Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Samsung LCD és LED TV-k
 - Vezeték nélküli fülhallgatók
 - Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
 - OLED TV topic
 - Androidos tablet topic
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - iPad topik
 - Apple asztali gépek

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Egy táblában egy mezőértéket úgy szeretnék módosítani, hogy leszűkítem egy adott azonosító szerint a találatokat, és mindig csak az adott azonosító szerint egymástól különböző találatokat módosítsam az adott táblában.
Pl. van egy tábla, ahol kutyák azonosítószáma és a hozzátartozó képek azonosítója van (egy "összerendelő" tábla), ide felvettem még egy mezőt, ami azt jelzi, hogy melyik a fő kép ezek közül, tehát adott kutyaazonosítónál melyik kép lesz az, amelyik elsőként látható a kutyáról.
A lényeg, hogy egy UPDATE-et szeretnék kiadni táblán belül szűkítve az egymástól különböző találatokra, kutyaazonosító szerint rendezve. Így próbálkoztam, ez érthető módon hibát adott, de egyelőre nincs ötletem a módszer javítására:UPDATE `tbl_ossze` SET main_picture = 'Y'
WHERE kutya_id IN (
SELECT kutya_id AS kutyuli_id
FROM `tbl_ossze` AS tbl_ossze_2
GROUP BY kutyuli_id
)A
SELECT * FROM `tbl_ossze` GROUP BY kutya_id
pont azt az eredményhalmazt adja, amire a módosítást szeretném elvégezni, tehát ahol a main_picture mezőnek az 'Y' értéket szeretném adni. A többire ne vonatkozzon, ott maradjon az eredeti érték ('N').Itt találtam egy linket hasonló problémáról, de az mégis kicsit eltér, de saját próbálkozásokban nem segített: [link]
Előre is köszi a segítséget!
Ha nem írtam le érthetően, mit szeretnék, szóljatok, és pontosítok!

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
 - BestBuy topik
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
 - Samsung LCD és LED TV-k
 - Vezeték nélküli fülhallgatók
 - Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
 - Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
 - Autós topik
 - Arc Raiders
 - További aktív témák...

- X1 Carbon 9th 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv IR kam gar
 - OMEN ck2077ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 512GB NVMe gar
 - PlayStation 5 Digital Edition 825GB megkímélt állapotban eladó
 - Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
 - Xbox Carbon Black controller

- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
 - Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
 - Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
 - Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
 - BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő