Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gigabyte alaplap topik
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz daveed_14 #13151 üzenetére
Szerintem: ha jó képeket szeretnél, főként kevés fénynél, és tükrösben gondolkodsz, akkor a kompakt és bridge vonalat ne erőltesd. Egy belépő szintű gép biztos, hogy hosszú ideig kiszolgál, nem fog lekorlátozni semmiben. Azt, hogy mennyire kell a videó, neked kell eldöntened. Én nem tudom milyen egy dslr-el videózni, mert még sosem próbáltam, nem vagyok az a videózós fajta. Fotózni viszont sokkal jobb, mint egy kompakttal. 18-105-el, vagy 18-55 + 55-200 duplakittel szinte mindent meg tudsz örökíteni, későbbiekben tudsz venni mellé egy fényerős fixet, ha tényleg kell a sötétben fotózáshoz.
Szerk.: az egész topikot azért nem kell átnyálazni, de az utóbbi 1-2 hónap termésében is sok hasznos infó lehet
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Throme
veterán
Helló!
Én pont ma próbáltam rövid videót készíteni D5000-rel. Hát van mit gyakorolnom.
Ha viszonylag sokat akarsz videózni, akkor kompakttal jobban jársz -szerintem - mert ott is van HD minőség és a fókuszálással sem lesz gondod.
Régebben nézegettem a pana fz38-at meg a fuji s200exr-t.
A panát itt valamelyik fórumban lehúzták (ahogy láttam joggal), fuji-t a pixinfo-n látottak után gyorsan elfelejtettem...
Azóta biztos vannak újabbak, jobbak... nem tudom...Ha dslr mellett döntesz pár dolgot (1 obi mindenre, ... stb) fel kell adnod, cserébe azokért a jellemzőkért, amit leírtál.
Én megtettem nem is olyan rég,....(bár hamarabb léptem volna) és nagyon örülök döntésemnek.
Viszont a dslr költségesebb "játék".Azért nézz szét különböző üzletek ajánlatai közt, lehet D5000 szintű gépet (videózás fontossága esetén) kapsz olcsóbban más gyártóktól.
Valszeg még ajánlani fogják neked, hogy a használt gépeket is böngészd át. Olcsóbb megoldás, de odafigyelést igényel....
Sok sikert!
-
BorgBoss
tag
Azért néha jól jön az a videó lehetőség egy-két viccesebb esemény megörökítésére, úgyhogy szerintem ne mondjál le róla. Én eddig a legtöbb helyre videó kamerát is vittem ami elég körülményes, de nem sokkal használtam többször mint a fényképezőgépben lévőt. Csak 5 v 20 percet tudnak, de nem nagyon érdemes ennél többet készíteni, mivel úgysem nézik meg a hosszabbat.
Szóval a kényelmi szempontokat is figyelembe véve azért ne mondj le a videó tudásról.
Viszont csak manual fókusza van, de szerintem így is használható, ha nem szeretnél híres operatőr lenni[ Szerkesztve ]
“A nyájat terelgetjük, a csordát hajtjuk, az embereket vezetjük. Vezess, kövess, vagy takarodj az utamból.” G. Patton
Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Windows 11
- PlayStation 5
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- MinDig TV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest