- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Ünnepek után beléptem a helyi Tecsóba, hogy megvegyem 20ért a 3545öt. Fel is kaptam és elindultam a pénztár felé, De visszafordultam, h még egyszer megnézzem az árat a biztonság kedvéért. Még jó, h visszamentem. Már 27 volt.
Gondolom, dec 31ig volt akciós. A másik, amit néztem, a 3635, még mindig akciós volt.
Ma jött meg. Annyira volt időm, h kipróbálja, mert vmit be kellett szkennelni. Működik frankón. Megy a wifi is rendesen. A 2515öst már két éve használom és még mindig olyan, mint az új.
Meg jó, h ezen van sd slot is, mert a fényképezőmben sd kari van. -
válasz
SkyLine3000 #2663 üzenetére
Igen éppen néztük múltkor, hogy már visszaemelték 27-re miközben a másik jobb és olcsóbb.
Remélem jó szolgálatot tesz majd neked!
-
Kuruc2
senior tag
Üdv!
Valakinek lenne javaslata? :
A negyedik lépésnél nincs az eszközkezelőben az eszköz, és egyéb eszközök menü sincs.
Sőt, már a harmadik lépésnél a 11-es pont se teljesül, nem jön fel olyan ablak hogy " A Device driver software was not successfully installed."Egy win7 64!-ről van szó, meg egy 3320-as hp-ről, amit elvileg 3600-as driverrel lehet telepíteni 7-re az adott útmutató oldal alapján. Mi lehet a baj? 32-es win7-re régen sikerült felraknom ezzel az útmutatással. Meg más meglévő driver felülírását is jelzi telepítés közbe, az is baj lehet?
-
Csavarnyuzo
őstag
1. Külföldi fórumokon olvass utána az esetleges típusbajoknak. Ha sokszor emlegetnek valami kellemetlen hibát -pl. panel meghibásodás- az nem jó jel az adott típussal kapcsolatban.
2. Nézd meg melyikben milyen százalékon állnak a kellékanyagok -tonerek, ITB, fuser-. Ha pl. fuser vagy ITB nemsokára lejár, az nem olcsó mulatság.
3. Számláló melyikben mennyi.
4. Eseménynapló, hogy milyen alakadások, esetleg szervizhibák voltak. -
válasz
SkyLine3000 #2658 üzenetére
Nincs mit, azért tudom mert most vettük a 4515-öt. Már egy ideje nézegettük a nyomtatókat de aztán sürgőssé vált és a 4515-öt csak a Fehérvári Médiából tudtuk lehozatni Szegedre. Közben láttuk ezt a verziót a Tescóban de végül maradtunk a 4515-nél. 7 éves Canont váltottunk le, és nagyon jó, hogy teljesen vezeték nélkül nyomtatunk a ház összes eszközéről. Illetve bárhonnan bármikor küldök egy emailt a nyomtató címére, már nyomtatja is. Nagyon hasznos, olyan mint a fax és nekem ez új.
-
nlacza
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Sikerült vennem a munkahelyemről 2 szines lézernyomtatót. Csak az egyiket akarom megtartani, a másik eladósorba kerül. Melyiket érdemesebb megtartani "házi" használatra, és miért pont azt?
HP Laserjet cp3525 vagy HP laserjet 500 m551köszi a segítséget előre is.
Lacza
-
Üdv!
Beteszem ide is, hátha itt többen járnak:
Színes patront cseréltünk benne, és azt írja ki (a kijelzője), hogy
"vegye ki és ellenőrizze a színes patront".Egyszer régen csinálta már ezt, de az gondolom egy hibás patron miatt volt, mert utána aztán többet nem csinálta. (többet nem vettem onnét színes patront, csak akkor egyszer kettőt, amiből az egyiket hasonló hibával nem tudtam használni - de mivel csak ~3ezer volt a patron, így nem foglalkoztam vele, mivel másik fajta patronnal ment)
Most viszont megint előjött, a szokásos utángyártott színes patronnal is ezt csinálja. (ez már 5ezer Ft-os)Elég régi nyomtató már, bár nem volt agyonhasználva (évente talán 1 színes, meg 2 fekete patron fogy el), sőt, fater használja, csak pár doksit nyomtat vele időnként.
Ezzel tulajdonképpen elértünk a tervezett elavulás szerinti élettartama végéhez, és most már hiába veszek bele patront, akkor is mindig ezt fogja kiírni (kényszerítve, h vegyek másik nyomtatót), vagy lehet ezzel csinálni valamit?
Igen, már az összes fajta HP-s patron/fej tisztító alkalmazást lefuttattam, kivettem párszor a patront, megráncigáltam/nyomogattam, a nyomtatót is belül ahová tenni kell a patront, szóval már mindent kipróbáltam azt hiszem, de semmi változás.
Jó lenne egy másik színes patront szerezni, h azzal mit csinál.
De nem akarok még 5ezerért venni egyet, h aztán kiderül, azzal se megy, és aztán 10ezer Ft álljon a két (eladhatatlan) de tele patronban, mert a nyomtató a rossz.Mit szokás ilyenkor tenni?
-
válasz
SkyLine3000 #2655 üzenetére
Ugyanaz mint a 4515 kivéve, hogy nincs Wifi direct és nem érintőkijelzős. Illetve a memóriája 128 helyett 32MB. A proci is gyengébb, úgyhogy ez a 4515 butított verziója. A 4515-öt felleled a MediaMakrtban 23990 ért. 4000 a különbség de minőségesebb sokkal a 4515.
-
SkyLine3000
addikt
Deskjet 3545-ről valakinek tapasztalata van? 2515ös nyomtatóm van jelenleg, ami hibátlan lassan 2 éve. Kéne egy wifis. Ezt néztem 20ért. Ebbe is 650es tinta kell.
A másik a 3635. Ez újabb, de vhogy a 3545 jobban tetszik. Utóbbiba 652es patron kell, ami enyhén drágább, mint a 650es (pár 100ft). -
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Van egy HP Officejet 6000 nyomtatóm. A nagy gondom az, hogy a színes patronok kifogytak és nem hajlandó nyomtatni szöveget sem, hiába van tele a fekete patron és hiába állítom szürkeárnyalatosra a nyomtató szoftverben. Mit lehet tenni? Nem vagyok hajlandó tizenezer Ft-ért sosem használt színes patronokat venni, annyiért kapok egy másik nyomtatót.
(Szomorú, ami az utóbbi 10 évben végbement a nyomtatók piacán. Anno volt egy HP Deskjet 750-em, kihúzott kb. 7-8 évet, azóta a leghosszabb idő 2 év volt talán és közben se volt megbízható egyik sem, pedig volt újra HP, Epson, Canon, most megint HP és ez is sz@r, nem veszi fel a papírt, egyenként kell neki segíteni...
)
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Adott egy Hp 4500 G510n-z típusú multifunciós nyomató. Eddig tp-link routeren keresztül wlanon működött. Szolgáltató váltás történt, és lett egy Huawei router. A nyomtató azóta nem működik. Dhcp-n kap címet majd körülbelül 1 perc után elveszti azt és nem kap újat. Beállítottam egy statikus címre, tudom pingelni a gépről. Teljesen újratelepítettem a nyomatót felismeri a hp szolgáltató központ, lehet szkennelni is. De a nyomtatás nem működik, a szolgáltató központ azt írja ki hogy a nyomtató rendszer hibája miatt nem sikerült a nyomtatás. Mi lehet a probléma? Bezavarhat hogy a fekete patron kifogyott teljesen?
Köszönöm
-
-
Biluxzsolt
aktív tag
Úgy látom hogy rövid időn belül 3 db 655-ös patront használó masina is ugyanazzal a problémával jelent meg csak itt a fórumon.
Szerintem ez valami típushiba lehet, hogy a fekete patron nem dolgozik.
Bánom, hogy ez azért hamarabb nem derült ki, mert 3db működik még a környezetemben, de kettő már feladta.
Csak ha ezek a hibák 2-3 évesen kb 2000 lap után derül ki, így azt sem tudom mit vegyek ezek után. -
Sziasztok! Vásároltunk egy HP 4515-ös nyomtatót, az a problémám, hogy csíkoz. Csináltunk pár próbanyomtatást vázlatos illetve normál minőséggel fotópapírra illetve sima lapra és minden esetben csíkoz. Mi lehet a gond? Típushiba, esetleg a kezdő patron gagyi, vagy, hogy eddig csak vezeték nélkül próbáltuk. (A tisztításokat és egyebeket megcsináltuk már.)
-
chatran
őstag
Sziasztok!
HP 3525 begyűrte a papírt, majd mindenféle hibakódokat írt ki. Kivettem a begyűrt papírt, majd cseréltem a 3 színes patront, mert már nagyon kevés volt a tinta a benne lévőkben. A feketét pár hónapja cseréltem, az még félig van.
Sajnos nem bírom rávenni, hogy feketében nyomtasson. A nyomtató mutatja, hogy félig van, de egyáltalán nem használja a fekete színt. A többi három megy. Talán megsérült a nyomtatófej, mikor begyűrte a papírt?
Valami ötlet, hogyan lehetne javítani? -
Csavarnyuzo
őstag
Ha megveszed a használtat mitől leszel biztos benne, hogy abban jó a fej. És ha ma jó benne mi a garancia, hogy 1 hét/hónap múlva nem tojik be benne?
Az MM annyi garanciát ad rá amennyit a gyártó. Tehát ha 2 év garis készüléket akarsz venni, akkor vegyél olyat, akár az MM-ben...
Amúgy ilyen garanciakiterjesztést vehettél volna hozzá, ami alapban nem jár. Tehát a következő készüléknél először érdemes azt körbejárni, hogy alapban mennyi gari van rá és/vagy lehet-e bővíteni a garanciaidőt. -
zakoss
tag
Sziasztok,
Egy hibajelenséggel kapcsolatban írnék, valakinek hasonló hibája esetleg jelentkezett már?
HP Ink Advantage 6525 nyomtatónál.1 éves és 1 hónapja van hogy vettem a nyomtatót a MM-ban. Vissza vittem gondolván, hogy 2 év garancia van rá,hát közölték hogy bocsi de csak 1 volt és nem tudnak vele mit csinálni. Nem 2ft volt a nyomtató.
Elvittem egy szervizbe, mondtam hogy nézzék meg mi a baja és hogy mennyi lenne megcsinálni.
A hiba oka azt mondták, hogy a nyomtatóban lévő festéktálca egy idő után megtelik és ez érintkezik a nyomtató fekete patronnál lévő nyomtató fejjel. Ez megadta magát azért nekem csíkosan nyomtat.
Megjártam előtte a patron cseréket, mert azt hittem az a baja cseréltem van 4-5 különböző után-gyártott és eredeti patront is de semmi. Hát és mondták hogy kb a cseréje, berendelése ennek a fejnek megegyezik a nyomtató árával.
A másik lehetőség amit próbáltam, hogy hibás nyomtatót keresni aminek a feje még jó. Jófogáson egyetlen egy ilyen embert találtam aki 2db HP 6525-ös nyomtatót árul 10ezer ft-ért próbáltam írni neki hogy eladja e egyiket de semmit nem reagál. Azért akartam megvenni hogy majd abból esetleg átrakni ebbe a fejet, mert ha 10ezer ft-ért árulja gondolom valami nem jó rajta, de viszont hibáját nem írt azoknak sem.Sum-sum, szóval nem tudom mit kezdjek, de egyet leszűrtem az esetből, hogy MM-ban nem veszek nyomtatót többet, mert csak 1 évet adnak rá, legközelebb megnézem mennyi garanciát adnak rá és minimum 2 évet veszek rá.
Üdv Ákos -
Csavarnyuzo
őstag
Nem vennék mérget rá, de szerintem a driver cseszi el a dolgot, és amiket írtam nyomtatókat, az szerintem ugyanezt használja. Olyan driverrel kéne kipróbálni, amit a Hp oldaláról kell letölteni és nincs benne a win-ben -hogy mindenképpen felülíródjon-. Pl.: a LaserJet 4200 jóval újabb/több funkciója van -emiatt nem biztos, hogy jó lesz hozzá-, de egy próbát megér. Link 4200-as driverek, op rendszert fent tudsz váltani.
-
bisa44
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #2639 üzenetére
az általa generált fájl tökéletes!
-
benyus1
újonc
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
HP Deskjet 1515 a nyomtatóm típusa. Kb egy hónapja nem nyomtattam vele(egyedül ennyi atrocitás érte). Ma szerettem volna, de úgy néz ki ő meg nem. Színeset tökéletesen nyomtatja, viszont az alap feketét... kb olyan mintha halvány, épphogy látható szürke színű lenne, sőt próbálgattam és egy idő után annyi sem, üres papírt adott ki. Sejtésem szerint beszáradhatott.
Garis egyébként, de azért megkérdezem, létezik e valami fajta módszer, amivel megúszom a cipelgetést?
Sőt magát azt is megkérdezném, hogy ez a hiba, belefér e a garancia halmazába? -
bisa44
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #2637 üzenetére
megpróbáltam minden általad javasolt módszert. Sajnos változatlan. Kicseréltem másik 1100-asra a nyomtatót, de természetesen szintén nem jó. Valami további tipp?
-
bisa44
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #2635 üzenetére
megnézem, köszönöm és nem akartam kötekedni, bocs a szarkasztikus stilusért! és tényleg köszi a tippeket!
-
Csavarnyuzo
őstag
Majd legközelebb kiszívom a kisujjamból, hogy Te eddig mivel próbálkoztál
Gondolom nincs az 1100-ban truetype beépített vonalkód készlet, de a driverben először átkapcsolnám, hogy töltse le és ne a beépített truetype fontkészletet használja -a Hp LaserJet 1100 (MS) driver-t néztem-.
Aztán kipróbálnám másik driverrel ami elviszi -LaserJet III, LaserJet 4 ezek régebbiek-. -
bisa44
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #2633 üzenetére
ennél előremutatóbb választ vártam
megvolt természetesen!
-
bisa44
csendes tag
Sziasztok!
Szerintem szuper problémával állok elő, amit meg kellene fejteni. Adott egy Lenovo asztali PC, core2 duo meg minden, tehát irodai igásló. Rengeteget használom nyomtatásra, pl etikett vonalkód nyomtatásra. Egyszercsak 1-2 hete a vonalkódokat szisztematikusan megvastagítja, összeköti stb. Észrevettem már hogy pl PDF fájlokban is az M egy kocka, mert összefesti a függőleges vonalak közti területet. Ja és ez nem folt, hanem direkt történik mert 10ből 10x ezt csinálja. Ez valami digitális szemét a nyomtatási láncban én nemtudom, de nekem nagyon fontos lenne h rendesen menjen a vonalkód nyomtatás. Valaki tipp? Esetleg pl nemrég tettem fel win7ről win10-re a gépet. Lehet ez az oka?
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #2628 üzenetére
Bejött. WPS-el minden további nélkül működésre bírtam.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
2.éve tökéletesen működő HP 5525-ös készülékben a fekete patron (kb a 3.) kifogyott majd eredetire lett cserélve.
Azóta 0xc19a0013-as hibát ír ki.
Működik,de a fekete hiányzik a nyomtatásból.
A tintaszint a maximumot mutatja,de fekete másolásnál egy üres lap jelenik meg.
Kivettem,megkocogtattam a patront a tinta van is a fejen,de aztán semmi a papíron.Esetleg az új eredeti patron lenne a hibás?
Köszönöm,ha valaki válaszol.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy HP LaserJet Pro M125nw (CZ173A) nyomtatót.
Hogyan tudnám rávenni hogy wifin keresztül tudjam használni?
Sajnos nem sok időm volt még foglalkozni ezzel az üggyel, de ha ti tudtok egy bevált működő metódust, az nagyban megkönnyítené a holnapi vagy holnaputáni beüzemelését ennek a funkciónak. -
szemesi69
addikt
Üdv!
Adott egy HP Deskjet Ink Advantage 3515 e-All-in-One nyomtató. Szeretném gyári állapotra vissza állítani, mint amikor megvettem újonnan. A google nem segített. A fő problémám, valamit el állítottam, azóta nem tudok pdf-t és world-t nyomtatni. Fényképet, tesztoldalt, scennerből rögtön nyomtat szépen, viszont semmi mást nem tudok kinyomtatni. Megköszönném ha valaki segítene.
-
spammer
veterán
válasz
Csavarnyuzo #2623 üzenetére
Köszi. Csak régebben valaki az edigitalon írta, hogy jó bele. Nekem is gyanús volt, hogy nem lesz jó, ha nincs itt a listában. Akkor marad a másik.
-
spammer
veterán
Azt meg tudja valaki mondani, hogy a HP C4092A utángyártott toner jó-e a P1102-es nyomtatóba? Mert csak ezeket írják a kompatibilitási listán:
HP LaserJet 1100
HP LaserJet 1100 A
HP LaserJet 1100 ASE
HP LaserJet 1100 AXI
HP LaserJet 1100 SE
HP LaserJet 1100 XIVagy marad a HP CE285A, ami a leírások szerint passzol a P1102-be.
-
HeyTchiki
csendes tag
Van egy Photosmart 5510-es nyomtatóm.
Még nem próbáltam, ezért kérdezem!
Ha csak fekete patront veszek bele, akkor is tudok nyomtatni, vagy kell mind a 4 színű patron bele?Köszönöm!
-
sz.j
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #2618 üzenetére
A későbbiekben megnézem, most nem érek rá.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #2616 üzenetére
Ha benne a papír akkor nem lehet belátni, viszont hasonlóan csattog/"kerreg" mint mikor jó volt ...
A papírlapokat ütközésig benyomtam. -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Gondjaim vannak a hp deskjet f2480 többfunkciós nyomtatómmal és emiatt a segítségeteket kérném.
Az mitől lehet, és hogy lehetne a hibát megszüntetni, hogy papír hiányra hivatkozva (holott van benne elég) nem nyomtat a gép?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Picturemaker #2613 üzenetére
Remélem fix ip-nek olyat választottál, amit a dhcp nem oszt.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Csavarnyuzo #2612 üzenetére
Megcsináltam amit lehetett, most csak várni kell, mert eddig pár nap után mindig volt valami "gebasz".
Remélem most már jó lesz és a nyomtató tulaja is megnyugszik.
Köszönöm a tanácsokat. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Picturemaker #2611 üzenetére
Annyi, hogy a drivert-t ne inf-esen telepítsd, hanem a setuppal. Menet közben pipa a Canon Driver Information Assist Service-hez és a Nyomtatóállapot lekérdezéséhez -vagy Set printer infomation ha angol drivert teszel fel-.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Csavarnyuzo #2610 üzenetére
Köszönöm, ezeket megnézem és "jelentkezek" az eredménnyel.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Picturemaker #2609 üzenetére
Nem szkennel csak hálózaton. Ha nem csak sima 2520 -és nem 2520i-, akkor a color network scangeart töltsd le, de ez még csak a scanner driver. Telepíted, lesz egy scangear tool, azt futtatva vagy megadod manuálisan a készülék ip címét, vagy megkeresteted vele, ezután select. A szkenneléshez viszont szükséged lesz valamilyen "szkennelő" alkalmazásra. Ha ez nincs a gépeden , akkor javaslom az ingyenes NAPS2-t.
Ha bemész a hálózati beállításokba a rendszermenüben, akkor ott a tcp/ip, ipv4 beállításoknál ki kell kapcsolnod az automatikus ip cím kérést -dhcp, rarp- és beállítasz fix ip címet. Ezek a beállítások csak újraindítás után jutnak érvényre, így kell egy ki-be kapcs.
Ha windows és Magyar nyelvű driver kell, akkor a 21.40-es UFRII drivert célszerű használni.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Csavarnyuzo #2608 üzenetére
Több is van:
- USB-n keresztül lehet e a szkenner részét használni? (ha igen, akkor honnan kell valami drivert /honlapon nincs/) illetve kezelőprogramot leszedni, mert ami fellelhető az csak hálózaton keresztül kezeli a szkennert.
- A nyomtatón átállítom az IP címet, de egy áramszünet vagy kikapcsolás után visszaáll arra amire akar. Ezen lehet segíteni?
- A felkínált hatszáz driver közül melyiket a legcélszerűbb használni?Köszönöm.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Picturemaker #2607 üzenetére
Van mi a kérdés?
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Image Runner 2520-al van valakinek tapasztalat?
Köszi.
-
Loner
tag
válasz
Csavarnyuzo #2605 üzenetére
Köszönöm, ez bejött!
-
Loner
tag
Sziasztok.
HP photosmart 7350 nyomtatóhoz keresek drivert win 7 alá. Ha tud valaki segiteni, megköszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy HP Deskjet F2187-es nyomtató és egy Windows Xp-vel szerelt gép. A következő a gondom, amikor szkennelni, vagy fénymásolni szeretnék, nem engedi megnyitni a szolgáltató központot, mert a következőt írja ki: "Nem található HP eszköz. A HP Szolgáltatóközpont most bezáródik".
Uninstalláltam az összes programját, kicseréltem a nyomtató kábelt, másik portba dugtam, de semmi sem segít. Ha újra akarom rakni a programját (könnyű telepítés, ajánlott programok), akkor szépen végigfut, majd 96%-nál megáll, a kb/s csökkenni kezd 400-ról szépen lassan 90-60ig, majd kiírja, hogy végzetes hiba.
Hogyan lehetne megint működésre bírni a szolgáltató központot?
-
Teaway
veterán
Heffi és grederes: végső esetben a szervíz tud
útbaigazítást nyújtani: (06 1) 382-1111
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest