Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gargouille

őstag

válasz vicze #59 üzenetére

"SpaceX már eladott kilövéseken kísérletezte ki 5év alatt, mondhatni elég olcsón így."

Nem csak a Spacex létezik az űriparban, hanem ott a világ összes más nemzete is, őket is értsük akkor bele. Ha jól értem az érvelésed, akkor senkinek sem volt 50 év alatt elég pénze (sem Kínának, sem az Oroszoknak sem Indiának), hogy elsők legyenek e téren, pedig nem kis presztízs lett volna az anyagi előnyökről nem is beszélve. Bár röhögve megcsinálhatták volna bármikor, hisz már készen volt a technológia, de nem csinálták mert csak. Ok. :)

"Nem mellesleg BO 1hónappal előzte őket, méghozzá, egy folyamatosan szabályozott meghajtóval és nem úgy mint SpaceX, hogy utolsó pillanatban begyújtja a hajtóművet és vagy eltalálja vagy nem."

Az 1 hónap és az 50 "éve készen van"... de oké, bár ne feledjük el, hogy a BO nem képes föld körüli pályára állítani semmit, tehát a pár perces "űrturizmuson" kívül (gyakorlatilag függőlegesen felrepül kb. 100km magasra) másra nem alkalmas. Leszállni leszáll valóban.

A vagy eltalálja vagy nem-re, ha jól láttam a falconoknak 221 indításuk volt, ebből 219 sikeres. Szerintem eltalálja.

"Az űr siklóról hallottál? :U (Minden eleme újrahasznosítható volt.)"

Kivéve a két hordozórakéta, meg az üzemanyagtartály, aminek a hátán ült, no meg a küldetés után azért komolyabb karbantartást is végeztek rajtuk, de igen. A starship-nél ha jól tudom a tervek szerint nem lesz ilyen sem, kábé mint a repülők.

Új hozzászólás Aktív témák