
vagy
Nikon D5100A Canonnak van sok szent funkciógombja, jobb a video terén (aperture és expo control) DE a D5100 ban meg érdekes effektek vannak.
Ami miatt a Nikon mellett döntöttem, az a szuper képminőség és az elérhető árkategóriában (50-100 kozott) jobb obik.
Végül egy piros VR 18-200 obim lesz, így 250 ből megvan a D7000 képminőségű szett, ami nekem tökéletesen megfelel. Nálam nagyon fontos szempont, hogy obicserélgetés nélkül tudjak fotózni. Nem nyomdába kell a cucc, de fontos a jó képminőség és a VR, emiatt választottam ezt a Nikon 18-200 obit. (Ebben az árban van egyébként a Tamron 18-270 PZD, azt nem ismerem, de az olvasottak alapján képminőségre kb ugyanazt tudja mindkettő, de placebo hatás miatt, jobban bízom a Nikóban )A 55-300 obit nem javaslom, mert lassú az AF. Jobban jársz 70-300 VR obival.
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Throme #20947 üzenetére
A korábbi model. MINDKETTŐ VRII amúgy! Gyakorlatilag ugyanaz a kettő, csak az újon van zoomlock.
Képet sajna nem tudok küldeni, mert még én sem kaptam kézhez.
Ezer teszt átolvasása mellett a flickr megfelelő csoport fórumban is kutakodtam..pl. [link]
miután megnéztem ezt a topikot megnyugodtam...ha nem lesznek jók a képet, akkor engem kell lecserélni..
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz qantum #20949 üzenetére
Nem, én az átfogás miatt válaszottam ezt. Gyerkőcök mellett nincs idő obit cserélgetni...
A 18-105 feleannyiért nagyon jó választás, képminőség kb ugyanaz, a fórumokban sokan dícsérik a képminőségét. Ha nem kellene a 200, akkor azt vettem volna. A maradék lóvét meg félretettem volna egy másik obira...
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
140+90 (hasznaltan, mákkal ) oppá, az csak 230...ja de vettem Sandisk 32GB C10 30mb/s kartyat es egy Case Logic valami 201 tatyót...így már megvan.
Jaja, ha nem kell nagyon a 200 akkor a 18-105 jobb választás, és azt az 50et be tudod forgatni egy másik obiba ha kell. (pl. 70-300 VR az olyan 95 hasznaltan vagy ha széleslató kell akkor Sigma 10-20 az is 95 korul van)
Pont az őszt hagyod ki???
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
passz, a tesztek amiket olvastam nem nagyon szidták a 18-270 PZD-t.
DE mivel gyakorlatilag ugyanannyiba kerül (hasznaltan) mint a 18-200 Nikó, így szerintem érdemesebb ezt választani a Tami helyett. (nem csak a sznobfaktorság miatt , de valahogy a Nikkor lencsék jobban össze vannak rakva (flickr és dpreview fórumon is többeket hallottam, hogy elromlott a Tami 18-270...)Az tény, hogy nehéz döntés...
Ami tuti, hogy karácsonyra fogok kérni egy Nikó 35mm 1.8 as lencsét.[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Kleroo #21005 üzenetére
Én is sokat dilemmáztam a két típus között, de a Nikon D5100 győzött NÁLAM, mert a képminősége, pláne magas ISO tartományban szupidupi. És mivel gyakran fogom bent használni a gépet a gyerkőcök és a kutya fotózásához, ezért ez nálam kiemelten fontos szempont volt.
A Canon jobb kamerázásban, de nem sokkal! És az elérhető árkategóriában is jobb obikat kapsz a Nikóhoz.
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21051 üzenetére
Milyen memkarit vettél? (Én egy SanDisk Extreme 32GB 30MB/sec karit várok USA-bol...)
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21056 üzenetére
Kiváncsi leszek, mert az enyimé ugyanilyen, csak haminckét gigz. (az is Class 10 és 30MB/sec) ha írásban hozza a 22MB/sec körül amánjó..
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz aleister #21082 üzenetére
Igen, ez ua.
Én még csak tegnap kaptam meg a 18-200-at, de portréban szerintem marhajó! Nagyon tetszik, hogy gyerekjáték szép bokeh-s képeket csinálni vele.
Flickr-en keress rá "Nikon 18 105" és találsz egy tonna képet, azokból leszűrheted, hogy mennyire felelne meg neked ez az obi (nekem pl. emiatt is esett ki a 16-85) amire én használom, arra az - ahogy a kislányom mondaná - "nejó" .
@madgie: jaja.
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz metron #21087 üzenetére
Ebben egyetértek, hogy a notik között versenyképes a meki a márkás notikkal.
DE szerintem asztali gépek között már korántsem! és ugye dolgozni nem igazán érdemes notival...
Annyi szerintem tény, hogy ha a jelenlegi vasammal egyenértékű meket szeretnék venni, akkor sokkal többekerülne. (4GHz, 8GB, NV GTX480)
De notinál valóban jók a mekek. De mondjuk amióta megjöttek az i7, i5 procik, abból is a combosabbak, újra igen erős PC-s notikat is lehet kapni, kellemes összegért. (sajnos általában a gyenge VGA megöli a teljesítményt... emiatt is használok munkára asztali gépet...ott nincs ilyen kompromisszum.
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Peethy #21090 üzenetére
madgie kolléga lentebb meg is válaszolta a "sületlenségeimet", miszerint munkára minek VGA...annak pl jól jön, aki multidesktop munkakörnyezetben ügyködik, és pár nagy fájlnál hamar elfogy a vram és akkor ugrik a grafikai gyirsítás = lassabb munkavégzés.
pl. emiatt is kellett váltanom a mostani 1,5 GB karira. és mint tudjuk a laptopok nem arról hírsek, hogy hipphopp upgradeled benne a VGA-t... volt szerencsém anno egy elég erős laptophoz, amiben egy X1400 ATI osztott ramos VGA volt, és amikor elfogyott a dedikált vram, akkor megfogta az egész rendszert (mivel a rendszermemóriából kanyarított le magának) Sajnos BIOSból és driverből sem lehetett állítgatni ezen, szóval sucks.
És ugye a madgie kolléga által emlegetett CUDA-ról ne is beszéljek...dehát ezeket te úgyis mind tudod, és ezek csak sületlenségek... pf...
Gondolom túlságosan tükröződik a monitorod és akaratlanul is magadnak adsz tanácsokat:
"néha gondold át, miket mondasz"
pár sorral lejjebb:
"nem a hardver miatt veszünk macet, hanem mert a szoftver rá van optimalizálva. Tehát akinek igenis fontos a stabil teljesítmény, az jól jár az almával."
tehát nem a vas miatt veszünk meket, hanem mert fontos a "stabil teljesítmény", muhaha hát asszem itt erős ellentmondásszagot érezni a levegőben....
Kíváncsi lennék, hogy milyen sületlenségeket mondtam DSLR témában is...jah, hogy esetleg én külföldi fórumokat is olvasgatok, a "faster lens" kifejezést bátorkodtam használni a porszáraz kockafejű helyett..á, párdóón! pffff....
Nem azért járok ide, hogy minden szavamba belekössenek, hanem, hogy egymást segítsük a tapasztalatainkkal. Nem a napköziben vagyunk az illemtan/magyar házria készülve.
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21114 üzenetére
sajnos D5100 friss tulaj révén, nincs tapasztalatom 3rd akksival, sőt tudtommal még nincsen ehhez. D90-ről semmi infóm sincs. ha lett volna, azonnal írtam volna.
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21126 üzenetére
Rá kell kérdezni a garira, de általában visszaküldöd és vissza paypalozzák a lét.
De ilyen értéknél ez túró...
DEDE, nem nagyon valószínű, hogy gond lenne vele, max kapacitásbeli (ráírják, hogy százezer MAh és közben csak 1200 a valós. Ezt bele kell kalkulálni és úgy választani.
Én pl. helikopterhez vettem 25C LiPo akkut, ami valójában kb 20C volt, de még úgy is bőven megérte.
Felrobbanni, stb, sztem nem fog. De érdemes valóban az első pár töltést "szülői felügyelet mellett" elvégezni..
-
Lethal Gene
aktív tag
Most találtam két dollárokért....habár, most Rákosiék megint lenyomták a forintot, szóval várnom kell egy kicsit, vagy bukok 30 Ft-ot..
@Real_Necro: anyám borogass... sok szép csuda dolgot láttam én is anno nagyapa fiókjában, de azokra még az volt írva, hogy CCCP...
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Octopus21 #21233 üzenetére
Én is a D3100-on gondolkodtam először...aztán azon filóztam, hogy azt a +50e hosszútávon megéri-e a D5100 javára...(jobb AF videjóban, bővíthető miki, gyakorlatilag a D7000 szenzor van benne, azza császár képminőség, kihajtható ÉS nagyfelbontású LCD, stb...)
végül D5100-am lett... (mák is kellett hozzá, 140-ért meg tudtam csípni egyet, akkor meg már nem volt kérdés, hogy melyiket válasszam..)
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Danniel #21254 üzenetére
Szerintem onnan kell megközelíteni a dolgot, hogy kinek, mire kell a gép, kinek mi a fontos.
Nekem pl. tök hobbi dologra, gyerekeim, család fotozásra elsősorban, de szeretek bohóckodni is vele és nem árt, ha fel tudom venni videjóra ahogy a lányom biciklizni tanul.
Nekem, az én igényeimnek a D5100 tökéletes választás. Mivel sokat fotózok bent a 18-200 obival (ami ugyebár, nem igazán fényérzékeny) így fontos volt a magas ISO tartományban az alacsony zajszint. (iso 3200-6400 között)
Mivel még azt sem tudom hova kapjak a gépen és nincs összehasonlítási alapom más géppel, így nekem a kezelése is ok (maszületett bárány tipikus esete )
És a képekkel is meg vagyok elégedve. (bokeh for president! )
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz aleister #21270 üzenetére
Sajnos gyakran előfordul, hogy "hozzáértők" fordítanak, azaz ha biztosra akarsz menni, akkor le kell csekkolni az angol manualt is.
Egyebkant ra van írva a töltőre is (napocska = tölt, solid = kesz)
...persze amíg nem dugtam be, nem tudtam mit jelent az a napocska ikon... -
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21313 üzenetére
egyébként érdekes dolog ez a "kézreállás" téma...ugyanis pl. a D5100-am valahogy túl kicsi, azaz, nem tudom elég stabilan megfogni. A képek kicsit lágyak...még le kell tesztelnem, de valahogy úgy érzem, hogy béna vagyok és még gyakorolni kell a mesterlövészetet...
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz aleister #21319 üzenetére
fejből nem vágom, de lehet állítani két kijelzési mód között, classic és másik
amúgy a nagylevegőbenntartkoncentrál segített... fényképeztem egy fronyó mammutfenyőt 18mm és meg vagyok vele elégedve... egy tesztben azt olvastam, hogy f11 a sweetspot, szóval azon próbaltam ki. dobom is fel flickre. pixel peepelve is egész türhető a 18-200 hoz képest, ami ugyebár nem a nagylátó élességéről hírös...
@throme: köszi, még játszok vele. amúgy néha egyszerűen nem jól kókuszál!! pl gesztenye termést próbáltam levadászni, single point kókusz, megadtam amit kell, és nem az lett éles, hanem egy mellette lévő levél..
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21321 üzenetére
szemuveges vagyok, és nem túl stabil a keretem, szóval az ilyen nüansznyi eltéréseket sajnos nem igen látnám...bezzeg a jó kis Zenit Z12 nel....ami függőleges volt a kis karikában, az éles lett....
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz aleister #21327 üzenetére
nem ijesztgetni akarlak, de az egyik haveromnak livemodban romlott el az obi AF je!
az írásodig nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget a dolognak, de ez már több, mint furcsa...
szerintem én lehetek a béna, majd tesztelek újra, lehet, hogy expo kozben kicsit hatra/előre dőltem pár centit...
gesztenye
itt a négyes terméscsoportra kókuszáltam (sinlge point), de nem lett az igazi...DE, a lányaimról utána tudtam csinálni kb ugyanabban a fókusztávolságban borotvaéles képeket! végre!!!
úgyhogy szerencsére tuti, hogy csak én vagyok a béna!
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Throme #21337 üzenetére
köszi a választ!
szándékosan azt a szélsőbb fókuszpontot adtam meg, ahol azok a gesztenyek voltak.
ezért is lepődtem meg az eredményen csináltam pár képet (sorozatlövés) de egyik sem lett jó.
az obim nagyon jó, már 50cm től (szenzortól) tud fókuszálni, tehát nem ez volt a gond, és amúgy nem is voltam közel, kb 1-1,5 m.
Szerintem vagy én mozdultam be (előre/hátra) vagy a szellő tréfált meg.
Majd még újra próbálkozom...
- - -
jaja, elsietni semmiképpen nem szabad, én is vagy egy hónapot érlelődtem, hogy melyik vázat válasszam. (egyik reggel a D3100 tűnt jó választásnak, aztán estére a D5000, utána D5100, aztán Canon 600D, aztán újra a D5100..stb...
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
Memkártya kérdésem lenne. A fényképezővel le lehet tesztelni az SD kari sebességét?
Ugyanis a windózom egyik kartyamat sem olvassa és írja 4MB/secnel gyorsabban. Másik gépen ue kartya 10mb/sec... de elvileg még annál is többet kellene tudnia.Hogyan bizonyosodhatok meg a sebességéről?
Nikon D5100 be lenne rakva egy 32GB Sandisk Extreme HD Video kari. Direkt a sebesség miatt vettem ezt, de eddig óriási csalódás! (legalábbis, amit a PC-vel művel...)
Köszi előre is a tippeket!
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Lethal Gene #22143 üzenetére
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Lethal Gene #22144 üzenetére
ez UHS-I miatt szarakodik a windows? sima ócó 5-1 kártyaolvasóval próbáltam, de elég gázos...
ezeknek külön olvasó kell?
(bocs, hogy így külön, de lejárt a timelimit..)
[ Szerkesztve ]
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz hotkar #22146 üzenetére
de, van rajta egy fos TPLINK wifi adapter. (jaaah akkor meg formazni sem lehet a kartyat...)
Ha a ház elejére kivezetettbe dugom, akkor meg 4MB/sec...de ott sem atom biztos...A féynképezővel hogy tudom letesztelni? felveszek egy egszestés fullhd moviet? vagy nyomok egy raw sorozatlovest, ami a csövön kifér?
(amúgy most beraktam a gépbe, és pikka pakk ment minden, le is formázta egy pillanat alatt.)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest