Új hozzászólás Aktív témák
-
yako
tag
válasz
mpierre #21617 üzenetére
Remek, jó ezt hallani!
Végre egy jó kis cucc, eddig nem sok szerencsém volt.
Köszönöm a segítségeteket, tippeket.Egyébként én pont egy ilyen NoiseBlockert cseréltem le. Ugyanis mikor a hűtő másik hátsó részére tettem a kezem, nem éreztem a fuvallatot...mondjuk gyárilag csak 13xx-et pörgött, igaz halkan.
Ez viszont hangos ha feltekerem, de van huzat is 1900 fordulatnál percenként!21620: pont most néztem az adatlapodat, és konstatáltam a különbséget!
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #21617 üzenetére
Én csak arra utaltam, hogy a hyperpi a memóriarészlegre van hatással, azt a LinX igazából nem terheli nagy mértékben, az a processzor számítási teljesítményére van kihegyezve. íHyperPI -nél maga a processzor órajele mind1, Uncore okozhatja olyankor a bakit.
Az nem kevés, rosszul raktad fel?
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #21601 üzenetére
Jók ám, True Black-el hűti.
Hyperpi -nek nem tom van e értelme. Szerintem lazán eldobja, bár az inkább a memória részleget teszteli. Uncore-t leveszi, és jó lesz az.
Annyit hozzátennék, hogy az Uncore-t nyugodtan vissza lehet venni 3200-ra az 1600-as ramokhoz. Majdnem fölöslegesen pörög annyit, így tesztekre persze nem árthat. -
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #21371 üzenetére
Köszönöm mind a négyetek válaszát!
Viszont ketten raktok, ketten nem. Ketten ajánljátok, ketten nem! Most mit tegyek?
Az biztos, hogy valamiért nem tetszik a lapnak, ha csak úgy betekerem a csavarokat.
Amúgy egy ideje már én sem rakok, de ahogy mpierre is írta, régen én is használtam azokat a piros színű alátéteket, amiket valamelyik codegen házhoz adtak...
Szóval jó lenne tudni, mi a helyes... -
-
keIdor
titán
válasz
mpierre #20961 üzenetére
Érdemes szvsz venni egy klímát, mert nem drágák. Sokan ennyiért vesznek VGA-t.
Nálunk a lakásban van kettő, de meg nem mondom mekkorák... 54m2-re.
Hűvösen tart engem is meg a gépet is. -
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #20805 üzenetére
Jó ez a ram...
Az általad leírt módszer ment is 1550-es frekiig, ahol beadta a kulcsot, aztán átállítottam a QPI linket, Uncore-t és a ramszorzót nehogy a 2x-nél kisebb QPI zavarjon be és lám ment szépen 1600-on. Valamikor ráeresztek egy huzamosabb tesztet, de kezdetnek nem rossz.
Holnap megnézem CL8-ban mit tud, remélem viszi egy darabig.
Viszont hezitálok, hogy a proci alapfrekin járatva hogy tudom megnövelni a sávszélt, cl8, cl9-ben használjam a ramot és kb hány mhz-n? A lényeg, hogy a QPI/VTT-nek nem akarok sok feszt adni, hogy ne zabáljon annyit.
Köszönöm az útbaigazítást! -
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #20702 üzenetére
Kezdem szétszedni a gépet nagytakarítás céljából... bár már ráfér, de csináltam előtte egy képet a ramról. Nem tudom mennyi lehet benne, igazából azt nem tudom miképp kellene kitesztelnem? Vcore, QPI-t feltolom, hogy ne azon hasaljon el és emelem a ram órajelét a QPI, Uncore, Ram szorzókat pedig x36, x17,x8-ra állítom?
Ha kingmax szitázású az baj? Anno az elején vettem őket Zájec után pár héttel azt hiszem. 10K / darab áron.Szerk: amikor auto-n tesztelted a ramokat, akkor a Performance Enhance turbó-n volt vagy standardon?
-
Integra
titán
válasz
mpierre #20744 üzenetére
nem ismertem, elolvasom majd, köszi
először legyen fent a win. de eddig nagyon bíztató a történet, semmi sípolás, semmi inkompatibilitás, semmi hibakijelzés, csak bekell dugnom a windóz dvd-t, meg venni hozzá még sört
mondjuk még hangorkán van, mert gyanítom maxon futnak a ventik, majd szoftverből leszabályozom ha már lehet. délután csinálok képeket az eredményről. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #20714 üzenetére
Alapon? Idle-be mennyit pöfög a szajré? Ha sokat, jobban járnál a D-VID-es megoldással.
Nálam ennyi a boot idő egy közepesen lestrapált W7-el. Minden alapon, HT off.
-
szacsee
nagyúr
válasz
mpierre #20694 üzenetére
Nem tudom mit bírnak a modulok sajnos még nem próbáltam. Eddig 1333-on csak a cl9-es időzítéssel néztem, cl8-ban még nem. (1T vagy 2T-ben nézzem a cl8-at, ha nézem?)
2Gb méret miatt nem hinném, hogy nagyon tuningos lenne.
FLFE85F-B8KG9 a pontos típusa.
Az igazság az, hogy közben rosetta@home megy, tehát nem nagyon van üresjárat, ezért keresem azt a beállítást, amivel nem fogyaszt túl sokat és megy is rendesen. -
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #20526 üzenetére
Jó lap a Gene, stabil, megbízható - de extrém tuningra nem ez kell. Most újat mondtam?
Sárpac: A Gulf tulajdonjoga mennyiben befolyásolja a topik működését?
Ha esetleg valaki a topik címét "Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366) - a Blikk napi melléklete" formájában módosítja, akkor nagyvonalúbb leszek pletykák terén - vagy esetleg ritkábban járok erre. -
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #20524 üzenetére
Nono, egyelőre nem sikerült a Gulffal sem elérni nekem magas uncore-t, csak érzem, hogy sokkal egyszerűbb. Már csak a beállítások jobb variálhatósága miatt is, és amiatt, hogy a proci engedékenyebb. De ez csak érzés, a Gene-vel nem jutottam túl messzire, ellenben tudtam használni a ramjaimat 2000 MHz-en, sőt még magasabb órajelen is!
Egy jó lap kell hozzá... -
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #20522 üzenetére
Igen, ennek alapvetően én sem látom értelmét. Pont a 980X-nél engedte a Gene bios-a, hogy a 2000 MHz-es ramórajelhez akár ugyanúgy kiválasszam a 3200-as uncore-t. Na hát szinte egy pontnyit sem nőttek az Everestben a tesztértékek. Szóval aláírom, hogy ennek nem sok értelme van.
Az az igazság, hogy a négymagosoknál (45 nm-eseknél) valahogy sokkal nehezebb elérni a magas uncore-t, s sokkal óvatosabban kell bánni a feszültségekkel. A 32 nm-es Gulfnál ez nem tűnik olyan lehetetlennek és a szorzókkal is jobban lehet jétszani, a feszekkel is jobban lehet sáfárkodni. Bevallom, nagyon jó kis proci az a Gulftown... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #20483 üzenetére
Nem néztem még meg. Bár lehet igen csak elöl szerepelnék egy alapfeszes tuning versenyen.
pincehely: 21x133 vagyis alapon turbo-val. Elég droppol a lapom ez load-ban becsúszik 1V alá. HT off persze, ez az eco profilom. Van egy moderate, azt csak lan pratykon használom, teker is a gép de nem is kap a T. házigazda sok-sok ezres villanyszámlát (HT itt is off), meg van egy high, ott HT-vel ami a csövön kifér. Bár azt még kicsit csiszolgatnom kell, mert még nincs meg a vége a vasnak.
HSM: Aztán megtaláltam én is reggel, este már nem nagyon láttam a fáradtságtól. Nálam ez hasztalan, mert túl magas a vid. Na majd ha vmi alacsony vid-es Gulfom lesz akkor talán hasznát veszem.
katt777: De ő nem pasztázta újra csak a venti vezérlést változtatta meg. Pasztázás on air... az a laza.
-
Henk
veterán
válasz
mpierre #20090 üzenetére
Nem hiszem, nem tudom mi az.
Viszont MS egerem van és eredetileg nem tettem fel hozzá a progiját mert működött anélkül is. Aztán volt olyan is, hogy csak az egerem fagyott meg a háttérben futott minden rendesen. Ezen felbuzdulva felraktam hozzá olyan 1,5-2 hete a progiját és azóta egyszer sem jelentkezett még ez a fagyás dolog, de lehet ez nem függ össze csak most eszembe jutott. -
-
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #19937 üzenetére
Nem akarom a topikot terhelni ezzel a témával, csak először azt hittem, hogy az i7 tuninghoz köthető ez a fagyás, ami időnként előfordul, de egyre inkább másfelé terelődik a gyanúm - s te is ebben erősítesz. Sajnos az utóbbi időben szinte naponta egyszer van egy ilyen fagyásom, de nem többször. Még akkor is, ha visszveszem a tuningot.
Amúgy most elküldtem ugyanezt a hibakódot és a problémát egy Microsoft oktatónak, aki elvileg igen csak benne van a témában, Win7-ben is. Nagyon kíváncsi vagyok, mit válaszol. Még akkor is kíváncsi vagyok, ha nem születik megoldás a problémámra... -
AirBooms
addikt
válasz
mpierre #19930 üzenetére
Köszönöm, hogy utánanéztél, legközelebb megnézem a kért hibakódot.
Az alaplapi hangkari nekem is gyanús... (Rampage II Gene) Viszont nincs SLI és VGA sem melegedhetett túl, egyrészt mert általában ezeket a fagyásokat netezés közben kapom, szinte üresjáratban, másrészt mindent vízzel hűtök. Ilyenkor pont semmi nincs leterhelve. Memtesttel pedig már ezerszer végignéztem a ramokat, 1000 százalékosak.
Még egyszer: -
katt777
félisten
válasz
mpierre #19726 üzenetére
Semmi nem jött be, makacs ez, mint az öszvér. Végeredményben marad az OC Tuner. Bebootolom a gépet 3.4-en, OCT meg auto felkapcsolja a 3.8GHz-es beállításokra, oszt' jó napot!
Qru: Emléxem, azért írtam.
A "nem látott" RAM-ok problémájára kb. 100X írtuk le a megoldást.
BMW001: Hát, a Platinumok nem visznek sokat. Erős a gyanúm, hogy ezek véletlenül sem 1600-asnak készültek, csak a jobb 1333-asokat adták ki ezen a néven.
-
katt777
félisten
válasz
mpierre #19718 üzenetére
Na, max ma du. lesz időm. Majd megírom, mire jutottam.
Gyújtsak a gép alá a meleg indítás érdekében, vagy keressek vkit egy buzibárban?Qru: Az OCZ Plat is gyárilag CL7-fajta, és mégis...
Meséljek róla?
Amúgy ha tudom előre, hogy ilyen gondok vannak (és főleg, hogy mennyit számít a sebesség az időzítéssel szemben), inkább vettem volna CL8-as RAM-okat, de utólag könnyen okos az ember.
-
-
katt777
félisten
válasz
mpierre #19701 üzenetére
Minden lapon így működik a leállítás, ha kiakad a cucc. Szóval áramtalanítás, és még 2X nem indul el, szóval bekapcs, 4mp-ig kapcsoló benyomva tartása, leállás, és újra. Ha kikapcsolom a boot guard-ot, akkor is ez van, szóval tényleg vmi beállítási gond, bár inkább az OCZ-kre gyanaxom, csak nem tudom más RAM-okkal megnézni, és sajna anno a P6T-nél nem néztem ilyen beállításokat, akkor még azt hittem, hogy 43GFlops sebességgel rendben van a 4GHz stabilitás.
Csak az ASRock-ban volt időm mindent rendesen kitesztelni, pl. 56GFlopsot kihozni 4GHz-ből.
Ennél egyértelműbben nem tudom leírni, most már vmi megoldás kéne. -
katt777
félisten
válasz
mpierre #19688 üzenetére
Akkor pontosítom sokadszor is: minden teljesen OK, X-féle stabilitás teszt lemegy, géppel működésben semmi probléma, resettel, restarttal szépen indul, takarékos állapotból is.
HA viszont kikapcsolom a gépet (OFF), akkor nem bootol be, post sincs, reset nem segít. ASRock-nál 3 OFF (x4mp) kell, utána elindul, de nem jelez tuning-beállítás hibát. Viszont visszaáll alapra, ha jól rémlik (régebben szívattam magam vele). Azért szívás, mert ha a RAM-ok nem 1600-közelben mennek (3.5GHz-en 1720, 3.8GHz-nél 1440-en), akkor csinálja, pedig ez utóbbi beállítás pont ideális lenne teljesítmény/energiatak. viszonylatban.A HD4870 alá bőven sok a proci alapból is, viszont előbb-utóbb VGA-csere lesz, és ha netán vmire éppen szükség lenne a kraftra (haver a 3D Studio-s munkáit hozza el néha, mert az ő X2-es gépén nem éppen pár perces meló egy filmecske renderelése), nem tudom felküldeni, csak 4GHz-re, ami a hűtőnek nem gond, a fogyasztás szempontjából viszont értelmetlen.
-
Zsozsooooo
tag
válasz
mpierre #19610 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, minden rendben megy ezekkel a beállításokkal !
Esetleg így hogy most lejjebb vettem az órajeleket tudna valaki egy nagyáboli voltage számokat vagy apránként lépegessek vissza ameddig stabil ?
Ami lemaradt ez a Jelenlegi beállításom ami ugye 4GHz hoz volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #19373 üzenetére
Most hogy Gorni is áldását adta rá, ha hazaértem még egy-két finomítást eszközölök (bár akárhányszor olvastam el eddig (vagy 50x) minidg találtam vmi pontosítani valót), aztán ha a modik is jóváhagyták kint is lesz a cikk.
mod:
BMW001: Részemről ok. Most úgy sincs a házban a cucc, szóval kb 2 perces művelet lekapni a hűtőt a lapról.
Nétzem a TRU alig kicsivel hosszabb a TRUE-nél viszont -2 HP-ja van. Jah és vmivel könnyebb is a TRU. -
priti
addikt
válasz
mpierre #19127 üzenetére
Ezek a pletyik inkább a dual kitektől eredhetnek szerintem is. Ha már tri ch kit, akkor eleve i7-hez van szánva, fejlesztve, a giga lapok meg azért túl népszerűek ahhoz, hogy ne tesztelje velük a gyártó, én nem nagyon tudom elképzelni hogy gáz legyen, max gyártási hiba miatt
-
pojzon
tag
válasz
mpierre #19086 üzenetére
Nos felkentem az mx-3-as pasztát és végül a hosszanti csík módot választottam és úgy raktam rá a bordát. Kiváncsiságból megnéztem és annyira jól sikerült, hogy egy kevés kifolyástól eltekintve pontosan beterítette az egész kupakot. És plusz nem kellett szórakozni az elkenéssel.
Viszont a cpu-z akkor sem stimmel nekem, mert ha idle-ben van a masina, akkor konstans 23-as szorzót mutat, és ha megterhelem a rendszert akkor visszaugrik 22-esre attól függetlenül, hogy 1 szálon vagy 8-on küldöm az adatokat.
-
pojzon
tag
válasz
mpierre #19082 üzenetére
Nah igen a fólia, azzal még sose volt gondom.
Amúgy minden energiatakarékosság bekapcsolása mellett 3,8-on hajtva 1,26-os vcore 1,32-es vqpi társaságában 45 fokos maghőmérsékletek mennyire korrekt idle állapotban? (terhelve prime-al 75 fokosak)
Mert ha ez így jó, akkor nem ronthattam el különösebben semmit sem.
-
pojzon
tag
-
pojzon
tag
-
válasz
mpierre #18530 üzenetére
En igy vagyok miota jonnek a hirek a 6 magosrol, de lebeszeltem magam rola. Az EE max E-penis novelesnek jo es annak aki az antarktiszon el, van dogivel jeg a teszteleshez.
A 970-et kiprobalnam a 920 helyett, ha 500 dolcsi korul meg lehetne szervalni itthon, mar csak kivancsisagbol is vennek egyet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #18451 üzenetére
Én se tudom a 930 -as szükségességét, de én azért szépen lecseréltem a 920 -asom.
Egyből kiderült, hogy mégsem az alaplap volt a ludas, hanem a proci volt 215BCLK -nál limites. Most belőttem 220 -ra, és teljesen stabil
Szorzokat még kitesztelem, ilyenkor sajnálom, hogy csak 1600MHz -s ramom van, mert így azt mindig vissza kell vennem.
Végre megjött a szabadidőm, kezdhetek tesztelgetni komolyabban is.
De megérte váltanom, +15k volt, és a 930 -as dobozos verzió, és van rá 3 év gari. Ahogy nézem kicsivel kevesebb feszt is kér azonos órajelen mint az előző, és nem is melegszik annyira. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #18451 üzenetére
Hát én sem értem egészen, komolyan.
Most azt pletykálják, hogy 1155-ös procik mennek majd az 1156-ban. Nyilván ha megerősítenék akkor nem vennének i7 900-at, mert jelenleg a továbbfejleszthetőség szól az i7 900 mellett. Azt láttuk hogy teljesítményben pariban vannak kb, kérdés a TC mennyit hoz a jövőben... Azért olyan sokat nem hinném.Könnyen lehet, azért dobta be az Intel, hogy aki a továbbfejleszthetőség miatt nem vesz 1156-os vasat az ennek okán másként dönt (i7 900 drága, tehát marad az AM3). Tényként nem merik beközölni nyilván, mert akkor a potenciális i7 vásárlókat az i5 felé terelnék - igaz akkor az AMD elől is elhalásznának jó pár vásárlót - de az i7 vastag profitjából még mindig jobban járnak mert ugye az i7-en jóval nagyobb a profit.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #18040 üzenetére
Pariban van vele. QX6700 még 65nm-es, Intel annak is 130W-os TDP-t ad meg ([link]) és a teszteben 1,45V-al küldik (VID meg max 1,3V QX6700-nél tehát itt eszik 130W-ot). Szóval pariban van kb, bár egy kegyetlenül megfeszelt húzott i7 8 szálon 100%-on ráver kicsivel szvsz.
Hemilton: Nem törnék pálcát egyik felett sem, D0-ból is kifoghatsz rosszul húzhatót. Inkább az a különbség, tuning terén, hogy a C0 kevésbé melegszik magas feszen mint a D0 viszont a D0 alacsonyabb feszen jobban megy általában mint a C0.
Aki maga fizeti a villanyszámláját annak a D0 karakterisztikája jobban bejön. -
laragirl83
őstag
válasz
mpierre #17988 üzenetére
Jó, közben 2 modullal is befosott...
QPI fesztől nem félek, 1.40Vig simán el lehet menni, nem az a gond...
A 20*180-hoz (3.6ghz) az alábbiak kellenek:
CPU fesz: 1.1750V
QPI fesz: 1.28750V
DRAM fesz 1.60V (1443MHz cl7-7-7-21)
LLC ON, HT on, minden energia fícsőr ON, és AUTO.Így simán megy 3.6ghzen Linx stabilan.
Ezzel szemben a 18*200 sehogy sem megy... cpu fesznek adtam 1.300V-ot, qpi kapott 1 alkalommal 1.4250V-t is, dram 1.66V, ioh és ich feszekkel is szórakoztam, cpu pll-el is, subtimingok lazításával is semmi, néhány perc linx után csontra fagy gép.nem bsod meg restart, sima fagyi...
A jelenség úgy kezdődik, hogy hapl netezik is közben az egér elkezd akadozni, majd egyre lassabb és lassabb, végük teljesen megáll, 10-15 mp múlva még mozdul 1et-1et, aztán kész, lock up. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #17250 üzenetére
Akkor ok, azért így is szépen muzsikál. Nem is annyira a tuning a többihez mérten (bár sztem jobb ez mint az én C0-om), hanem magától olyan erős, hogy évek múlva is elég lesz főleg, nálad, hogy nem játékra használod.
Katt: Jaja, Z600-at eléggé parkolópályára tették. Azért a TRUE teljesítményét látva örültem, hogy nem váltottam hűtőt. TRU sem marad el tőle, noha itt már (i7-nél) hátrányos lehet, hogy meg lett polírozva a talpa. De úgy sem hajtom kiélezetten, szóval az a pár +fok nem oszt nem szoroz nálam most.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel i7 9700K
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest