Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Gargouille #18 üzenetére
"Pár éve az is ugyanilyen köznevetség tárgya volt, hogy egy rakéta egyben visszatérjen és leszálljon függőlegesen."
Csodás urban legend, de semmi más. a '70-es évek óta ez volt a cél, és 90-es évek elején megvoltak a prototípusok, amik pénz miatt nem lettek továbbvíve. Szerencséten DreamCatcher ami talán idén szintén feljut, 80-as évek végéről származik...."(olcsón)"
Musk hazugságaira értelmetlen építeni. 5milliárd van hazudva a HLS szerződésben, most tart a fejlesztés költsége ~4-nél.. Én 10-re saccoltam 3éve, lehet több lesz...
A kilövésen kenti költségről meg akkor beszéljünk, ha eljut odáig, jelenleg a NASA-nak 1db holdraszállás 2,5milliárdba került."lényegesen leegyszerűsíti egy potenciális hold- vagy marsbázis megvalósítását"
Az egész Starshipnek a valósában 0 köze van ehhez, a Starship valós célja a Starlink V2 kiépítése, hogy nyereségbe fordítsa SpaceX-et és tőzsdére vigye, hogy pénzt csináljon belőle, ez a masterplan...
Értem, hogy szép scifi álmokat(meg CGI-t) jobban beveszi az ember gyomra, mint hogy a milliárdos még több pénzt akar csinálni... -
törölt tag
válasz
Gargouille #18 üzenetére
"a starship viszont ebben a hónapban elindul"
Legyen úgy. Ettől még a kérdésemre nem válasz..."Pár éve az is ugyanilyen köznevetség tárgya volt, hogy egy rakéta egyben visszatérjen és leszálljon függőlegesen."
Pár éve is azt mondtam, hogy egy államilag agyonpénzelt szervezet nem fog gazdaságossági szempontokat figyelembe venni rakéták és gyorsító fokozatok tervezésekor. Egy magán cég igen. Még mindig nem válasz a kérdésemre.
"Ha ugyanerre a szintre eljut pár év alatt a starship is,"
Ha. Ha nem? Akkor ez nem is érv? Megint úgy kezdjük az egészet, hogy ha igaz a biblia akkor... Amikor így kezdesz egy érvelést onnantól nincs miről beszélgetni az a baj.
" rutinszerűen menjünk a holdra vagy akár a marsra"
Az a baj hogy a holdra még csak csak megértem hogy miért, mert kvázi közel van, mert mondjuk lehet elég jó eszközöket kitenni csillagászati, aszteroida figyelő, meg társai szinten, a h3 projekt miatt is lehet értelme, ha beüt a gáz azért haza lehet juttatni embereket... A mars jelenleg egy teljesen indokolatlan dolog, és azon túl hogy rohadt messze van, teljesen értéktelen, értelmetlen, és fölösleges oda humán missziót tenni a belátható jövőben. Ha beüt a sz@r akkor mindenki ott hal meg mert visszafele nem nagy az ablak...
Minek? De tényleg? Ne viccelj már a hol laknak majd a hódító űrhonfoglalók kérdésre is ilyen előreküldünk olyan robotokat amik cgi-ban léteznek csak, meg majd a föld alatt építünk másik ég cgi-ban se létező robotokkal bázist, meg... Segítek. A mélytengeri felderítések és térképezések elődleges mozgatórugója nem az hogy megnézzék milyen halak vannak lent, hanem rohadtul sok nyersanyag hever konkrétan a tengerfenéken amit "viszonylag" könnyen fel lehetne kapkodni, mondjuk úgy 1000 milliárdos nagyságrendben könnyebben mint beimportálni a marsról...
Az volt a kérdésem ha elolvastad amit írtam, hogy azon túl hogy szerintem a marsi kolónia tervei a vezérnek ugyanolyan lázálom mint sok más hasonló agymenése, marketinges szempontból értelmezhető csak, de ki mondta és miért meg minek hogy és azon is túl, mert annak aztán pláne rohadtul semmi értelme nincs jelenlegi tudásunk szerint. De megint oda jutottunk hogy vakon szajkózzátok hogy de nem láttad???? Leszáll. Nem lehetne ezen már túllendülni?...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 0km es GARANCIAS acer nitro 15 rtx 4060 ryzen 7
- Új garanciás MSI Alpha ! R9 7945hx 32 ram 17 col 240hz qhd rtx 4070
- Ár értékbajnok! Prémium kategória 4060 ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON! GIGABYTE AORUS rtx 4060
- ENNYI PÉNZÉRT ilyen konfigot nem kapsz! Prémium kategória! Gigabyte aorus rtx 4070 i9 14900hx 2k qhd
- Tökéletes E sport gamer! Újszerű HP victus rtx 3050 ryzen 5600h 16gb ram 512 ssd
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3513, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest