Új hozzászólás Aktív témák
-
Chabee
tag
Szia!
Köszi a tippet! Első olvasatra elég újszerűen hangzott a számomra, hogy a tintasugaras olcsóbb lehet a lézeres megoldásoknál, de aztán utána néztem a patron áraknak és igen csak meglepődtem. Az ehhez való fekete patron (eredeti) 6k Ft körül van és 1200 oldalra írják a kapacitását. Megnéztem a HP-t is a fekete toner 15k körül van és annak 1400 oldalt írnak kapacitásul. Világos hogy ezeket a számokat fenntartással kell kezelni, de egyfajta a viszonyítási alapjuk és talán valamennyire mérvadóak.
A fentiektől függetlenül továbbra is válom a tippeket, véleményeket, tapasztalatokat.
-
epzon
őstag
Szia,
Ezek helyett inkább ezt nézd meg:
ez üzleti tintasugaras nyomtató, ami azért jó, mert kb fele olyan lapköltséggel dolgozik mint a színes lézer, és sokkal több funkcóval rendelkezik
- 2 papírtálca
- duplex nyomtatás, szkennelés, másolás
- boríték, recept, tértivevény nyomtatás, vagy pl vastagabb papírok nyomtatása is ok
- vízálló tinta
- 3 év garancai
+ most 30 napos kipróbálási garancia, azaz ha nem vagy elégett akkor visszaküldöd és visszakapod a készülék árát -
Chabee
tag
Sziasztok!
Mint előttem sokan, én is tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik készülék lenne jó az elvárásoknak.
Az elvárások: kis irodába keresek színes, lézer multifunkciós gépet, ami hálóra köthető, szkennel, másol nyomtat és mindezt viszonylag gyorsan teszi. Összegbe 70-90k Ft között lehetne gondolkodni (ha olcsóbb az se baj)
Eddig amiket kinéztem:HP LaserJet Pro 100 színes MFP M175nw (CE866A)
Epson AcuLaser CX17NFA többi nagy gyártó hasonló termékeit nem ismerem, de nem vagyok elkötelezve egyik márka mellet sem. Bátran lehet ajánlani bármit.
Köszönöm!
-
sleepdancer
csendes tag
Ja, és láttam, hogy van ami kb 10 lapot nyom percenként, van ami akár 30-at. Szóval, a gyorsabb lenne rossz. Kétoldalas nyomtatás sem ártana...köszi
-
sleepdancer
csendes tag
Sziasztok! Szeretném segítségeteket kérni multifunkciós készülék vásárlásához.
csak keveset tudok rákölteni, 15 körül, de otthoni használatra kell, nemhogy ezer, de havi száz oldalt is csak ritkán nyomtatnék vele.
Faxra nincs szükségem, ami lényeges a nyomtatás és a fénymásolás/szkennelés, és az, hogy ne fizessem ki a gatyám patronokra. Ilyen árban a lézer multi esélytelen gondolom...?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
QwErTy42
addikt
Szia!
Nézd meg a HP Deskjet Ink Advantage 2515-öt!
14 ezer a nyomtató, amihez kapsz 360 oldalas fekete és 200 oldalas színes patront.
Ha a későbbiekben( kb fél év után) pótolni kell a feketét, az cirka 3000 forintba kerül.
Egyszerű mint a szög. Megy minden gond nélkül csak fekete patronnal is. -
Teaway
veterán
Üdv!
Multifunkciós eszközhöz szeretnénk javaslatokat. Szempontok:
- max. A4-es méret
- tudjon szkennelni PC-re, ha véletlenül kifogyna bármelyik patron
- fekete nyomat mindenképp kell, ha üres a színes
- PC nélkül tudjon másolni, színeset is
- ne okozzon az gondot, hogy ma nyomtatunk 30 oldalt, aztán néhány hétig semmit
- a havi átlag max. 40-50 lap
- alacsony beruházási költség, csak arra kell, ha a műszak után otthon/hétvégén kell vmi fontos, és nem ér rá másnapig/következő munkanapig
- amire nincs szükség: kártyaolvasó, cd nyomtatás, fax, vezetékes és vezetéknélküli hálózati nyomtatásKöszönettel veszünk minden ötletet!
-
hori2012
csendes tag
válasz
hori2012 #3253 üzenetére
Üdv!
Vásároltam egy HP 8600-at.
Nagy megelégedéssel használom.
Egy kérdésem lenne:Feketével akár napi rendszerességgel használom, de színest nem igazán nyomtatok.
A színes patronok magukban be tudnak száradni? Tehát kell havi rendszerességgel színes képet is nyomtatnom, vagy a fekete patron használata megmenti minden efféle gondtól?Köszönet!
-
epzon
őstag
válasz
QwErTy42 #3284 üzenetére
akkor egy kis plusz még a hp-hoz:
homár blog: hp garancia
azaz ha gond van a géppel megkapod más használt vacak nyomtatóját
és nem az a kérdés, hogy mennyi most hanem hogy mikor triplázza a hp a patron árakat
amúgy üdv Nagya21! és BUÉK!
olyan szórakoztató ez a 2 hp promóter, hogy nincs kedvem nem válaszolni
-
QwErTy42
addikt
válasz
Nagya21 #3285 üzenetére
Szia!
Egészen eddig az eredeti kellékanyagokról beszéltünk és nem az alternatív megoldásokról.
Viszont még így is "drágán" nyomtatsz. Kérdezd csak meg szabifotos fórumtársat, hogy ő hány fillérért nyomtat ki egy oldalt a CISS rendszerrel okosított nyomtatójával!BUÉK Neked is!
-
QwErTy42
addikt
válasz
Atesz666 #3279 üzenetére
Szia!
Hadd segítsek!
Epson T1291 fekete forint ~ 400 oldal 9 forint oldalanként
Epson T1291 Cián/ Magenta/ Sárga ~ 500 oldal 21 forint oldalankéntHP 655 Fekete ~550 oldal 5 forint oldalanként és HP 655 Cián/ Magenta/ Sárga, patronok 600 oldal kapacitással 13 forint oldalanként.
Még egy valami: az Epsonhoz gyárilag a 200 oldalas kisebb kapacitású patronokat kapod, míg a HP-hoz 550-600 oldalas szettet.
Tömören:
- 9 vs. 5 forint fekete lapköltség és 21 vs 13 forint színes lapköltség
- élből háromszor akkora töltöttséggel kapod a nyomtatót
- direct wifi
- duplex -
epzon
őstag
válasz
Atesz666 #3279 üzenetére
most,
egészen addig amíg sokan megveszik a gépet és utána a hp jól megemeli a patron árát
kérdezz meg 1-2 régi hp-s embert, szokásos történetaz epson egyébként szebben nyomtat, kisebb, vízálló tintája van, és csendesebb is
nem tudom,hogy havonta hány oldalt nyomtatsz, de havi 10-20 oldalnál nem kell egyiknél sem olyan örült költséggel számolnodha meg sokat nyomtatsz, akkor az epson L szériás gépei 1ft-os lapköltséggel nyomtatnak, és ez nem fog változni
-
QwErTy42
addikt
válasz
Atesz666 #3275 üzenetére
Szia!
Ezek már mind kifutó modellek, lehet hogy pár hét múlva már hiába keresnéd őket.
Amennyiben gyári kellékkel használnád, akkor érdemes lehet megnézned a HP Deskjet Ink Advantage 3525-öt vagy talán még az 5525-öt. Ezek lényegesen gazdaságosabban fenntartható megoldások, mint amiket Te soroltál. Tudják az automatikus kétoldalas nyomtatást és a direct wifi kapcsolatot( nem igényelnek helyi hálózatot vezeték nélküli kapcsolódás esetén). -
Atesz666
csendes tag
Hello! Ezek közül melyik a legjobb? Egy pár véleményt jó tanácsot meghallgatnék mielőtt bármelyiket megvenném. Árba felfelé már nem igen tudok menni.
canon_pixma_mg5250/160456
canon_pixma_mg5150/160135
epson_stylus_sx445w/185684
epson_stylus_sx435w/190361 -
Digger
senior tag
Körülbelül egy éve használok nagy megelégedéssel egy Samsung SCX-4623F multifunkciós nyomtatót. Most munkaállomást cserélve, nem tudom normálisan telepíteni a hozzáadott szoftvereket! A régi gépen XP volt, a mostani pedig 64 bites W7. Hiányzik az a funkció, hogy a nyomtató kezelőpaneljáról indíthattam a szkennelést PDF-be! Ha jól sejtem a SmartThru nem akar föltelepülni az új rendszerre. Próbáltam "kompatibilis módban" is telepíteni, sikertelenül! Tudnátok segíteni?
-
HENE
aktív tag
Köszönöm az észrevételeket!
-
epzon
őstag
Szia,
Az EPSON WP-4525DNF előnye:
- 2 papírtálca (alsó és hátsó adagoló ahonnan mehet a boríték, recept, tértivevény is ezek mind nagyon szépen veszi)
- vízálló tinta (borítéknyomtatásnál nem hátrány...)
- ez is tudja a scan to mail csak FW frissítés kell rajta végezni
- nagyobb patronkapacitás
- 3 év garancia (HP-nál vigyázz mert igaz, hogy cseregarancia, de nem új gépre cserélik, hanem másnak a használt/felújÍtott gépét kapod vissza)plusz van az epsonnál most egy 30napos kipróbálási garanica is:
-
will5
tag
Sziasztok!
Egy multifunkciós készüléket szeretnék vásárolni az olcsóbb árkategóriában. Keveset lenne használva a masina, néha nyomtatnék pár dokumentumot, színes grafikont. Ami fontos, hogy Wifi-s legyen.
Neten keresgetve két készüléket találtam hirtelen:
HP Deskjet 3054 A ~12e
Canon Pixma MG2250 ~13eHa a nyomtatási költségeket és esetleges kiszáradást is figyelembe vesszük akkor melyik éri meg jobban? Esetleg ebben az árkategóriában másik versenyzőt tudtok-e ajánlani?
A nyomtatóhoz vásárláskor tartozék a tintapatron is vagy azt még pluszba meg kell venni?
Köszi.
-
QwErTy42
addikt
Szia!
A drágábbik annyiban különbözik, hogy nagyobb 2100 oldalas, míg a másikba 1600 oldalas tonert lehet beletenni, ezenfelül a komolyabb megoldás képes automatikusan kétoldalasan nyomtatni.
Mindkét gép hálózatos vezetékkel, a 1217 viszont wifi képes is.HENE: a HP tud:
- üres színes patronok mellett nyomtatni feketével, míg az Epson teljesen meghal, ha valamelyik szín kifogyott( nem nyomtat, nem szkennel, nem faxol, nem csinál semmit sem)
- hálózatba szkennelni a nyomtatóról indítva( szerverre, hálózati meghajtóra, bármire..)
- PC nélkül emailbe szkennelni ( beépített email kliense van), bejövő faxot emailben továbbítani, kifogyó patronokról figyelmeztetést küldeni
- beágyazott webszerver funkcióval bír( EWS, ez jó a rendszergazdának, ha olyan gépről szeretné menedzselni a nyomtatót, ahol nincsen telepítve a drivere)
- 50 lapos az ADF része és nem 35 lapos
- amennyiben valaki regisztrálja a 3 éves garancia bővítést, meghibásodás esetén következő munkanap cserélek a készüléket és nem kell napokat vagy heteket várni a javíttatással
-wifis
Ezeket mind tudja a 8600A Plus, míg az Epson 4525 nem.- a szövegkiemelővel és normál irodai felhasználással a HP tintája is elboldogul, az Epson megoldása akkor előnyös, ha szórólapot nyomtatsz vagy a nyomatokkal tusolni szoktál
A HP megoldása 7 éves szériára tekint vissza, míg az Epson készüléke első a maga nemében. Az Officjet Pro-k szolgáltatásban és funkcionalitásban lényegesen előremutatóbb nyomtatók, mint a Work Force-ok.
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Két nyomtató között kellene választanom:
- HP CM750A Officejet Pro 8600 Plus
- EPSON WORKFORCE PRO WP- 4525 DNFMelyiket ajánlanátok?
Az Epsonnak előnye, hogy a leírás szerint tud C4-es borítékot is nyomtatni. Meg esetleg a vízálló tinta.
Előre is köszönöm az észrevételeket!
-
sihu
tag
Sziasztok!
Édesapám megkért rá, hogy keressek neki, valamilyen jó multifunkciós nyomtatót, mivel itthon fog ezentúl dolgozni, de sajnos ehhez a részhez nem nagyon értek. Szóval ti mit ajánlanátok?
Az alapelvek:
1. tudjon faxolni, másolni, nyomtatni, scannelni
2. legyen hálózati nyomtató
3. legyen lézernyomtató (fekete-fehér)
4. lehetőleg minél olcsóbb legyen (100k alatt van-e ilyen?)[link]első kiszemelt
[link]második kiszemeltEzekről mi a véleményetek?
-
QwErTy42
addikt
Kétféle cseppmérettel dolgozik: 5 pl és 1,5 pl.
Nincsen jelentősége. Szkenner és nyomtatási felbontásban jobb a Canon. Nyomtatásnál nem emiatt lesz témától függően a kép, hanem a kiegészítő színek miatt.
Szkennelésnél a 4800 DPI elég nagy fájlméretet jelent, ezt is érdemes figyelembe venni.
Mindkettő nyomtat szegély nélkül. Viszont csak fotó esetén. Szövegnél mindkét nyomtató hagy margót( elég viccesen is nézne ki nélküle egy doksi).Celtis:
Csereakció közelebbről( valóban kicsit hülyén van megoldva az oldal...
)
-
lela
aktív tag
Nyilván nem ezek a fő szempontok.De nem igazán olvastam csak a HP ről tesztet és ezért nem tudom őket igazán összehasonlítani.És amit említettél pl melyik tudja az említett típusok közül?
Jut eszembe a Canon 1 pickoliter tintacseppel dolgozik míg a HP ha jól tudom 5pl-el.Pl ez a nyomatminőségnél gondolom számottevő.De az pl elég szar hogy ha kifogy a valamelyik patron akkor nem tudok tovább nyomtatni.A papír szélétől széléig történő nyomtatást mindkettő tudja? -
Celtis
veterán
Szerintem az, hogy egy nyomtatónak milyen érintőkijelzője van és, hogy milyen fancy hülyeségek (kifestőkönyv) vannak beleépítve, eléggé sokadrangú szempont a választásnál.
Nekem a scannernél pl. fontos volt, hogy úgy is használható legyen, ha nem a PC-ről indítom, hanem a nyomtatóról. Mert nem akarok a kettő között laponként rohangálni.
-
lela
aktív tag
válasz
QwErTy42 #3259 üzenetére
Mondjuk én csak a három színt néztem:
http://www.nyomtassingyen.hu/termek/canon-cli-526-multipack-eredeti
Egyébként nekem a HP is megfelelne minőségben de pl a Canonnak a scannerje 4800*4800 míg a HP csak 4800*1200 illetve a Canonnak alul van egy papírtálcája de abba csak egy pár db papír fér.Illetve nem tudom milyen az egyik illetve másik szoftverezettsége.(Mennyire könnyű átlátható részletes stb)A Youtube-on láttam videót a Canonnak ha nincsen kinyitva a lapkiadó része nyomtatáskor kinyitja magának.Mindkettő automatikusan tud nyomtatni 2 oldalasra.A HP tud nyomtatni különböző internetes oldalakról pl borítókat, kifestőt egyéb dolgokat, nem tudom a Canon tud-e?A canon ethernet portal is rendelkezik.Mindkettő tudja a wifit, így gondolom mindkettőnél van lehetőség ios és android alkalmazások telepítésére és abból történő nyomtatásraJó lenne ha itt a Prohardveren is több lenne a nyomtató teszt.Adott esetben a user megtalálná a kérdéseire a választ. -
QwErTy42
addikt
Szia!
A Canonban eredetiből hol kapsz 6 db patront 9-10 ezer forintért?
Az 525, 526 patronokra gondolok.Nekem a google első találatként ezt dobta ki.
Ha szigorúan nézzük, akkor a Canon szebb fotót nyomtat, viszont durván kétszer annyiért teszi mindezt, mint a HP. Szebb fotót kizárólag eredeti kellék mellett nyomtat!
Neked kell eldöntened, hogy melyik fontosabb. -
Gergőke88
addikt
A HP tud menni üres színes patronokkal is.
A HP-ban dupla papírtálca van (külön 10x15, illetve A4).
Amiben jobb a Canon az a fekete-fehér fotó nyomtatás minősége.
Illetve van most egy csereakció a HP-nál, visszakaphatsz 4000Ft-ot a vásárlás árából, amennyiben le tudsz adni egy régebbi nyomtatót. -
lela
aktív tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni.
Két nyomtató közül kellene választani:
Canon Pixma MG6250
HP DeskJet Ink Advantage 6525
A két készülék kb ugyan olyan árban van.
A HP az 14ml-es patron a canon 9ml-es
a HP ban 4db patron van 3eft darabja
a Canonban 6db, kb 9-10 eft egy pack
A HP érintőkijelzős és találtam róla egy tesztet is.A canon az csak ilyen érintős de nem közvetlenül a kijelzőt böködöm.
A két nyomtató közül kellene választanom a felsoroltakon kívül mi az egyik és másik előnye hátránya?
pl:kép minőség,maga az összerakás minősége(HP nyiszorog picit nyomtatás közben), fej csere esetén mennyi az egyik illetve a másik illetve be lehet e szerezni?Köszönöm előre is!
-
Celtis
veterán
válasz
QwErTy42 #3190 üzenetére
Szia,
Végülis a tanácsodra hallgatva egy kicsit többet tudó HP 5525 all-in-one nyomtatót vettem. Az eredeti patron olcsóbban is kapható és többet bír a specifikáció szerint (5-600 oldal).
Egyelőre tetszik. Tud kétoldalasan is nyomtatni és távoli gépre scannelni, vagy emailben küldeni.
Ha ez is beszárad, többet nem veszek tintasugarast. -
QwErTy42
addikt
válasz
hori2012 #3253 üzenetére
Szia!
A nyomtatófej külön van a patronoktól, cserélhető, a gépben van.
Ezt a nyomtatót irodai környezetbe szánják alapvetően, ahol azért heti rendszerességgel használva van.
Ha havonta nyomtatsz vele, az bőven jó.
Ha jól tudom, akkor a beszáradás is bele tartozik, bár ezzel kapcsolatban a HP Ügyfélszolgálat tud igazán hiteles információval szolgálni.A garancia regisztrációhoz kötött: HP Officejet Pro garancia kiterjesztés
-
hori2012
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy HP8600-at. Elvileg most 3év garanciát adnak hozzá.
Három kérdésem lenne:
- ennek a készüléknek a patronokkal egybe épített feje van?
- mi az a minimális odafigyelés, ami szükséges, hogy ne száradjon be (pl.:havonta 1lap nyomtatása)?
- a garanciába a beszáradás is beletartozik? Tehát három évig ne tartsak semmitől?Köszönöm!
BUÉK! -
lorcsi
veterán
egy hp multi nyomtatóval gyűlt meg a bajom, mert a scenner részét sehogyan sem akarja.
valamint programot sem találok a hp oldalán amivel a 3330-al scennelni lehetne
help?!? -
epzon
őstag
válasz
lesliemusic #3249 üzenetére
az ürest papírt a nyomtató aljába rakod a papírtálcára
felülre amit be szeretnél szkennelniés igen az ADF csak a szkennelést könnyíti meg
-
epzon
őstag
válasz
lesliemusic #3247 üzenetére
az ADF az az automatic documentum feeder - azaz automatikus lapdagolás
oda azokat a papírokat teszel ami be szeretnél szkennelni, csak nem egyesével adagolod hanem beraksz egy köteget és ő szépen egymás után behúzza
amire nyomtatsz azt alulra teszed
olyat keress aminek a nevében szerepel egy "D" mint duplex a
van aki erre van aki arra esküszik
ha keveset használod akkor jó lehet a samsung is ha sokat akkor inkább hp
-
lesliemusic
csendes tag
Köszönöm! Ezért vagyok itt, mert segítséget várok a hozzáértőktől. Akkor a lap másik oldalára hogyan tudok biztonsággal nyomtatni? Az ADF az mit jelent? Illetve a kézzel adagolás is jó, csak ne egy olyan nyílásba, amiben nem biztos, hogy egyenesen húzza be...mert most a Canonba így kell beadagolni...Továbbra is kérdés : Samsung is jó lehet? Vagy maradjak a HP nál....? Az ADF ről nem találok sehol leírást....azt gondoltam, mivel az a tetején helyezkedik el és behúzza a papírt...ezt is elvégzi....még ha nem is automatikusan...
-
epzon
őstag
válasz
lesliemusic #3245 üzenetére
az ADF-nek semmi köze a duplexhez
amiket írtál gépet azok egyik sem tudja az automatikus duplexek
-
lesliemusic
csendes tag
Szóval....köszönöm a segítséget MF Laser ügyben. Igaz, hogy szinte semmi extra nincs az elvárásaimban, de azért egy mégis lenne. Jelenleg csak úgy tudok a lap másik oldalára nyomtatni, hogy kézzel adagolom a papírt, ami legtöbbször félre sikerül, ezért ferdén nyomtat. Ezt ugye meg kell ismételni....sok esetben többször.
Tehát a kétoldalas nyomtatáshoz a papírt gondolom az ADF es készülékek tudják. Ha jól tudom a scanneléshez is lehet ezt használni? (ez másodlagos). Ha ez így van akkor a HP LaserJet Pro M1212nf 48600 Ft, vagy a Samsung SCX-4655F 33665 Ft amit most néztem. Ebben kérnék még egy kis segítséget. A HP toner 15000 Ft (1600 oldal), a Samsung toner 22000 Ft (2500 oldal). Ha csak a megbízhatóságot, meghibásodást nézzük, melyikre voksolnátok? Persze más lehetőséget sem zárok ki hasonló árkategóriában.
Kellemes ünnepeket! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#08010496 #3242 üzenetére
annyi még, hogy leginkább szöveg nyomtatásra használnám, talán max 1000 oldal / év, de azért tudjak színest is ha akarok, fotót nem tervezek egyáltalán. max 40e-ig keresem (ebből ha kijönne egy jó adag újratöltő tinta is az nem hátrány
, de fontos se annyira)
(kritériumok: legolcsóbb fenntartás, könnyen beszerezhető olcsó tinta, ne nagyon kelljen szervizbe vinni, hosszútávra veszem, kétoldalas nyomtatás, automata lapbeszedő kétoldalas fénymásoláshoz, fénymásoló, scanner, wifi ! , mobilról nyomtatás, színes kijelző) -
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni multifunkciós készülékkel kapcsolatban.
Először is melyik márkát ajánljátok? Időhiány miatt nem olvasnék vissza több ezer hozzászólást.
Olyan kellene amiben olcsó a tinta csere. Úgy tudom a HP-knál be tud száradni az eredeti töltött patron fej és akkor vehetek újat, ha igaz akkor az kiesett. (mert drága)
Epson-hoz vannak az újratölthető utángyártott patronok, de nem tudom az Epsonok mennyire megbízhatóak.
Vagy Canon vagy más?
Igazából típust majd nézek, amelyik megfelel. Az nem fontos.
Epson utángyártott patronokban pl ha van levegőnek nyílás a patron tetején és ezeket a patronokat "rángatja" a nyomtató, akkor nem tud kifolyni belőle a tinta?
Mindegy, hogy a tintapatronokat rángatja a nyomtató, vagy fix helyen vannak a patronok mozgás nélkül?
Nyomtató fej, és hasonlók (nem értek hozzá) melyikben nem tömődik el stb, melyiket olcsó cserélni ha baja van?Köszi a segítséget!
-
QwErTy42
addikt
válasz
lesliemusic #3240 üzenetére
Szia!
HP 1132-t tudom ajánlani. Megbízható alapokra épít, masszív, gyors.
-
lesliemusic
csendes tag
Hali!
MF nem színes lasert szeretnék venni 20-40 ezer Ft kategóriában. Elég széles a kínálat. Megbízható működés és tuner árak szempontjából jelenleg melyiket javasoljátok? Fax, kártyaolvasó, Wifi, hálózati, USB nyomtatás nem kell. Havi 50-100 oldal nyomtatás/másolás, vagy kevesebb. Epson Aculaser MX 14, HP, Panasonic, Samsung, Canon?Valószínű már csak karácsony után lesz aktuális.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
driver18
tag
Sziasztok,
Multifunkciós nyomtató vásárlása előtt állok. Véleményeitekre lennék kíváncsi a következő feltételekkel: csendes legyen, patron olcsó legyen hozzá, főként dokumentumok nyomtatására kellene, de fotót is lehessen nyomtatni. Ja és nem utolsó sorban max. 15-18 e Ft legyen.
Köszi
-
hruodnand
senior tag
Kicsit off:
Eladóvá vált hőn szeretett Epson SX 415 nyomtatóm, chippes önresetelős patronnal.
Nagyon jó állapotban eladó!
Priviben a többit! -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem találtam jobb topicot kérdésemhez, mert amit találtam az elég halottnak tűnik.
HP photosmart plus készülékem van. Nem tudnátok valami jó szkenner programot ajánlani amivel tudok úgy fényképet szkennelni, hogy automatikusan körbevágja a megfelelő méretre?
-
Ciripke
tag
A szines fenntartasa talan tenyleg draga de en 10 eve hasznalok egy hp 1010-est, 450,- huf bol megvan a tonerpor, szoval eddig papirra tobbet koltottem mint tonerre. meg az is lehet, hogy siman veszek egy szkennert, mar van olyan progi ami virtualisan osszekoti a ket keszuleket, szoval tenyleg egy gombnyomas a masolas is.
-
jeni
félisten
válasz
Ciripke #3228 üzenetére
vannak gyártók akik egyben cserélik és vannak olyanok amelyben magad is kitudod cserélni ha kapsz olyan fejet.
A HP-nál amely nekem van az cserélhetős és találtam olcsón is hozzá,volt több is belőle potom áron de kár,hogy nem vettem belőle még,bár 1 készlet van még, az eredeti is hibátlan. -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Az Epson Stylus SX440W mutif. nyomtatóhoz a patron egybe van építve a fejjel, vagy külön van a nyomtatóban?
-
-
Gergőke88
addikt
idézet egy tesztből:
Nyomatminősége tintasugaras viszonylatban jó, négy alapszínből is kifejezetten szép fotókat készít, viszont az átlagnál lényegesen lassúbb, egy 10×15 centiméteres fotóhoz mintegy két percre volt szüksége, tíz oldalas monokróm szövegdokumentumunkat pedig 3 perc 22 másodperc alatt vetette papírra. -
Cuco
tag
Köszönöm a tippeket, már látom nem lesz ez egy egyszerű döntés.
Ráadásul tegnap nagyon elbizonytalanított egy eladósrác a Media Markt-ban. Telebeszélte a fejem az új Epson tintasugarasok olcsó (< 1 forint/lap!) fenn tarthatóságával, no meg hogy a spéci tinta "azonnal" szárad... Úgyhogy már a lézerek felsőbbrendűségébe vetett hitemben is alaposan meginogtam.
A különféle üzletek kellékanyagait elnézve, messze a HP a legelterjedtebb, míg Epson-t csak elvétve látni, ez azért ellene szól. -
Manitou
veterán
Én egy Canon PIXMA MP282 -t vettem most, igaz ajándékba lesz.
8999Ft volt + kaptam hozzá egy ajándék USB nyomtatókábelt is.Ilyen minimál projectnek szerintem megfelelő. Nézegettem mennyi bele az eredeti patron, nem olcsó, de ez a konkurensekre is igaz. Eredetileg csak egy olcsó nyomtatót akartam volna, de 7,5-8 k kürnyékén Canon iP1900 -at találtam, aminek kb duplája a nyomatatási költsége. Szóval így inkább ezt néztem ki, ráadásul ott van még a scan és másolás funkció is.
-
QwErTy42
addikt
Szia!
Ha nem lenne probléma, hogy színest is tud nyomtatni a nyomtató, akkor ajánlom figyelmedbe a HP Officejet Pro 8600-at.
Lényegesen gazdaságosabb, mint egy lézer nyomtató funkcióban és szolgáltatásban gazdagabb.Amennyiben ragaszkodsz a lézerhez, akkor LaserJet Pro 400 M425dw jöhet még szóba.
-
epzon
őstag
szia,
EPSON Workforce széria
ez ugyan színes is tud, de megfizethető áron, ráadásul 30 napig kockázat mentesen kipróbálhatodhttp://www.epson.hu/hu/hu/viewcon/corporatesite/cms/index/10193/
-
Cuco
tag
Üdv Urak!
Kisvállalkozásba kéne venni egy napi 50-100 lap terhelhetőségű fekete-fehér olcsón etethető eszközt. Az ár -bizonyos határokig- nem szempont, viszont fontos lenne hogy "atombiztos" legyen a gép és a szerviz háttér, valamint a legutolsó sarki boltban is lehessen hozzá olcsón tonert venni, akár 5-10 év múlva is... Fontos lenne még a hagyományos fax és másolás funkció és a helyi hálón történő könnyű (női irodisták általi) kezelhetőség. Régen HP-mániás voltam (be is váltak mindig), de állítólag mára jobb-olcsóbb és nagyobb-elterjedtebb a Samsung (velük már szívtam nagyot telefonnal) márka. Szerintetek?
Előre is köszönöm a segítségeteket és persze sürgősen elkezdem a visszaolvasást is. -
Badb0y
addikt
Orvosi recept nyomtatásra tudtok mondani nyomtatót ? Multifunkciós lenne jó normális áron, nem feltétlenül a xerox 3300mfp kellene, hanem valami fél áron.
-
Celtis
veterán
válasz
pvojnisek #3208 üzenetére
Na, a Samsung CLX-3305FW leírása azt mondja, hogy
USB memória: Beszkennelhet egy dokumentumot, és a szkennelt
képet USB-memóriaeszközre mentheti.Igaz a részletes leírásban már egy szó sincs erről az opcióról. De ez is jó lehet:
Képolvasás PC: Eredeti dokumentumok beszkennelése a kezelőpanel
használatával. Ezután a beolvasott adatokat a csatlakoztatott
számítógép Saját dokumentumok mappájában tárolja -
Celtis
veterán
válasz
pvojnisek #3208 üzenetére
Engem is foglalkoztat, hogy miként lehet a scanner funkciót használni egy hálózatos eszköznél. Meg is néztem a jelölt HP LaserJet Pro MFP M175nw leírását és bizony elkeserítő. Létezik, hogy a tervezők nem gondoltak arra, hogy a hálózati eszközt az ember nem a számítógép mellett használja? A leírás szerint ugyanúgy megy a szkennelés, mint egy USB kapcsolatos nyomtató esetén: a beolvasandó anyagot a készülékbe teszem, majd a számítógépen állítom be a továbbiakat és indítom a beolvasást. Mondjuk egy könyv esetén rohangáljak a gép és a nyomtató között minden lapozásnál? Noooormális?
-
pvojnisek
csendes tag
Sziasztok!
Egy nyomtató/scanner kombót kellene vennem, egyelőre nem találtam megfelelő típust. Lehet, hogy nekem vannak furcsa kívánságaim?
- nyomtatás: lézer (ff). Havi 1-200 oldal
- csatlakozás: wifi
- szkennelés: számítógép nélkül dropbox-ba, vagy google drive-ra. Ha ilyen gép nincs, akkor sftp. Ha minden kötél szakad, pendrive-ra. A lényeg, hogy ne kelljen hozzá számítógépet bekapcsolni (bejövő posta azonnali archiválása a cél)
Aki tud, kérem segítsen!
Köszi!
Üdv,
pvo -
M3xx
tag
Sziasztok!
Multifunkciós nyomtató vásárlása lenne esedékes otthoni használatra, mégpedig FAX funkcióval, sőt ez lenne az első számú funkciója. Eddig egy hagyományos FAX készülék volt, de borzasztóan drága volt faxpapírral etetni és hál istennek zárlat miatt tönkre is ment (sajnos egyébként más is...). Így All in one készüléket néznénk, alacsony fenntartási költséggel. Mit ajánlanátok?
Kinézett példány:
Canon Pixma MX515
Néztem a kisebb testvérét is (MX375), a wlan hiánya nem is igazán probléma, a sebessége sem számottevően gyengébb, viszont a 6"-es TFT kijelzőt könnyebben kezelhetőnek tartom az 515-ön (szüleim is jobban átlátják).
Ami szimpatikus az elérhető áru fekete/színes parton. Ha jól tudom még a HP OfficeJet dolgozik hasonlóan 2 patronnal. Az Epsonokba külön kell a színeket. Javítsatok ha tévedek az érvekben...
Illetve melyik megbízható webshopot ajánlanátok olcsó/ingyenes szállítással? Én iPont és mobilX-et néztem.
Válaszokat előre is köszönöm! -
mindflux
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Próbáltam legörgetni és rákeresni a saját problémámra, de ponnnt ilyet nem találtam. Ha mégis már szerepelt volna, akkor bocs!
Kis irodai használatra szeretnék fekete-fehér lézernyomtatót, átlagosan havi 300-400 oldal nyomtatására (5-10% lefedettséggel). Jelenleg Samsung scx-4200-am van, amivel csak egy nagy bajom van, hogy szkenneléskor nem képes a halvány írást (pl. kézzel írt számlatömbből a számlamásodpéldányt) beszkennelni, olyannyira halvány, hogy ezen már később se nagyon segít photoshop. Beállítási lehetőséget nem látok a készüléken. Szóval valami hasonlót keresek, ami árban jó (20-40 eft-re gondolok). Fax nem fontos, csupán másolás-szkennelés-nyomtatás szükséges, és hálózatról elérhető legyen (usb csatlakozás is tökéletes, csak lehessen telepíteni úgy, hogy lássa más gép is). Ami még érdekes, hogy a jelenlegi SCX-4200-zal szkennelni csak azon a gépen tudok, amelyhez csatlakoztatva van, a többi gépről ez a funkció nem megy valamiért. (Biztos rosszul telepítettem, bár túl nagy variáció nem volt telepítéskor.)
Ja. Aminek esetleg még örülnék, az, hogy a szkennelés gyorsabb legyen (általában 200-300 dpi-re van szükség, és általában fekete-fehérben).Ha tud valaki erre konkrét típust ajánlani, megköszönöm!
Miki
-
Celtis
veterán
Nem az extra minőség nem lenne követelmény, csak a normális színes nyomtatás képessége.
Érdekes amit írsz. Amikor gondom volt a korábbi Epson nyomtatómmal (hülyét kaptam tőle) akkor is azt mondták a szervizben, hogy sokkal szebben nyomtat, mint bármelyik más. Nem győztek meg, inkább kidobtam pár hónap után. Ezért nem vennék újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest