- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
A 300-as FSB egy E3300/E3400-hoz elég.
Egy E3300 300-as FSB-vel 3,75Ghz-en járna, az úgy bőven ok.7000-ért láttam G31M-ES2L-et (Chaser is és mások is annó elég szép eredményeket értek el ilyen lappal az E3000-s topikban), ezért ezt mondtam az ismerősnek, szóval kb. ez a keret.
Csak úgy néz ki egyik sem aktív hirdetés (van amit már elvittek, van amelyik eladó nem jelentkezik, van aki csak géppel együtt hajlandó eladni).
8e még beleférhet, 9e már necces.A P35 jó ötlet.
Az Integrált VGA egy cserénél jól jöhetne átmenetileg, de annyit nem ér hogy amiatt más lapot vegyünk.
Meg kb. a mostani VGA-ját (Ati X300 SE vagy valami hasonló) már meg sem éri eladni...Gondolkoztam még azon is, hogy DDR3-at tudó lapot kellene venni.
De biztos hogy jócskán drágább.
De annyival csak nem drágább, mint amennyit azon spórolnánk, hogy a DDR3 olcsóbb.
Vagyis akkor inkább nem spórolás lenne, hanem egyből 4GB DDR3 menne bele (azt hogy 1 modulban vagy 2-ben, abban még tanácstalan vagyok), a 2*1GB DDR2 helyett.
Most 2*512MB DDR2-667 van, ez is kb. eladhatatlan. -
atesss
addikt
Üdv !
A 3-as és 4-es sorozatú Intel Chipsetes (G31-től P45-ig) Giga lapok közül melyik kb. mennyire húzható ?
Nem kell extra tuningra gondolni, csak egy ismerősnek keresek egy olcsó, de mégis egy E3300/E3400-at jól kihajtani képes (magyarul benne jól felhúzható) alaplapot.
Egy G31-es pl. lehet hogy nem tud akkor FSB-t, amíg a procit húzni lehetne ?
Nem elsősorban a nagy FSB-re hajtok (nem is lesz benne gyors memória), csak a gazdaságosan elérhető legnagyobb sebességre. -
atesss
addikt
Hopsz, bocsánat egy kicsit megfelejtkeztem a topicról, most használt ultrahordozható subnotikat nézegettek (ezt magamnak).
Köszi, ez egy jó kis összeírás !
És -bh- -nak isDe asszem így is lesz még kérdésem, ami nem világos ezek alapján sem főleg a G31-es lapokról.
Holnapra megnézegetem.Főleg a DES és annak különbőző változatai / más fogyasztáscsökkentő dolgok.
Pl. ahol én is tudnám windows alól "On the fly" állítani az FSB-t, feszültséget, Ram osztót (ha van ilyen lehetőség is), stb. ami nem világos. -
atesss
addikt
Üdv !
El tudná nekem valaki részletesen magyarázni a Gigabyte alaplapok "nevezéktanát", tehát hogy mit jelentenek a betűk / számok ?
Annyit már sikerült kiszűrnöm hogy a név végén az R az a Raidet jelenti, és a chipset utáni M pedig a mATX formátumot. Tehát pl: GA-G33M-DS2R
De pl. mi a kölönbség a G(31) és az EG(31) vagy P(35) és EP(35) között ?
Meg pl. a chipset száma utáni U betű mit jelent?Elsősorban az Inteles (LGA775) érdekelne (itt az LGA775-ös lista, csak hogy lássátok mennyi féle alaplap jelölés van: [link] ), de az AMD-s is jól jöhet (AM2/AM3).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest