- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #868 üzenetére
1 - 1 sor. Milyen paramétereket érdemes eltárolni? ( count, nev, pass, mail, mégvalami? )
mindenképp kell egy id mező, amivel azonosítod a júzert. ez legyen primary key és célszerű, ha auto increment-es. kell még usernév, jelszó, ezen kívül pedig olyan adatok, amelyeket fel szeretnél használni. példa: ha minden szerző cikkje mellé oda akarod rakni a képét is, akkor kell majd egy mező, ahol eltárolod az illető kép nevét. (képet tárolhatod adatbázisban is, de ez nem feltétlenül jó megoldás)
kommenteket szintén illene indexelni, vagyis itt is lesz egy id mező (primary key, satöbbi), ezen kívül itt lesz a szerző id-ja, hogy tudd ki írta azt a cikket. ez egy foreign key és a users tábla id oszlopára mutat. ezeken felül pedig bármit eltárolhatsz a cikkhez, amit később fel akarsz használni, pl. szöveg, cím, bevezető, ilyesmi.. -
alitak
senior tag
válasz
Forest_roby #868 üzenetére
Felhasználókhoz szerintem kell: usernév, pass, mail, jogok. Esetleg ha számít hsz szám, vagy rang.
Hírekhez szerintem elég: user, dátum, komment (de ezt írtam asszem)
Kiíratásnál lehet megcsinálni, hogy a user nevére van egy mailto függvény.
Nekem a jogok számmal vannak jelölve. Alap az 1, átlaguser. Hozzászólhat, nyithat új témát. A 2 a moderátor, zárhat topicot, törölheti azt, hsz-ekkel ugyanezt. Van a 3, ami az admin (én), összes többi, tehát pl. userek listázása. Úgy van benne a php-ban, hogy if (session_is_registered(''jog'') && $_SESSION[''jog''
>1) ...
Ja, és a 0 a ban. Loginnál beolvasom a jogot, és session-nal küldöm állandóan.
A nemkívánatos részek szűrését írtam előbb. A feldolgoz.php megkapja a user nevét (session), a kommentet (post), és a dátumot meg date() függvénnyel. Aztán ezt az egészet berakod egy mysql táblába
insert into `táblanév` (mező1,mező2,mező3,...) values ('érték1','érték2','érték2',...)
Az id-t tábla létrehozásakor tedd auto_increment -re, azzal nem lesz akkor több gond.
Beolvasás meg select * from hirek order by id desc
Így idő szerint lesz sorba, a legutolsó hír legfelül.
Aztán jön egy while ciklus, mysql_fetch_array() függvényében. Én a hsz-eket táblázatba raktam. Ha be van jelentkezve (if session_is_registered.....), akkor lesz ott egy link az adott hsz-nél, ami pl ilyen: modosit.php?id=5 jelezvén azt, hogy az 5. hsz-ben akarsz változtatni.
Remélem érthető vagyok
mod: mindig olyanokon bukik az egész, amire nem is gondolnál. Kis köcsög hiba, hogy pl. valahol elakad a változó értéke, aztán fél órát keresed a hibát, már minden szart kiíratsz, végül rájösz, hogy nem jó helyen kerested, és 10 mp alatt tudod javítani az egészet. Ez a tapasztalat
Kéz- és lábtörést!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest