Aktív témák

• Karima

őstag

A következő problémával találkoztam, ismerős-e valakinek: d7000 felugró vakujával vezéreltem cls-ben egy sb-600-at 1/250@f22 értékek mellett, minden tökéletesen is működött. Ezután beállítottam a csatasorba egy Yongnuo YN460II-t. Ennek optikai érzékelője van, tehát az sb600 villanására ez is elvillan. Ez is működött. Viszont annak ellenére, hogy elvillant, a képen nem látszódik semmi, csak egy nagy feketeség, mintha egyik vaku sem villant volna. De biztos, hogy villantak, hisz láttam (meg majd’ megvakultam tőle). Az sb600ra nem merek megsküdni, mert azt annyira nem néztem, de a Yongnuo biztos, hogy villant. És még az sem lehet, hogy mondjuk az sb600 nem villan, csak a YN460-as, és ennek olyan gyenge lenne a fénye, hogy f22-n már nem látszik, mivel max erőn is kipróbáltam, és akkor se látszódott semmi a képeken. Ezt eljátsza 5-6 alkalommal, majd utána párkattintás erejéig jól működik, aztán megint jön pár fekete kép. Ha kikapcsolom a YN460-at és csak az sb600 megy, akkor megint minden tökéletes. Tud erre valaki valamilyen magyarázatot adni?:)
    Ja és még annyi, hogy a YN460 elvillanáskor elég hangos (szerintem hangosabb a megszokottnál) pukkanó hangot ad ki.

Előre is köszi a segítséget.

Még valami: ugye az yn460-nak egymás mellett van a töltést és a feltöltöttséget jelző ledje. Na most olyat is csinált, hogy ezek felváltva elég gyorsan villogtak, és nem segített rajta semmi a kikapcsoláson kívül. Aztán visszakapcsoltam és megint reagált a többi gombra is.

[ Szerkesztve ]

Aktív témák