- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
BorgBoss
tag
válasz
daveed_14 #13151 üzenetére
Azért néha jól jön az a videó lehetőség egy-két viccesebb esemény megörökítésére, úgyhogy szerintem ne mondjál le róla. Én eddig a legtöbb helyre videó kamerát is vittem ami elég körülményes, de nem sokkal használtam többször mint a fényképezőgépben lévőt. Csak 5 v 20 percet tudnak, de nem nagyon érdemes ennél többet készíteni, mivel úgysem nézik meg a hosszabbat.
Szóval a kényelmi szempontokat is figyelembe véve azért ne mondj le a videó tudásról.
Viszont csak manual fókusza van, de szerintem így is használható, ha nem szeretnél híres operatőr lenni -
Throme
veterán
válasz
Helló!
Én pont ma próbáltam rövid videót készíteni D5000-rel. Hát van mit gyakorolnom.
Ha viszonylag sokat akarsz videózni, akkor kompakttal jobban jársz -szerintem - mert ott is van HD minőség és a fókuszálással sem lesz gondod.
Régebben nézegettem a pana fz38-at meg a fuji s200exr-t.
A panát itt valamelyik fórumban lehúzták (ahogy láttam joggal), fuji-t a pixinfo-n látottak után gyorsan elfelejtettem...
Azóta biztos vannak újabbak, jobbak... nem tudom...Ha dslr mellett döntesz pár dolgot (1 obi mindenre, ... stb) fel kell adnod, cserébe azokért a jellemzőkért, amit leírtál.
Én megtettem nem is olyan rég,....(bár hamarabb léptem volna) és nagyon örülök döntésemnek.
Viszont a dslr költségesebb "játék".Azért nézz szét különböző üzletek ajánlatai közt, lehet D5000 szintű gépet (videózás fontossága esetén) kapsz olcsóbban más gyártóktól.
Valszeg még ajánlani fogják neked, hogy a használt gépeket is böngészd át. Olcsóbb megoldás, de odafigyelést igényel....
Sok sikert!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Szerintem: ha jó képeket szeretnél, főként kevés fénynél, és tükrösben gondolkodsz, akkor a kompakt és bridge vonalat ne erőltesd. Egy belépő szintű gép biztos, hogy hosszú ideig kiszolgál, nem fog lekorlátozni semmiben. Azt, hogy mennyire kell a videó, neked kell eldöntened. Én nem tudom milyen egy dslr-el videózni, mert még sosem próbáltam, nem vagyok az a videózós fajta. Fotózni viszont sokkal jobb, mint egy kompakttal. 18-105-el, vagy 18-55 + 55-200 duplakittel szinte mindent meg tudsz örökíteni, későbbiekben tudsz venni mellé egy fényerős fixet, ha tényleg kell a sötétben fotózáshoz.
Szerk.: az egész topikot azért nem kell átnyálazni, de az utóbbi 1-2 hónap termésében is sok hasznos infó lehet
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Autós topik
- Motoros topic
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged