Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
Lenne pár kérdésem. Van aki tud nekem segíteni? Kérem írjon ide aki tud.
Lame, VBR, CBR... CD rip ilyesmikkel kapcsolatban kérdeznék. -
Antonio
senior tag
... köszönöm a hozzászólásokat ...
lenne egy kérdésem ... FlashGet-hez
csak pár napja használom,
úgye ált úgy működik hogy jobklikk ''cél másolása'' ... ez automatikusan beírodik FG URL-jébe oszt OK.
de van olyan hogy ezt megteszem, cím prímán beírodik de hibás letöltést ír ki és nem történik semmi ill. csak valami pár Kb-os értelmetlen file ...
holott ha balklikkel nyomom (mentés) akkor símán letudom tölteni a filet hagyományos úton (Operat) használok, csak úgye ez sokkel lassúbb ...
van megoldás? vagy csak keveset tudok FG-ről
pl.: ez ezen az oldalon található Bővebben: link letölthető drum & bass mixekről beszélek, mindegyik hibás, holott hagyományos úton lejönne ...
köszi a gyors választ -
dabadab
titán
''hogyan lehetne valamilyen egyéb mutatószámmal kimutatni ill mérni ? a fülemen kívül?''
Sehogy - ill. mas fulevelA pszichoakusztikus codeceket mindenki hallgatasi tesztekkel meri be, mas modszerunk sajnos nincs.
Ugyanis a dolog ugy mukodik, hogy krealnak egy modellt, hogy ami alapjan ki lehet szamitani, hogy az adott hangbol melyik komponenseket erzekeli az ember, melyiket meg nem vagy csak kisse (azokat el lehet hajitani). Namarmost, ha ezt tudnank automatikusan ellenorizni, akkor az azt jelentene, hogy van egy tokeletes pszichoakusztikai modellunk - ez viszont sajnos nincs igy (raadasul minden ember egy kicsit mashogy mukodik, igy ami az egyiknek jobbnak, az a masiknak rosszabnak tunhet).
Ja igen, mp3-ra a LAME a legjobb -
Antonio
senior tag
hi ...
épp arra szerettem volna választ kapni hogy miért (hogy-hogy?) van sokszor minőségi különbség azonos bitrátájú számok között, ill néha alacsonyabb bitrátájú is úgy szól hogy ''csak na'' és ezt hogyan lehetne valamilyen egyéb mutatószámmal kimutatni ill mérni ? a fülemen kívül?
aztán rátaláltam erre a topicra felraktamEncSpotot és valamit segített utolsó oszlop minőségi ''mutatója'' piros sárga zöld...
tehát a minőség az mp3 codectől ill a bitrátától egyaránt függ? -
Jared
aktív tag
Passz.
Csak jön valami audiomegahifiman ,aki majd segít neked.Esetleg felhangosítja a veszteséget is?Szerintem nézd meg az oldalt:
Bővebben: link -
Pá
addikt
Nem tudjátok milyen elven hangosítja fel ez a zenéket?
Mert ha felhangosítom úgy elkezd gerjedni, mintha equalizert használnék kb úgy.
Biztos nem pusztán azért torzít mert hangos, mivel amivel tesztelem még soha nem torzított semmit amihez nem piszkáltam hozzá, akármilyen hangosan is hallgattam.(Sennheiser HD555) -
MP3Gain-rol annyit, hogy en mar 3 eve hasznalom, 3 havonta mindig felteszem a legujabb verziot es eddig kivaloan mukodik. Semmi recseges, semmi ropogas. Default hangeronek a program 89 dB-t allit be, nekem ez tul halk volt mind a pc-n, mind az mp3lejaccomon, igy feltekertem 92-re es eddig semmi baj nem volt vele, bar halkabb felveteleknel lehet, hogy tenyleg felerositi a hatterzajt is es ez zavaro lehet.
-
Pá
addikt
Hány decibelre érdemes beállítani az alaphangerőt?
A progiban asszem 89 van alapból megadva, nekem kicsit kevésnek tűnik, fene se tudja, vagy ez a ''normális'' érték? -
Pá
addikt
Olyan ingenes prog kéne, amivel be tudom állítani x(x>10000) számnak egységes hangerőt(persze ezt az egységes hangerőt én határoznám meg), tudjátok, hogy ne legyen az, hogy az egyik hangosabb másik halkabb.
-
nanu
csendes tag
Köszöntem!
Megnézem! -
<Adamsky>
nagyúr
Asszem az EAC (Exact Audio Copy) tudja ezt. Bővebben: link
A végeredmény 1db mp3 (vagy ogg, vagy wma, stb.) és egy cue fájl. A cue-t pl. a foobar2000-be betöltve akár track-ről track-re is tudsz lépkedni az mp3-on belül. -
nanu
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem a forumokat de nem igazán találtam a kérdésemre választ, azért választottam ezt mert ez ál legközelebb hozzá.
Kérdés: Adott egy mix lemez ami ugye folyamatos de választható track-ek vannak.
Milyen progival lehet úgy be grabber-elni, hogy az mp3-am 1 track legyen?
Tehát a lemez egészében 1db mp3 legyen.
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!!!
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
...''Also, the changes MP3Gain makes are completely lossless.'' (Bővebben: link)
Vagyis szó sincs semmiféle további minőségromlásról! -
Jared
aktív tag
válasz
blackmoto #13 üzenetére
Van egy alap handerő érték(úgy emlékszem 89db) és ehhez állítja a többit.Csak megnyitod a fájlokat ,elemzi őket aztán jöhet a hozzáigazítás.
Két dologra vigyázz:
1.Ne a mesterpédányokkal csináld.
2.Tényleg picit rontja a számokat.
Ha vmi kérdésed van még szólj/írj.
Szerk:A minőségromlásban nem vagyok biztos.Én tapasztalatom.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
_Gudella
senior tag
''--preset standard''-ot használok, ez általában 200-225 közötti átlagos bitrate-re jön ki. Kipróbáltam az extreme-et, az már 275 fölöttieket csinált.
Olyan kapcsolók nincsenek amik javítják a kódolás minőségét, azonos bitrate-en is? Az nem érdekel ha sokkal lassabb lesz tőle. -
_Gudella
senior tag
Az EAC és a Lame ABR nagyon bevált!
-
_Gudella
senior tag
Kösz az ediigi válaszokat, nemsokára kipróbálom a grabbelőket.
Tag editort közben találtam nekem megfelelőt. ID3 TagIT. Ennek a honlapjukrol a régebbi változatát szedtem le mert ahhoz nem kell .NET Framework, és bevált. -
_Gudella
senior tag
Be kéne rakni a zenegyűjteményemet mp3-ba...
Ki milyen programot javasol
-Grabbelésre: legyen egyszerű, és gyorsan lehessen vele komplett audió cd-ket felvinni a gépre.
-MP3 tömörítésre: A lehető legjobb hangminőség elérése 224 kbps beállítással. Vagy esetleg lehet VBR is ha azzal lehet jobb minőséget elérni, kb ilyen bitrate jöjjön ki. (Eddig mindent CBR 320ba tömörítettem, de most memóriás mp3 lejátszóm van, és jó lenne spórolni a fileméreteken)
-ID3 tag-ek szerkesztésére: lehhessen vele olyanokat mint hogy albumcím beírása egyszerre végezni sok file-on. Meg jó ha tud nagyüzemben filenévből id3 tag-et csinálni és fordítva, negfelelő paraméterezhetőséggel.
Legjobb lenne ha mindezeket egy program meg tudná csinálni, de ha külön programokból jobbak vannak akkor inkább azt választom. Ha egy program végezni a dolgokat, akkor még jól jönne olyan is, hogy internetes adatbázisból automatikusan letölti az információkat a berakott audio cd-ről.
Ingyenesség mindenhol nagy előny, de ne feltétlen szükséglet.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest