Új hozzászólás Aktív témák
- 

ZeUS2140
aktív tag
válasz

ZeUS2140

üzenetére
						Nah. Megoldódott a dolog. Bekötöttem a nyákra a drótokat. Működik. Valszeg' ezek szerint lesz@rja, hogy ellenállás, vagy sima rövidzárral záródik egy gomb. Működik. Lehet, hogy csak azért van ellenállása amúgy is, mert a tappancsok alja grafit és annak ugye van némi ellenállása.
Az a lényeg, hogy müxik és meg vannak elégedve vele
 Ja és az anyagára 1500 HUF volt. Amúgy egy cég 10e-ért akarta volna megcsinálni nekik 
Köszönöm mindenekinek a segítséget!
Üdv all!
 - 

zLegolas
őstag
válasz

ZeUS2140

üzenetére
						Nem is sejted, mennyire telitalálat a mátrixos megjegyzésed: az bizony mátrix. Billentyűzetmátrix. A gombok meg nem egyszerűen mikrokapcsolók, hanem ún. Hall elemek, vagy Hall érzékelők, ahogy tetszik... mindenesetre nem vagyok benne biztos, hogy az adott gombbal párhuzamosan kötött mikrokapcsoló jelét ugyanúgy veszi a billentyűzetvezérlő mikrokontrollere, mint a Hall elemtől érkező jelet. Még nem próbáltam mindjuk, de lélekben készülj fel rá, hogy ha jól is forrasztottad a cókmókot a bill.fólia vezető(szén, mittoménmi)rétegére (ami közel lehetetlen), akkor sem fog menni a szekér. Ha ragaszkodsz a barkácshoz, akkor mindenképpen fémre (nyáklemez) próbálkozzál.
Mi a manóü az a nagyon sürge és fontos feladat, ha nem vagyok indiszkrét (hátha van más megoldás..)? - 

And
veterán
válasz

ZeUS2140

üzenetére
						Ha már ilyen sok topikba beírtad
 : nem volna egyszerűbb a fólia helyett a kis nyomtatott áramköri panel érintkezői mentén forrasztgatni? Persze úgy, hogy a fólia ''vezetékeihez'' az érintkező felületek tisztán maradjanak. Ehhez először is ki kéne deríteni, hogy az adott billentyű lenyomásához az x-y vezetékmátrix mely pontjai tartoznak (ellenállásmérővel, Mod: illetve a vezetősávok végigkövetésével 
). Ezután a vezetéksávról - jófajta pákával - elhozhatóak a kellő kontaktusok.
''Nincs valami trükk, hogy milyen ellenállás a PS/2-es bizonyos dróton pl a ''num-enter''?''
Ezt meg nem igazán értem. Milyen ellenállásra gondolsz?
[Szerkesztve] - 

zLegolas
őstag
válasz

ZeUS2140

üzenetére
						Ha nem muszáj, én nem tenném... inkább:
Bővebben: link - 

Laslie
tag
válasz

ZeUS2140

üzenetére
						Vegyél vissza egy kicsit a stílusodból kisapám!

Nem szokásom lenézni másokat azért mert nem Bp.-en laknak. Azért mert én itt lakom az nem jelent semmilyen kiváltságot, csak annyiban könyebb az itt élőknek, hogy itt nagyobb a választási lehetőség.
Én nem lenézésből írtam azt, hogy ''megnéztem, hogy hol laksz'', hanem azért, hogy feleslegesen ne adjak olyan tanácsot, hogy pl. menj el a Lomexbe vagy az Elektro Konthaba és ott olcsón tudsz venni, mivel ezek a boltok nem a szomszédodban vannak. Egyébként én általában ezekben a boltokban szoktam vásárolni.
Őszintén, ha azt a választ kaptad volna egyből, hogy menj el ide és ide ezekbe a boltokba, amik Bp.-en találhatók, akkor mennyivel lettél volna előrébb? Én legalább vettem a fáradságot és a megnéztem a névjegyeden a Lakhelynél lévő helyiség nevét és nem traktáltalak ilyen boltok nevével.
Az ember tanácsokat nem azért ad, hogy hálálkodjanak neki, hanem azért, hogy segítsen az embertársán. Erről ennyitt. Részemről befejezve. - 

Balint133
aktív tag

Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
 - iPhone topik
 - World of Tanks - MMO
 - Háztartási gépek
 - Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
 - Horgász topik
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - Autós topik
 - Lexus, Toyota topik
 - Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
 - További aktív témák...

- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
 - Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
 - Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
 - Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
 - BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ja és az anyagára 1500 HUF volt. Amúgy egy cég 10e-ért akarta volna megcsinálni nekik 

: nem volna egyszerűbb a fólia helyett a kis nyomtatott áramköri panel érintkezői mentén forrasztgatni? Persze úgy, hogy a fólia ''vezetékeihez'' az érintkező felületek tisztán maradjanak. Ehhez először is ki kéne deríteni, hogy az adott billentyű lenyomásához az x-y vezetékmátrix mely pontjai tartoznak (ellenállásmérővel, Mod: illetve a vezetősávok végigkövetésével 
). Ezután a vezetéksávról - jófajta pákával - elhozhatóak a kellő kontaktusok.

![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/html/vga/nv43/picz/front2sm.jpg)