Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem ezt írtam.
Tény, hogy nem futja kamerára, és a mobilom bevetésére ez egy jó ötletnek tűnt. Tehát ez tény, hogy megfordult a fejemben így rögzíteni. Aztán végülis nem valósult meg a dolog. Szerintem ez egyáltalán nem mond ellent annak, hogy viccnek töltöttem fel a képet, hiszen magam is szórakoztatónak (viccesnek) találtam ahogy kinéz, gondoltam megosztom a topikkal, mások is nevethessenek rajta. De a vicc topikba meg napiszarra feltöltés úgy gondolom, már túlmegy a korrektség határain. Egyébként sejtettem, hogy lehetnek itt ilyen "jóindulatú" egyedek, azért töltöttem fel ilyen icipici méretben....
Bár így is kicsiti talán túl nagyban....
Ha más nem ez szerintem elég megrengethetetlen bizonyíték.... -
HSM
félisten
válasz
runner 125 #75070 üzenetére
A képet viccnek szántam róla. Egyébként bőven elég lett volna leírnom, azt kész.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #75064 üzenetére
Nem tudom, miért olyan nehéz felfogni, hogy NEM rendszeres videózást terveztem vele, csak 2-3 alkalommal felvenni egy kb félórás útszakaszt leginkább saját magamnak.
Amúgy azóta utánanéztem, kb. 3000Ft egy mellkaspánt, arra meg simán fel lehet szerelni a telómat normálisan, és máris minden gond megoldva....
Sanszosan az lesz a végleges megoldás, ennyit megér a dolog nekem.
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78 #75058 üzenetére
Mondtam, hogy körübelül ez is a 10-15 ezres ársávban mozog.
Olcsón meg ott van az az XS, 6000-ért. Annyiért nehéz jobbat mondani ár/érték arányban.(#75059) KoVee84: Azt halál komolyan gondoltam. Mondjuk azóta meggyőztetek ABS témában, hogy van, akinek jobb, ha van. Nekem továbbra sem hiányzik. Minden ABS-es hsz-em a mai napig itt van a topikban.
(#75060) imibogyo: Én ha már vennék valamit, akkor minimum SJ5000 lenne, az a legolcsóbb, aminek tetszik is a képe. A telefonom meg ott van megvéve, és patika videókat készít. Szval sanszosan arra a pár videóra inkább az lesz elővéve.
(#75061) dugynok: Oké, majd a bíróságon érveljen ezzel, aki feltölti a hozzájárulásom nélkül mindenféle oldalakra, megsértve ezzel a személyiségi jogaimat.
-
HSM
félisten
válasz
imibogyo #75053 üzenetére
Csak arról lőttem képet, hogy pont passzentosan elfér a telóm az állam előtt a bukóban, pont úgy van kivágva, és úgy alig lóg be a plexi mögé, mégis lehet vele prímán videózni. És így ha tudom rögzíteni, ~0FTt-ból tudok pár onboard videót csinálni magamnak. Sajnos mostanában nagyon nem úgy alakulnak az anyagi dolgaim, hogy legyen 50 rugóm egy épkézláb akciókamerára.
No, meg értelme se lenne sok, amúgyis csak pár videót lőnék, nem vagyok az a tipikus videologger típus.(#75054) Mosquito34: Ha nagyon szíveden viseled, hogy láthassa, küldd el neki privátban.
Itt a topikban nem szeretném többet látni.
-
HSM
félisten
válasz
KoVee84 #75050 üzenetére
Én viccnek szántam, de nem viccnek vette a topik, hanem gúnyt űzött belőle.
Abból pedig köszönöm, nem kérek.
(#75051) imibogyo: Igen, valami olyasmi megoldás volt, mint az első képeden.
Egy két videóra semmi gond ezzel, ha olyan a bukó, hogy elfér. Kívülről viccesen néz ki, de igazából alig takar ki valamit.
-
HSM
félisten
válasz
Something_ #75044 üzenetére
Igen, én kértem a törlését. És minden egyes alkalommal így fogok tenni, ha újra linkeli valaki.
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78 #75038 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
sabaton667 #75029 üzenetére
Én ennnyiért egy processzoros töltőt vettem, ami 0,1 és 5A között annyival tölt, amennyit beállítok. És nem csak kocsi/motor akkut tud tölteni, hanem millió féle Li-ion, NiMh, meg ami csak létezik. Nem svéd, nincs rá 5 év garancia, egyszerűen csak működik.
Plusz ír mindent, feszültséget, töltőáramot, mennyi ideje megy, meg azt is, mennyi áramot töltött eddig bele az akkuba. Eléggé hasznos....
Ha már ilyesmit vennék, szvsz erős alternatíva lenne fele ennyiért az az XS márkájú klón is, amit a fórumtársak említenek... Arra is van gari, és azért 5 év alatt kicsi a valószínűsége, hogy kettő is kipurcanjon.
(#75031) imibogyo: Amikor töltöd, akkor áramerősség, tehát csak A, nem Ah.
-
HSM
félisten
válasz
sabaton667 #75026 üzenetére
Ennyi pénzért olyan töltőt kapni már, ami épp csak kávét nem főz...
-
HSM
félisten
válasz
Chrys_ #75006 üzenetére
Már 2003-ban meg tudták ezt csinálni a Suzuki SV650-esen... Pedig sima H4... Pontosabban kettő H4.
Amúgy sok motoron azzal is lehet nyerni, ha a gyári spórolós kábelezés helyett közvetlenül vezetünk egy pár szálat az izzóhoz az akksitól és megfelelő relével kapcsoljuk.
+nyilván a megfelelő biztosíték.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #74913 üzenetére
Hát, az enyémről ez nem szedte le, az egyszer szent. A legszélén ugyanott ott figyel ma is az a fényes formakiöntő cucc a gumimon, mint zsírúj korában....
-
HSM
félisten
válasz
imibogyo #74906 üzenetére
Persze, értem én a videó célját. Én viszont pont azt akartam érékeltetni, hogy normál esetben közelsem ilyen vész a szituáció.
Amúgy szerintem itt komoly szerepe lehet a gumiknak is, hogyan vannak előállítva, az SV-men se volt olyan nagyon durva, bár azért vigyázni kellett vele az első métereken, mert masszívan csúszkált az is, lehet pont így pereceletem volna el, ha így rádöntöm gázzal. A kövérebb gáz amúgy nem probléma, mert középen nagyon hamar lekopik a réteg és utána a gázt bírja, az erős döntés a gáz, amikor nem elég finoman rádöntöd a formakiöntős rétegre, ahol még nem kopott le. Amúgy remekül érződött is ujjal megtapogatva, hogy ahol már lekopott, ott jó tapadós gumi, ahol meg még nem, ott olyan ilyen csúszós fényes....
Azért tudod szvsz 15 pacival is előadni, mert itt nem a motor erejétől szaladt ki alóla, hanem az erős döntéstől.
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #74900 üzenetére
Nagyon bedöntötte, és ráhúzott egy kis gázt a vatta új gumira.
Ha a szalonban még szilikonnal is megkezelték, az maga a halál... De gondolom látni is másoknak is, hogy ott kb semmi erőhatás nincs, csak simán kicsúszik alóla kb. a semmitől?
Szval ja, eléggé csúszik az első jópár km-en.
Nekem az SV650 kézikönyve is külön kitér rá, hogy a gumikat is be kell járatni, és az első 160km-en fokozatosan kell bekoptatni a futófelületet azáltal, hogy fokozatosan egyre jobban bedöntjük, és közben kerüljük az erőteljes gázadást, a túlzott bedöntést és erős fékezést.
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #74886 üzenetére
Nagyon rosszul hazudsz...
Egyébként ne érts félre, nem volt célom a basztatásod.
De ha nem esik le, hogy te szúrtad el, akkor a következő motorod is pontosan így fogja végezni, mint ez....
(#74894) imibogyo: A videón látható eset semmi más, mint vegytiszta user error. Egy 15 lovas gép is bejátszotta volna. A csóka egyszerűen nem vette figyelembe, hogy a vatta új gépen a gumi nem fog tapadni, míg le nem koptatja a formaleválasztót róla... Gépkönyv is említi, ennél többet nem lehet tenni....
(#74895) Bogyó bá': Pontosan így látom én is.
Mondjuk nálam még a 600 sor4 gépek is beleférnek a "kezdőbarát" kategóriába, azok is amíg nem állatkodnak vele (forgatás lefele az óráról) addig hiába papíron 100LE, gyakorlatban tök ártalmatlanok, gyengusok.
Az SV blokkját már annyira nem adnám kétbalkezesek kezébe....Pont azért, amit írtál róla. Mondjuk én pont ezt imádom benne, hogy nem az a nyugis megalszik a tejföl a számban típus, hanem menni akar, és kordában kell tartani.
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #74868 üzenetére
Ott is ugyanúgy egy másodperc alatt el lehet kottázni egy kanyart, ha nincs eszénél máris a kerítésben/árokban/szembe jövőben találja magát...
A gyűrődő zóna meg kutyafüle oké, jobbak a túlélési esélyek autóban, ez nem is kétséges. Magam is úgy tartom, amíg nincs a forgalomban rutinja az embernek, addig jobb, ha inkább autót vezet, és csak utána pár év után motort.A kis 300-as Ninja szerintem tökéletes kezdeni.
(#74870) CyberPunk666: A megfelelő vezetéstechnika hiánya ugyanúgy megbüntet egy kis 125-ös motoron, mint egy nagy 600-ason. Tény, hogy a 600-assal könnyebb veszélyes tempót menni, de ott sem a tempó lesz a probléma, hanem az emberi faktor, azaz a tudás hiánya, és a nem ennek megfelelően megválasztott sebesség.
(#74872) KisTé: Ott akkor szvsz más gondok vannak. Nem könnyebb motor kell oda, mert a könnyű (140-150kg?) motor is ugyanúgy atom nehéz, ha hagyja eldőlni, és az utolsó pillanatban próbálja a bénázás után összelapátolni magát. Megfelelően kezelve meg a 200kg-os motor is könnyen megtartható. Szval a magabiztosságot, rutint érdemes megszerezni (akár vezetéstechnikai képzéssel, pl. Safety, ahol adnak alá bukókeretes motort gyakorolni, amivel annyiszor dől el, ahányszor jólesik neki) és az utána valódi biztonságot fog adni neki a motorja súlyától függetlenül.
-
HSM
félisten
Ez a 125-ös meg nem mer nagyobbra ülni dologról nekem mindig az jut eszembe, hogy kocsinál miért nem ajánlanak kispolskit meg mopedautót kezdő vezetőknek?
Szvsz tökéletes kezdő motornak egy barátságosabb karakterű 30-50LE-s gép. És akkor ha véletlen kikeveredik egy főútra, a kamion se fogja letolni az árokba... -
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #74801 üzenetére
Veled ellentétben én legalább leírom a miértet is, ha kritikát fogalmazok meg.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #74785 üzenetére
Azért ez a tapossunk a hátsófékbe dolog jókora maflaság ABS nélküli motoron. Ha leblokkoltuk a hátsó kereket máris ugrott a motor stabilitása, és máris súlyos métereket vesztettünk. A többi okés és igen hasznos.
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78 #74758 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78 #74753 üzenetére
Én az Auchannál szoktam 98-ast rakni bele, mivel abban vagy nincs, vagy alig. Nekem bevált.
De ahogy nézem, Szegeden a 95-ben is alig van az augusztusi mérés alapján, bár a korábbiakban ott is a 98 volt a jobb.
[link]
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78 #74751 üzenetére
Rakj bele benzin-konzerválót, vagy hogy hívják. Arra való, hogy tároláskor "ne rohadjon bele" a benzin.
Nekem két hónapot pihent tavaly az SV, pöccre indult utána. Én csak simán piros spurit tettem bele+etanolmentes benzint.Szerintem ha havonta beindítod, bőven elég.
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78 #74748 üzenetére
Üzemi hőfokra kéne melegíteni, ahhoz kissé kevésnek tűnik a teremgarázs. No, meg mindek hetente?
-
HSM
félisten
Amúgy lehet butaságot mondok, de a lambdaszonda nem korrigálja "magától" a kipufogóhoz a befecskendezést?
Korrekt eredmények.
(#74606) runner 125: Sokaknál csipegeti az oalajat, és közben kimegy a világból.
(#74607) KrenAtesz: Ha hidegben országúton mész vele sokat, nem biztos, hogy jó ötlet a 10W50. Hiába ugyanúgy 10W a hideg viszkozitás, ha megnézed az adatlapot, jóval sűrűbb 40 fokon. Persze, 100 fokon is jóval sűrűbb marad.
Mondjuk az enyém K8, de ahogy méricskéltem, eléggé meg tudja hűteni magában az olajat 10-15 fok alatt (hidegben én ki is szoktam takarni kis papírral a fél olajhűtőt a téli hónapokra [link], mondjuk a végleges takaró ennél egy picivel kisebb lett, sportmotor sv650 topikban #5066605-ban írtam még hozzá).
A 10W40 Motul 7100 nekem eléggé bevált, hidegben, indításnál is hamar kezd jól kenni, és a legnagobb nyári melegben is csak bő fél óra araszolós dugó után kezd érzésre túlmelegedni, de akkor már amúgyis izzadsz te is meg a motor is... -
HSM
félisten
válasz
canniball #74533 üzenetére
A gyári motyók azért általában elég komoly minőségi ellenőrzéseken mennek át.... Persze lehet az is rossz. Szval tudom, hogy nem kókányolt cuccra gondoltál, én sem, csak arra, hogy laikusként nem biztos, hogy módunkban áll megállapítani a saját bőrű tapasztalás előtt, kókányolt-e a cucc, avagy vérprofi. Tisztelet nyilván a kivételnek, aki ért ehhez, és egyből kiszúrja.
-
HSM
félisten
válasz
canniball #74511 üzenetére
"pedig az elvileg a biztonságot növeli."
Elméletileg igen, ugyanakkor senki nem garantálja, hogy az XYZ által készített papíron jobb cső tényleg jobb-e, és nem fog az első fékezésnél széthullani a szerelék rajta, ön és közveszélyes szituációt teremtve. A gyári alkatrész esetén viszont azt tuti tudja, amit tudnia kell.(#74507) Imy: Lehet inkább egy fotelt kéne venned, azon tuti nem fáradnál el.
(#74519) Feree13: Nekem is teljesen jó volt az SV650S kissé sportos testtartása, pedig elég sokat üldögéltem rajta.
Egyedül a lábam zsibbadt néha, mert nagyon magam alá kellett hajtogatni. Én amúgy nem is érzem túl jól magam a nagyon egyenes tartású motorokon.
(#74522) -Mike-: Szvsz kicsit ki van ezzel mosva sokak agya... Amúgy meg azt mondani sem túl célszerű, hogy minek, mert ha egy szerencsétlen bolygóeügytállásnál amatőrül fékezve magára borítja a gépet, hallgathatod, hogy bezzeg ABS-el biztos menthető lett volna.... És még az sem elképzelhetetlen, hogy tényleg.
(#74531) Horvi: Pont ez jutott nekem is eszembe...
-
HSM
félisten
válasz
runner 125 #74433 üzenetére
60km/h-s csúszásnál hogy idom ne törjön egy 250kg-os motornál, szvsz elképzelhetetlen.
Vagy legalábbis emberfeletti szerencse kell hozzá. Ismerős motorja (~200kg) csak eldőlt a kertben, és már törött az idom....
A másik pedig, hogyha a súly az idomot nyomja meg, ott nagyon könnyen törik akár az idom, akár a tartója, akár mindkettő. Az pedig nem mindegy, hogy kis horzsolást kap az idom, amit ki is lehet javítani, vagy szanaszét törik a felszín alatt, ami már nem csupán esztétikai probléma. A tank kérdése ugyanez, sok motornál gomba nélkül egyből horpad a tank oldala, aztán lehet tákolni, itt a képeden is látszik, csak a fényezésen kell igazítani picit, ami sokkal kisebb és tisztább munka.
A védelem, amiről beszélsz, nem a gomba dolga, hanem a különböző bukókereteké. A gomba egy minimális védelmet adó eszköz, cserébe minimálisan rontja csak a motor megjelenését.Nem az a feladata, hogy tetszőleges esésnél megvédjen mindent, hanem hogy sokféle esésnél csökkentse a bekövetkező károkat azáltal, hogy kisebb esésnél vagy felborulásnál jó eséllyel nem fog vele leérni a tank, vagy a váz, vagy nem fog ropira törni az oldalidom.
-
HSM
félisten
válasz
runner 125 #74424 üzenetére
Hát ez kb. semmi... Karcok. Ha az oldalára esett volna a gomba helyett, akkor darabokból szedték volna össze azt az oldalt...
-
HSM
félisten
No igen, a soros kéthengeres építés előnye, nincs henger a lábad között, keskenyebb tud ott lenni. Mondjuk túramotornál nem gond, ha nem olyan keskeny az ülés, viszont ahogy néztem (sajnos csak képeken láthattam még) az Africatwin sokkal terepesebb, endúrósabb kialakítású, üléspozíciójú. Mondjuk nyilván ezért lett mérce idén, mert sokkal jobban bevállalták a terepet az aszfaltos képességek rovására, mint a konkurancia, és jó is lett a végeredmény.
Monjduk a Strormokon nekem mindig is fura volt az elejük, kicsit mintha egy lufi lenne a motor eleje a nagy tank, és a sajátos fejidom miatt.
Olyasmi, mint a Honda Crosstourer.
Az SV650S-em valahogy keskenyebbnek, kiegyensúlyozottabbnak hat. Igaz, csak 17L-es a tankja is.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #74360 üzenetére
Nekem sajnos csak ráülni volt alkalmam, menni vele nem.
(#74368) vlevi: Jó lett a kicsi is, megkapta az új Euro4-es 650-es blokkot. Nekem azonnal jöhetne a nagy ebben a színben: [link].
-
HSM
félisten
Nagy a választék, szó se róla, de azért a 3,7M-ós ár szerintem elég kedvező ár egy ilyen komoly, jól összerakott gépért. Mondjuk tény, ahogy írod, ezek azért inkább aszfaltos túrázásra valók, mint mondjuk egy Africatwin.
A másik végletnek mondjuk nem igazán látom a létjogosultságát, mint ami pl. a Tracer.
Az Africatwinnel nekem meg az lenne a bajom, hogy egy ilyen komoly és drága motorral a világ végén tuti nem szívesen csapatnám neki a senkiföldjén.
-
HSM
félisten
válasz
TommyGun #74288 üzenetére
Gyönyörűen látszik benne, amiről meséltem... A pacák folyamatosan azzal szenved, hogy a kanyarokban lenyomja a brigádot, (mert többet vállal be, sanszosan jóval több rutinnal is), a brigád meg a rákövetkező egyenesben állva hagyja, és a következő körben kezdődik a csetepaté elölről a kanyarok közt...
Nézd meg monjduk itt, hiába érkezett meg gyorsabban, kanyarodott gyorsabban, van hibátlan fordulaton a motor a kanyar végén a kigyorsításon elég durván pápá... [link]
Ugyanz az effektus néhány útszakaszon ennél sokkal durvábban előhozza ezt a jelenséget, mert sok szerpentinen ennél jóval erősebb/lassabb kanyarok vannak, utána meg hosszabb egyenesek, ahol a nagygépek elmennek. Nyilván a versenypálya pont úgy van megalkotva, hogy ott sok a technikás szakasz, de egy szerpentin azért más. Versenypályán természetesen igaz az állításod, hogy egy kis nem túl erős motor is jó pilótával otthagyhat nála kategóriákkal erősebb vasat.Én ugyanezt éltem meg, mikor elmentem erősebb mocikkal kanyarogni, a kanyarokban hasonló tempót mentem, aztán az egyenesben csak néztem, ahogy nyúlnak el...
-
HSM
félisten
válasz
canniball #74268 üzenetére
Részemről oké. Bár elég elkeserítőnek tartom, hogy érvek helyett rendszeresen a személyeskedés jön elő egyeseknél. Ez pl. szvsz elég erős [link]. Mindegy, igazából nem érdekel, magát járatja le.
(#74269) runner 125: Hát, máshogy gondoljuk, én máshogy tapasztaltam, ez van.
-
HSM
félisten
válasz
runner 125 #74260 üzenetére
Hát nem éppen erről beszéltem?
"h 600-as, 750-es gépek kizárólag egyenesekben maradnak alul a literes gépektől."Igen, pont erről. Hogy az egyenesekben meg pápá a kanyar után.
(#74262) Mosquito34: Nekem legalább van annyi korrektségem, hogy nem minősítem a másikat látatlanul, nyilvánosan. Mindegy, ez a Te szegénységi bizonyítványod, amit kiállítottál magadról.
Nem arról van szó, hogy aki gyorsabb kanyarokban, hanem hogy egy adott kanyart egy adott sebességgel lehet adot körülmények között biztonságosan bevenni, és ez nem a bátorságtól vagy tapasztalattól függ.
Persze, tudom, vannak akik függőleges motorral 10km/h-val tudják csak kiegyenesíteni a kanyart, de hagyjuk már békén egymást az ilyenekkel....
Azt hittem, lehet itt értelmesen beszélgetni, nem kiforgatva, amit a másik mond. Lehet tévedtem...
-
HSM
félisten
válasz
V.Stryker #74257 üzenetére
Nem tudom, melyikünknek és miért lenne jó, ha elmennék veletek pályázni...
(#74258) Mosquito34: Nem tudom, mi abban a "buta elmélet", hogy leírtama saját tapasztalatom, hogy nem éreztem nehezebbnek döntögetni a 190kg-os motorom, mint amit próbáltam 140KG-os motort....
Nálad akkor mégis mi a gyakorlat, ha nem ez?
-
HSM
félisten
válasz
V.Stryker #74254 üzenetére
Nem értek veled egyet. Öcsémnek mentem anno az Aprilia RS125-ösével, amennyire tudom, 142KG menetkészen (és hozzá 30 lovacska), és semmivel nem nehezebb az SV-t döntögetni, pedig az 190kg körül van....
Amúgy hiába minden, a nagyvasat is pont ugyanúgy le lehet dönteni (max némileg nagyobb rutinnal), aztán meg a kanyar után pápá....
Persze, a gokart pálya kicsit más terep, mert ott nincs semmi táv a kanyarok között, de valódi utakon az ember ritkán motorozik ilyen körülmények között. Leginkább soha.
Én pont erről beszéltem... Hogy nem okos dolog a kanyarban bátorsággal pótolni a lóerők hiányát. Ez a legjobb módja a fák között kikötésnek.
-
HSM
félisten
válasz
canniball #74242 üzenetére
"De szerintem pont ezek a szerpentines/döntögetős szakaszok azok ahová nem kell 100+ LE"
Pedig pont itt jön ki igazán.Rengeteg éles kanyar, amikor alapos fékezés, és utána egy kövér kigyorsítás a következőig. Tehát csak ott tudnád behozni a nagyvasakat, ha bevállalósabban veszed a kanyarokat, de ez nyilván nem túl okos taktika....
Az egyenes szakasz pont nem gázos, mert ő is felgyorsít egy (jó esetben) értelmes tempóra, te is és mentek, nem nő a távolság.
Jól lehet vele szerpentinezni, szó se róla, szeretem, de ha kedvemre való módon használom, nem feltétlen szétforgatva, akkor azért a tempó nem olyan nagy.
A tempó nem a Pro/Nem pro státuszon múlik, hanem hogy ki hogy érzi jól magát, vannak páran, akik szeretik neki húzni, sokkal jobban mint én.
Én maradok az Excel-nél, köszi.
Mindent kiszámol, amire szükségem van, kb. amiket a program is, csak számomra értelmesebb bontásban. Ráadásul az Excelben bármi új adatra szükségem van, csak beírom a képletet és kapom is...
(#74244) dellfanboy: Ez elég jól fest ebben a színben... Amennyire nem tetszett a kék, ez anynira adja.... Pedig nem vagyok a fekete motorok barátja alapvetően.
-
HSM
félisten
válasz
canniball #74222 üzenetére
Hahaha... Menj majd el 100+ lovas gépekkel, akik hajtják is. Forgattam én, amikor ez a kép kialakult bennem, de egyfelől nem a legkellemesebb hang/élmény állandóan váltogatni és 7-8000-en pörgetni, másfelől a meg így is úgy állva hagy mondjuk egy SV1000 vagy Street Triple 100 körüli tempónál, hogy öröm nézni.
A telefonos tippet köszi, általában oda írom, aztán az Excel táblám meg számolgat. Csak most a sietségben néhány tankolásnál csak a KM állásokat írogattam fel, és majd elő kell halásszam a számlákat a mennyiségekről.
Petróleum tudtommal az, igen.
[link]
Igen, az enyém szalonból vett, hogy mondják ezt szépen, "túltárolt" motor volt. Van hozzá magyar használatim is természetesen.Bár a netről töltött angolt valahogy jobban csípem, szerintem jobban "fordították".
Amúgy szó szerint azt írja, hogy a benzin és a kereskedelmi tisztítószerek károsíthatják az O-gyűrűket és a láncot, ezért kizárólag petróleumot használjunk. Amit még ír róla, hogy mivel kőolajtermék, a tisztítás mellett kenést is biztosít a láncnak.
(#74223) Feree13: Nem is az élmény volt a lényeg, hanem hogy kijussak vele Angliába, meg vissza.
Közben meg ha arra jártam, ledolgoztam ott szűk két hónapot.
Egyébként ha lett volna kicsit több időm, én is másfelé megyek, nézelődök, de sajnos se oda, se vissza nem volt erre plusz néhány napom.
Egyébként meglepően szép volt az út és érdekes még így pályán is, főleg az ausztriai és németországi szakaszok.Nyilván a kanyarvadászat élménye azért hiányzott.
(#74224) Mosquito34: Ez így nagyon jó opció, ha összeálltok 4-5-en, és így oldjátok meg, futóval, dobozossal, amúgy elég zsebbenyúlós, amennyire tudom ez a szállítgatás...
-
HSM
félisten
válasz
Ferdzsoo #74220 üzenetére
Ennyit: [link]
Az angliai út odafelé azóta kiszámoltam, pontosan 4,55L/100km-re jött ki, visszafelé még nem volt időm összeszámolni.
Ugye, végig pálya, leginkább óra szerinti 130 körüli átlag tempóval, és ugye keresztben hátul az 50L-es hengerzsák, ami annyira nem volt egy aerodinamikai csoda.Én ezzel elégedett vagyok, így a 72 lóerő ellenében.
-
HSM
félisten
válasz
D1Rect #74214 üzenetére
(#74216) Mosquito34: Az az érdekes, odafelé nem volt semmi ilyesmi, pedig az volt az első masszívan 1000km feletti távom egyhúzásra. Visszafelé sajnos több rossz dolog is összejött, kevés alvás és akkor ráadásul vagy 5 órát kellett dekkolni a tenger alatti vonatnál, mert épp valami gebasz lett az egyik alaugútban és nem indult, míg ki nem javították.....
(#74218) bob.zxr: Az a mókás, így egyedül, autópályán tökéletesen elég volt az ereje, beraktam 6.-ba, és négy országgal arrébb vettem csak ki belőle kis túlzással.
És a fun faktor is számomra rendben volt, nem jöttem lassan.
Kisebb hegyi gurulásoknál és főleg ilyen szakaszokon előzéseknél sokkal jobban érezni, hogy ez bizony nem egy erőgép. De ettől függetlenül igencsak szerethető kis élménymotor, nekem ennyi kompromisszumot megér a kedvező fogyasztása.
-
HSM
félisten
válasz
Geresics #74210 üzenetére
Lassan meglesz vele a 16 000km... Szépen bírja, enyit nem néztem volna ki belőle.
(#74211) HGabor89: Csak arról trollkodtam, hogy a posztban már majdnem egy alvó motorost ír le, akinek miután a szembe jövő autó dudája felébresztette álmosan reflexből satuzva milyen jó szolgálatot tesz az ABS.
Hazafelé amúgy sajnos keveset tudtam aludni, ott volt egy szakasz a vége felé, amikor már egy-egy másodpercre kihagyott az agyam... Meg is álltam az első kúton kávézni, utána újra működtem. Szval szerintem simán be lehet aludni, igaz, sokkal nehezebb, mint kocsiban.
(#74212) tboldi: Azért ott reggel más baj is lehetett, mint a fáradtság....
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #74208 üzenetére
Az alvó motorost az ABS sem védi meg....
-
HSM
félisten
válasz
Tarill #74170 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a régebbi SV-ken ez a mechanikus csoda (feszítő) nagyon is be tudott kampecolni, nem megfelelően feszesen hagyva a láncot.
Sajnos többet nem tudok a dologról, de aki jobban ismeri a típust, netán szerelő tuti jobban keni-vágja. Akkor olvastam, mikor az évjáratok közötti difiknek néztem utána még pár éve. -
HSM
félisten
válasz
demars #73991 üzenetére
Nekem is többek között ezért van fenn a bukógomba... A leghülyébb helyzetekben el lehet dobni... Picit megborul az egyensúly akármi miatt és szempillantás alatt már az oldalán fekszik a technika....
Nekem eddig amin majdnem megvolt, az a kátyú, csúszós fű, vizes csatornafedél. -
HSM
félisten
válasz
V.Stryker #73910 üzenetére
Én hazafele kipróbáltam, mit megy. Jól megapkolva csomagokkal (az ideálisnál némileg nagyobb aerodinamikai akadály, meg ugye én se vagyok kicsike) óra szerint 200-ig bírta. Semmi extra nem volt nálam se, leszámítva, hogy már nagyon le akart tépni a szél, idom ide vagy oda.
Hamar visszalassítottam, jó lesz nekem a 160-as utazó.
Ami érdekes volt, hogy érzésre ment volna azért picit többet is erőből, ha kicsit hosszabb az áttétel, mivel 200-nál már erősen a nyomatékcsúcson túl volt a szerkezet.... -
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá' #73660 üzenetére
Hát ez nagy marhaság... Pont, hogy klasszisokkal jobb a futóműve, mint a kicsiknek, előző generációs GSXR technika, míg az összes 650-es futóműve inkább a 70-es évek technikai színvonalát idézi.
A legtöbb kategóriatárssal együtt.
A "tele konstrukciós hibákkal" pedig kimerül abban, hogy az egyenletes járásért felelős rugós szerkezet a kuplungban gyenge megmunkálású [link], ami extrém vibrációt okozhat, de az alkatrész viszonylag potom összegből gatyába rázható és nincs vele több gondod.
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #73464 üzenetére
Én azért városban is örülök, hogy van tartelék bőven "előre menekülni", ha úgy hozza a szükség. Nyilván ezért +1-2L-t fizetek 100KM-enként, de hát ez van.
Amúgy jó kis gép amit kinéztél.
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #73448 üzenetére
Minimáltempó...
Azért egy nagymotor egész normális tempót megy már ezeken a fordukatokon... Nekem az első 800km-re 5500rpm volt a megengedett, utána 8250 az SV650-en. Azért ezzel egész szép tempó elérhető, már az 5500rpm is elég kb. 110-120km/h-ra. De hülyeség autópályára menni vele, mert azt is írja, hogy ezen a távon lehetőleg változatos terheléseken és fordulatokon érdemes hajtani a motort.Pillanatok alatt le lehet nyomni, aztán már csinálhatod is az első szervízt kb. 1000km-nél. Hát ez egy kis macera új motornál, de legalább utána biztos lehetsz benne, hogy rendesen be lett járatva.
-
HSM
félisten
válasz
Geresics #73263 üzenetére
Nekem mindkét Suzuki márkaszervízben ajánlották, hogy ha olajcserénként cserélem, akkor teljese jó az is, mert én is gyárit szerettem volna. Most 12 000-es szervízen már Mann filtert tettem rá, abban már én is jobban megbízok. Hát ez így alakult. Én sem ajánlom épp a Hiflo-t, de baja nem lett látszólag tőle a motornak. Az olajban sem volt semmi "disznóság", mikor leengedtük, szóval azért sanszosan nem szűrhetett nagyon rosszul.
Tudom, hogy évente ajánlott cserélni, de mint írtam, én úgy gondolom, 1 évet és 3-4 hónapot ki kell bírnia, ennyi tartalék kell legyen a gyári előírásban ilyen téren.
Főleg, hogy nem belépő olcsó olajok ezek, még az 5100 sem.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #73261 üzenetére
Nem tudom, ez mit számít. Ugyanúgy durván szűk másfél évig volt benn az 5100, és szűk másfél évig a 7100. Úgy gondolom, ennyinek bele kell férnie. Ugyanabból az általam megbízhatónak vélt forrásból beszerzett dobozos termékek voltak, amiket saját kezűleg bontottam fel betöltés előtt és ellenőriztem. Ugyanúgy voltak használva is. És a különségek is megvoltak már újkorukban is, amik csak nőttek, ahogy lett egyre több km mindkettőben.
Mindkét olaj betöltésekor full olajcsere történt, azaz a szűrő is cserélésre került, mindkétszer ugyanolyan HifloFiltro típusra. -
HSM
félisten
válasz
runner 125 #73258 üzenetére
Nagyjából már leírtam mindent, jó kis vita is volt belőle: [link]
Most, hogy a 7100-al lementem egy teljes 6000km-es csereperiódust, azt is el tudom mondani, hogy míg az 5100 már olyan 4000km futás után érezhetően veszített a tulajdonságaiból, addig a 7100, bár szintén elég ronda büdös fekete lett a periódus végére, mégsem volt ez észrevehető hatással a tulajdonságaira. Ehhez képest az 5100-nál 5000km-nél már repestem örömömben, hogy végre megszabadulok tőle.
-
-
HSM
félisten
válasz
Geresics #73215 üzenetére
Csupán azt nem értettem, miért kell kígyót békát kiabálni rájuk, amikor igazából fogalmunk sincs róla, milyen feltételekkel kapják. Mivel ők hivatalos viszonteladó, ők nem vehetik meg csak a gyártótól, míg te nyugodtan rendelhetsz bárhonnan a világból. Értsd, sanszosan te könnyebben szerzed be magánszemélyként, mint ők hivatalos forrásként. Erre próbáltam célozni.
Amúgy a gumim remekül megvan, így, hogy nem tudtak az indulás előtt megfelelő cseregumit adni, végülis megspóroltam az új gumimból eddig ~4000km-t. Nem panaszkodom. És még használható a régi.
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #72862 üzenetére
A generátor hibánál elég szvsz megmérni a három kört, ami megy a feszültségszabályzóba, ha valamelyik ág szigetelése meghalt a forgó részen (ez szokott lenni a hiba forrása), nem fog stimmelni az ellenálás, és egyből látod a gondot, és nem kell járó motornál a generátort birizgálni.
-
HSM
félisten
"ez kb 7000-ig tart nála, onnan már csak forog, de a forgatónyomaték csökken. Ezért nincs a végén "tüzijáték""
Úgy könnyű fenn tűzijátékot csinálni, ha alul nem megy, úgy persze, durvának érzed fenn.
Amúgy nálam az SV650 is még embereset tol 8000 és tiltás között... Jó az. -
HSM
félisten
válasz
Tarill #72594 üzenetére
Ahogy a fórumtárs linkelte (#72595) CyberPunk666.
Szval lazán kell tartanod magad, és főleg a karokat. Ha súly van a kormányon, nem tudod irányítani sem kellően precízen a motort. Nyilván először ez igen fárasztó derékból, rá kell érezni, hogyan tudod tartani magad kissé előredőlve, de mégis kellően lazán. -
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #72564 üzenetére
Jó is volt végre, lehetett kicsit húzni neki.
Amúgy meglepően szép volt nagyon hosszan a táj is, dacára, hogy végig pályán mentem. -
HSM
félisten
válasz
Something_ #72559 üzenetére
Tán zavar? Én is sokmindent olvasok itt ami tökre nem érdekel, mégsem szólogatok be érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest