- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Zimmi91 #25196 üzenetére
Azt értem amit most mondasz,én sem nem is tudnék őrűlni - egy ilyen problémának.
Az az igazság hogy engemet is bosszant,hogy driver probléma okozhattya a gondodat.
A gépemben 1070 fut: EndeavourOS Linux x86_64-al és tudom nem mai a kari,de amire nekem is kell - mindenre is elég steam s.t.b.
Az újjabb vga-k engemet is érdekelnek,de az árúk és teljesítményarányúkat is láttam és nemőrűlők,főleg a nagy fógyasztásúk is nem mindegy.
Azt az infót kaptam hogy 500Wattot is megesznek és ehetnek.
A villanyszálát nézve ez óránként is csak a vga számolom és +500Watt+ ehet+alaplap+cpu,többit nem is számólóm,ami havi átlag 37Kwattot jelenthet és évi 450+Kwtot.
Azt majd írjál ha időd is engedi,mit síkerült megoldanod. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Zimmi91 #25194 üzenetére
Értelek igen és driver is lehet a ludas,ezért is kérdeztem vga driver-t installáltad.
Azt tudom mondani erre,hogy igen használjad is addig Hdmi-vel,mig jönn driver-nek a javítása,de ez nem is boldogit is el téged és engemet és senkitsem.
A téma azért - érdekes,hogy nem egy olcsóbb vga-ról beszélünk és szómórú is ezt megtudnom,én tuti nem váltanék ilyen vga-ra,ha ilyen komoly problámák is vannak - jelenleg.Az infódat én is köszönöm - ami nagyon is hasznos.
A kérdésem miért váltottál erre a vga-ra?
A vissza küldésének a lehetőségén - én biztosan küldeném is vissza,ha van is rá még talán lehetőség elállásra. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Zimmi91 #25188 üzenetére
Üdv!
A monitorodnak szerintem nincsenbaja,"Tegnap beszereztem egy Asus Prime 5070 videókártyát szintén DP kábellel összekötve néha-néha mintha eldobná a jelet fekete képernyő bal fent megjelenik a Display Port felirat.",ezt a vga-d DP kimenetének a híbájára - tudok csak gondolni.A gyárilag hozzá is adott HDMi kábel és nem is adtak hozzá DP kábelt,mondod egy olcsóbb kábelt-használsz,ismimnek is ilyen a monitora és ő sem kapott dp kábelt+vett eggyet és gépében a vga-ján van 3 Dp kimenenete mindegyiken van képe.
Az összes displayPortot probáltad is már?
A vga driver-t installáltad? -
IstvánLászló
őstag
válasz
xcsabo #25185 üzenetére
Ezt hogy érted,"A keret felől ékeljem?",egy jól látható éles jó képet ha csinálnál is róla , a COG áramkóröket is jól láthatod és azokat fótózzad jó kőzelnézetben mert így vaktában vakon nem tudjuk potosan,meg mondani.
miczo ahogy elmonta neked pontosan azt probáljad óvatósan és finoman érintve tapintva símítani símogatva a CoG fólíáját a kijelződ felűletéhez ténylegesen csak is hozzá símítani.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
xcsabo #25182 üzenetére
Köszönöm a korrek válaszódat,monitorodat csak akkor bróbáld is javítani,ha van másik és ha tőnkre is menne,nem híányozna.
A hőlégfúvóval meg ne probáld javítani a monitort,mert ezt ténylegesen a gyárban a gép ami ezt a hőpréses fórrasztásal is végzi és készíti is el,számitógéppel vezérelt+speckamerával-figyeli és ezzel eggyűtt doldozik és akár 100-ad miliméteres-pontossággal-tudja az emlitett és akár még az 1mm-es smd-ket is fórrasztani,amit a mérmőkők pontosméreteknek az alapján,be is tudnak állitani.
A nyomtatott áramkőrők, akár számitógép alaplapok és minden ilyen is igen preciziós gépeken készűlnek,láttam élőben ilyen-gépet is műkődni,egy panelt BGA-stúl mindemestűl villám sebességgel lézeresen is levílágítva símán megcsinálta és kőzben fórasztotta az alkatrészeket.Bocs a hosszu szővegért,segíteni akartam ezt itt hagyom most neked és mindenkinek is akit érdekelhet a téma.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
xcsabo #25180 üzenetére
Kérdeznélek mert fóntós,mennyire imered az elektronikát és szét-szerelésben és persze ezt csak is nagyon óvatósan lehetnen is megoldani,mert talán van nem rongállásal is erre megoldás,ígaz csak is ídeiglenes nem véglegesen - jó.
A kijelzőnek a teljes-cseréje általában tőbbe is kerűlhet mint egy újj monitort is vennénk.miczo amit éppen mond most neked,igazavan és korrekten elmonta mit tehetsz.
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm a válaszodat.
A linuxon nem volt felrakva driver,mert radeont nativan támogatja,csak akkor add képet a monitor,ha a rendszerem be bootolt és mint most is láthatod,hogy éppen neked írom a válaszomat.
A rendszeremet tudom mindenre is haszálni,ami programmokra nekem is kellenek.
A steamen minden játékom zökkenömentesen is futnak semmijen akadozáast lagot nem is tapasztalok,
A biosban nem láttam kükön vga beállítást,amivel bármit is betudhatnék is állitani.További szépeket kivánok.
Üdv: István
-
IstvánLászló
őstag
-
IstvánLászló
őstag
Értelek és már mostanra mindent és lehtőséget is végig is probáltam,a kábelnek a cseréje-sem segített,tehát bizrosan a monitor a ludas,most tényleg szedjem is szét.
A radeont a fiamnak a gépében is probáltam,az ő monitorával és miden port is addképet.
Az nvidia1070-s vga-val minden is jól műkődik,Hdmi+Displayporton és fura hogy ez radeonnal nem müködik,alaplap lógója nem látszik,biosba belépni nem is tudok,mert sőtét a képernyő és ezt írja ki,"TARTOMÁNYON KÍVŰL",persze a redszeremet ha engedem bootolni a bejelentkező képet már látom és bejelentkezés után tudom is használni a rendszeremet,de reboot után ismét kezdődik előlről a kép fekete és írja az előbbieket.
A lényeg már tanácstalan is vagyok,mit tudnátok javasolni,mert csak a szétszedés jár az eszembe,de ez sem bizos megoldás,mi tévő is legyek. -
IstvánLászló
őstag
A gyári cimkéjén ezt látom,annyit is tudok is hogy, ips a panelje:Asus VZ239HE IPS Ultra-wide viewing.
A monitorrol síkerült kideritenem hogy 70Hz-es a képfrekvenciája: EndeavourOS Linux a rendszerem és megnéztem a tulajdonságait,felbontás1920x1080(16:9)frissítésí gyakorisága70-59,94Hz,fiamnak a Hdmi-s monitorja60Hz-es most probáltamki és minden is jól műkődik és van képrögtön,gép bekapcsolása után alaplapnak a logoját-látom és biosba is betudok-lépni.
Ezt nem is értem is pontosan a miértjét,arragondolok is most is hogy a radeonak a vga-ja más képfrekvenciával tudelindulni,ami60Hz és ezt az én monitorom,valamiért nem is tudja - lehet hogy híbás a paneljában valamilyen alkatrésze,ami váltaná a képfrekvenciát és most,milehet a megoldás is erre lehetőség,mit tehetek szétszedjem vagy nem. -
IstvánLászló
őstag
A monitornak a híbájára gyanakszom,de mi a véleményetek akik nálam is jártasabbak és gyakorlatiasabbak.
A monitort tudnám is javítani,csak előbb megvárnám a véleményeiteket. -
IstvánLászló
őstag
válasz
roseA580 #25167 üzenetére
A válszodat köszönöm és nem driver okozza ezt a problémámat.
A gépemnek a bekapcsolása után,fekete a kép és a bios-nak a képét sem látom, híába nyomkodóm főjamatosan a dell gombot, és biztosan tudom hogy nem bootol tovább a gépem mert a Hdd-ek ledje nem villog,de ha resetelem a gépet a rendszerem is betőltődik és van képem és tudom használni a gépem,ezt most probáltam is ki és nemértem azt miért is nem is látom, a bios-nak a képét,csak fekete képernyőt amin a fentifiliratot olvashaóm.
A monitor lehet a ludas és talán az elektronikája,ezért gondolkodom a szétszerelésén és átmérésének műszerrel is mindent.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! Legyszíves segítsetek nem tudom a jó megoldást és ezért itt kérdezek mindenkit is akik - járatosabbak is nálam ezzel a monitorral és tapasztalta az alábbiakat.
Az előzmény nvidia1070-s vga-val minden is jól műkődik és problémákat nem is tapasztaltam és Hdmi-portr-jával kötöttem össze a monitort.
A vga-t váltottam azota ezt tapasztalom próblémának: Amd radeon 5700X-re és azota az alábbi hibát okozhattya a monitoromnak a híbája,Hdmi-port-al kötöttem is össze a radeon Hdmi-kimenetével és a gépemnek a bekapcsolása után, fekete a képem és egy számomra is értelmezhetetelen,sohasem-látótt és ismeretlen szőveget látok,"TARTOMÁNYON KÍVŰL",ilyen nagy betűkkel írja és most tanácstalan is vagyok,szedjem is szét és nézzem is meg a panelját.
A gyári cimkéjén ezt látom,annyit is tudok is hogy, ips a panelje:Asus VZ239HE IPS Ultra-wide viewing
A véleményetek mi is ezután, szedjem is le a hátlapját és kondikat nézzem is át,mérjekle gondolom mindent is műszerrel.
Üdv:István
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest