Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz runner 125 #74433 üzenetére

    60km/h-s csúszásnál hogy idom ne törjön egy 250kg-os motornál, szvsz elképzelhetetlen. :N Vagy legalábbis emberfeletti szerencse kell hozzá. Ismerős motorja (~200kg) csak eldőlt a kertben, és már törött az idom.... :U

    A másik pedig, hogyha a súly az idomot nyomja meg, ott nagyon könnyen törik akár az idom, akár a tartója, akár mindkettő. Az pedig nem mindegy, hogy kis horzsolást kap az idom, amit ki is lehet javítani, vagy szanaszét törik a felszín alatt, ami már nem csupán esztétikai probléma. A tank kérdése ugyanez, sok motornál gomba nélkül egyből horpad a tank oldala, aztán lehet tákolni, itt a képeden is látszik, csak a fényezésen kell igazítani picit, ami sokkal kisebb és tisztább munka.

    A védelem, amiről beszélsz, nem a gomba dolga, hanem a különböző bukókereteké. A gomba egy minimális védelmet adó eszköz, cserébe minimálisan rontja csak a motor megjelenését.Nem az a feladata, hogy tetszőleges esésnél megvédjen mindent, hanem hogy sokféle esésnél csökkentse a bekövetkező károkat azáltal, hogy kisebb esésnél vagy felborulásnál jó eséllyel nem fog vele leérni a tank, vagy a váz, vagy nem fog ropira törni az oldalidom.

Új hozzászólás Aktív témák