- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Goblin12
üzenetére
Szerintem meg egyszerű geometria. Ha két, egyébként párhuzamos vonalakat metsző vonalad közül valamelyik "szögben áll" a másikhoz képest, akkor naná, hogy nem lesznek egyforma hosszúságúak.

Csak úgy jöhetne ki a 200mm-ed a szögben álló oldalélhez, ha csalsz és a "felső" vonalad a szögben álló négyzetnek nem a csúcsból indulna ki, hanem ahogy s3toraph is megrajzolta egy kicsit "beljebbről" indulna a felső nem szögben álló négyzet élről (kék vonal a rajzon), vagy "nyitnál a párhuzamos éleken" (piros rész a rajzon).
Vágj ki két darab 10x10 cm-es négyzetet papírból és forgasd el egy közös csúcspontjuk körül. Meglátod mi lesz a hiba. De s3toraph rajzán egyértelműen látszik a te rajzodhoz képest, hogy nem indulhat a csúcsból az a felső él ami párhuzamos az alsó csúcsból indulóval és ami közé te 200mm-t akarsz beszúrni.
De megrajzoltam én is neked úgy, hogy a csúcsból induljon a szögben lévő vonal. Pirossal beszíneztem azt a részt (kicsit csaltam, hogy jobban látható legyen), amit csalnod kellene ahhoz, hogy kijöjjön a 200mm-es élhosszod (nyitni kellene a párhuzamos éleken, én a rajzon a felső élt nyitottam).
Zölddel beszíneztem azt is, hogy hogyan jön ki a 200mm-es élhossz, ha mindenképpen ragaszkodsz a párhuzamos szögben álló oldalvonalakhoz. Egyszerűen nem állhat abban a szögben az az él (ami nálad 191,xxxxx mm), ahogy te megrajzoltad, nem zárhat be szöget az egyébként 200mm-es "függőleges" éllel. Ha ragaszkodsz a 200mm-es élhosszhoz, akkor párhuzamosnak kell lennie az eredeti éllel, hiszen csak a párhuzamos vonalak szög- és távolságtartóak.

Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Battlefield 6
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3662
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő