Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- iPad topik
- Micro Four Thirds
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hippo0315
senior tag
Nem értem miért hiszed, hogy más szerviz nem kérhető számon, létezik munkalap, számla és garancia a munkára. Valamint léteznek megfelelő jogi utak amennyiben a szerviz vagy szakszerviz nem a megfelelő minőségben végzi el a munkát vagy kárt okoz.
Ha meg valaki át akar verni, hidd el, velem rossz lapra tesz.
Az utolsó fillérig kifizettettem az tönkretett vázat, igaz ügyvéd és fogyasztóvédelem kellett hozzá, de nem szokásom annyiban hagyni az ilyesmit.
De ez nem tartozik ide.
-
hippo0315
senior tag
Lehet, de nem is 18000-et kértek és nem 3 hétre vállalták.
Ha meg mindenképpen márkaszerviz akkor csak a bécsi jöhet szóba nálam, egy 300D-met már elintézték, olyan jól megtisztították, hogy érzékelő csere lett volna a megoldás, hát köszönöm, de ide én többé nem viszek semmit.
Természetesen mindenki maga dönti el, hogy kire bízza a javítást, ez csak egy alternatíva.
-
hippo0315
senior tag
Szerviz tapasztalat: a szerviz
Canon Eos 500D vázban rendszer akkumulátort cseréltek, 7880,- ft-ért, kedden adtam be és ma délelőtt lett kész. Ugyan nem kértem, de a kipucolták az aknát és tiszta tükörrel és érzékelővel adták vissza, a takarítás nem került semmibe. A készülék hibátlan lett.
A hivatalos szervizzel szemben, gyorsabbak és olcsóbbak is.
Csak ajánlani tudom Őket.
-
hippo0315
senior tag
Szervusztok!
Milyen utazó objektívet érdemes venni?
Az eddig megnézettek:
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM (OEM)
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 ISHa esetleg lenne még javasolt objektív, azt kérlek mondjátok.
(Pillanatnyilag 18-55 IS és 55-250 IS kitt objektívek vannak. 500D-hez)
Előre is köszi a segítséget.
-
hippo0315
senior tag
Szervusztok!
4 éves az 500D-m (3300 expo
) 2 hete törlődött a dátum és idő beállítása - előtte 2 hónapig nem volt benne akkumulátor. Ha hosszabb ideig nem használom a készüléket az akkumulátorokat ki szoktam venni - lehet ez hülyeség részemről?
Lehetséges , hogy a beépített akkumulátort cseréltetnem kell vagy csak azért csinálta mert nem volt benne feltöltött aksi?
A cserélő cég a Beta kft. lenne, esetleg valakinek tapasztalata van a cégről?
Előre is köszi az infót.
-
hippo0315
senior tag
Lehet láma kérdés, de a Canon (Eos 500D) linux-on futó szoftverekkel rendelkezik-e?
Én eddig nem nagyon találtam rá utalást, de hátha mégis van. -
hippo0315
senior tag
válasz
fattyu #13049 üzenetére
Én nem állítgatom a picture style-okat, "Standar" (Normál) beállítást használok, ha valamit akarok a képekkel akkor ott a PS, és az utómunkákhoz meg a RAW a legjobb.
Sosem tudhatom, hogy a készült képek közül melyiket van ingerenciám kicsit alakítgatni.
Viszont mint irtam RAW-ot nem adok senkinek oda, csak jpg-et vízjelezve. Hát ezért kell a RAW nekem és ezért kell a tökéletes konvertálási lehetőség is. -
hippo0315
senior tag
Segítséget szeretnék kérni, nagy mennyiségű CR2-es képet kéne JPG-be konvertálnom, de úgy hogy ne változzon a kép minősége (pl. ne besötétedjen be, színek telítettsége ne változzon, stb.).
Előre is köszi a helpet. -
hippo0315
senior tag
Azt tudja valaki, hogy ezt házilag fel lehet szerelni vagy szerviz kell hozzá?
Gondolom a gyári lencse elé kerül valami módon, vagy azt kell kicserélni erre?Meg lett a megoldás közben.
-
hippo0315
senior tag
Köszi az infókat.
-
hippo0315
senior tag
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott az 500D-s vázam, viszont nem tudom eléggé élesre állítani a keresőben a fókuszpontokat, lehet tudni hány dioptriáig korrigál a gyárilag beépített dioptria állító, illetve milyen korrekciós lencsét - esetleg van valakinek tapasztalata ilyen lencsével - kéne beszereznem, ha olvasáshoz +2,5 dioptriás szemüveg kell?
Előre is köszi a segítséget.
-
hippo0315
senior tag
Sziasztok!
Van valami módja annak, hogy egy Sigma 18-200-as periférikus korrekciós adatai felkerüljenek egy 500D-re?
Ha igen mi módon és hol találhatok ilyen adatokat?Előre is köszi a helpet
-
hippo0315
senior tag
Értem, hát nem sok jót mondtatok az obikról.
De inkább vásárlás előtt mondjátok, min hogy vásárlás után szentségeljek.
Eredmény, felejtősek az obik, maradnak a Canon obik és a csere, asszony meg majd mással fotóz. -
hippo0315
senior tag
Sigma 18-200 vagy 18-250 használt objektív vásárlásán gondolkodom utazó obijektívnek az 500D-hez.
Az lenne a kérdésem, jó e az elképzelésem, és mi a vélemény a fenti két objektívről.
-
hippo0315
senior tag
Canon Eos 500D-be milyen sebességű kártya a javallott (class6, class8 vagy class10)?
Help-et előre is köszönöm.
-
hippo0315
senior tag
Az lenne a kérdésem a HAMA Profil Duo II állvány, alkalmas-e egy Eos 500D-hez.
Csak kit obik (18-55 és 55-250) vannak és egy 430-as vaku.
Most kaptam és egy STC-260-ast váltana le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest