Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
wwenigma #6082 üzenetére
Hát meg néztem, nincs benne. Ráadásul M.2 PCIe AHCI-ba van csak támogatás rá a QVL szerint Gen2 x4 x2. Nvme-be nincs
Az enyém pedig Gen3 x4
A win telepitö látja, és a particiokat is megcsinálja rajta. Önállóan bootol , de az irás olvasás hektikus. Valószinü akkor ezért
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Sebibalu #6081 üzenetére
QVL listában benne van az SSD amit használnál vele? Ugy latom csak a PC200 szerepel abban. Rakj bele egy normalisat, picivel dragabb ugyanott az oem Samsung PM961/981 mint ahol vetted az oem Hynixet kétezerrel olcsobban...
Egyebkent erdekes dolgokat olvasni az NVMe támogatásról és hogy hogy mukodik, nehol nem latja a bios a nelkul hogy az EFI particio letre lenne hozva rajta es csak az utan tunik fel hogy a win telepitovel rákerül. Ha a win telepito nem tartalmazza a drivert az NVMe SSD-hez ami van neked akkor bele kell rakni.
-
válasz
Nagya21 #6080 üzenetére
Fel voltak pakolva szépen egymás után ahogy hozzám került a lap. Be indult, de az irás olvasás iszonyat hektikus lett. Vagy a Hynix nem tetszik neki, vagy ennyire gané az nvme kezelése. Fel adtam a küzdelmet, vissza megyek intelre ahogy tudok. Ennyi bajom sosem volt még
-
Nagya21
addikt
válasz
Sebibalu #6079 üzenetére
Hali!
Hàt nekem csak az F40 ig jó, utána biosfagyás van.
Nekem is Nvme röl megy a rendszer.
F2 röl kell indulni, és egymásra telepíteni a biosokat, mert van ami kell a késöbbiekhez, mint ahogy nálad is írja, hogy az F31 kell az F40 hez, meg az a ec fw valami progi is.
Üdv Nagya -
válasz
Nagya21 #6078 üzenetére
Vissza dobtam az F41et, ugy be is indult, fel is ment a win. Utána ki hajigál folyamatossan "Inaccessible boot device" hibával
F41
Update AGESA 1.0.0.3 AB
Improve M.2 SSD compatibilityF40
Update AGESA 1.0.0.2 for 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU full support
Note:
1. If you are using Q-Flash Utility to update BIOS, make sure you have updated BIOS to F31 before F40
2. Before update BIOS to F40, you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR compatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU
3. Due to BIOS ROM size limited, NO Bristol Ridge (AMD 7th Gen A-series/ Athlon™ X4 series) APU support.Menjek vissza F40re szerinted ?
-
Üdv Urak.
Problémám lenne Aorus Ultra Gaming lappal (x470)
Az istenért sem tudom az NVME ssd-t életre keltnei benne. Ha csak simán be tolom windows alá nem látja , eszközkezelöben benne van, de driver kell neki. Ha telepiteni akarom kifagy a gép. Ha csak ezt hagyom benne akkor csak a win pendriveal bootol be. Nélküle csak a BIOS jön be és be van fagyva. Jelenleg egy Samu EVO 850 van benne. Az nvme ssd-t az 1es slotba raktam, ill mind a 2ben ugyanazt produkálja.
F42a Bios van rajta.
-
-
Nagya21
addikt
Hali!
De az F40 biosba meg tökéletesen műkszik minden....
Nemértem.
Vannak még nagy rejtélyek a világba.....
Üdv Nagya -
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Tele van a T..öm az alaplapom biosával (aorus b450 m).
F40-es van fönn, ezzel jó, de ha telepítem az F41, vagy az F42a-t, akkor csak a biosz jön be, és kifagy az egér, és pár billentyű lenyomás után a billentyüzet is.
Vért izzadok mire eljutok odáig, hogy pendrivról visszaállítsam.
Üdv Nagya -
koko52
nagyúr
válasz
hentes555 #6065 üzenetére
Igen, ahogy előttem is írják csak single BIOS, tehát nem tudod visszahozni rövid zárral sem. Amikor frissítesz akkor töröl-ír-törl-ír.... ha épp törlés után száll el akkor pech. Találsz hardveraprón BIOS írókat akik X összegért újra írják neked. Ha annyit nem ér (post+munkadíj+posta) akkor kuka.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-H61M-S1 rev 2.0 alaplappal lenne problémám. Egy ismerősöm BIOS-t akart frissíteni rajta, de közben elszállt a gép. Azóta annyit csinál, hogy amikor megnyomom a bekapcsoló gombot, egy másodpercre elindulnak a ventik, aztán azonnal le is áplnak, majd pár másodperc múlva ugyanez, és ezt addig csinálja, amég le nem húzom a hálózatról.
Elvileg ugye dualbios-os a lap, valahogy megoldható a backupot előhozni? Próbáltam a bekapcsoló gomb hosszan nyomásával, illetve a reset és power gomb együttes nyomva tartásával, de semmi. A pinek rövidre zárása megoldás lehet? -
-
koko52
nagyúr
válasz
bobalazs #6059 üzenetére
Sikerült az F2, firmware frissítés után valahogy az lett rajta. Ne kérdezzétek hogyan lehetséges én sem tudom.
Viszont a sebességem 3.75 maradt.
Gondoltam akkor mindegy újra frissítem. Most az F32-nél járok és nem enged feljebb.
Ha szerverről rakom ez a kép fogad az f32, holott már az van fenn:Ha letöltöm az f40-et wrong file hibára hivatkozik. 2 napja meg simán fent volt
Ötletek? -
-
vaguny
tag
Szia,
VRM coil whine amit hallasz. Nekem a második Z390-es Giga lapom is csinálja. Csak egy áthidaló megoldással sikerült kezelnem a zajt, részben ph!-s javaslatokra: kikapcsoltam a BIOS-ban a C-stateket. Ezzel eltűnik mind akusztikusan, mind pedig a hangkimeneten az említett zaj. Amit érdemes megjegyezni, hogy ezzel a "megoldással" minimálisan kedvezőtlenebb lesz a processzor energiagazdálkodása. (Minimális fogyasztástöbblet, esetleg egy kis +hőtermelés jelentkezhet).
Egyébként meg gondolkodtam a dedikált hangkártyán én is, de kipróbálni nem tudtam, a nagy bizonytalanságra tekintettel (mert hogy esélyes, hogy abban is megjelenne a zaj) pedig beruházni nem szerettem volna.
Esetleg ha lenne módod a gépedben egy ilyen próbára, akkor mindenképp kíváncsi lennék a tapasztalataidra! -
koko52
nagyúr
Fantasztikus a a Giga új BIOS-a.
F2-ről gondoltam frissítek egyet. Egészen F40-ig felvittem.
Ez lett az eredménye: F2 6*3.9Ghz (teljesítmény cenrtikuson)
F40 6*3.75 Ghz (teljesítmény centrikuson)
F40-en nem ad 1.18v-nál többet a magoknak 56C mellett. A tuning ugyan úgy megy (4.1 all core)Vissza is raktam az F2-t.
-
Kódos
aktív tag
Sziasztok egy egy Gigabyte z390 gaming x lapom van 2 hónapja vettem a pcx-bol szóval zsír új,másnak is voltak gondok ennél a modellnél vagy szimplán csak a gigabyte-nál hogy at alaplapi hangkártya zajszűrése gyakorlatilag egyenlő a 0-val?Fejhallgatón minden hangot vissza hallok a gépből és ha esetleg ez megoldható szimpla driver-el vagy egyéb megoldásokkal nem fognám arra hogy szar és veszek egy hangkártyát külön a gépbe....Tipikus alkatrész hangokat hallok rezonancia hangokat,a gépbe nincs merevlemez,helyette m2 ssd,illetve a tápom is új,2 hónapos az is,de ha odahajolok a géphez ugyanúgy hallom füles nélkül is de nem a tápfelöl így azt kizárnám procin vízhűtés van és azt megint csak...Lehet esetleg videokártya?Mert az viszont nem mai darab r9 280x az még a kazán korszakos amd db nem is az első tulaja vagyok talán még az lehet ötletek?
-
Ghost89
csendes tag
Azt el felejtettem írni hogy Budapest vagy környéke lenne a legjobb.
-
Ghost89
csendes tag
Van itt esetleg olyan ember akinél végre tudnám hajtani ezt a bios frissítést s kölcsön adná arra a fél órára az 1. vagy 2.odik generációs ryzen processzorát ehhez a művelethez?
-
rsf
senior tag
válasz
raubisoda #6052 üzenetére
A backup biost nem így kell behozni, magától elindul ha baj van.
Csak itt az sem tud semmit tenni, mert ugyanaz a verziója mint a Main biosnak.
A gyárban ugyanazt töltik fel mindkét biosba.
Kell szerezni egy régebbi procit azt belerakni az alaplapba,azzal frissíteni a biost aztán mehet vissza az új proci. -
p2pp
őstag
válasz
Ghost89 #6049 üzenetére
F32-re majd F40-re kell frissíteni, csak ennyit olvastam a Gigabyte oldalán.
De hogy hogyan azt nem tudom, mert még sosem csináltam.
De most láttam róla egy nagyon jó videót a Yt-n.De mivel lehet összeugrik a Lapod a Ramokkal.
Keress vmi ismerőst vagy szervízt, aki lefrissíti neked.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest