Új hozzászólás Aktív témák
-
enerdzsájzer
tag
Sziasztok!
Gx600 asban lévő 8600m gt gyárilag van 540-re húzva.Viszont rivatuner csak 500-nak látja.Találtam én régebben egy okosságot,amivel az nvidia vezérlőpultban lehetett húzni és tesztelni az órajeleket és ott jól is mutatta a beállított értékeket.Csakhogy a legutóbbi újratelepítéskor elkallódott ez a progi (ha progi volt egyáltalán
) és még a nevére-mikéntjére sem emlékszem.Nem tudja véletlenül valaki mi lehetett ez?
-
jones965
Modder
válasz
szloty #14592 üzenetére
A ventillátor álltal szívott levegő sok port vitt be valószínűleg a gépbe, minek kapcsán leromlott a hűtőteljesítmény ( hőleadás), amiből következik, hogy a cpu és gpu fölött lévő paszta kikeményedett, tehát a termelt hőt ( bekapcsoláskor van a legnyagyobb áramfelvétel) nem tudja a heatpipe rendszernek átadni, ezért a hővédelem lekapcsol. Szét kell szedni ( persze olyannak, aki már csinált ilyet), és orvosolható a probléma.
-
Nick-S
csendes tag
Win 7 64 bites
Megvallom öszintén nem merek biossal szorakozniezért még nem
-
válasz
grabber #14589 üzenetére
a notik bios felülete már csak ilyen, nincs túl sok beállítási lehetőség! a vga - megfelelő illesztés esetén - automatikusan gazdálkodik a külső memória méretével, elvileg mindig a szükség arányában nyúl hozzá, nem kell külön állítgatni!
Max0607; az említett széria nem tudja dual channel módban üzemeltetni a 2 + 1 gb kiépítésű modulokat, szóval csak 2 * 2 gb esetén lenne dual channel mód! (bizonyos gx, px...stb szériák esetében a 2 + 1 gb is megy dc módban!)
-
Nick-S
csendes tag
Szevasztok szeretnék segitséget kérni
Május közepén vettem egy vr630x-et. Ahogy beüzemeltem wifire voltam kiváncsi. Már elsö nap valamikor nem érzékelte a rutert vagy folyamatosan megszakitotta a kapcsolatot, és mostanra már egyáltalán nem akar semmit sem csinálni 10 másodperc után lekapcsol a wifi ledje és kész...
segitsetek légyszives kert már nagyon kiidegel tanácsokat várok és elfogadok.
akinek ien msi-je van az dobhatna egy drivert mert akármit kiprobáltam nemjo...de szerintem nem driverprobléma leszKöszi elöre is!!!
Nick-S
-
szloty
csendes tag
Üdv! Egy MSI GX 600 PX gépem van és a probléma szegénnyel hogy se kép rajta se hang.Nem volt semmi előjele az egésznek tökéletesen működött de most ahogy bekapcsolom nincs rajta semmi kép a winyót nem mozgatja egyedül a hűtő indul el.Az akut tőlti a "turbo" gomb elszineződik ha megnyomom a dvd író kinyílik ha kinyitom.Semmilyen bill-re nem reagál.Próbáltam aku nélkül semmit nem ért.Kivettem a memóriákat de semmi változás semmi hang jelzést nem visított hogy nincs benne memória ugyan ez a winyónál is..... ez szerintem egyet jelenthet az alaplap problémájával mivel ilyenkor különböző hangokat adna ki a különböző tünetekre....Kérdésem :szerintetek mi a probléma?Mit lehet tenni?Mennyi a javítása kb?Mennyit akasztanak le egy vizsgálatért a szervizben(media-ban vettem 21hónapja és 12 hónap volt rá a gari)? jah és még egy tünet amikor először bekapcsolom megy 6-7 mp-ig aztán kikapcsol kb 3-4mp szünet és visszakapcsol megint de semmi változás, miután visszakapcsolta magát ezután már csak akkor áll le ha én kapcsolom ki(folyamatosan nyomva tartva a gombot).Köszi előre is a segítséget!
-
Max0607
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom volt-e már kérdés de felteszem
Egy MSI VR610-em van egybe 2gb memóval.A kérdés,ha beletennék mellé 1gb-ot,akkor dual-ba mennének vagy csak 2 ugyanolyan memóval,szóval van értelme még 1gigát belevágni?
Köszii
-
czik
csendes tag
Hali!
GlareEX720X-017HU 1,5 év használat után rezgésérzékennyé vált
Bekapcsoláskor vagy világítanak a kijelzők, de nem bootol be, vagy az XP-asztal betöltése után lefagy. Ha mégis sikerül fagyás nélkül indulni, a monitor enyhe mozgatására is minden megáll. Mi lehet a baja?
Jól tudom, hogy a gari szerviz Bp-n a Frangepánban van már? Jobb, mint a régi?
Mindenkinek szép napot! -
Vr630--hoz a videokarinak akarok több memóriát adni.Hogyan tehetem meg,mert a bios,enyhén mondva le van butítva
-
Dubel
csendes tag
Sziasztok! Már régóta nézegetem az MSI GT628X-486HU-t és hallottam róla sok jót és sok rosszat,de nagyon megköszönném ha valaki megosztaná a tapasztalatból szerzett érdemleges infót a gépről! Egyszerűen nem tudom eldönteni,hogy megvegyem,vagy ne! (eddig asztali PC-n nyomtam az újabbnál újabb játékokat)
-
válasz
PcNetKalmar #14583 üzenetére
nem annyit fog az kiírni, hanem valamivel kevesebbet!
mellesleg nem is az a lényeg, hogy mennyit ír ki, mert bizonyos esetekben kiírja a 4 gb memóriát a 32 bit oprendszer is, csak nem képes megcímezni mindet! -
PcNetKalmar
tag
válasz
lettyke #14568 üzenetére
Dettó, sőt, nekem még sikerülte 2 igen csak nem win7 ismeretes gépeket is feldriverezni,:
Őt efektív 64Bit-es Windows7 el hajtom és nagyon lazza
Msi K8N Neo2 Platinum+ Athlon64 3000+ Win7 64Bit kifogástalanúl megyde azért 32 bittesel ugyan de ez se kutya, de a mi poén, hogy Asus P4R800-Vm cucchoz csak Xp drivereket találtam, kivétel a Vga de azt meg besegítette Ati.com
.:
Asus P4R800-VM Pc!!! akár WiFi-vel is Windows 7 proff.Hja, és WiFi kártyákhoz jószerivel hozzá se kellett érnem
Amivel win7nél gáz az pl A Dell 5520-as HSDPA modeme volt, ha ahhoz pehhem volt
-
PcNetKalmar
tag
válasz
DroneZ^ #14575 üzenetére
Googli a te barátod, + megjegyzés, hogy szétszedted e a gépet, csakhogy látod, hogy fizikailag is kivehető e a cucc!
( elméletben régi 2-3 éves sztori, hogy úgy tervezzék a laptopokat, hogy szabadon cserélhetőek legyenek chippek, pl.: Vga, Lan.... Mert WLan az kártya, meg a Bluetooth is )
-
leírnád a pontos típust? a cx600 utáni karakterek kellenének, úgy pontosan megállapítható, hogy van benne bluetooth, vagy nincs - illetve csak előkészítés van!?!?
ha van benne, akkor a szükséges illesztők kellenek (chipset, bluetooth), valamint a system control manager, és működni fog!
a bekapcsolás módját a leírásban megtalálod; link -
sysrq
őstag
Sziasztok CX600 elméletileg rendelkezik kék foggal, de nem tudom beüzemelni, van egy gomb valahol? Vagy mi?
-
oncsi
őstag
CR610 10-böl 2x-3x nem ismeri fel az USB egeret bekapcsolásnál. Újra csatlakozás útán tökéletesen megy. Van rá valami ötlet? (több egeret próbáltam már). A másik, a tapipad. Nagyon jól jönne rá egy görgő a lapozáshoz. Van valami jobb Soft ami bevált erre a célra?
Köszi a választ előre is -
törölt tag
Igen ilyent én is olvastam, még egy origos cikkben, amiben több gyártott is összehasonlítottak, írták a garik idejét is. Ott az állt hogy valóban nem volt kiterjeszthető a garancia, de x.y.z től már Magyarországon is bevezetik ezt. (már a dátumra nem emlékszem, de már szerintem be van)
így biztos kilehet terjeszteni.viszont a részletek engem is érdekelnének (bár egyelőre még nem aktuálisak
)
-
Pagi79
tag
Itt is feltennék egy kérdést, hátha tudtok rá választ:
Valahol olvastam, hogy MSI-re nem létezik garanciakiterjesztés! A honlapjukon szerepel, hogy igen, 1 évvel még meg lehet hosszabbítani... hol lehet ilyet vásárolni, és mennyiért? (csak mert azt nem írják...
)
-
ahadis
csendes tag
Sziasztok
kb 1.5 éve vettem magamnak egy Msi-Ex 600 as lapit (Geforce 8400M G video kártyával),aminél olyan érdekes hiba keletkezett már az első nap, hogy azóta sem sikerült orvosolni. Konkrétan a gép meghatározhatatlan időközönként akadozik( ha pl filmet nézek vagy zenét hallgatok akkor zavaró igazán) majd szintén random módon lefagy az egész. Az első héten vittem is Székesfehérvárra a szervizbe de csak hűtőt cseréltek. Az ott dolgozó hölgy azt mondta azért fagy a gép mert nem megy a hűtő... ebben nem sok logikát láttam mivel olyan hangos volt mint egy traktortehát a hűtő működött...na mind1 nem hozzáértőként elfogadtam a választ és vártam az eredményt. kb 2 hét mire megjött a gép. Youtube alatt teszteltem és már az első óra után akadozni kezdett , majd le is fagyott...elvittem ismét már kicsit borsosabb hangulatban...2 hónapig bent tartották!!!! elvileg alaplap csere volt...ami után szintén fennmaradt a probléma lényege...a gép akadozik sima netezés alatt is egy idő után és fagy. egyszerűen nem értem a dolgot. természetesen elvittem 3. szor is a gépet és cserét követeltem...mire válasznak azt kaptam hogy csak 3 fő alkatrész után jár csere. ismét benn tartották de már csak 4 napig. a papíron amit kaptam hozzá az szerepelt: 48 órán keresztül tesztelték és semmi...Semmi!!! hibát nem találtak. Kérem szépen ha valaki találkozott már ilyen problémával és talált rá megoldást az írja le nekem a menetét, reménykedem hogy itt találok hozzáértő embert. Előre is köszönöm a segítségeket.
-
DroneZ^
őstag
Az MSI GX700nak tényleg lehet cserélni a videókártyáját erősebbre?
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy egy L735X-083HU laptopba lehet-e 800mhz-s DDR2 ramot rakni vagy semmi értelme.Most DDR2-667-esek vannak benne.Egyáltalán lekezeli-e az alaplap a ramokar 800mhz-n vagy visszaosztja őket? -
sajnos az még kevés, hogy egy vezérlő tud bizonyos funkciókat, ha a noti gyártója nem minden szinten (bios..stb) támogatja adott funkciókat...
a notival kapcsolatos bővítés - a gyártó hozzáállása alapján - elég nehézkes, mivel az msi ugye szeret szinte mindent garis matricával védeni - a legtöbb széria esetében még a memória, merevlemez...stb bővítéséhez/cseréjéhez is szerviz, vagy megbontási engedély kell! (hogy csak egy gyártót említsek; az asus például a legtöbb szériája esetén nem matricázza le a merevlemez, memória...stb hozzáférhetőségét!) a megbontási engedély birtokában lehet cserélni/bővíteni memóriát, merevlemezt - de procit például csak a gari lejártát követően lehet! a vga fizikailag nem cserélhető! -
sussa
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy msi vr630x gf9100m g vezérlővel.Kicsit lemaradva most jutottam el a hybrid sli és geforce boost témáig,de az adott gépről semmit sem találok jóformán,pedig a vezérlő bír a tulajdonságokkal.
Szóval,ha valaki tudna segíteni nekem ebben és esetleg látott ilyen gépet belűlről az megírhatná a dióhéjban a véleményét a témáról és esetleg a gép bővíthetőségéről,mert arról sem találtam semmit.Esetleg egy -két segéd linket is szívesen fogadok ahol olvashatnék a témáról.
köszönettel
-
szaki1
tag
Helloztok!
Kérnék 1 kis helpet, hogy a System Control Manager-ben hogyan kell beállítani a mail propertiest a gmail-nál, mert nem akar működni? Beírtam, hogy pop.gmail.com + user + pass, de állandóan csak fail-t kapok!?
-
fish_01
csendes tag
Jó estét!
...Nem vagyok valami nagy fórumos...de most írnom kell, mert szükségem lenne más tapasztalatokra is!
Vettem egy MSI cx-620-011-es laptopot!Nagyon fullos....teszteltem a magam módján..NFS-Shift...Crysis tutin megy rajta...jó Vga ("szvicsabble teknológia" se ucssó szempont)...fasza proci...64bit Win7el nagyon gyors...könnyű súlyban...a hang egy bazi nagy doboz..és cam se valami fullos
...de a többi eléggé jó...szóval, ha valakinek hasonló van..akkor azt megköszönném, ha írna!......vélemény...tesztek..egyéb észrevételek jöhetnek...előre is köszönöm!
-
válasz
k.daniel91 #14566 üzenetére
csak az smc alkalmazást húzd újra, és az első indításkor nézd meg, hogy mit kínál fel?!?!
ha nem megy, akkor nincs mit tenni, mivel smc hivatalosan nincs 64 bit alá! -
lettyke
tag
válasz
k.daniel91 #14564 üzenetére
Az SCM-et letöltötted hozzá?
System Control Manager
[link] -
lettyke
tag
válasz
k.daniel91 #14562 üzenetére
megnyomod a P1 gombot és ott kijön a talloz gomb ott betudod állitani mit akarsz!
-
k.daniel91
tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy egy MSI CR500-as szériás laptopot, az Eco-t sikerült már beállítanom, de a P1 névre hallgató gyors gomb még mindig a keresést hozza be. A gyártó röviden azt írta róla, hogy "Nyomja meg ezt a gombot a felhasználó által definiált alkalmazás
indításához." . Én ezt úgy értelmeztem, hogy én szabom testre hogy mi induljon, de nem tudom hogy hol kell vagy mivel.Köszönöm
-
azonos (friss) bios verzió van mind a két notin?
az akkumulátororos jelenség nem az msi sajátja, gyártója és szériája válogatja, valamint az, hogy mennyit álltak raktáron, milyen körülmények között voltak tárolva (hőmérséklet...stb), hogyan töltötted fel - nem kell formázgatni, nem szabad lemeríteni teljesen, hanem tölteni kell!
az is lehet, hogy a pasztázás nem egyforma a két noti esetében, ezér tér el a hőmérséklet, és a venti hangja!
az elhasználódás mértéke beáll majd hamarosan, nem fog az olyan rohamosan romlani!
találkoztam már olyan - nem msi - notival, ahol az új akkumulátor 24%-os elhasználódással bírt, de aztán beállt, és sokáig nem romlott egy értéket sem! mondjuk garin belül cseréltettem a havernak, mert az volt a biztos! -
oncsi
őstag
Üdv mindenki! Egy hete tulajdonosa lettem 2db egyforma CR610-es notinak. Van velük pár elszomorító tapasztalatom, és ezzel pár kérdésem is.
Mindkettő Caspian magos, és win7 van rajtuk.
Az egyiknek halhatóan hangosabb a ventije. Nem a fordulata magasabb, hanem van egy enyhe, de zavaró bugása. Ugyan ennek a procija minden körülmények között 4-5C al melegebb.
Annak ellenére, hogy bontatlan csomagolásúak volta, az egyik wincsije (mindkettő 2 napos a Sentinel szerint) max hője valamikor elérte a 60! fokot ??
A kijelzők nem egyforma színűek. Az egyik jóval hidegebb hatású. Szín profilban ugyan kompenzálható, de miért is különböznek ennyire?
A wifi érzékenysége is különböző !!
De a fő gondom az aksi.
Előbb mindkettőt feltöltöttem, és csak utána kezdtem telepíteni.
Az első progi az Everest volt és meglepődtem, hogy az aksi elhasználódására 5 és 7 % -ot írt a gyakorlatilag 4 órás gépeken. Ezt még be is tudtam volna, ha azóta minden nap ne esne ez az érték 1%/nap arányban. most így 1 hetesen az egyik 8, a másik meg 10%-on áll. (minimal fényerő + netezés mellett kb 3 órát bírnak)
A kérdés pont ez lenne, hogy ezeken fenn kell akadnom, vagy ismert tény, tálán csak az msi saját extrája? Az aksi várható élettartama ha így folytatódik, nem lehet valami hosszú.
Ezek a "problémák" nem lennének ennyire szembeszökök, ha nem lenne 2 db gép kontrasztnak egymás mellett. Egyébként tetszik a noti. Elöttük leginkább ACER, ASUS, Compaq volt és nem érzem rosszabbnak az msi-t sem. Bár az is igaz, hogy ezek az első teljesen új notiaim, és lehet az előzőek nem azt tudták amit új korukban tudhattak. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Két dolgot kérdeznék. Van egy MSI GX620X notebook. Ugye 4Gb memó, ehhez már kellene a 64bit, de nem találok Win 7 64bit-es drivereket hozzá, MSI oldalán néztem. A másik pedig, hogy tudom kikapni a billentyűzetét, hogy kicsit kipucoljam?
-
Caligula27
csendes tag
Hello !
Volt már valakinek olyan hiba , hogy laptopnál alvó állapotból való bekacsolásnál villogott a képernyő össze-vissza?
Most telepítettem fel a Windows 7-et. A gép maga egy MSI CR600 -as laptop. Xp-nél ilyen probléma nem volt.
Ha valaki tudna valami megoldást vagy , hogy ez már másnál is előfordult-e kérem jelezze.
Köszönöm szépen! -
válasz
ildikokiss #14550 üzenetére
ja, hogy a hang is elmegy?!?! akkor összességében nem csak simán kifagy a noti sötét képernyővel? szerintem amit korábban is írtam; bios frissítése - ha nem friss -, valamint a rendszer újrahúzása, és majd kiderül, hogy szoftveres, vagy hardveres a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- 16" macbook pro m1pro.
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Apple TV eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest