Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Woodcutt3R #7593 üzenetére
Windows alól a gyártó updater-jével vagy pendriveról, a BIOS-ba/UEFI-be lépve.
Ha UEFI telepítésed van, akkor a Windows is felkínálná a Windows Update-n keresztül, ha nem béta verzió lenne. -
kaboska
aktív tag
Sziasztok! Gigabtye B450M Aorus ELITE V2 RGB alaplapom van nem tölt be a win és szeretnék usb-ről új windowst feltenni.De bekapcsoláskor nem tudom elérni a biost.Mit lehetne csinálni? Köszönöm előre is a segítséget.
-
Woodcutt3R
tag
Alap kérdés, a B450M DS3H (rev. 1.x) alaplapom biosát (F50) szeretném frissíteni F62d-re.
Mi ennek a folyamata?
Köszi!
M. -
-
lorcsi
veterán
van egy elég régi alaplapom: Gigabyte GA-B85M-D3H 1.0 ver. (adataimnál lévő konfiggal)
összegyűlt pár hiba az évek alatt, amikkel együtt tudtam élni, de mostanra besokalltam velük1.) hdmi kábellel összekötve a monitort ki-be kapcsol
mi lehet ennek az oka?
azt írja a gígabyte adatlapja, h 1.4 hdmi-re képes
csinálhat ilyet a 2.0 hdmi miatt ?2.) nagyon serceg a hangkártya
hallom, ha elmozdítom az egeret
ezen hogy lehet javítani ?3.) a dvi kábelem valószinűleg elszakadt, mert ha azzal kötöm össze a monitort instabillá válik a rendszer és folyton újraindul
ez miért lehet ?
úgy értem, ha a kábel rossz...egyszerűen zizi a kép és annyi...miért indítja újra a win10et -
hegegabi80
addikt
Hali!
Valaki használ itt Giga B450i lapot? Ha igen melyik biossal?
Nekem most F50 van rajta. Eddig nagy gondom nem igazán volt vele. De gondoltam mivel idővel szeretnék majd bele 4650G vagy 5600G procit, ehhez mindenképp friss bios kell.
Na meg az igp résznél hiába állítom a gpu frekit magasabbra, továbbra is agyári 1400 Mhz-en megy. Hátha ezt is megoldaná.
Ha jól látom egyből mehetne fel az F61 vagy F62e, utóbbi már a win 11-hez van?
Jah és miként megy most a bios frisstés menete? Kurva régen csináltam már, még H61 deszkán floppy lemezről. -
Attila57
tag
Sziasztok Van egy B365M-D3H lapom, I5 9400 procival. Kérdezném, hogy Win11 kompatibilis-e?
-
t.imi
addikt
Dehogy olvastam
Mekkora blama.
Köszönöm fiúk, próbálom -
Visormail
addikt
A 40es leírását is elolvastad?
Note:
1. If you are using Q-Flash Utility to update BIOS, make sure you have updated BIOS to F32 before F40
2. Before update BIOS to F40, you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR incompatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Giga Aorus Elite rev 1 lap.
Jelenleg F5 bios van fent. Letöltöttem a F40-et, de azt írja, nem kompatibilis a lappal. Magasabb számozású verziók előtt ezt kellene feltolni.
Mi lehet a hiba?
[link] -
Bal0924
senior tag
Sziasztok lenne egy bios kérdésem.
Van egy Z370-HD3 alaplapom. F13-as bios verzióval.
Van egy F14c jelzésű verzió, lehet/érdemes ráfrissítenem? (nem béta verzió?) -
codec
senior tag
Sziasztok!
Ha valaki Gigabyte Z590 UD AC lapot használ, írjon rám.
Lenne pár kérdésem hozzá.
Köszi! -
normen82
tag
Ide is leírom.
Bios frissítés megtörtént,viszont semmi előrelépés.
Ugyan úgy cpu-t jelez 5 rövid csipogással és vga led világít az alaplapon.
Mi van ilyenkor? -
normen82
tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig amit nemrég raktam össze,tehát korábban még nem üzemelt:
Lap: Gigabyte B560M AORUS PRO AX
Cpu: i5 11400
Ram: 16Gb Crucial Ballistix ddr4 3600
Táp: Fsp Hyper S 600w
Vga: Zotac Rtx 3060
A problémám az,hogy nem kapok képet egyik porton keresztül sem,5 rövid sípszó (cpu hiba) és vga led világít az alaplapon.
Próbáltam vga-val és anélkül is,az eredmény ugyan az.Próbáltam alaplapról is képet kicsikarni,mindhiába.
Kiszedtem a processzort,visszaraktam és semmi.
Csináltam cmos resetet is.
Írtam az azonnali alaplapos topicba is,nem kaptam érdemleges választ sajnos.
Kérlek segítsetek! -
Poffy
csendes tag
Ezen a lapon csak kettő memoria foglalat van
-
Glaz-dozfhut
őstag
Még a kilencedik generációnál jártam hasonlóan. Egy napig nem tudtam használni az új gépet. Én is szédszedtem, meg minden. Nálam az volt a megoldás, hogy mégsem volt mindegy melyik páros memória foglalatba rakom a RAM-okat , a manuallal ellentétben. Van a lapon egy led sor, hibajelzésre, de annyira megtévesztő, hogy én is CPU-nak néztem a hibajelzést, de közel oda van írva a memória is. Tudom, hogy hangjelzésről írtál.
-
Poffy
csendes tag
Üdv!
Van egy problémám és nem jövök rá,ebben kérnék segítséget.
Új cuccokat rendeltem,gigabyte h510m h alaplap és i3 10105f proci.Összeraktam és inditásnál 5 rövidet csippan. Elvileg procira utal....kiszedtem,visszatettem hátha rosszul volt benne,de nem segített.Ötlet? -
kázik
csendes tag
Sziasztok,
Gigabyte b450 Aorus Elite lapba vásároltam 5600x-et, előtte frissítettem F62 BIOSra.
A Kingston HyperX Predator (2x8, HX432C16PB3K2/16) memóriák viszont nem működnek egyik XMP profil alatt sem, előtte F51en hiba nélkül ment 3200 Mhz-en Ryzen 2600 mellett.
CMOS resetet is próbáltam, illetve az F63b beta biost is, egyikkel sem működött.
Mindkét profil alatt 2400Mhz-et ír, ha bármelyik profilt elindítom, háromszor sikertelenül bootol, majd betölt 2400-on.
Valaki tudna ebben segíteni?
Köszi! -
Csabis
aktív tag
válasz
kisselandras #7561 üzenetére
Pl én nem használom rgb2 feltette a vga hoz az aorus az nekem elég.
-
Csabis
aktív tag
Probléma megoldodott, nem cseszegettem konvertálással .
Kihuztam kivettem minden ssdt vinyot.. csak az maradt ami kell. Dvd ről felkuldtem a wint. Persze offlineban , és oké lett minden. Utána ellenőriztem mi hiányik. Azt utána be.
Majd minden vissza helyére..
Javallot a tiszta telepités.. -
ricsip
addikt
GPT : GUID Partition Table
GUID Partition Table - Wikipedia -
Csabis
aktív tag
Előzőhöz kapcsolódoan, m.2 ssd ről nem hajlandó végbemenni a boot. Mert nem is látja pedig gtp viszont ami fat tábla azt nem hozta létre rá. Ergo nem értem ha be van konvertálva gtpre miért nem hozza létre ami kell. Bios meg lekapcsolja a vgat de minek.. 30 perce oké most meg kisipolja..
-
Csabis
aktív tag
Sziasztok kellene fontos segítség.
AORU ULTRA GAMING 2.0 Z370
Vinyon SSD m.2 mbr - gtp megtétele után uefi bios ..
Beálitottam cs mod dissable secure boot alul .
Beállitottam utána kiirt valami Vga-s mondatot .
Viszont bootnál vga nem megy tova kisipolja.
Reset nem megy , elemet kivettem, jupert rövire zártam ..
Mi a gond.. vagy hogyan állítható még alaphelyzetbe.
Ssd már gtpn van. -
klrt
tag
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy a B450M S2H (rev. 1.x) tudja ezt a hot swap funkciót? -
swiftyhu
újonc
Sziasztok!
Volt egy Gigabyte HD370xxxx alaplapom, ami 5 short beeppel elszállt. (Debuggolgattam egy sort, de végül lecseréltem...)
Vettem egy másikat, B365M H, egy új procit (i3-8100), két issue-m van:* a procihoz közelibb memória slotba rakva RAM-ot nem indul a gép (hosszú endless beep code = memória hiba) (Fury Hyperx DDR4, 2400 Mhz, 2x4 GB lenne)
* a GTX 560 videókártyámat egyáltalán nem látjaBIOS-ból tudnék F3->F4B-re lépni, egyébként bármi ötlet? RAM kapcsán gondoltam arra is, hogy veszek 1x16 GB RAM-ot, gondolom single channel-est érdemes(?).
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Feltételezem, hogy valamelyik logikai áramkör vezérlése már nem volt tökéletes. Eleve égett-zárlatos volt a kártya, teljesen halott állapotban. Én ezt is sikernek könyveltem el, annyira komplex egy ilyen tápáramkör felépítése, hogy ember nincs aki kibogoz egy rejtett rétegzárlatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Trollok komolyan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest