Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Akku kerestetik. Úgy tűnik az enyém ma délelőtt bedobta a törölközőt.
Tegnap este még lazán 2,5 órát használtam, ma meg nem tudok 35 percnél hosszabb akkus üzemidőt elérni.
Már eredetileg se tetszett, hogy a 3 órát se érte el az akku üzemideje, de azért ez felháborító egy 6 cellás akku esetén.
Van lehetőség csak az akkut gariztatni?
-
dzsozefo
aktív tag
válasz
fairyharry
üzenetére
Holnap befektetek egy pendrive-ra! A kérdés az, hogy milyenre érdemes és megéri e?
Szeretnék a gépre normálisabb xp-t rakni és mellet egy mac osx-et, illetve kipróbálni a win7!
Ő elég jó lenne nekem? Köszönöm
-
fairyharry
csendes tag
Közben a forums.msiwind.neten találtam másokat is, akik ugyanezzel a problémával küzdenek, és ott sem nagyon tudott nekik senki sem segíteni......
-
róland
veterán
válasz
fairyharry
üzenetére
Boltokban korábban nézegettem és a fekete modelleknél nem működött a tapipad görgető része, míg a fehéreknél igen.
Szerintem eltérő tapipad van a két almodellben.
(Én szerencsés vagyok, mert Ralink WiFi-s, működő Sentelic touchpad-es Windem van.)
-
user01
aktív tag
válasz
fairyharry
üzenetére
Itt van a sentelic driver: [link]
-
Dodo46
csendes tag
válasz
fairyharry
üzenetére
nem teljesen a sarkánál van, egy kicsivel bentebb van az az érzékelő rész...
-
fairyharry
csendes tag
Sziasztok, végigolvastam az utolsó 4-500 hozzászólást, és lenne egy kérdésem. Többen írtátok, hogy a tapipad használható görgetésre a jobb oldal sarkainak nyomására. Na most nálam ez egyálatlán nem működik, és a Vezérlőpult / Egér menüpontban sem találtam semmi erre vonatkozó beállítási lehetőséget. Ezután az msiwind.net fórumról letöltöttem egy drivert, felraktam, de semmi nem változott.
Valakinak esetleg nincs valami ötlete? -
kofy
tag
Köszi, de sajnos ez nem segített. A Realtek progi is máshogy néz ki, pl. egyedileg nem engedi a mikrofon hangerejét változtatni.
Néztem már ezt a progit, néztem a vezérlőpultot, frissítettem drivert, semmi nem használt. Ha beszélek, azt nem érzékeli, de ha a hangszóróból szól vmi, azt igen.

-
kofy
tag
Láma kérdés következik.
A Winden egyszerűen behalt a belső mikrofon. Legalábbis nem érzékel semmit, hiába tesztelem. Érdekes ugyanakkor, hogy amennyiben a hangszóró szól, akkor a mikrofon kijelzője "kileng". Szerintetek elállítottam vmit, vagy tényleg behalt és csak "felvenni" enged a hangszóróból?
Köszi -
djjosehu
csendes tag
Hello,
Windemre nem rég registry cleanert szabadítottam, kb azóta az asztali elemek újraindítás után nem maradnak meg a beállított pozícióban. A tálca eszköztárai is önálló életet élnek (pl. a Gyorsindítás). Okozhatta ezt a registry tisztító, helyreállítható a helyes állapot? Azért nem vagyok biztos a RegSeeker bűnösségében, mert XP alatt másik géppel is tapasztaltam ilyet registry pucolás nélkül is, a Winden viszont idegesít is...Köszi a választ, üdv!
-
_seth_
veterán
Visszakaptam a windet
Úgy néz ki most már jó lesz.2 hónapja meghalt a touchpad... kicserélték az alaplapot és a ventit... de valami sz.rr. ami törött is volt meg lejárt a prociról a hűtő lapka is és hiába pasztáztam 122 foknál még ha csak a win ment önmagában akkor is leállt pár perc múlva... szóval erre kellett 1 hónap majd újabb egy egy végre látszólag is új alaplaphoz, egy még újabb ventihez és egy alsó burkolat cseréhez... szóval nincsenek a helyzet magaslatán ez tény

-
neilszab
őstag
Sziasztok!
Épp egy is tesztett végzünk a "konkurenciánál" (Eee PC 1000H)
, hogy miként boldogulnak a gépek a HD-és videókkal.720p teszt [link]
1080p teszt [link]
Megírnátok ti is a tapasztalataitokat, hogy hogyan boldogulnak a Wind-ek ezekkel a filmekkel, és mindezt milyen konfiguráción (Oprendszer, codec, lejátszó, húzás, stb..)
Persze tekintve hogy gyakorlatilag ugyan az a két vas, így jelentős eltérések nem lehetnek....
-
butch3r
senior tag
üdv.
segítséget szeretnék kérni hátha itt van valakinek ötlete.
szal adott egy u100, xp megholt hal.dll hiányzik neki. usb-s dvd-m nincs, tudna nekem valaki valamilyen ötletet tippet adni, hogyan tudnám pótolni neki a hiányzó dll-t (pl pendriveról, vagy hálózatról) vag bármilyen más ötletre nyitott vagyok!
köszi!

-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Van egy kis gondom. Win 7 van fent a gépemen, de nem igazán akarja felismerni a wifit. Másik gép felismeri, de ez nem igazán. Van 2 wifi is, de egyiket se ismeri fel. Tipp, ötlet, hogy mi lehet a probléma. Leszedtem az msi honlapjáról az xp-s drivert azt felraktam, de az se javított rajta.
-
jattila40
tag
Ha jól tudom, az U110 ECO és U115 között annyi a különbség, hogy az U115-ben van 8GB SSD tároló. Mit lehet tudni arról, hogy ez mennyiben befolyásolja az üzemidőt és a működési zajt, na meg persze az árat. Augusztusban az USA-ban leszek, valószínűleg ott fogok körülnézni ez ügyben, ott ezek sokkal olcsóbbak.
-
-
Szecsy
aktív tag
mostmár csak az a kérdésem ki az aki otthagyja valahol a laptopját?
-
Szecsy
aktív tag
lenne egy kérdésem!
a laptopon bal oldalt a hűtőventilátor illetve töltő csatlakozó fölött van egy kis nyilás az mi? -
bogidizajn
csendes tag
-
dzsozefo
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
Milyen codeck-et tegyek rá h lejátsza a 720p-és hd filmeket?
-
dzsozefo
aktív tag
USB merevlemezről is fel lehet pakolni rá egy xp,vista,win7 vagy akár osx rendszert?
Adott - USB CANON dobozka, 60gb notebook vinyóval.

-
kelzsoca
félisten
válasz
BloodRay
üzenetére
Jelen pillanatban még rajta van az egyik csavar felett a matrica (tehát a gép bontva még nem volt) viszont a hdd-n sok fontos dolog van, amit nem szívesen hagynék elveszni!
Ha jól tudom elvileg szétszedhető a gép, mert a hdd-ről le kellene mentenem mindent, ettől még a garanciát nem fogja elveszteni!?
-
kelzsoca
félisten
Sziasztok!
Probléma a következő:
Adott egy MSI Wind netbook, ami a mai nap reggelén még semmi problémát nem jelzett, szépen ki lett kapcsolva, ma viszont este barátnőm be akarta kapcsolni és se kép se hang, semmire nem reagál, semmi led nem jelez, tehát nem kapcsol be!
Égett szag, vagy egyéb érezhető, látható sérülés nincs a kisgépen!
Mivel én nem vagyok ott, ezért mondtam neki vegye ki az akksit és tegye vissza, hátha csak ilyen jellegű a dolog, de ezt próbálva sem megy!
Kérdésem tud valaki valamit mondani ezzel kapcsolatban?
Illetve a szervizen kívül valami megoldás még?
-
^Clown
addikt
válasz
dzsozefo
üzenetére
1.) Lehet, hogy valamiféle driver gond van. Szedd le az MSI oldaláról a legfrissebbeket, és tedd fel őket.
2.) Közben egy csökkentett módban lefuttatott jó alapos vírus- és spyware/malware keresés sem árthat. Ha ezek után is csinálja, akkor gyaluld le, és tedd újra a rendszert - kipróbálhatnád a Win7-et, szépen fut a Winden (bár 2 giga nem árt hozzá, de 1 gigával is elmegy).
3.) Esetleg egy memóriatesztet is futtass le, hátha az hibázik. -
-
Jetyke
tag
válasz
juhiimi
üzenetére
difu?
doom2, quake1, ilyenek.
Komolyra fordítva a szót pedig azt kell mondjam, hogy elvileg sok masszívabb játék is elfut rajta, de sztem csak papíron. Tehát ha valaki tényleg játszani veszi
azzal nem tok mit kezdeni, nem éppen élvezhető. Amit én tanulás helyett játszottam rajta az egy-két retro volt mint starcraft, ageof2 vagy heroes3, de már a CS-ben is elég gáz, hogy nyílt tereken nem tud pl 70 fps felé menni.
Dehát kinek mi adja. -
user01
aktív tag
válasz
dzsozefo
üzenetére
Másik probléma meg a klasszikus régi témát használom (pl win2000 stb ) nem az xp -s kéket és vissza áll vagy az jelenik meg néha.
Ez nálam is állandóan előjött. Egy megoldást találtam rá:
Start menü -> Futtatás... -> regedit -> megkeresed a következő kulcsot:
HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ThemeManager,
és itt a ThemeActive bejegyzés értékét átírod nullára.Így kényszerítve van a windows, hogy a klasszikus témát használja.
Remélem, tudtam segíteni! -
dzsozefo
aktív tag
Hali.
Gyors kérdés valaki találkozott már hasonló problémával?
A wind egyszerűen kifagy...?? se egérre, se bill. -re nem reagál teljes fagyás... hiba és üzenet nélkül?
Másik probléma meg a klasszikus régi témát használom (pl win2000 stb ) nem az xp -s kéket és vissza áll vagy az jelenik meg néha..
Megérné egy Saját XP- feltenni? - nem az MSI -t használni
-
BloodRay
veterán
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Esetleg próbáld meg újrarakni a Win-t. Ha csak a régi játékokkal van gond talán nem hardveres a gond. Bár én elsőre arra gondoltam megfőtt az integrált videovezérlő.

-
csuvarszkia
csendes tag
válasz
csuvarszkia
üzenetére
Bocsi a dupláért, lekéstem a szerkesztés gombot.
Csak a régi játékokkal csinálja ezt: WormsWorld Party, Ball of Steel..
-
csuvarszkia
csendes tag
Van egy kis problémám. Eddig minden rendben volt a játékokkal. Most ha játszom, egy pár perc alatt átvált a játék színe 16 színű színesre. Minden játék. Ha netezem, online, vagy flash, azok nem.
Mi lehet a baj? Feltettem az msi oldaláról a legfrissebb VGA drivert, de az sem számított.
Ötlet? -
juhiimi
aktív tag
Nah megoldottam.Vmi baj volt a rendszerrel mert visszaallitottam egy korabbi idopontra es mostmar frissit rendesen...Sztem a norton tilthatott le vmi,tanultam tobbet soha nem teszek nortont semmire.
Meg vmi;feltettem a flatout-ot ra es normalis az h elegge szaggat min grafikan? -
juhiimi
aktív tag
Köszi a válaszodat meg próbálok szerezni egy nagyobb antennát a routerhez,sajnos a driver frissítés nem segített.
De még van egy kis baj...Probáltam a nodot,avirat de egyik se tud magától frissíteni.Az avirat tettem most fel és manuálisan frissítettem.Valami a Documents and Settings-be lehet letiltva v nem tom,de amikor feltettem a ff3-at az se tudta oda menteni a letöltéseket,és ugye az antivírusok is oda mentenek automatán a frissítést.Nem tudjátok mi lehet a gond? -
^Clown
addikt
válasz
juhiimi
üzenetére
1.) Tegyél fel Avira-t, az jó és nem lassít annyira. Vagy az új Microsoft Security Essentials-t.
2.) Tedd fel a legfrissebb wlan drivert, amit az msi honlapján találsz. Ha úgy is gyenge és szakadozik, akkor a nézd meg a routert, hogy levehető-e az antennája. Ha igen, akkor jó eséllyel itt a PH!-n is találsz hozzá nagyobb antennát, talán segíthet.
-
juhiimi
aktív tag
Nah meglett a kicsike u100-as 6cellas akuval
.Faszan megy csak ratettem a nortont amit adtak hozza rogadtul lelasitotta es most leveszem aszem teszek nodot.Ti mit hasznaltok?Jah es van egy kis gond a nettel...D-link 524-es routerunk van ami sztem nem tul eros wirelessre es ezert ha atmegyek a masik szobaba v nagyon gyenge v rossz a jel es eleg lassu ugy a net.Mi erre a megoldas?Lehet kapni vmi kis ktyut amit ha a masik szobaba teszek erositi a jelet? -
OLE-3
tag
Aham. Pedig gondolkodtam rajta, hogy kicserélem a tapipadot. Nem is lenne olyan drága
-
róland
veterán
Nem, én rendes egeret szoktam használni (az asztali gépemen).
Amúgy próbáltam már Synaptic-kal szerelt Windet, s a nem volt sokkal jobb, mint a Sentelic. Mindkettő csak a függőleges görgetést tudja, multitouch egyiken sem elérhető. S ügyesen használva a Sentelic-kel is gyorsan lehet görgetni (nem kell folyamatosan nyomkodni).
Ráadásul Ubuntu Netbook Remix azonnal felismerte és ugyanúgy kezelte, mint a Windows. (Míg Synaptic-kal voltak gondok Ubuntu alatt.)
-
Jetyke
tag
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Biztos, hogy adnak. Része a csomagnak, a dobozban meg is van a helye.
A kételkedőknek: tessék felvenni a telefont és megkérdezni, online rendelés előtt e-mailt írni, megtapizás után felbuzdulva helyben megkérdezni. Nem harapják le az ember fejét, vásárlás, kiszállítás után pedig van hivatkozási alap. Tehát az itteni fórumozók sincsenek jobban tiszátban azzal, hogy x üzletben z termék aktuálisan milyen szereléssel kapható.
-
PhoenixSzG
tag
A mostani 6 cellas U100-asokhoz adnak gyari tokot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Hardcore café
- Warhammer 40.000
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest