- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
Amúgy arra kíváncsi lennék mekkora piaca van ezeknek (vagy akár audiofil fülhallgatóknak...) egy olyan világban, ahol minden telefon lejátszik már zenét meg "jó nevű" fülhallgatókat ajándékozgatnak hozzájuk. És akkor ezt még levetíteném Magyarországra, itt vajon mekkora piaca van ezeknek.
-
gaben22
senior tag
Nekem kicsi a tapasztalatom, de van egy AK70 mkII-m (Cirrus Logic CS4398) meg egy Cowon Plenue 2-m (AK4497EQ) és nem állítom, hogy jobb az AK, de az tuti, hogy nagyon tetszik, ahogy szól, annak ellenére, hogy papíron ugye... Mindenesetre Astellnél ügyes gyerekek dolgoznak az egyszer biztos
.
-
Tulku
veterán
válasz
Sefter #34246 üzenetére
Jelent....jelent?....nyilván ha megfordítom és azt írom, hogy nekem bármilyen szabja jöhet, nem tudom hallgatni 10 percnél tovább, míg az AKM chipek nekem a megváltás, az talán közelebb van ahhoz amit épp sugallni akartam...
De természetesen ennek épp az ellenkezőjére is van példa, egy igen visítós dac chipből (Cirrus logic 4398?) egy nagyon sima játékost produkált az Astell Kern (AK240)...tehát itt jellemzően a megépítettség nyomja rá a bélyegét a játékosra...
Alapvetően azt mondanám, jól megépített játékosoknál rendszerint kihallik a dac chip hangja...még ha nagyon finoman teszi, akkor is....
A készüléket magát nem ismerem...így nem jellemzem...
-
Sefter
veterán
önmagában a dac chip nem sokat jelent, szerintem
Nem Te sugalltad az utolsó sort, hanem a blog. Én meg erre írtam, hogy marhaság. Attól, hogy valamilyen eszközben a DAC éppen 4497 alapú, még nem garancia a jó minőségre..szóval konkrét terméket kell vizsgálni nem egy szeletet belőle.. -
Sefter
veterán
válasz
stemplar07 #34241 üzenetére
hááát...amelyik teszt úgy kezdődik, hogy köszönöm az importőrnek a lehetőséget...
de ez is sok hozzáértésre utal:
"Vegyük alapul azt a tényt, hogy a piacon jelenleg az AK4497EQ az egyik legjobb DAC"
Nem a 11 pro ellen írom, mert azt sose hallottam, de ez a blog több mint vicces. -
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #34240 üzenetére
Itt egy kimerítő magyar teszt a FiiO M11-ről .
-
fericske
addikt
-
Köszi a válaszokat srácok!
A Fiio M5 és a Shanling M0 nagyon jónak tűnik, rájuk nézek!
-
zack
nagyúr
Véleményem szerint a Sansa szintjét egy felső kategóriás zenében is jó telefon + IEM kombó átlépi.
Nem gondolnám, hogy ez iPod szint minőségben.
Volt nem egy Sansa lejátszóm (Clip+, Fuze+)...Szoftvere, érintője, kezelése, de úgy globálisan az egész elég kiábrándító. Ár/érték arányban a hangja nem rossz, de a Clip Plus-t 2x cserélték, mert 2 hónapot se bírtak. A 2.elhalálozása után jött a Fuze+. Recsegett, ropogott, lagolt, élvezhetetlen volt a kezelése. Azt hiszem ezt eladtam, vagy bedöglött ez is...már nem emlékszem.
Volt több Sony-m is...Na ezekben nem csalódtam még. Drága, viszont összeszerelés, tartósság, szofver...nagyon egyben vannak. Egy iPod után én Sony-t mernék ajánlani.
Pl ezt: NWZ-E580 Series
Ez méltó utódja lehet egy iPod-nak, de nyilván ez is csak egy szubjektív vélemény. -
Sziasztok, asszony sajnos végigküldte a mosógépen majd a szárítógépen a nagyon szeretett ucsó genes iPod Shuffle-ját, ehelyett szeretnék neki venni egy másikat, de sajnos eddig nem találtam olyat, ami elég kicsi lenne. Minden más igazából másodlagos, nem kell kijelző, nem kell nagy háttértár, ár és rendelési hely is másodlagos, lényeg, hogy a Shuffle-nél ne legyen nagyobb, legalább azt a minőségi szintet üsse meg azért, és új legyen.
Köszönöm szépen, ha van valakinek ötlete! -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Sony A35-re érdemes lenne beruháznom 25k-ért?
Jelenleg Galaxy Note 9 (Spotify) + Sony Hi-Res WI-H700 + Vsonic GR07 kombóval tolom.
A kérdés az leene, hogy az A35 mennyivel lenne jobb mint a Note 9.
Lényegében ki tudnám váltani vele a Note9-et, és nem kellene bringázáshoz elvinnem. Legutóbb bringán tört össze a kijelzője...
-
Urgot
tag
A plenue D2 a kis kijelző és ui kívül komoly hangzást biztosító dap ugye? Eddigi beszámolók, és adatai alapján elég félelmetes jó.
-
stemplar07
őstag
gondolkodni lehet, de itt is megvárom amikor már lesznek 1-2 évesek, ezt is bár újszerű volt és 1 éves, de 210 volt így is... a CUBE még nehezebben lesz olcsó,, bb..
amúgy meg tökéletesen megfelel a KANN,..a Tidal offline, ami esetleg hiányzik, de azt meg letöltöm..ami kell.. -
krx21
nagyúr
válasz
stemplar07 #34222 üzenetére
Astell & Kern KANN CUBE- ban nem gondolkozol?
-
-
krx21
nagyúr
válasz
stemplar07 #34220 üzenetére
Elhiszem.
.. Amúgy írtam 46 ohmos a fejesem, Shure SRH 1540.. Azt elég jól meghajtja. Most a AM3D-THX modult hallgatom, tetszik.
-
stemplar07
őstag
:-) FiiO Q5 öm volt a KANN előtt ,(AM3A/AM3B moduljaim voltak) kis impedanciás fejesekkel hiába 540 mW ha ugyanez a modul 300 ohmon 25/75 mW (!) Nem tudom mit hallgattál vele, nekem egy sen HD650 és egy 660S van volt,( + Sennheiser HD 630 VB ,Sony MDR-1AM2) ,ezekkel a KANN sokkal stabilabb erősebb, és nem mellesleg ,,sajna,, a hangminőség/időzítés/részletesség.. a FiiO-nak a ,,fasorban,, sincs,,(az X7-sem ugyanezekkel a modulokkal) mondom ezt azok után, hogy azt hittem h a FiiO az nagyon jó ..
az AK bár drága, de tud valamit...az ördög a részletekben rejlik.. :-) ugyanazt nyújtja kb mint az AK300+Amp ..
-
krx21
nagyúr
válasz
stemplar07 #34218 üzenetére
Hát nem tudom... Én próbáltam AK KANN-t... Erős, de nem sokkal volt erősebb ha egyáltalán erősebb volt, mint a FiiO AM3, ami 540mwatt/32 ohm hivatalosan... (46 ohmos fejessel hallgattam..)
-
stemplar07
őstag
Én csak azt tudom, hogy a KANN a Sennheiser HD 650 -t nevetve meghajtja, balancedben pláne ..
Itt egy mérés :
[link]kb : 101.40 mW 300 ohm balancedben , el lehet képzelni mindezt a 14Vrms esetén
konkrétan egy hordozható ,,erőmű,, kis kompromisszummal ,, mindenre jó.. persze mindennek súlya és ára van ..
-
Nigér
őstag
válasz
stemplar07 #34213 üzenetére
Kokakólát iszol, .............?
-
krx21
nagyúr
válasz
stemplar07 #34212 üzenetére
Van valakinek információja, hogy a 12Vrms hány mWatt-ot jelent mondjuk 32ohm-on???
Miért kell az AK-nek ilyen teljesítmény adatokban is különbözni? -
stemplar07
őstag
válasz
OPiiPO #34198 üzenetére
+ táblázathoz ,,egy két apróság,, (miért is 1400 $ vs. ,,most már csak 700-999 $ KANN)
- KANN CUBE uses two 8-channel DACs, the ES9038PRO (aztán hogy ez hangzásban hoz e..a ES9028PRO- illetve a AKM AK4490 -hoz képest ...)
- 5-pin Mini XLR Output for Even Less Noise
- Enhanced Audio Processing Power with Quad-core CPU
- Supported apps include Tidal, Qobuz, Deezer, Spotify, Amazon music, Pandora, SoundCloud, TuneIn Radio, myTuner, Sirius XM, DS Audio, Bandcamp, Melon, Bugs, Music Mate, AWA, QQ Music, KK BOX, KT genie, Joox and Moov.
- a Cube 12 Vrms bal/ 6 Vrms unbal.. (!) na ez nem kevés :-) vs 7 Vrms bal/4 Vrms unbal KANN-hoz képest..
mindösszesen tetszetős spec, de 500-ért azért durva :-) -
Carlas
senior tag
Mi a véleményetek az Astell&Kern AK-120-ról?
Ak70-em volt azt imadtam. De dilemma hogy AK120 legyen vagy Fiio m11 esetleg Fiio m9 nem tudom mi van ilyen arban itthon még.
köszönöm
-
Hestia
csendes tag
Sony NW-A45-öt régóta, az 55-ös utódját ázsiában már 2018. óta lehet venni. A még újabb lejátszó a szeptemberi IFA-ra (Walkam 40) viszont már az EU-ba várhatóan 100-as jelzéssel jelenik meg. A ZX300 meg 500 jelzéssel (Wifi és BT), frissítve.
Jelenleg - a fórumot olvasóként akkori javaslatra - iBasso DX50-es lejátszóm van. Eltelt pár év, váltanék.Időközben egy XBA-N3 fülhallgatót vettem (Tulku pepecselt a G4-el
), így mindenképpen a Sony lejátszók közül választanék.
Nem a kristálygömbből akarom tudni, de az - NW45 vs. ZX300 - elődökből kiindulva a DX50-hez képest érdemes a váltás a drágább lejátszóra? -
Carlas
senior tag
Valakinek van tapasztalata ezekkel a lejátszókkal?
Lotoo PAW 5000 Mk II.
Audio-Opus #1s (HA-520)
iBasso DX120Illetve hasonló áron, olyat amit itthon kapni mit ajánlotok /100-160e? Szép mélyeket is adjon ha lehet.
Én még hasonló árban a Fiio M9 és Fiio M11-et találtam. /M11 elvileg elég király annyiért/ de a többit nem ismerem. Például erről az Audio-Opusról még nem halottam semmit. Köszönöm -
\\ZerG//
csendes tag
válasz
sadamsa #34205 üzenetére
A Fiio X3 III-ról olvastam pl több helyen is, hogy a hangerő gombok is lassan reagálnak.
Igen, sajna én is tudom, hogy egy DAC semmire se garancia. Csak hát a Kínából rendelt termékeknél nem nagyon van más kapaszkodó, mivel nem tudom meghallgatni, csak tesztet olvasni, ha van.
-
sadamsa
csendes tag
válasz
\\ZerG// #34202 üzenetére
Ugyan nem sok lejatszoval van tapasztalatom, de ahogy itt a forumban olvastam a DAC-bol nem sokat lehet megmondani a hangminosegrol: ugyanaz máshogy szol ket lejátszóban.
DSD-rol szinten azt olvastam nem erzekelheto kulonbseg, en sem erzekeltem.
Melyik FiiO UI lassu pontosan?
X5 ii-m es M11-em van. Soha nem fagyott vagy lassult be még egyik sem. -
SteadyMan
aktív tag
válasz
OPiiPO #34198 üzenetére
"Mi a különbség a kettő közt?"
Most éppen 700$-al drágább, mint a Kann.
Amúgy itt a leírása. -
\\ZerG//
csendes tag
Miért random trió? Maxi a Sony-t mondanám oda nem illőnek.
"Milyen ismérvek alapján választottad ki ezeket?"
1. Külcsín és méret(kisebbekre pályázok főként vagy kicsit nagyobb, de akkor lapos (X3))
Nem ez lenne a fő felhasználás, de futni is vinném így a ládákat kerülöm.
2. DAC Chip (Értékelések, vélemények alapján utána keresve).
A Sony-t pl ezért nem tudom hova tenni. A legtöbb lejátszót azért chip alapján tudom kicsit ítélgetni.
3. Funkciók: USB DAC jó lenne.. DSD és bluetooth (telefonról átjátszás) előny, Wifi és egyéb mókák harmadlagosak.
4. UI (szubjektív, de a gagyi és lassú felületek nem jönnek be (Fiio). Hiby, Sony, Plenue pl tetszik).Milyen fülhallgatót hajtanál vele?
Utcán: Sennheiser CX-3.00
Otthon: Audio-Technica ATH-A900XBalanced jelút nem szempont.
A háromból én a Plenue D-t választanám.
Nem rossz, utána lesek ennek is.
Köszi!
-
s4tch
veterán
válasz
\\ZerG// #34199 üzenetére
Ez elég random triónak tűnik... Milyen ismérvek alapján választottad ki ezeket? Milyen fülhallgatót hajtanál vele? Milyen tudást vársz el? Pl. tudjon-e usb dac-ként működni, bluetooth érdekes-e bármilyen irányból, tudnád-e esetleg egy balanced jelút hasznát venni, stb.
A háromból én a Plenue D-t választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest