Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FunPro

őstag

válasz pigster #14311 üzenetére

Na várjál, mert szerintem még mindig tévedünk mind a ketten. :DD
    Ide mostmár kéne valami szakértő, aki kioktat mind a kettőnket. :C

Szóval, miután figyelmesen átolvastam az általad linkelt oldalt, meg egy amerikai oldalt, a következőre jutottam:

Az előbb megzavartak a %-ok.
    Szóval nem az adomány 40%-a írható le idehaza, hanem minden adomány leírható adónak, de az adóalap nem csökkenhet 60% alá. Ugyanez a helyzet amerikában is, csak ott még jobban ki tudod tolni az adóalapcsökkentést.

Ehhez még jön az a plusz információ, hogy az adományra fordított összeg adómentes.

Tehát a gyakorlat:

Ha te veszel a humbliéktól egy bundlit x pénzért, és ők mind a x pénzt elküldik adománynak, akkor azután az adókötelezettségük 0 pénz lesz, mivel ez az x pénz adómentes. Az adójából viszont leírhatja addig a pontig, ameddig az adomány összege el nem éri az adóalap x%-át. Amikor eléri, akkor sem kell utána adózni, viszont nem csökken tovább az adóalap.

Aléprtelmezetten egyébként az oldalon 80/20 arányban megy a dolog. 80% megy adományra, 20% megy bevételnek.

Ha 100 dolláral számolom:
    80 dollár megy adománynak
    20 dollár megy bevételnek

Itt elméletileg a profit 20$, ami után adót kéne fizetnie. 27%-os áfakulcsal ez 5,4$ jelentene, tehát a nettó bevétel 14,6$. Mivel azonban a 80$ miatt ő már befizetett annyi adót, hogy az adóalap csökkent 40%-al, így nem 20$ után kell adóznia, hanem csak 12$ után. Ennek következtében a nettó bevétel nem 14$ lesz, hanem 16,76$.

Gondolom a kiadók esetében is van valamilyen kiskapu:

Ha valaki odacsap egy papíron 60$-os játékot, de ő abból csak 20-at lát viszont, akkor valószínüleg ő is leírhatja a fennmaradó 40$-t adóként, adomány gyanánt.

Így már remélem jó lesz. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák