Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Demo07

aktív tag

válasz imibogyo #1560 üzenetére

Holnapra már a megvalósítás a cél, találtam 2-3 helyet ahol van akril/plexi lap 5mm vastagságban, csupán a méretre vágott lap ára, és hogy mikorra tudják vallni fogja eldönteni a dolgot :)

Ma egy utolsó méret ellenőrzés, hogy minden rendben legyen, pár dolgot még úgy is várok az építéshez, így erre is maradt idő, szerencsére!

Technikai kérdések...
    -Plexit mivel tudok szépen lefújni? Kell valami speciális festék hozzá, vagy csak egyszerűen veszek egy spray-s festéket, meg lakkot és ennyi? (Előtte zsírtalanítás.)
    -Csavar helyeket fához való fúrószárral lehetne előfúrni?

• Demo07

aktív tag

válasz Demo07 #1558 üzenetére

Annyi infó lemaradt az előbb, hogy a 250-s tartály az alján és a tetején is rögzítve lenne 2-2 csavarral!
    A D5 revonak viszont csak az alján van rögzítési pontja, 4 csavarral, gyárilag elvileg nagyobb tartállyal is elég stabil lenne fémre fogatva, viszont itt a plexi miatt, nem vagyok benne biztos, felül max a merevcső fog adni neki még némi tartást :F

[ Szerkesztve ]

• Demo07

aktív tag

Sziasztok!

Nem vagyok benne biztos, hogy ide kell e írnom gyakorlati modding kérdéssel is, de "rajzot"(vázlatnak elég, annyira nem vagyok ügyes ebben) én is mindig csinálok mielőtt valaminek neki esek bárminek is, így bedobom hátha megkapom a választ amiért jöttem :)

Adott a gépház, meg a dolgok nagy része már benne is van... ami még nincsen és így a kérdés felmerült...épített vízre váltás miatt kicsit belenyúlnék a ház 1 pontjába, nevezetesen a HDD Tray aminek kellene átesnie egy minimális módosításon!

A gép váza a fiókok mögött érintetlen marad!
    Viszont most vannak gyári takarók elemek, ezek lekerülnek és helyettük egy 5mm Plexi/Akril lap lenne tervben!

Erre menne kettő viszonylag súlyos darab...
    -1db D5 revo pumpa (folyadék nélkül is 950 gramm, folyadékkal kb 1200-1300 gramm lesz)
    -1db 250-es tartály (folyadék nélkül a gyáriak szerint KB 800 gramm, folyadékkal kb 1200-1300 gramm)

Maga a plexi takaró lap felülete H:460 x SZ:160 x M:5 mm lenne!
    Minimum 6 helyen lenne a ház gyári részéhez rögzítve hátulról rejtett csavarral az anyagba belehúzva!
    Plusz maga a pumpa és a tartály átmenő csavarjai, amik szintén le lennének kontrázva a házhoz!

Jelenleg így van:

Szóval véleményetek szerint elég lenne egy 5mm plexi/akril lap erre a célra?
    Rezonancia és hajlás nélkül kibírja ezt a súlyt?

Előre is köszi!
    :R

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák