Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mengyan
csendes tag
válasz
tokaijani
üzenetére
Az elküldött üzenetekben vagy a lomtárban. :-) Ott elvileg meg kell lennie az eredeti levélnek, és emlékeim szerint a rejtett másolatokat kapó címeket is lementi. Ha esetleg ki lett törölve, akkor is meg lehet próbálkozni a fájl szintű megkereséssel. Ugyanis csak akkor törlődik véglegesen a levél, ha tömörítik az adott (vagy összes) mappát. XP alatt menj a "C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\" mappába pl Total Commanderrel. Ha nincs Application Data könyvtár, akkor kapcsold be a rejtett fájlok és mappák mutatását. Ezen belül van a profil mappa, legtöbb esetben csak egy van belőle, nem fogod eltéveszteni. Menj bele, majd keresd meg a Mail mappát. Itt találod a beállított postafiókokat. Válaszd ki, menj bele. Keresd a kiterjesztés nélküli fájlokat, a Thunderbird-ben minden mappa itt 1-1 fájl. Ha TC-ben nyomsz egy F3-at pl a Kuka nevű fájlra, akkor annak kell lenni a lomtárnak. Persze tudni kell olvasni őket (levél fejléc, base64, meg hasonlovak) meg tudni kell keresni benne. Keress rá valamilyen kulcsszóra. Ha nincs ötleted, próbáld a "BCC"-t. Remélem, tudtam segíteni.
-
mengyan
csendes tag
válasz
kreizi89
üzenetére
Nézd meg az IP címet (és az alhálózati maszkot), szerintem teljesen más hálózatban van a vezetékes és a wifi kártya. Én legalábbis úgy csinálnám, ha iskolai rendszergazda lennék. A wifi-n tiltanám az SMTP-t, mert nehezebb felügyelni a gépeket, könnyebb fertőzött gépet a hálózatba vinni, és onnan spam-elni. Aztán meg az iskolát tiltják ki spam-elés miatt minden levelező szerverről, és nem csak te nem tudsz küldeni levelet wifi-vel, de senki nem tud küldeni sehogy sem.
-
mengyan
csendes tag
Azt nézd meg, hogy milyen SMTP szerver van beállítva ott, ahol nem tudsz küldeni levelet. Ha nem a digikábeles, hanem pl freemail-es, akkor ne csodálkozz. Nálunk az irodában eddig 3 szolgáltató volt, minden esetben lehetett kérni jelszavas SMTP hozzáférést, így lehetett küldeni minden fiókkal levelet. Az kamu, vagy ha úgy tetszik lehúzás, hogy csak fix IP-vel adnak SMTP hozzáférést. El kell olvasni a szerződést, és ha van benne valami erről, de nem teljesítik, akkor lehet asztalt borogatni. Persze a legjobb, ha szerzel egy talpraesett informatikus végzettségű ismerőst, aki elkísér az ügyfélszolgálatra, vagy felhívja veled őket. Ha az ügyfélszolgálatos rájön, hogy hozzáértő van a vonal túlsó végén, akkor megváltozik a stílusa. Tapasztalat.
-
mengyan
csendes tag
válasz
TigerCat
üzenetére
A Stationery tulajdonképpen csak annyi, hogy be tudsz állítani egy HTML fájlt, ami a sablonod lesz a levélben. Használhatsz beágyazott CSS-t is, valamint logót pl. Definiáltam betű méretet, színt, asszem típust is, valamint beraktam a cégünk logóját az aláírásba, és minden új levél megkezdésekor, valamint válaszoláskor ezt a sablont tölti be. Természetesen háttér nincs megadva, az ügyfelek szerzése a cél és nem az elijesztése. :-D Illetve ami még jó benne, csak én letiltottam, hogy a júzereket ne zavarja, hogy bele lehet nyúlni a levél HTML kódjába jegyzettömb szerű szerkesztővel.
-
mengyan
csendes tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi! A tabos nagyon tetszik, végre megszabadultam tőle. Soha nem használtam tabot, hirtelen azt sem tudom, hogy kell újat nyitni. Akkor szokott új nyílni, ha frissít, vagy valami kiterjesztést keresek egy régi funkció helyreállítására. Talán ha meg lehetne oldani, hogy az új levél szerkesztése új fülön nyíljon meg, akkor többet használnám. Az aláírást az idétlen vonal miatt nem használtam, szóval ez is jól jött.
ExternalTemplateLoadertés Stationery-t szoktam használni, a régi Outlook Express-es "levélpapír" helyett. Annak idején a főnököm azzal a feltétellel engedte lecserélni az OE-t TB-re, hogy legyen levélpapír és levélíráskor bal oldalt függőleges sávban névjegyzék. Hát vért izzadtam, mire találtam hozzá kiegészítőket. Hogy valami pozitívat is mondjak, azóta a névjegyzék oldalsávot belerakták, és az aláírás is sokat finomodott. Úgy emlékszem, akkor még nem volt lehetőség HTML aláírásra. Mindegy, egyelőre marad a Stationery, mert így az egész levélnek lehet HTML sablont adni. -
mengyan
csendes tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi!
Van valami gyűjtemény ezekre az okosságokra?Közben tegnap hívtak a kollégáim, hogy az irodai TB is rendetlenkedik. Ha egyikük elküld levélben egy PDF fájlt, aminek a neve Kulcs-Készlet által generált, tehát nem megváltoztatható, akkor egy másikuknál a fájlnév az első szóköz után csonkolva van, és persze lemarad a kiterjesztés is. Nekik már elmagyaráztam mit kell tenni, de az ügyfelek is így kapják meg, és nekik meg csak az a lényeg, hogy nem tudják megnyitni. Mindkét felhasználó ugyanarra a gépre van bejelentkezve, ugyanazt a TB-öt futtatja, és visszafelé irányban nem jelentkezik a probléma, sőt, senki másnál sem. A kódolás egységesen ISO-8859-2.
-
mengyan
csendes tag
Sziasztok! Sajnos ma a Thunderbird-öm lefrissült 17-re. Ilyen lett
Két dolgot nem találok a neten, hogy hogyan lehet beállítani: 1.) ez az idétlen fejléc nélküli ablak helyett a régi normálisat (gyk: XP stílusút). 2.) A menü alapértelmezett színü legyen, ne ez a kék alapon fehér betűk. Ráadásul nálam az eszköztár a fülek felett van, és az is kék. Ez tuti valami bug, valami "bedrótozott" szín benne, amit majd 18-as megjavít, vagy a 19-es. Vagy a 42-es jövő karácsonykor. Kezdi rohadtul kihúzni a gyufát nálam a Mozilla mind a FF-al, mind a TB-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Két dolgot nem találok a neten, hogy hogyan lehet beállítani: 1.) ez az idétlen fejléc nélküli ablak helyett a régi normálisat (gyk: XP stílusút). 2.) A menü alapértelmezett színü legyen, ne ez a kék alapon fehér betűk. Ráadásul nálam az eszköztár a fülek felett van, és az is kék. Ez tuti valami bug, valami "bedrótozott" szín benne, amit majd 18-as megjavít, vagy a 19-es. Vagy a 42-es jövő karácsonykor. Kezdi rohadtul kihúzni a gyufát nálam a Mozilla mind a FF-al, mind a TB-el.