Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• magnusheron

tag

Hello!

Gondoltam leírom, hátha szüksége lesz rá valakinek:

Dual Boot Windows 7 OSX.

Külföldi fórumokon különböző alternatívák vannak, de szerintem ez a legegyszerűbb.

Kell hozzá: Win7, OSX, és az Easy BCD nevű program.

A winchestert kedvünkre particionálhatjuk, DE FIGYELEM! Ne a Windows 7 telepítőjével formázz, mert az csinál egy kis particiót( rendszerpartició) a HDD elején és akkor nem működik a dolog!

Pl én a Vista telepítővel csináltam egy 20 gigás particiót a Win7 nek, egy 30 gigásat az OSX-nek és a maradékot FAT32-ben az adatoknak.

Először a Win7-et kell felinstallálni az első particióra..
    Aztán mikor a win már fut újraindítani a gépet, mehet az OSX a mkövetkező particióra, természetesen a telepítőjében az NTFS particiót, amit a Vista csinált le kell formázni HSF-re. Ha kész az OSX install újraindul a gép, de nem fog elindulni egyik oprendszer sem.

Újra el kell indítani a Win7 DVD-ről a telepítést, de mikor bejön a nyelvválasztás után a főképernyő, alul a Repair-t kell kiválasztani, majd a parancssort ( Command Prompt) és jöhet a gépelés( úgy ahogy itt látható)

diskpart
    ( erre elindul a diskpart program, kicsit várni kell.. majd..)
    DISKPART>list disk
    DISKPART>select disk 0
    DISKPART>list partiton
    DISKPART>select partition 1
    DISKPART>active
    exit

( A diskpart adva lesz minden sor elején csak a többit kell beírni. Ha Win7-el formáztál és van egy 200-400 megás első rendszerpartició, akkor a select partitionnál 2 -t kell írni nem pedig 1-et.)

Ha a diskpart megvan akkor kiléphetünk és már csak a repairt kell futtatni(első választási lehetőség a repairen belül) , a gép újraindul és a Windows 7 bebootol.

Hogy lássuk az OSX-et is Installálni kell az EasyBCD nevű programot ( Google első link) Adminisztrátorként futtatni és kiválasztani az Add/ Remove Entries -> Add an Entrie-> rákattintasz a Windows 7-re, majd alul kiválasztod a Mac-et a listákból pedig Generic X86PC és NST MAC elmented és kész is, az újraindítást követően a bootmenüben mindkét oprendszer benne van.

Remélem segítettem....

Új hozzászólás Aktív témák