Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hobbbyt

őstag

válasz death.man #2562 üzenetére

Én az első 1016-omat szétszedtem. Hiba volt. Kellő szerszámok hiányában durva fizikai nyomai maradtak a beavatkozásnak.. mindazok mellett, hogy a szalagkábelt picit megmozgatva sikerült az amúgy harmatgyenge forrasztást leszednem a nyákról. Igaz a hangszóróját megtudtam csinálni, de a képem eltűnt :C Nem volt jó üzlet..

A hangszóró bajt az okozza hogy gyárilag egészen barkács megoldással van összerakva... Konkrétan a membrán és a tekercs teljesen független a fix mágnestől. (ezalatt azt értem, hogy semmi nem tartja őket egybe.. ) kicsit feszül a kábel, vagy a hátlap megnyomja és a membrán máris nem ül a tükéletesen peremében.. szóval egy nagyobb mozgásnál a mágnes beleérhet a nem párhuzamosan vele mozgó tekercsbe, ezzel zárlatot okoz, megszűnik a kellő elektromágneses tér, és a membrán vissza ugrik a helyére.. de ahogy vissza ugrott, a mágnestől eltávolodva megszűnik a zárlat, megint lesz kelló elektromágnese tér, ami behúzza a tekercshez a membránt.. zárlat.. és így tovább..

Na de a lényeg.. ha van célszerszámod, (műanyag szerelőkészlet..) és megfelelő kézügyességed, megtudod oldani a problémát.. Viszont annyira kínai a cucc, hogy nincs garancia arra, hogy nem romlik el az ami eddig működött..

Nem tudok olyan MyAudiosról akinek a bármiféle hibával rendelkező cuccát ne cserélték volna. javítani ők se szokták.. 2-3 héten belül küldik a cserekészüléket.. ami vagy jobb, vagy nem..

Új hozzászólás Aktív témák