Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Persze, ott volt a HBM (és HBCC-vel cache-szerű működéssel), de ott a sávszélesség miatt azért viszonylag nagy kapacitás kellett mégis. Drága volt, az érthető.
Most viszont itt vannak a megfizethető inf. cache-es desktop gpu-k meg a 3D cache-es cpu-k.Kicsi (cache) mennyiségben már meg tudják oldani értelmes árban ami a HBM-nél még hihető volt, hogy nem megy.
Ha általánosan nézzük akkor most az integrációt tolja mindenki ami anno hiányzott/nehéz volt. Akár chipen belül, akár külön összetokozva. CCD-k, (heterogén)cpu/gpu magok, Xilinx fpga és megy rájuk a cache is. (Apple-nél meg már a ram is).
szerk: Szerintem az is különbség, hogy a gpu-k sokat javultak hatékonyságra. Persze most is van 3-400W-os gpu, de ami APU méretben kijön 50-80W-ból az már kellően erős cucc lenne. És amellé annyira acélos ram sávszélesség nem is kell most relatíve. Régen szerintem sokkal rosszabb volt ez az arány is.
Nem vagyok annyira benne de belépő/low range gpu-kat kb. 10 éve nem nagyon csinálnak lassan, 1-2 kivételtől eltekintve átnevezés. Nem hiszem, hogy sokat kannibalizálna a pc-n belül ha kicsit fentebb húznák ez a vonalat. Konzolon meg nem látom, hogy alternatíva lenne az alsó-közép pc-s gpu sáv.
-
sb
veterán
Igen, erre céloztam a +20%-kal.
Mondjuk ez is elég szerény ha csak az órajelet meg az architektúraváltást nézem, de a ram adja a limitet mindig. Ezért sem értem miért nem jön már vmi cache-es megoldás ha egyszer beharangozták és van már rá megoldás.Akkor megfordítom a kérdést: mikor jön a nagyobb apu és hova?
Itt is ez a csúcs, a kisebbekben rdna2, jóval kevesebb feldolgozó vagy még akár vega is jön az "új" mobil cpu-k mellett. Desktopra meg még ez sem látszik, oda még rdna2 sem érkezett.(Egyébként 5600/vega-ról a 680M persze nem rossz, ott nagy ugrás volt. De ha lassan érkezne már vmi erősebb akkor talán érdemes megvárni. Ha semmi nincs kilátásban akkor meg felesleges....)
-
sb
veterán
Ezek mit fognak tudni?
Csak mert tflops-ban nagyon erős, a dddr5-ből is mellé lehet tenni elég nagy sávszélességet a ddr4-hez képest de magasabb szintre az is kevés lesz, hiába az RDNA jobb hatékonysága is akár. Viszont cache-t nem kaptak továbbra sem semmilyen formában.Voltak pletykák mobil 3060 szintű IPG-kről de az csak cache-el elképzelhető.
Ezt pedig nem is nagyon tolja a marketing, hogy mennyire erős lesz, vmi +20%-ok voltak a slide-on ha jól rémlik... és az is az eredeti órajelekre vonatkozóan.
Inkább hallgatás van. Vagyis semmi érdemi nem jön?szerk: Máshol azt írták Kínában marad a régi spec.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Phoenix kódnevű lapkát használó Ryzen 7040HS sorozat IGP-je a tervezettnél alacsonyabb órajelet kap.
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest