Hirdetés
Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Tájképhez, városban jó lehet egy polárszűrő, Én ilyet használok
Hosszabb záridőkhöz jól jöhet egy szürkeszűrő
Vannak átmenetes szűrők tájképekhez.. azthiszem ezek a leggyakrabban használtak.
UV szűrőt szoktak feltenni az objektív védelmére. -
lugosi
MODERÁTOR
Nekem az a szubjektív véleményem, hogy a Hama cuccokat hamaaa' ee' kee' felejteni
Idáig bármim ami volt Hama, vagy tönkrement, vagy annyira gagyisztikus volt, hogy inkább lemondtam a használatáról. Szlogen lehetne: Hama - így vegyél drágán olcsó cuccot.
Mert a csalódás után úgyis megveszed a márkásat. -
Zoli bácsi
őstag
Gyakorlatilag egyetértek az előttem szólókkal, most dobtam ki egy Hama objektívtisztító folyadékot, azért megnéztem, hátha objektívmaszatoló van ráírva, jobban illene a végeredményhez... Szóval én sok mindent vettem a Hamától, állványt, UV, polár szűrőt, stb.
Ennek egy oka van, azt hiszem mindenki könnyen rájön, az ára. Összehasonlítási alapom nincs, de a polár gyönyörűen működik, amennyit használom, nekem tökéletes. 20ezret már nem adnák érte.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
éppen nem mindegy, a Nikonok persze nagyon jók, de méregdrágák - viszont szerintem túl sokat molyolsz rajta, mert ha 52 mm az nyilván kitobi, így aligha érdemes a legdrágább profi szűrőt választani (amit utána komolyabb obihoz nem is használhatsz, mert azokon sokkal nagyobb a szűrőátmérő)
-
-
törölt tag
Respect Gyönyörű képek. Én is gondolkodtam egy öreg "krémgépen" de esküvőn, felfokozott lelki és egyéb állapotban lévő menyasszonynak nem fogok nekiállni liveview-val, tükörfelcsapással, állványról MF-el bíbelődni, hogy még a hajszálerek is kijöjjenek a szemében. Ezt stúdióban talán, de élőben nem, ezért tettem le az MF-ről. De aki bevállalta - lásd Te pl - full respect
-
Kleroo
veterán
Minket úgy sem érint.
De most elég fura a kínálat. Budget 50-es ami minden téren felveszi a versenyt a jóval drágább társával,és odabiggyeszthető,hogy "SŐT"? Kéne valami egyértelmű aduász,természetesen brutális árralÉn egyébként benne lennék egy 50 1,4G vs 1.8G összevetésben,ahol nem tesztábrán számolgatjuk a felbontást,hanem valós körülmények között nyúzzuk.
Miből gondolod,hogy nem lesz jobb ha lesz? Annyira ütős a régi verzió?
Én a 35/50-es kijövetel előtt nem gondoltam,hogy egyhamar lesz elérhető árú fix ami nyitva is teljesen jó.Sőt, az 50D-vel is teljesen elégedett voltam.(Bár anno nem találkoztam ennyire sok becsillanós problémával) Miért ne lehetne PRO vonalon is javulni? A 24,avagy 28 milis PRO fix is bitangosan jó lett.(nem emlékszem melyik )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
gab.m
senior tag
Haláli ez a kiskrapek! Most hogy ide is belinkelted, másodjára néztem végig a képeket, de tényleg baromi jók, meg az obi is, annak ellenére, hogy eltorzítja (itt-ott erősebben) a baba fejét, szerintem ez még itt belefér... Na de nem fotókritikáról van most szó, hanem obikról.. Nekem csak az 50 1.8G-vel van tapasztalatom, és ezzel teljesen meg vagyok elégedve, 2.2-2.5nél már nagyon penge képe van, de mint Kleroo is mondta, 1.8on is tökéletesen használható. Ettől függetlenül persze én is 50 1.2-t kérek..
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Kleroo
veterán
Meglepődve olvasom a benyomásod.
Nem lehet hogy valami előszériás vackot használtál ?
A 35ös 1.8on jó, az 50es pedig lágy,és 2.8tól jó?
Nekem van mindkettő,de nem tapasztaltam ilyet. Összemértem őket saját célra(D90+35 vs D700+50) Nem igazán fair hasonlítani. Mindkettő király. A 35ös egy picit talán jobb.
Olyat pláne nem,hogy a 35ös minőségibb hatású lenne.
Sőt,én igazából a 35-ösnél azt vettem észre,hogy bármit is csinálok, CA-zik. Kicsit zavaró.
Az általad linkelt tesztből is ismét az jön le,hogy a kis 1.8-as bezony jobb mint az 1.4-es,egészen f5.6-ig.Tetszenek a képeid
Én szívesen megnéznék egy alap ISO-s croppot/full képet ezzel az 1,2-essel.Ezeken a képeken inkább csak azt látom,hogy milyen brutálisan mos.Hodor. Hodor? Hodooor!
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- QMK/VIA-as, vezeték nélküli Epomaker klaviatúra jött fémházzal
- trek81 károsultjai
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest