- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz spammer #2347 üzenetére
Hát grat. neked is, hogy ilyen alapján ítéled meg a nyomtatót. Használd linux alatt! Van gond? Nincs gond. Akkor szar a nyomtató? Nem szar. Az hogy nem tudod összekalapálni a win-es gépedet legyen már a Te problémád. Neked nem a nyomtatóval, hanem a win-el van bajod. 100 emberből 100-nak tökéletes ez a masina, csak neked nem. De persze ha akarod még fikázni tedd nyugodtan, csak unalmas.
A pirosat kell elvágni.
-
spammer
veterán
válasz spammer #2337 üzenetére
Eddig tartott, most akartam nyomtatni, kiválasztom a nyomtatót, print, nem indul... Na mondom, mi van? Látom a nyomtatási sorban azt írja, printer offline. Akármelyik USB-re dugom, offline, és megint CD-nek látja (megjelenik az eject CD drive ikon a tray-ben). Linuxos gépbe bedugom, pöccre megy, mert ott nem látja gyökér módon CD meghajtónak. Berakom a HP lemezt a gépbe, UTIL könyvtárban elindítom ezt a Smart fosadék programot, rányomok, hogy PC, Disable HP Smart install, nem csinál semmit. Rányomok akkor a printer gombra, de ott meg kilép, nem csinál semmit. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek ezen a retardált szar megoldáson. És ezt nevezik "Smart"-nak...
Elszarakodok vele, mert türelmes vagyok, de egy teljesen átlagjúzer már kib@szta volna az ablakon az egész nyomtatót, és biztos, hogy többet az életben a HP közelébe sem menne, ha ez lenne az első tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz spammer #2335 üzenetére
Közben sikerült végigszenvedni.
A DVD meghajtó nem volt aktív, de nem foglalkoztam vele eddig, mert sosem használtam. Eszközkezelőben nézve most kiderült, hogy kapott egy 19-es hibakódot ([link]), és mivel a hardveres dvd meghajtó nem volt aktív, ezért a HP által olyan nagyon "okosan" kitalált virtuális CD meghajtó (Smart Install) sem működött (szintén hibakód).
Registry-ből ki kellett gyomlálni a megfelelő részeket (lásd a fentebbi link), aztán rendszer újraindítás után megjavult a fizikai meghajtó és a virtuális is.
De ezzel nem szakadt vége a szopásnak, mert ugyan így már látta az usb-t, de a telepítő "csík" újra és újra és újra és újra végigfutott, sosem fejeződött be, nem települt fel.
Viszont a Devices & Printers menüben felbukkant egy hibásan települt P1102, amit nem nyomtatóként látott, hanem "Unspecified" eszköz volt. Na ott nyomtam egy jobb klikk -> update driver-t, az kutatott, a windows system mappában már megtalált 2 db driver fájlt is, a frissebbet kiválasztva már települt is rendesen. Csináltam egy tesztnyomtatást vele, jó volt, remélem, hogy így is marad most már. *kopp-kopp*
Mindenesetre két jó nagy lóf@szt a seggébe annak a nagyon értelmesnek, aki kitalálta, hogy virtuális CD-ként buzerálva települjön egy kicseszett nyomtató. (kis szösszenet, amire gulgizás közben találtam rá: [link] )
Ráadásul a Smart Install Utility nem is teljesen ugyanaz volt a kapott DVD-n, mint amit az oldalukról le lehet tölteni (utóbbi ráadásul cseszett működni, még jó, hogy volt dvd meghajtó a laptopban, amikor manapság már a kutya nem használja amúgy, de most pont jól jött).[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz spammer #2334 üzenetére
Addig jutottam, hogy linux (elementary os luna) alatt azonnal felismerte és ment a nyomtatás.
Win 8 alatt valamiért CD meghajtónak látja, elvileg a "Smart Install" ennek az oka. Van hozzá utility, amivel ki lehet kapcsolni, de mivel az USB tök "süket" ezért ez a utility sem listázza ki a nyomtatót, nem tudom letiltani. Idióta konstrukció, vettem volna inkább mást.„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
QwErTy42
addikt
válasz spammer #1815 üzenetére
Két perc keresés, google első találat, három kattintás...
HP 1050A Felhasználói kézikönyv
30. oldal
"Az egypatronos üzemmód használata.
Használja az egypatronos üzemmódot, ha a HP All-in-One nyomtatót csak egy
nyomtatópatronnal kívánja üzemeltetni. Az egypatronos üzemmód akkor indul el, ha
kivesz egy nyomtatópatront a patrontartóból. Egypatronos üzemmódban a készülék csak
a számítógépről tud nyomtatni.""Megjegyzés A képernyőn egy üzenet jelenik meg, amikor a HP All-in-One nyomtató
egypatronos üzemmódban van. Ha az üzenet annak ellenére is megjelenik, hogy
mindkét patron a készülékben van, ellenőrizze, hogy el van-e távolítva a
nyomtatópatronokról a műanyag védőszalag. Ha a nyomtatópatron érzékelőit
műanyag védőszalag fedi, a készülék nem érzékeli, hogy a nyomtatópatron a helyén
van-e.""Kilépés az egypatronos üzemmódból
Az egypatronos üzemmódból való kilépéshez helyezzen két nyomtatópatront a HP Allin-One nyomtatóba."[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC