Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #78736 üzenetére
Veszel rá hőmérőt, kb. 10K körül szokott lenni az olajbetöltőbe tekerhető. [link]
Én leggyakrabban napi kétszer 7-8km-re jövök-megyek városon belül 4 éve, köszöni jól van.
Mondjuk nem is kell cibálni neki a lendületes városi tempóhoz...
-
HSM
félisten
válasz
runner 125 #78728 üzenetére
A közvélekedésre hivatkozás érvelési hiba.
Te szemétnek gondolod, én véleményilvánításnak. Halkan megjegyzem, a trollkodás más. Nekem nem a bomlasztás a célom, csupán hogy adott esetben elmondjam én is a véleményem, ha olyan téma kerül szóba.Ha nálad a "közösség részévé válni" azt jelenti, hogy el kell kezdeni feneket nyalni, és a saját véleményem helyett mindenkinek azt mondani amit hallani szeretne, akkor köszönöm szépen, de büszkén vállalom, hogy én nem tudok így egy közösség részévé válni.
Mindenkinek megvannak a maga dolgai. Én nem értem, miért jó neked, hogy egy porszem nincs a motorodon, annyira tisztán tartod. Neked az én szememben ez a kattanásod. Nekem meg mondjuk az ABS, amit Te nem értesz, és azt gondolod az én kattanásom. De amíg ezt el tudjuk fogadni, hogy neked a tisztaság a fontos, nekem meg mondjuk hogy ne egy elektronika fékezzen helyettem, addig nincs baj, béke lesz. Ha egymás véleményének tiszteletben tartása helyett elkezdünk személyeskedni, megpróbáljuk a másikra ráerőltetni a saját véleményünk, vagy vélt igazunk, megpróbáljuk ráerőszakolni, hogy ő is úgy gondolja, mint mi (és az általunk 99%-nak vélt többi motoros), na, abból csak személyeskedés és civakodás lesz....
Egy igazi közösség tiszteletben tartja a tagjait, azok esetleg más vélekedését. Ne aggódj, pontosan látom, ennek tükrében mennyire közösség pl. ez a topik itt a PH-en. Nincsenek illúzióim. De erről a legkevésbé sem én, vagy a tevékenységem tehet.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78710 üzenetére
Sosem állítottam, hogy tökéletes vagyok, vagy hogy mindig igazam van...
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #78707 üzenetére
"rossz olvasni a topickot mert teleszórja szarsággal."
Te azt hiszed, tökéletes vagy? Ennyi önkritikád nincs?Persze, én csak "szarsággal" szórom tele a topikot. Még szerencse, hogy TE, mint tévedhetetlen itt vagy megmondani a frankót!
Nem lehetne egyszerűen elfogadni, hogy nem mindenki úgy gondolkozik, mint monjduk te? -
HSM
félisten
válasz
Gaboman #78698 üzenetére
Egyébként miért kell személyeskedni? Mi annak a jelentősége, hogy ki szeret, és ki nem? Te azért jársz ide, mert azt hiszed szeret innen bárki is? Hát....
Inkább nem mondok semmit.
Általában az emberek nem szeretik, ha valaki nincs velük egy véleményen. Te sem véletlenül jössz állandóan személyeskedéssel érvek helyett. Engem azért nem bírnak egyesek, mert bizonyos témában nagyon más a véleményem, mint a motorosok nagyobb többségének. Ilyenkor teljesen irreleváns, hogy igazam ven-e avagy sem. Itt kiderül, ki képes elviselni a véleménykülönbséget, és ki az, aki ilyenkor személyeskedéssel nekiesik a másiknak.
(#78703) persuader: Jogos, OFF-ba tettem.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #78691 üzenetére
Sportmotoron akik nem csíptek az Te voltál, meg az öcséd.
Lehet neked ez már a topik 98%-a, de objektíven nézve nem igazán...
Másokkal nem volt ott semmi bajom. Pár aktívabb arccal túrázni is voltam abból a topikból. Gondolod, olyannal mentek volna, akit utálnak?
Egyszerűen csak nem fér bele az időmbe, hogy azt a fórumot is kövessem.
-
HSM
félisten
válasz
Lomha 8V #78686 üzenetére
Köszönöm, hogy ezt elmesélted.
Én is így vagyok vele, tudom használni, és van jobb helye ~100 000 forintomnak, amíg ez használható.
Én egyébként teljesen megértem azokat is, akik főleg hosszabb túrákra mennek, ezért inkább nem kockáztatnak meg egy defektet. Autópályatempónál elpukkant gumi sem vicces, ahogyan az is elég költséges lehet, ha a semmi közepén gumi nélkül maradsz egy idegen országban.
Én is lecseréltem volna a gumim az angliai utam előtt, ha lett volna hétvégén gumis, de sajnos nem volt, így ezzel voltam kénytelen menni, bennem is volt kicsit a zabszem az elején. Visszafelé már láttam, hogy simán bírja, már nem paráztam.Így utólag amúgy egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, spóroltam az új gumimon legalább 4000km-t, valamint megtapasztaltam, mennyivel jobban lehet érezni a kanyarokat a kisebb mélységű mintával.
Most viszont megint csak Budapesten belül mászkálok vele, itt ha városi tempónál el is pukkan, vagy bármi történik vele, nem történik semmi. A robogómon volt már durrdefektem hátul, 50-es tempóval, kanyarban, nem volt vicces, de azzal is félre tudtam állni némi anyázás közepette. Pedig annak szemre makulátlan, csak néhány éves gumija volt, és semmi javítás, szval az sem garancia semmire. Nyilván az esélyeid sokkal jobbak egy friss gumival.
(#78689) geresics: Soha senki nem lett feljelentve a topikból általam.
Volt, hogy bizonyos fórumszabályzatot durván sértő személyeskedő tartalmakra kértem moderálást a topik teleszemetelése helyett, de az egy egészen más fogalom, mint a feljelentés. Itt csak megkértem a fórumtársat, ne vádaskodjon alaptalanul. Kérjük nem kiforgatni a leírtak, Mr. reklám.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #78683 üzenetére
Nyilván megvoltak a tervek, csak aztán valami jobban, van ami rosszabbul alakult. Látod, megvan a motor, használni is tudom, évi átlagban 4000km megvan vele így is, amik a fontosabb távok. Az évek alatt a motoros felszerelésem is teljes lett hozzá. Az se olcsó, ugyebár, egy rendes csizma, protektoros nadrág, tavaly ezeket sikerült venni, fontosabbnak ítéltem, mint az új gumit, pedig kb. egy árban voltak. Menni vele, tankolni, szervízelni, Casco-t fizetni sem olcsó. Látod, annyira nem számoltam el magam, semmi sem hitelre lett véve, fenn is tudom tartani. Amire nem maradt sajnos keret, az a luxus, futómű fejlesztés, nagyobb többnapos túrák. Szval ha lehet ne hasonlíts a hiteles autósokhoz, hogy megveszi hitelre a kocsit, aztán olajat cserélni se marad pénze a törlesztője mellett a következő 10 évben...
Az biztos, hogy a Te stílusodhoz nem passzolna az a gumi. Én se tudom vele kimotoroznia motorból, amit egyébként szerintem lehetne. De szerintem nem erről folyt a beszélgetés. Én élvezem így is a motorozást, hogy nem lapon fordulok vele.
Biztonságosnak is biztonságos, ha a gumi tapadásának és a környezetnek megfelelően választod meg a sebességet.
(#78684) c4bB: Kővé a Te józan eszed van dermedve, fotelfizikus. Láttad a gumim, vagy sem? Nem. Akkor miről beszélünk? Kemény, de használható, nincs kővé dermedve. Gyárilag is kemény volt. Tudod, kit vádolj alaptalanul közúti veszélyeztetéssel.
Másfelől jó volna, ha mindenki elkezdene a saját pénztárcájában turkálni a másiké helyett.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #78665 üzenetére
Persze, nyűg is van vele, de ezzel nem látom, mi a gond.
"Biztonságos szint"'... Persze, motoros gumitól béna, de ha egy robogóval szaladgálnék ugyanezzel a tapadással és tempóval, akkor nem lennék ön és közveszélyes? Másfelől 16 000km és 4 év alatt senkiben nem tettem kárt vele (bennem annál többször bepróbálkoztak a "biztonságos" főleg autós közlekedőtársak).Ez így tök szépen és jól hangzik utólag okosan megmondva, hogy nem csak megvenni kell tudni...
A fenntartással nincsenek gondjaim, fizetm rá az adókat, biztosítást, casco-t, rendesen szervízelve is van, járkálok is vele amióta megvan, de tény, hogy egy komplett gumicsere a közel 100 000 forintos díjával már kicsit fájna a költségvetésemnek mindezek mellett, így halasztom, amíg használható, ami van. Mikor 4,5 éve vettem a motort, még optimistábban képzeltem a mostani anyagi helyzetem, ehhez képest nem úgy alakultak a dolgok, szerintem ez bárkivel előfordulhat.
Viszont mint írtam, senki biztonságával nem játszom.
(#78667) geresics: Nem tudom, most miért kell kötözködnöd, én legalább nem csak a videóblogomat reklámozni vagyok itt.
(#78675) Somatom:
-
HSM
félisten
válasz
runner 125 #78655 üzenetére
Persze, valójában csak egy babettám van, és csak trollkodni járok ide. Ja, igen, macskám is van.
-
HSM
félisten
Neten azért lehetett látni két kettessel kezdődő értékeket is. Igazából nem voltam csalódott. Utazóra kényelmesen ment annyit, amennyivel menni szerettem volna.
Az a menet amúgy még szeptemberben volt, viszonylag jó időben.
10-15 fok alatt vannak csak gondok. De letakarva az olajhűtőt az is megoldódik. Ki van már ez tapasztalva. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78647 üzenetére
Ott felmálházva épphogy elért egy kettessel kezdődő számot óra szerint... A keresztbe hátsó ülésre pókozott 50L-es zsák nem épp az aerodinamika csodája.
(#78648) HGabor89: Legalább növelem a PH árbevételét ezáltal is...
-
HSM
félisten
Megvan még a gumi-gomba vagy mi a hátsó kerekemben. Remekül bírta a 4000km autópályát, pedig a végsebességet is teszteltem vele.
Azért a defektjavító szett nálam volt, biztos ami biztos.
Földutakon amúgy pont nem mentem vele.
A gép tényleg gyilkos nyomatékos, de hiába, aki tudja uralni, az tudja.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #78641 üzenetére
Nem. Mert fogalmam sincs, hol találtam a teszteket, ahol ezt olvastam. Tavaly elég sokat olvastam utána a 3 és 4-es Roadnak, mivel a fél ismerősi köröm olyat használ és a csapból is az folyik, mint tartós sporttúra gumi. Én meg ugye pont ilyesmit kerestem... De elég hamar kiestek a jelöltek közül.
Nem értem, miért kezdesz személyeskedni. A beszélgetés szempontjából teljesen irreleváns, milyen gumim van, vagy hogy vállon veregettem-e magam vagy sem.
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá' #78637 üzenetére
1. Nem mondtam, hogy marhára elégedett lennék, sőt, semennyire nem vagyok, kukába való f*s gumi, de a motorral együtt sajnos ezt is meg kellett vennem. Viszont teljesen korrektül alkalmas akár lendületes utcai gurulásra is. Ha már megvan, és használható, nem fogom kidobni.
2. Volt már párszor szükségem rá így bő 4 év és 16 000km távlatából, gondolhatod, ennek legalább fele Bp volt...
-
HSM
félisten
válasz
runner 125 #78634 üzenetére
"(persze szigorúan utcai használat mellett)"
Itt a lényeg kéremszépen.
Én utcai használatra elvagyok télen nyáron a 72 lóerős motorommal a 9 éves, már gyárilag is betonkemény elkoptathatatlan keverékű meglehetősen bénán tapadó gumimmal.
No, mindegy. Sokszor az ajánlatok mögött gazdasági érdek húzódik...Persze, jók ezek a többkomponensű abroncsok, de ha annyira mindent tudnának, nem lenne külön sokféle sport és utcai abroncs, mert nem lenne rájuk szükség.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #78631 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy bárhol azt írták volna, hogy "nem tapad". Én csak azt írtam, hogy mindenhol ki volt emelve, hogy jól tapad, mint sport-túragumi. Épeszű tesztben fel se merült, hogy akár egy lapon említsék a komolyabb sport gumikkal.
Mókás, hogy belinkelsz két tesztet, két oldalról, de ugyanattól a tagtól....Külön múkás, hogy még a gyári ajánló is a Powerre emeli ki a tapadást, a roadra az "all weather grip"-et....[link] Pont az, ami nekünk annyira nem kell.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #78628 üzenetére
Bárhol, ahol írtak róla... De a puszta józan ész is ezt mondja, hogy egy gumi, ami 15 000-et elmegy, az nem fog úgy tapadni, mint ami rongyosra kopik 5000 alatt....
-
HSM
félisten
Igen. Nekem ez egy élvezetes és praktikus közlekedési eszköz elsősorban. Nem mindegy, hogy napi 2*15-20 percet utazok úgy hogy többnyire élvezem, vagy 2*45-öt úgy, hogy minden perce szenvedés.
Ettől függetlenül szeretek vele túrázgatni is, jó időben, ha időm engedi. Nem tartom magam kifejezetten lassú motorosnak sem, de tény, hogy a határok feszegetése, és a durvább tempó sem igazán érdekel. Nem baj, elférünk mindketten az úton, szerencsére.
(#78621) -Mike-: Szimpatikus gumma ez is. Főleg, ha tényleg tudja azt a bő +30% tartósságot.
-
HSM
félisten
válasz
Doki16 #78489 üzenetére
Egyébként nekem is ez szempont volt, hogy bár én ugyanúgy megyek esőben is, mégsem igazán érdekel, mennyire tapad a gumi olyankor, mert úgyis gyökketővel fogok menni millió más okból is.
Szóval nekem a nagyon utcai gumik a sűrű mintázatuk miatt kiestek alapból, nem hiányzik, hogy a nem szempont jobb vízelvezetés miatt hangosabb és kellemetlenebb legyen a gumi, én szeretem, ha módjával van csak minta rajta. Ezért is néztem pl. az említett két abroncsot, amiken azért csak mértékkel bántak a vágásokkal, és a felületes szemlélő nézőpontjából úgy tűnik, jó kompromisszumot találtak a tartóság és tapadás tekintetében. -
HSM
félisten
válasz
Doki16 #78448 üzenetére
"Nem kell tartósnak lennie elég ha kibír 15000-20000 Km-ert."
Ez inkább a kifejezetten tartósra csinált utcai túra gumik szintje szokott lenni.(#78457) ath: Nyilván kompromisszumos, mint minden gumi. Így a leírtak alapján azért nem vetted el tőle a kedvem.
Nekem ez a két gumi tetszett, a PP3 és az új Pirelli Angel GT. Eddig ezek a befutók nálam, majd ha gumit veszek. Én sem szoktam neki nagyon túrni, szval jó komromisszumnak tűnik, hogy alapvetően azért utcai, és nem kopik el nagyon hamar, de azért tapad is.
(#78462) V.Stryker: Én ugyan ma csak kocsival mászkáltam, de egyáltalán nem hozta meg a kedvem motorra ülni... Mondjuk én jövő héttől két keréken tervezem a közlekedésem, remélem nem túlzott optimizmus.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78439 üzenetére
Mindenben egyetértünk. Azért javasoltam az említett gumit, mert azzal azért két-három szezont elgurulna, és a leírása alapján egy ilyen már bőven kiszolgálná, van is a méretében.
No, meg egy pályagumihoz képest ez nem kopna annyira kockásra középen a sok egyenestől. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78426 üzenetére
Jogos a pont. Esetleg valami kompromisszum? Pl. Pilot Power 3? Az alapvetően még utcai gumi, de mégis inkább a tapadásra kihegyezve, mint a tartósságra, de azért azon még minta is akad bőven pl. esős időre.
Nincs vele személyes tapasztalatom, de az olvasottak alapján nekem nagyon szimpatikus. -
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #78215 üzenetére
Biztosíthatlak, hogy ilyesmiről szó sem volt!
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78210 üzenetére
Bocsánat, nem személyeskedésnek szántam, teljesen jogos a kritika.
Sajnos minden igyekezetem ellenére sokszor sikerül tapintatlanul fogalmazzak.
-
HSM
félisten
Őszinte leszek, ezek a mágneses törvények mindig is a halálom voltak fizikából...
Nehezen tanultam meg őket, és annál gyorsaban felejtettem el.(#78199) persuader: Az én elméletemben is volt áramkör, csak máshogy.
Amúgy a hivatkozott törvény alapján úgy tűnik, nektek van igazatok.Bár az még mindig nem teljesen tiszta, hogy a Ti verziótokban hogy nem testeli össze az egészet a motorblokk.
Vagy azon keresztül záródna az áramkör?
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78193 üzenetére
Marha egyszerű. Az a tudás hiányzik nálad, hogy a tekercs mágneses térként tárolja az energiát. Tehát a mágneses mezőből mindkét gyertyán át töltéseket fog útnak indítani a föld felé.
Gondold végig, maga a tekercs csak egy darab vasmagra feltekert drót, azon arra fog menni az indukált töltés, amerre kisebb potenciált talál, és ez bizony a két gyertyán keresztül az akkumulátor ellentétes pólusa lesz.
Olyan szépen megy így két "irányba", hogy öröm nézni. De igazából egy irányba megy, csak két úton, a tekercs gerjesztett mezőjéből az akku felé.(#78194) Bogyó bá': Sajnos most téli ámot alszik, így nem tudom ellenőrizni, de emlékeim szerint vagy gyújtással, vagy a parkoló állásban működik csak.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78180 üzenetére
Köszi a képet!
Viszont ezen pontosan ugyanaz van, mint amit én is írtam, a tekercsből párhuzamosan áramlik kifelé (a két végén) a töltés a két gyertyán keresztül a föld felé.
Csak ugye itt ninc "parazita" gyeretya, hanem mindkettő hasznos szikrát szolgáltat, mivel egy hengerhez tartoznak.
Találtam egy képet az SV elektromos rendszeréről, ott is éppn így szerepel az ábrán: [link]. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78143 üzenetére
Nekem ez így nem tűnik logikusnak. Amennyire tudom, a gyertyák a blokkon keresztül elektromosan össze vannak kötve, tehát mindkettőn azonos irányba kellene folynia az áramnak és ennek megfelelően a szikrának, különben egy bazinagy zárlat lenne az egészből.
Szerintem simán párhuzamosan vannak az SV-ben kötve a hengerenkénti dupla gyertyák a trafó után, és így egyszerre adnak szikrát, ugyanabban az irányban.
Javíts ki, ha valamelyik pontban tévednék. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78139 üzenetére
Na, ha ezt írtad volna nekem is, akkor tudtam volna miről beszélsz... [link]
Ja, a K8 SV-n két trafó van a két hengerhez. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78116 üzenetére
"Csak a sok reklam miatt azt hiszed, ez a legjobb. "
Pedig éppen a Motul 300V-nél még maga a gyártó is írja, hogy elsősorban versenyzésre ajánlják, nem utcai használatra. Ők utcára, általnános felhasználásra a 7100-at ajánlják, mint legjobb olajukat.
Külföldi fórumon valaki direkt rákérdezett, és ez a válasz jött a gyártótól. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78090 üzenetére
Kettőt kérdezz és könnyebbet.
SV650 K8, a dupla gyertyás kivitel. A gyári sima Denso-t cseréltem le, szűk 12 000-nél, ahogy írja a szervízkönyv NGK Iridiumra.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78088 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
Ugyan, nem vagyok továbbra sem tribológus, de a 7100-asból a második eresztés is éppen olyan szépen működik, ahogy az első.
Sőt, említettem már, hogy az Iridiumos gyertyák is milyen jól beváltak? -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #78063 üzenetére
Fú, de nem jött be nekem az 5100...
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #77940 üzenetére
Pedig a Banditosok pont ezen tanakodtak régebben, hogy volt, aki még 30 000-et elment a már búgó váltóval gond nélkül....
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #77937 üzenetére
A pittinges váltófogaskeréktől búgó váltó sem?
Én arra a búgásra gondoltam...
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #77935 üzenetére
A "rengeteg meghibásodás" szvsz pipa a légolajos nagybanditoknál.
Mármint ami a váltóbúgást illeti.
Igen, ismerem hogy viszonyul hozzájuk, igyekeztem csak a lényegre koncentrálni.
Azért ez nem annyira bíztató, ha kevesebb az olaj és még a felületkezelés is gyengébb.... -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #77932 üzenetére
Pedig valaki említette (talán Tasi egy videójában?), hogy valami olajjárattal is kevesebb van a Banditban a váltónál (csak a helye van), mint a GSXR1100 blokktársban, valamint elvileg a felületkezelése is kicsit más. És ugye ott jóval kevésbé hajlamos erre a váltó.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #77930 üzenetére
Oké, de az EP adalék miből kerül rá? Az olajból...
-
HSM
félisten
válasz
TommyNagz #77926 üzenetére
Ez jó!
De azért kedves, hogy read only módban azért visszacsatoltál.
(#77928) persuader: Az első pontod teljesen jogos, azt nem vettem számításba. Bár ha abból indulok ki, hogy pl. az SV650 is már eléggé rángat 2000rpm alatt, akkor +2 hengerrel is kaphat azért a váltó, ha sokat krúzolsz alapjárat közelében, és egy 1100-1200-as motorral már ilyet lehet.
Az olajozós dolognál viszont pont erre gondoltam, hogy alapjárat közelében annyira alcsony az olajnyomás (kocsinál 0,7bar ugye a varázs-szám /1000rpm, motornál nem tudom a pontos számot, most nincs kéznél a bandita szervízkönyve sem), szóval szerintem ez egyáltalán nem mindegy, hogy 1000rpm-nél 0,7 baros olaj csordogál ki a furatokból, vagy mondjuk 5000rpm-nél 3,5 barral spriccel szanaszét...
Jó dolog az az EP adalék, de ahogy írod, jobb azért ha olaj is van a felületek között. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #77913 üzenetére
Viszont magasabb fordulaton a motor járása is egyenletesebb, ezenkívül az olajozása is jobb (mármint a váltóra gondolok itt most). Ez bőven ellensúlyozhatja a nagyobb nyomatékot véleményem szerint.
-
HSM
félisten
Nekem az a fura, mi tudta robeszon eltörni a lábát.
Ott valaminek elég szerencsétlenül kellett kijönnie, amit fontos lenne tudni, ha segíteni szeretnénk. Nekem hasonló csúszásnál le se ért semmim, csak sáros lettem, pedig 0 protektor, és utcai bakancs volt csak rajtam. Persze, a robogó kormányát meg oldalát rendesen összekoptattam az aszfalttal.
-
HSM
félisten
A CB400SF fura kis gép. Egyfelől hátul komolyabbnak tűnik a két tartályos Showa rugóstag, mint a szupergagyi központi gyári az SV-ben. Ha az első futómű hasonló is, sanszosan kényelmesebbnek éreznéd a Hondán, mert az acél váz rugalmasabb.
Jó úton nekem nincs bajom az SV futóművével, de rossz úton szerintem nagyon utálatos. A legjobb lenne, ha mégis tudnál vele kicsit menni, lehetőleg nem tükörsima aszfalton, ahol a Hondával is tudnál menni egy kört. Az lenne egy reális összehasonlítási alap.Én ilyen motoron tanultam az SV előtt, de sajna összehasonlítani nem tudom őket, mert eltelt köztük pár hónap.
-
HSM
félisten
válasz
yodamastah #77200 üzenetére
Nem olyan vészes... Köszi!
-
HSM
félisten
válasz
yodamastah #77197 üzenetére
Egy ilyen vizsgálat milyen költség?
Amúgy nekem is ez a fura, hogy amikor 4 éve motorvásárlásnál utánanéztem, még ilyen 1-2000km-eket lehetett olvasni, hogy ennyi után olajozni kellene a sportlégszűrőt... Ott is vakarásztam a fejem, tényleg van aki ennyi után leápolja utcai motornál?
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
FIREBLADE78 #76213 üzenetére
Meg van a 25Kw-ra korlátozás, ami néhány motornál egy csavar, hogy ne tudj neki ~félgáznál többet adni.
Ott azért egyszerűbb a fokozatosság, csavar kiszed és go....
Fórumtársnak még papirozgatni se kéne, mert megvan a nagy A-ja... -
HSM
félisten
válasz
zoltanz #75965 üzenetére
Még így is milyen gyönyörű, ami megmaradt belőle.
Át tudom érezni a helyzetet... Felháborító, hogy ezeket az értékeket senki nem téríti meg.
1,2M, pfff. Az a kínálat legalja ebből az évjáratból, kitudja, milyen előélettel....Óriási szerencse a szerencsétlenségben, hogy ép bőrrel megúszta unokatesód.
-
HSM
félisten
válasz
polimorf #75779 üzenetére
Ezaz... Kedves persuader fórumtársnak baja volt velem, és nem privátban küldte el a véleményét, hanem a fórumon. És ez komoly baj. Én egy témáról beszélgettem vele, erre elkezdett személyeskedni. Én meg ebből köszönöm nem kértem, ezért került jelentésre a dolog. Hogy óvodás dolog? Szerintem az az óvodás dolog, hogy egy nyilvános fórumon a szabályzatot és a kultúrált társalgás szabályait felrúgva sérteget. Lehet ilyenkor hosszas szócsatát meg OFF-tengert, de a tapasztalat azt mutatja gyorsabb és egyszerűbb ilyenkor moderációt kérni. Az pedig kizárólag a kedves fórumtársat minősíti, ahogy a figyelmeztetésére reagált.
(#75780) -Mike-: Azonnal megyek vissza, amint leszálltatok rólam.
-
HSM
félisten
válasz
polimorf #75776 üzenetére
Én ugyanúgy nem találom viccesnek, hogyha a személyiségi jogaimmal viccelődnek/élnek vissza.
(#75777) geresics: Persze, miattam nem írt, könnyű a másikra kenni mindent.
Véletlenül sem lett volna egyszerűbb csak simán megkérnie, hogy ne írjak neki? (Költői kérdés.)
Egyébként csak mellékesen, maga is leírta, hogy mi volt a baja:
"Mégis mit ad ez a topic nekem? Megosztom a valós, nehezen megszerzett, nem kikövetkeztetett, hanem megélt tapasztalataimat. Van 3-4 ember, akinek azonosulni tudok a véleményével, valami újat és érdekeset tud mondani, adatokkal alátámasztva, tudományos hozzáállással. Evente 3x visszajön az olaj téma, a téli elrakas, a benzin, a miért kattog a motorom, a markabuzulas, a faszom."[link]Igen, kétségkívül a moderátori jelentésem húzta fel az agyát, de ez csak egy jó ürügy volt még jól odaszúrnia nekem, rámkenve az egészet, miközben csak tele volt a hócipője a fórummal, ahogy az működik.
Ami pedig a jelentést illeti, már elnézést, de ha engem elkezd sértegetni, akkor jelenteni fogom személyeskedésért, mert a fórum nem erre való. Gyengébbek kedvéért meg van szabályzata, ami ugyanúgy érvényes mindenkire, aki használja. Beleértve engem és persuadert is.
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #75711 üzenetére
"De szerencsére nem is volt ijesztő, döbbenetes számomra, hogy mennyit segítenek a sok évvel ezelőtti sok-sok ezer km biciklizések az ilyen reflexhelyzetekben"
Pontosan így tapasztaltam én is (sokezer km hegyikerékpáros múlt szintén), mégis jól le lettem oltva a "tapasztalt motoros" fórumtársak által, hogy így nem olyan meg úgy nem számít.
A lényeg, hogy te is jól vagy, meg a motor is.
Na, mentem is vissza read-onlyba, élvezzétek a topikot nélkülem tovább.
-
HSM
félisten
válasz
Something_ #75287 üzenetére
Elég szomorú, hogy felnőtt embereket ilyen óvodás módon kell emlékeztetni egy szolgáltatás szabályzatának betartására. Ha már enélkül nem megy a kultúrált kommunikáció.
-
HSM
félisten
válasz
polimorf #75268 üzenetére
Na, ilyet nem fogunk játszani! Hogy rám legyen ujjal mutogatva, hogy miért nem olyan most a topik, mint amilyen régebben volt!
Lehet örülni, átmegyek read-onlyba.
Az "őstagok" is itt vannak, már én se fogok zavarni, vissza lehet csinálni a topikot olyanra, mint amilyen volt.
Sok sikert hozzá.
(#75271) HGabor89: Azt hiszed, hogy attól, hogy valahol valamit megosztok, akkor az már onnantól kezdve mindenké? Hát nagyon tévedsz! Javaslom neked is a szabályzatot... [link]. Sokkkal rövidebb, mint a PTK...
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr #75261 üzenetére
A "rádhívtam egy modit" dolgot pontosan magadnak köszönheted, ugyanis nem tartottad be a fórum szabályzatát. Ezúton is ajánlom figyelmedbe: [link].
Ugyanúgy, ahogy egy sörözőből is a rendőr fog elvinni, ha nem tartod be a törvényben és a kocsmában fenálló szabályokat. A bíróság is csak azért jött elő, mert a topikból egyesek nagyon nem a "baráti társaságban" elvárható etikett szerint viselkedtek. Én csak megemlítettem, hogyha kell, meg fogom védeni a törvényes jogaimat a rendelkezésemre álló eszközökkel. Ha ez nem tetszik, vess magadra.A második bekezdésed is sok betű a semmire. Igen, ilyen a fórum, nemcsak ez, mind. A véleménykülönbséget nem szankcionálják, míg a szabályok be nem tartását igen.
Igen, az ismétlés is ezzel a társalgási formával jár. Nem csak ebben a fórumban, hanem az összesben, ahol eddig jártam.
A kognitív disszonanciás részre... Tisztában vagyok a jelenséggel. Ajánlom figyelmedbe ezeket: [link].
Az első rugó puhaságát is már azelőtt tudtam, hogymegvettem volna a motort... Csupán a problémáim nem abból jönnek elsősorban.
A többi dologra szándékosan nem írtam semmit. Se időm, se kedvem nincs ezeket a témákat elölről kezdeni.
(#75262) c4bB: Te vagy a mindenki? Pszichológus látott-e már?
-
HSM
félisten
válasz
Tarill #75250 üzenetére
Talán van ebben némi csúsztatás, ami a számokat illeti...
(#75252) V.Stryker: Nekem is van topik, amit nem látogatok, mert idegesítenek az ottaniak. Ilyen ez a fórumozás.
Ha meg csak én zavartam őket, miért nem vettek prémium tagságot, vagy csak hagytak figyelmen kívül? Túl egyszerű?Ami a harmadik bekezdésed illeti, arra inkább nem írok semmit azon kívül, hogy úgy gondolom, erőteljesen kiforgattad a dolgokat abból, ahogy valójában történtek.
-
HSM
félisten
válasz
Tarill #75242 üzenetére
Jaja.
A probléma, hogy a teleszkópokon ugyanúgy ment a spórolás, mint 1999-ben az első generációnál. Igazából ugyanazok a fékek, a teleszkóp 1999-től végig, még most az új 2017-es modellen is... Pedig még 99-ben sem számítottak nagy számnak, hogy finoman fogalmazzak.... No, nem mintha más gyártók hasonló árfekvésű modelljeiben bármivel különbek lettek voltak ezen a téren.
Ahol sokat buffoltak rajta az leginkább a blokk, azzal nincs is az égvilágon semmi bajom.
Mondjuk lehetne 72 helyett 120 lóerős ugyanezzel a fogyasztással, de attól tartok ez álom marad....
Addig jó amúgy, míg nincs viszonyítási alapod futómű terén, vagy jó utakon használod, mert akkor nem veszed észre a korlátait. Kint Angliában meg autópályán nekem sem hiányzott a jobb futómű, ez amolyan specialitása a hazai utaknak.
(#75244) -Mike-: És látod, mégsem dobtam még el, pedig már éve elején is azzal riogattatok hogy hű meg ha az a gumi...
Azóta belement pedig több, mint 4000 újabb km....
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #75227 üzenetére
Finomabban kell ráadni szerintem a féknyomást. A rugót össze lehet nyomni simán pár fokban is. Még az én öreg fakerekemmel is.
(#75228) ath: Az az igazság, akkor állnék csak neki, amikor a komplett műveletre összegyűlt az anyagi keret. Nem hajt a szükség, jobb híján megteszi közlekedni a gyári motyó is. A gyári futóműben minden rossz, atom puha a rugó, és ugye primitív a csillapítás is, a fék is olyan, amilyen. És ha megvan a keret, akkor körbejárnék a bontókban is, hátha be tudok mákolni egy komplett jóállapotú SV1000 elsőrészt. És akkor nyilván a lehetőségeket mérlegelve vágnék bele, és akkor egyben helyreraknám elejét, hátulját.
Köszönöm a tippeket, elmentettem őket.
Ami az anyagiakat illeti, jelenleg nem tudok jobb alternatívát, hogy olyan motorom legyen, amilyet szeretnék, az SV elég közel lenne hozzá jó futóművel, fékekkel.
Szerintem a jobb úttartás révén elérhető nagyobb biztonság és kényelem miatt megérheti a ráköltött pénzt.
-
HSM
félisten
válasz
-Mike- #75200 üzenetére
(#75201) Horvi: Na ja, ebből még bármi lehet... De elég sok rossz pletykát hallani a sportgépekről. Nem éri meg locsolni beléjük a pénzt, mert sokkal inkább a "mindennapi" gépeket veszik a népek....
(#75202) ath: Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Jelenleg a nincs pénz, de alakuló tervek és elképzelések vannak fázis van.
Ez a féknyereg adapter pl. igencsak hasznos, és nem tudtam róla, hogy létezik. Így máris erősebb alternatívává vált a gyári teleszkóp meghagyása, és csak rugót+adaptert+frankóbb nyerget rá, ugyanis a jó állapotú gyári tárcsáim szerintem még sokáig kiszolgálnak, azokat sajnáltam volna eldobni egy komplett telócserével. Már csak az a kérdés, egy Racetech emulátor vajon mennyire működik jól a gyakorlatban... Nem kell nekem Showa BPF Fork szint (az volt a GSXR1000-en, nagyon tetszett), de azért örülnék, ha normálisabb lenne az úttartás és a kényelem... A jelenlegi telóval elrepülök az első nagyobb úthibán, mert a gagyi fix lyukas csillapítás nem engedi kimozogni a dolgokat, és így az úttartás is pocsék és a kényelem is... Ezt papíron orvosolná az emulátor. -
HSM
félisten
A GSXR1000, amivel mentem igen komoly benyomást tett rám, de amit vennék, az vagy valami Street Triple R lenne, az piszokul tetszik, de nem arra való, amire használnám, a másik meg egy MT09 Tracer. Utóbbi csibész karaktere nagyon bejön, sportos, túrás. Viszont az a két méter széles kormány nekem nagyon visszataszító, nehezen tudom elképzelni, hogy az nekem hosszú távon kényelmes lenne, plusz városban sem tűnik praktikusnak a kocsik között.... Szval sanszosan maradok az SV-nél kis tuning után, egyszerűen nem tudok az igényeimhez jobban passzoló mindenes gépet.
-
HSM
félisten
Az a gázos, hogy minden kellene... Tehát kompletten az eleje... Más felni, féktárcsa, komplett fék, villa, villahidak, kormány...
Nekem amúgy egy SV1000-ből jövő cucc lenne a legjobb, majdnem pont ugyanolyan, egyből passzol is bele, viszont az már épkézláb technika. Csak így nem merek belevágni, hogy 100-200 ezrem lógjon a levegőben, ha éppen senkinek nem kellene a villám.
És ahogy néztem, jó állapotú SV1000 elsőrészt sem olyan könnyű vadászni bontva, bár lehet nem a megfelelő helyeken kerestem.
Viszont ha majd kicsit jobban alakulnak az anyagi dolgaim, vissza fog kerülni napirendre a dolog.
Meg amit még megfontolok, hogy a gyári villába megfelelő rugó+emulátor, bár jobban tetszene egy gyárilag is korrekt teleszkóp egy komolyabb fékrendszerrel. -
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #75188 üzenetére
Nem célom a versenyszerű motorozás, sem a pályázás.
Viszont a mindennapokban próbálom nem kitörni a nyakam, és jókat motorozni. Ez minden.
Eddig sikerült.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #75186 üzenetére
Aha... Te aztán tudod, nekem mi és mikor lesz...
Érdekes mód épp akad nálam egy makulátlan GSXR hátsó rugóstag, ami pont jó a gépembe, biztos csak véletlen, igaz?
Nálam is a beépítést várja, hogy kialakuljon, mit kap mellé előre, mert annak sok értelmét nem láttam, hogy hátra berakni, amíg elöl a gyári vacak van.A további cselekedeteknek pedig leginkább az állja útját, hogy a futómű illetve tuningja nem olcsó szórakozás, és momentán nem dob fel a pénz, sajnos. Amíg az anyagi dolgok rendeződnek, addig pedig jobb híján marad a dumálás.
-
HSM
félisten
válasz
Yoshida #75171 üzenetére
Éppen erről írtam tegnap: "Ami ezeket a modernebb (prémium) motoros rendszereket illeti (kanyar ABS, verseny ABS, amikről olvasni lehet), elképzelhetőnek tartom hogy ezek már túlléptek a korábbi rendszerek gyerekbetegségein.
Ki kéne próbálni. " [link].
Kocsis ABS-nél is írtam, hogy a modernebb rendszerekkel nem volt komolyabb bajom (leszámítva, hogy pl. öcsém kocsijában az elvileg fail-safe ABS mégsem bizonyult fail-safe-nek).
Ezt mindenképpen jó trendnek tartom, hogy itt is van fejlődés.Mondjuk a gumira vonatkozó megkötés azért a gyakorlatban elég erős lehet... És azért érdemes azt is észrevenni, hogy a futómű jelentősége sem véletlen lett úgy kiemelve a cikkben.
" gyakran azt tapasztaljuk, hogy a rugóstagok szelepelése, a csillapítás karakterisztikája is más...." Namármost az általam is említett 3M alatti géposztályban alapból nem is a szelepes futómű az elterjedt, hanem egy fix lyukkal operáló förmedvény a 70-es évekből, amit az SV-men is sokszor szidtam a kereket úton tartani képtelen, cserébe úthibákon nem túl kényelmes mivoltából.
(#75180) LustaDick123: Tisztában vagyok vele, hogy egy nem éppen egy finom szerkezet az a kétdugós úszónyerges valami. Ugyanakkor a "fos" talán kicsit mégis erős kifejezés rá, vannak ennél lényegesen rosszabb megoldások is. Tudom milyen utassal lejtőn, nem győzöd tépni a fékkart, hogy megálljon...
Ha ez megnyugtat, próbáltam a fékeit egy Brembo-s GSXR1000-esnek, hát nem egy liga, tisztában vagyok vele.
Egy olyan futómű/fék kombnációért előbb fizetnék, mint az ABS-ért a kétdugós úszó Tokico-ra. -
HSM
félisten
válasz
D1Rect #75155 üzenetére
Ja, minden motoron +2 kiló árban, ha kell, ha nem....
Szerintem értelmesebb dolgokra is el lehet azt költeni egy motoron, gondolok elsősorban a nem túl drága (~3M alatt) típusoknál normálisabb futóműre vagy gumira.
De úgy látszik, a tökéletlen aszfaltra az nem kell, csak ABS. Aztán majd lehet nagyokat nézni, mikor elrepültél egy nagyobb úthibán, ABS-estül... -
HSM
félisten
válasz
imibogyo #75149 üzenetére
Teljesen érthető szempont.
Ugyanakkor mint írtam, ugyanaz a rendszer van itt is használatban az egyszerűbb gépeken kicsiben. Igazából szvsz kocsikon kéne jobban működjön, ott alsóhangon is 10-15 év előnnyel rendelkezik a technika [link], és egyéb bonyolító tényezők sincsenek. -
HSM
félisten
válasz
yodamastah #75139 üzenetére
Az egyes pontban leírtakkal magamnak is van dolgom rendesen, hogy bevéssem az agyamba, hogy vész esetén se markoljak ész nélkül a fékre. Van, hogy jól sikerül, van, hogy kevésbé. Ez tény, folyamatosan dolgozom rajta és fejlődök.
Ha valakinek ez nagyon nem megy, marad az ABS. Ezért is írtam, van akinek jobb, ha van. Ismernünk kell magunkat és korlátainkat.
A kettes pont viszont... Ha egyenesen (függőlegesen) fut a motor, akkor egy kis pornál azért jóval több kell a pofára eséshez, ugyanis a blokkolt első kerékkel is egyenesen előre csúszik olyankor (párszor sikerült blokkoljam, szval ez tapasztalat, főleg sáv közötti felfestésen, vagy poron, gondolom ezeket nem kell bemutassam). Persze, ha van kis döntés, akkor pofáraesés jön, ahogy írtad, meglehetősen hamar. Még robogón sikerült kipróbáljam sanszosan valami olajos folton. A megoldás, hogy nem döntöd meg a motort az erőteljes fékezés szakaszában.
Én egy szóval nem írtam, hogy jobb lennék a top versenyzőknél.
Az elektronika viszont vak és ostoba. Gyárilag be van valamire programozva, ami vagy jó az adott szituációban, vagy nem. Legalábbis az egyszerűbb típusok, amikkel van tapasztalatom. Ez nekem nem elég jó.
Egy észrevételem viszont van, mégpedig, ha "dzsuvás" a közúton megyek, akkor azt nekem, mint motorvezetőnek kell időben észrevennem (jóval a vészhelyzet kialakulása előtt!) és időben az útviszonyoknak megfelelő sebességre kapcsolni. A robogós esetet is ezért úsztam meg karcolásokkal. Ezzel pedig a fékrendszeremtől függetlenül a legtöbb esetben megelőzhető a baj. Ha viszont úgy megyek, hogy áhh, majd az ABS megoldja, akkor a hamis biztonságérzetemmel ugyanúgy pofára eshetek, mint ABS nélkül.
Sajnálom az eséseid, de nem teljesen értem, miért vagy benne olyan biztos, hogy ABS-es motorral mind elkerülhető lett volna? És hogy miből gondolod, hogy más szituációkban pedig nem lett volna esetleg hátrányodra?
(#75140) geresics:
Volt amúgy terepes haver, de sosem beszélgettünk erről a témáról. -
HSM
félisten
válasz
dellfanboy #75136 üzenetére
Kocsin egyébként szerintem még könnyebb dolga van az ABS-nek... Nincs döntés, valamint 2-vel több kerék és szenzor is van.
Motor ABS-eket nem próbáltam még, de látva, hogy ugyanaz az egész technika, nincs okom azt hinni, hogy máshogy működne, más eredménnyel.
Ami ezeket a modernebb (prémium) motoros rendszereket illeti (kanyar ABS, verseny ABS, amikről olvasni lehet), elképzelhetőnek tartom hogy ezek már túlléptek a korábbi rendszerek gyerekbetegségein.
Ki kéne próbálni. És nem úgy, mint a sima ABS-t népszerűsítő videókban, hogy fakezű pilóta teljes erejéből rámarkol mindkét gépen a fékre, és jé, az ABS-el állt meg hamarabb, és fel se borult...
Ki gondolta volna...
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá' #75134 üzenetére
"Na abban éppen neked van igen nagy rutinod. "
Bocs, hogy előbb gondolokozok, minthogy kipróbálnék dolgokat. Persze, lehet fordítva is, bár olyankor általában fájdalmasabb, ha valami mégsem úgy adja ki.Amúgy nem először fordul elő, hogy nem értek egyet a tömeggel. Engem túlzottan nem zavar.
Értelmes érvekkel meg lehet győzni, de nem tartozik ezek közé a velem egyetértők és egyet nem értők aránya.
-
HSM
félisten
válasz
CyberPunk666 #75126 üzenetére
Teljesen jó fotelfizika.
"Ha nem hibázol és jól fékezel, akkor az ABS nem is avatkozik közbe, nem?"
Itt ahogy sejtetted is, ezen a ponton oszlik meg a topik véleménye. Ha így lenne, abszolút barátja lennék, csak sajnos a tapasztalataim szerint nem így van, az ABS is hibázik bizonyos körülmények vagy műszaki hiba esetén, és akkor Te hiába tudnál jól fékezni, nem fogsz tudni, mert a hárombetűs a főnök.
Leírtam anno az ezzel kapcsolatos negatív tapasztalataim: [link].Ami még idetartozik, hogy ez a "csak rántsuk be a féket, majd az ABS segít" dolognál viszont biztosan nem lesz optimális a vészfékezés, ugyanis a gumiknak is idő kell, mire összeülnek, a futóműnek is idő kell, a sofőrnek is idő kell, mire megfelelően ellen tartja az erőket, és ha ezt csinálod, se jó uralmad nem lesz a gép felett (pl. amikor a fékezés után még elkerülni is kellene), se ideális fékutad.
Az előnyét is leírtad a rendszernek, hogyha viszont túltolod a fékezést, akkor azt sem hagyja, és adott esetben ezzel megmenthet.
-
HSM
félisten
válasz
TommyGun #75104 üzenetére
Igen, ezeket kiküszöböli az ABS, helyette behoz más problémákat. Lásd amit írtam.
Sajnos a motorozás ilyen sport, millió+1 dologra kell egyszerre figyelni....
Ez a "csak rá kell taposni" dolog is olyan, hogy megnézem azt, mi történik a súlypontoddal egy ilyen agyhalott vészfékezés után, és hogy lesz ebből egy határozott, jól kivitelezett kikerülés....(#75105) V.Stryker: Ne szólj bele....
-
HSM
félisten
válasz
Something_ #75096 üzenetére
Alapvetően azt vallom, hogy a lényeg a helyes fékezési (motorozási) technika, és az útviszonyoknak megfelelő vezetés.
Ezeket nem pótolja semmilyen elektronika.
Ilyen téren semmit nem változott a véleményem.
Ezenkívül nekem privát véleményem, hogy nekem nem hiányzik egy komoly biztonsági kockázat, ami az ABS-el jár, hogy meglehetősen komplex rendszer kezelje a jármű egyik legfontosabb sebességszabályozó rendszerét. Ami ráadásul tudvalevőleg ronthat is a féktávon bizonyos útviszonyok mellett. Nekem megnyugtató, hogy az én kezemben van a kontroll, és egy szög egyszerű mechanikus rendszeren keresztül működik, mindenféle szenzor, elektronika meg beavatkozó kütyü nélkül.
Ennek ellenére látom az előnyeit is természetesen, de nekem nem éri meg bevállalni miattuk a hátrányokat és kockázatokat.
-
HSM
félisten
válasz
-Mosquito- #75090 üzenetére
-
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Roborock S8 White, 2 év garancia
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
- Xiaomi BW300 Okos Kamera Kültéri ÚJ 12 Hónap Garancia ingyen foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest